forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Slicice, albumi & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 157

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 14/01/2012 : 20:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Meni isto treba jedan prazan album :)))

mani se ti Zagora ,nego kad ces za moju kasabu na pivo????????

Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 16/01/2012 : 13:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kosmajac

quote:
Originally posted by Risar_69

quote:

RISAR_69..
pozdrav i jedno pitanje..
da li te interesuje komplet Zagorovih slicica i tri prazna glanc albuma(jedan ima potpis Ferija na sredisnjem postaeru,kad je bio u Bg-u pre tri godine)...slicice su ocuvane za 5-
Imam jos i komplet Kapetana Mikija iste ocuvanosti ali bez albuma...
Ako imas nesto u zamenu ili sta vec interesantno javi mi ovde...
I da znas skoro sam prodao komplet slicica Zagor(1987) za 260 eura,samo da nekima skrenem paznju da se mogu postici i ove cene..jer su tvrdoglavo pricali da ne moze komplet preci ni 200 eura
pozdrav

Zdravo, Kosmajac!
Kod Zagora(nisam baš fan) tražim samo ove četiri-127,129,130,141
I tražiču, dok ih ne nadjem,i nežive su interesantne.
Svejedno puno ti hvala, Kapetan Miki me ne zanima, tražim Komandanta Marka-jednog sam več propustio na jednoj aukciji i cena nije bila opasna. Tražim i Plivine albume i još šta.
A za Zagora, cene su velike, video sam na Ebayu, pogotovo Italijanski Zagor http://stores.ebay.it/Fumetti-e-Figurine-nel-tempo/Edizioni-AUDACE-BONELLI-/_i.html?_nkw=zagor+album&_fsub=292789819 , tako da se kreču tu negde, kako kažeš i na gore, nisam verovao. A i Tex ima vrlo veliku cenu http://www.ebay.it/itm/LE-FIGURINE-di-TEX-Album-ORIGINALE-COMPLETO-Ediboy-1979-EDICOLA/270892327866?ssPageName=mem_guide:2&rd=1&ih=017&category=132842&cmd=ViewItem .
Hvala ti puno još jednom za ponudu, slobodno daj napred.

http://www.cartesio-episteme.net/calcio/album-western.htm

Ok nema problema Risar_69
kazes Plivini albumi te interesuju..kako stojis sa slicicama
Zvjezdane staze i imas li viska albuma na prodaju/razmenu???
Kako stojis sa albumom Pera detlic(Jez 1988,sa debljim slicicama ne sa onim istim ali tanjim/sugavim iz 1994)..da li imas pun i koja je cena ili razmena???
Kako stojis sa malim belim albumom Istorija automobilizma-Mercedes(iz iste serije kao i fijatova istorija,izdao Kandit)recimo 1966??
Kako stojis sa albumom Nase more(tiskarna Zadar,1931) moze polupun,pun svakakav???
I naravno pun dobar jurim Istorija automobilizma(Dnevnik,1987)???
Javi ovde

p.s.moze li se naci kod tebe u Sloveniji neke slikovnice iz ciklusa o dva maceta(imena Puf i Crnko)..trazim to ko svez `lebac...dobro placam..moze i razmena..za ovo ako naletis kunem te unapred da mi javis
pozdrav

Uffff Kosmajac, evo od Plive namam ni jednu sličicu, a tek album, mislim da su izdali 3 albuma.Još tražim :)
Kod Pera Detliča mi fale još sličice, nemam pun album. Imam dva albuma-razlika je u naslovnoj i u kvaliteti naslovne-mislim i u godini izlaska. Imam nekoliko neživih sličica za menjati.
- Istoriju automobilizma imam Fiat-pun, a Mercedes mi fale, imam od Fiata par sličica za menjavu.
-Jao Naše more-Zadar, toga nemam :) ako imaš, može neka slika? Hvala
-Istorija automobila imam album i samo par sličica za menjavu.
-Za slikovnice, ču pogledati, ali nisam još čuo za to(Puf i Crnko-dva mačka) može kakav opis više? Hvala i Veliki pozdrav!!
Smo na vezi.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 16/01/2012 : 14:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

