forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Marketprint/Darkwood - Stripoteka i sve uz nju
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 113

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 17/01/2012 : 08:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
jedno pitanje