RISAR_69..
pozdrav i jedno pitanje..
da li te interesuje komplet Zagorovih slicica i tri prazna glanc albuma(jedan ima potpis Ferija na sredisnjem postaeru,kad je bio u Bg-u pre tri godine)...slicice su ocuvane za 5-
Imam jos i komplet Kapetana Mikija iste ocuvanosti ali bez albuma...
Ako imas nesto u zamenu ili sta vec interesantno javi mi ovde...
I da znas skoro sam prodao komplet slicica Zagor(1987) za 260 eura,samo da nekima skrenem paznju da se mogu postici i ove cene..jer su tvrdoglavo pricali da ne moze komplet preci ni 200 eura
pozdrav

Zdravo, Kosmajac!
Kod Zagora(nisam baš fan) tražim samo ove četiri-127,129,130,141
I tražiču, dok ih ne nadjem,i nežive su interesantne.
Svejedno puno ti hvala, Kapetan Miki me ne zanima, tražim Komandanta Marka-jednog sam več propustio na jednoj aukciji i cena nije bila opasna. Tražim i Plivine albume i još šta.
A za Zagora, cene su velike, video sam na Ebayu, pogotovo Italijanski Zagor http://stores.ebay.it/Fumetti-e-Figurine-nel-tempo/Edizioni-AUDACE-BONELLI-/_i.html?_nkw=zagor+album&_fsub=292789819 , tako da se kreču tu negde, kako kažeš i na gore, nisam verovao. A i Tex ima vrlo veliku cenu http://www.ebay.it/itm/LE-FIGURINE-di-TEX-Album-ORIGINALE-COMPLETO-Ediboy-1979-EDICOLA/270892327866?ssPageName=mem_guide:2&rd=1&ih=017&category=132842&cmd=ViewItem .
Hvala ti puno još jednom za ponudu, slobodno daj napred.

http://www.cartesio-episteme.net/calcio/album-western.htm

Ok nema problema Risar_69
kazes Plivini albumi te interesuju..kako stojis sa slicicama
Zvjezdane staze i imas li viska albuma na prodaju/razmenu???
Kako stojis sa albumom Pera detlic(Jez 1988,sa debljim slicicama ne sa onim istim ali tanjim/sugavim iz 1994)..da li imas pun i koja je cena ili razmena???
Kako stojis sa malim belim albumom Istorija automobilizma-Mercedes(iz iste serije kao i fijatova istorija,izdao Kandit)recimo 1966??
Kako stojis sa albumom Nase more(tiskarna Zadar,1931) moze polupun,pun svakakav???
I naravno pun dobar jurim Istorija automobilizma(Dnevnik,1987)???
Javi ovde

p.s.moze li se naci kod tebe u Sloveniji neke slikovnice iz ciklusa o dva maceta(imena Puf i Crnko)..trazim to ko svez `lebac...dobro placam..moze i razmena..za ovo ako naletis kunem te unapred da mi javis
pozdrav

Uffff Kosmajac, evo od Plive namam ni jednu sličicu, a tek album, mislim da su izdali 3 albuma.Još tražim :)
Kod Pera Detliča mi fale još sličice, nemam pun album. Imam dva albuma-razlika je u naslovnoj i u kvaliteti naslovne-mislim i u godini izlaska. Imam nekoliko neživih sličica za menjati.
- Istoriju automobilizma imam Fiat-pun, a Mercedes mi fale, imam od Fiata par sličica za menjavu.
-Jao Naše more-Zadar, toga nemam :) ako imaš, može neka slika? Hvala
-Istorija automobila imam album i samo par sličica za menjavu.
-Za slikovnice, ču pogledati, ali nisam još čuo za to(Puf i Crnko-dva mačka) može kakav opis više? Hvala i Veliki pozdrav!!
Smo na vezi.

Pa vidi Risar...to je svega izaslo nekoliko slikovnica o dva maceta(jedno crno jedno belo)..belo je ko pufna zato Puf i Crnko..i njihovi dozivljaji...konkretno trazim slikovnicu gde su oni u svojoj vikendici na planini,u zimu(zove se NA ZIMOVANJU)...
Pliva albumi kazes,izdali tri(koja??jel Zvjezdane staze,Put oko sveta,
Nasa zemlja al1 mislim da ima i cetvrti)...
Elem,album Nase more slikoacu cim odem sledeci put do drugara(i on je iz Bg-a i skuplja stare Yu albume)..al mi ti za svaki sluca ostavi vde tvoj mail
Moj je misaigoca@open.telekom.rs
imam jedan VVEEEELLLIKII spisak duplih punih albuma i slajbi da ti posaljem(prodaje se u kompletu ne mogu pojedinacno) pa vidi ako kog zanima...nije frka
Inace kako stojis sa albumom Brodovi i podmornice,iz 1936. album iz kraljevine..imas li zivih slajbi..polu pun,prazan usran..bilo kakav album??
pozdrav

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 18/01/2012 : 00:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Pogledaču malo naokolo za te slikovnice, da li su to na slovenskom jeziku? Zapisao sam :)

Da znam za tri Plivina albuma, možda je i četvrti?

Taj album Naše more, da pokušaj poslikati, možda i unutrašnjost, da vidimo kako izgleda-hvala.

Evo šaljem spisak sličica i albuma koje tražim (moj je adlesic.sebastijan@gmail.com

Ha, ovi Brodovi i podmornice...vjeruj mi, nisam još čuo za to, mora da je vrlo zanimljiv album.
Imam par iz kraljevine albuma od Mirima(tehnika, Abesinski rat,glumce), Uniona, one tri nestlejeve,koji su izašli na našim ex tlima u svim jezicima, sva tri i šestu i sedmu svesku-švajcarsku, neke grbove itd..

pozdrav

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 18/01/2012 : 11:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pogledaču malo naokolo za te slikovnice, da li su to na slovenskom jeziku? Zapisao sam :)

Taj album Naše more, da pokušaj poslikati, možda i unutrašnjost, da vidimo kako izgleda-hvala.

Evo šaljem spisak sličica i albuma koje tražim (moj je adlesic.sebastijan@gmail.com

Ha, ovi Brodovi i podmornice...vjeruj mi, nisam još čuo za to, mora da je vrlo zanimljiv album.
Imam par iz kraljevine albuma od Mirima(tehnika, Abesinski rat,glumce), Uniona, one tri nestlejeve,koji su izašli na našim ex tlima u svim jezicima, sva tri i šestu i sedmu svesku-švajcarsku, neke grbove itd..

pozdrav

Imas valjda i ona dva albuma od Mirim kraljice cokolade iz 1935/1937..albumi su po formi isti ali imaju za svaki album po 50 razlicitih glumaca iz Holivuda??
Imas i onaj cetvrti najredji album Nestle iz 1928,pravougaoni,zeleni sa prizorima iz Svajcarske(nosnja,slapovi/vodopadi,planinski venci,tipovi kuca itd...veoma lep i prvi valjda za kraljevinu SHS(ne kraljevinu Yugoslaviu)...
Slikovnice o Pufu i Crnku nisu na slovenackom..mislim da je ovo izdanje bilo na cirilici...unapred hvala za bilo kakav vid potrage
Veceras ti saljem mail sa mojim duplim albumima,kesicama i slicicama pa ako hoces prosledi nekom interesentu il` sta zanam vec...
Pozdrav by Misa

Go to Top of Page

saie
Starting Member

43 Posts

Member since 01/05/2009

Posted - 19/01/2012 : 13:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send saie a Private Message  Reply with Quote
Ako neko ima slicice za album "Zagor", zive tj. nekoriscene, kupio bi ja.
Mozete da me kontaktirate na mail zicmra@yahoo.com
Hvala svima.

P.S. mozemo i da se menjamo za stripove, ili druge slicice. sta god vam odgovara.

Edited by - saie on 19/01/2012 14:09:23
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 20/01/2012 : 22:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pozdrav

Imas valjda i ona dva albuma od Mirim kraljice cokolade iz 1935/1937..albumi su po formi isti ali imaju za svaki album po 50 razlicitih glumaca iz Holivuda??
Imas i onaj cetvrti najredji album Nestle iz 1928,pravougaoni,zeleni sa prizorima iz Svajcarske(nosnja,slapovi/vodopadi,planinski venci,tipovi kuca itd...veoma lep i prvi valjda za kraljevinu SHS(ne kraljevinu Yugoslaviu)...
Slikovnice o Pufu i Crnku nisu na slovenackom..mislim da je ovo izdanje bilo na cirilici...unapred hvala za bilo kakav vid potrage
Veceras ti saljem mail sa mojim duplim albumima,kesicama i slicicama pa ako hoces prosledi nekom interesentu il` sta zanam vec...
Pozdrav by Misa

Za ove Mirim znam, ima više tih sličica, u jednom albumu je 50 sličica, fali mi nešto.
Nestle mali zeleni nemam, video sam ga na aukciji, mislim da je još gore. lep je taj album.
Ok, ako nadjem šta od Pufa i Crnka, javim ti.
Pozdrav!

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 22/01/2012 : 23:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Mala zagonetka, zanima me, da li zna ko izdajetaj album? Sve što mogu da kažem, je izdnje:godina 2000 i na predzadnoj stranici su slike snupija, a sličica pasa ima 240
Ako možda neko zna bilo šta o tom albumu, ko ga izdaje? Hvala puno za bilo kakvu informaciju, a mogu staviti i koju sliku unutar albuma.

Unutrašnjost

Predzadnja stran sa Snupijem.

Edited by - Risar_69 on 22/01/2012 23:35:02
Go to Top of Page

perque
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 24/01/2012 : 18:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Send perque a Private Message  Reply with Quote

PANINI ALBUM IL MONDO DEGLI ANIMALI 1970

Go to Top of Page

saie
Starting Member

43 Posts

Member since 01/05/2009

Posted - 25/01/2012 : 14:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send saie a Private Message  Reply with Quote
Kosmajac, ako hoces,imam ja 2 neotvorene kesice sa slicicama za album Pera Detlic, jezov iz 1988. godine.
Menjao bi se za slicice "Zagor" ako imas.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/513/peradetlic.jpg/][/URL]
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 30/01/2012 : 14:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Da li ste se nekad pitali ili razmišljali o tome?

na primer, imam puno stripova svugdje, imam puno albuma na ormarima.

Pa me više puta ko pita šta ču sa svim ovim? ja im inače odgovorim, to mi je hobi, to mi je trenutačno zadovoljstvo, strast, kao tebi npr. kad pripališ cigaretu, popiješ čašu dobrog vina, ideš sa dobrom dj...:)
Pročitam, ili popunim album, onda ga stavim na ormar pored ostalih, pa opet za par meseci, godina, opet uzmem u ruke i pročitam.
A sad mi palo, kao sa neba, drug sa foruma, koji ima muzej, kaže, ako želim neke albume, da stavim na razstavu, bio sam zadovoljan i rekao si, pa šta, neka i drugi ljudi vidu neke albume ili stripove na tu i tu tematiku. Imao sam prvu minirazstavu več u sklopu Collecte u Ljubljani uz knjige bili su i albumi, stavio sam ih po godinama izlaska-one koje su mi se činili, da bi i drugi rado videli(slike su i tu na stripovi).
A, da zašto to sve pišem? Pa možda je još ko razmišljao, da bi se njegova zbirka pokazala ljudima, ne kao to-ja to imam, nego kao to i to je izašlo, puno ljudi toga nije videlo, nekima je to nostalgija, kad se sete, i ja sam nekad to čitao i slično.
U glavnom to je malo zadovoljstvo za vaš hobi, ako ste i ostali kad tako razmišljali?
Jedva čekam i razstavu ove godine, mislim da če biti marta, gdje če i Sigis imati prste u razstavi.

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 31/01/2012 : 20:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

jel ima tko slicice za prodati od albuma: zagor, patuljci 1 i 2, vucko, zagi, smehotresna. osim za zagora za ostale i kupujem albume: prazne, polupopunjene ili pune.

evo ovako matori..ako hoces da postanes kolekcionar ja ti nudim brdo svojih duplih albuma i preko 5000 starih slicica(duplih ocene 5) i jos 100-ak starih punih kesica...samo sto ce ti trebati kinta..inace nudim po ok ceni..ako te interesuje evo ti moj email pa se javi da ti posaljem spisak
misaigoca@open.telekom.rs

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 31/01/2012 : 20:21:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by saie

Kosmajac, ako hoces,imam ja 2 neotvorene kesice sa slicicama za album Pera Detlic, jezov iz 1988. godine.
Menjao bi se za slicice "Zagor" ako imas.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/513/peradetlic.jpg/][/URL]

e matoi otisle su slicice Zagor za dobre pare...ove kesice sto nudis,ja uzeo jedno cetrdeset i povadio slajbe...aooo majko moje koje su to lose kvalitete..ovo je kesica inace za album Pera detlic istog formata i naslovne strane kao onaj iz 1988(samo sto su ove kesice za onaj iz 1994)..ocaj zivi matori...tanke slajbe nikakve..album unutra raznobojan...kakva slika i prilika tih bednih i pojedenih godina...hvala na ponudi ali imam tih oko 20-ak kesica i 200+slajbi(od tih 200+ otprilike su 140 duplikati..sad vidi kako mozemo da popunmo taj album..jebem ih u usta...ma ti albumi su sranje od 1992-1999..ali jebi ga skupljamo ih zbog nostalgije..makar ona bila i crna

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2012 : 20:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Kosmaj druze, imas li ista od onih albuma sa mog topica potraznje??? Trebaju mi puni ili skoro puni ali da su odlicni.. Klikni na link u mom potpisu..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 31/01/2012 : 20:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
Evo jos jednom za nas kolekcionare albuma da kazem moje misljenje o broju izaslih albuma na prostoru Kraljevine SHS...Kraljevine YU....DFRJ...FNRJ....SFRJ....(i od perioda 1991-2001,ali ovo zadnje samo za prostor Srbije)...
Ovako racunajte da je u ovom periodu izaslo(ovo su moje procene,a ne zvanicne)sto se tice sportskih albuma(godisnjaka,komemorativnih,jubileja,WC prvenstava,kosarke,olimpijskih dogadjaja,privatnih izdavaca,jubilarnih izdanja raznih fabrika cokolada,sportskih drustava itd.itd.itd)oko 140/150 albuma...
crtanih junaka,kopija Disneya`50/`60-tih,super heroja,strip junaka..jednom recju crtanog ambijenta oko 100/110...
prikaza zemalja,obicaja,zivotinja,knjizevnosti,brodogradnje,civilizacijskih dostignuca,flore,faune,auto industrije,privatnih naklada u vezi moreplovstva,osvajanja divljine,svemira,mora,glumaca i TV serija oko 100/110...
U grubo moje procene se krecu imedju 350 i 400 albuma za period od
1927-2001..
Hajde da stavimo +20 i -20 i mislim da je to to...
Ova brojka obuhvata i panini izdanja koje je po licenci radio Gornji Milanovac,mada ima oko 5/6 albuma koje su Decije novine izdale za potrebe skolske nastave u periodu od 1964-1969..tada nisu stavljali svoj logo na naslovnu vec samo naziv izdavaca i bez stamparije na prvim ili zadnjim unutrasnjim koricama albuma(izuzetno retki albumi)...

ZA RISAR_69
druze danas sam imao jednu zgodu koju moram da prijavim i za druge ovde jer je sve moguce u ovom skupljaju jebatom...elem,uzmem(kupim za 13 eura tri rinfuzna albuma Zemlje i gradovi svijeta..onaj sa tackicama iz 1965...popunjenost po svakom 20/30%
Dok u jednom od njih nisam nasao tri glanc kesice(omota od cokolade za ovaj album ZiGS`65 i jednu praznu,razdvojenu ali super ocuvanu kesicu Olimpijada Minhen`72(nemacko izdanje kesice koje se jedino takvo prodavalo u Yu po licenci Paninija...radile Decije novine)..mislim da je njihova,tzv. domaca, prva kesica bila za album u Svetu zivotinja koji je ubrzo izasao..odmah nakon debakla izlaska albuma Ptice koji se nikada nije ni pojavio..ali neki likovi imaju probne albume koji mogu zavariti i cenu od 200/300 eura po probnom primerku(mislim praznom)...
Ovu kesicu Minhen`72 cu napuniti zivim slicicama(reci mi Sebastijane da li znas koliko je islo u kesicu tada(s obzirom da su to punili paninijevci po svojim standardima mora da je islo po cetiri ili pet slajbi po kesici...jer su slajbe debele i ti to znas..
Zadrzacu je za sebe i ovu jednu ZiGS`65...jednu sam poklonio,a trecu menjam za nesto sto ja nemam...ako imas mozda neku super ocuvanu Kanditovu kesicu(omot)mozemo menjati ili sta vec...a i rado bi je stavio na kamaru onih duplih stvari koje sam spremio za prodaju...
eto i meni malo srece,za ovih 22 godine skupljanja...uvek samo placaj,preplacuj,progutaj ponizenja(vise sitna,ali ona vise bole...raznih ljudi i budala...lihvarskih trgovaca..jebote u kurac i meni jednom da dojde nesto sa neba
Inace ne mozemo skupiti sve gore pobrojane albume...nestalo je mnogih kesica..mnogi albumi su kao viskovi/rinfuzi/skart unisteni kad su se mnoge kuce izdavacke pogasile(samo je Jez 1991 unistio preko 5 tona svojih albuma i slicica!!!!!
Pa cuveni Kandit koji je unistio brdo svojih albuma do 1980-te..sta tek reci za brdo plivinih albuma koji su tragom nestali..jebote bilo je na tonu tih slicica iz zvaka ali da imas vise albuma hoces moga..
Sta da se radi,prebiramo po preostalim tavanima,buvljacima,starim supama ili ako neko odjednom odluci da se resi svojih kolekcija starih casopisa(verujte uvek se tu ponekad nadje neka retka sportska revija,album,omot od cokolade..bilo Ruski,Poljski,Yugoslovenski...folije zaboravljenih BIP sokica...nalepnica cocte,yupi-a,marele ili zlatnih kapi..poneki omot zivotinjskog carstva,Mozart kugli ili nekog starog stripa...treba samo slediti instinkt,slusati oko sebe...SLUSATI i kombinovati..udje u krv vremenom..samo da se covek ne razboli
Pozdrav mojim kolekcionarima

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 31/01/2012 : 21:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kosmaj druze, imas li ista od onih albuma sa mog topica potraznje??? Trebaju mi puni ili skoro puni ali da su odlicni.. Klikni na link u mom potpisu..

cekaj bre da te prvo nesto pitam
da li ces skoro u moju kasabu..ako hoces kada???
i jos ovo evo ti jos jednom moj mobilni jer mi se cini da si ga zagubio
063/328 900
Odoh do tvog topica sada da se podsetim...ali ako ti nisam javio ili ti javio ondakad sam ga prvi put procitao, bice isti odgovor i sada...a i da ti kazem za sportske albume ja ih jednostavno vise ne skupljam...sta imao to i rasprodao...niti se interesujem za bilo slicice bilo albume..ali poneke strane retke skupljam..ali ih imam koliko prstiju jedne sape...jurim jos jedan i da zavrsim sa tim sranjem(onaj iz Brazila`50)...to su bile vece slicice/razglednice i njihov privatni izdavac iz Santa Catarine(njihove savezne drzave)

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 31/01/2012 : 22:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:

imam matori sve te albume pune ali sam ti rekao da ih prodajem sa jos 100 punih kao duplikate + slicice + kesice
pogledacu ti ove slajbe za wwf strumpfvove pepeljuga snezana i uopste crtane junake...javljam prekosutra

Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
786 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 01/02/2012 : 00:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by kosmajac

..mislim da je njihova,tzv. domaca, prva kesica bila za album u Svetu zivotinja koji je ubrzo izasao..odmah nakon debakla izlaska albuma Ptice koji se nikada nije ni pojavio..ali neki likovi imaju probne albume koji mogu zavariti i cenu od 200/300 eura po probnom primerku(mislim praznom)...

Album "Ptice" je trebalo da izadje nakon albuma "Sisari" i "Praistorijske zivotinje", odnosno nekoliko godina nakon albuma "U svetu zivotinja".

Meni su interesantne ove "kombinacije" albuma koje su pravile DN.

Kombinacija albuma "Super ZOO" i "U svetu zivotinja":

I nesto drugacija verzija albuma „U svetu zivotinja“ koja je bila vecih dimenzija i sa (cini mi se) manjim brojem slicica od redovne verzije.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 01/02/2012 : 17:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Majku mu sve napišem i pritisnem Reset form... ponovo

Vladar ti albumi su strava, odlična je ta naslovna Super Zoo, a Ptice imam. Poskeniraču koju stranu.

Kosmajac, odlično si to napisao, pogotovu to o živcima, parama i svakojakim ljudima koje sretneš :)
Moj prvi album je bio Super ZOO (skupljala je više majka, ja nisam znao šta je album-ka sreči čuvala ga je ona, tako da je još glancer-a jednu godinu nazad dobio sam poslednju sličicu u tom albumu :) ), sečam se, da je bilo u tim crnim paketičima po pet sličica, koji su svi-paketiči- završili u smeču, nemam ni jedan :( tako mislim, da je bilo i u Munchen72 isti broj sličica.
Ovih od kandita ti na žalost nemam ni jedan paketič. Ako možeš koji poslikati, da vidimo kako izgleda? Ako imaš koji paketič za menjati, možemo se dogovoriti-ako može i za koje starije sličice-

A to da su uništili sve svoje albume i sličice, pa tu nema mozga, kako bi to danas išlo. A svaki put kad čujem koga, da je bacio svoje stare albume uz papir i stripove, pa čovjek doživi jedan manji živčani :)

Edited by - Risar_69 on 01/02/2012 17:27:09
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 01/02/2012 : 17:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Danas primio tri komplet paketa(150paketiča) Toše Proeski-RAFO.
Več sam pisao u redakciju RAFO, ako imaju prazan album?

Ako ko ima taj prazan album-evo-menjam ili kupujem(za par dana dobijem i pare :) )

Da li se je taj album prodavao i u Hrvatskoj? Hvala za odgovor.

Edited by - Risar_69 on 01/02/2012 18:19:32
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 01/02/2012 : 17:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Kosmajac i Vladar-izvinjenje zbog moje spore reakcije na mailovima, toliko imam drugih stvari, da posle zaboravim.
A imao sam dogovor još možda sa kim, pa onda-zato jer si ne zapišem na listič-jednostavno zaboravim, za šta ide.
Na Spletkomatu imam puno sličica za menjanje, na limundu su albumi, tu ču polako završiti do kraja drugog tedna sa svima(pare:albumi)
Puuuf malo odmora mora biti
Vladar poslati ti moram još spisak od Kosmajca, ako ti ga več nije on, moram pronači i slati

Edited by - Risar_69 on 01/02/2012 17:39:00
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 01/02/2012 : 17:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Kosmajac i Vladar, da li imata sutra i preksutra(četvrtak i petak)u miru vreme za spiskove i razmjenu?
Ja ču biti kod kuče, moram i neke Kinder figure poredati te dati nekome ko me moli za njih več dugo vreme. Pa eto, imam vreme i za razmenu, javite se i počnemo :) ja startam sutra.
Kontaktiramo preko PMja, da ne smetamo tu.

Edited by - Risar_69 on 01/02/2012 17:51:43
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 01/02/2012 : 20:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
http://i43.tinypic.com/mr8zk3.jpg
evo slike za istoimeni album iz 1965
pozdrav i dogovaramo se sutra preko PM-a

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 01/02/2012 : 20:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote

evo naucio sam da postavljam slike..pozdrav

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 01/02/2012 : 23:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Vrlo dobro je očuvana kesica

Edited by - Risar_69 on 01/02/2012 23:53:55
Go to Top of Page
Page: of 157 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000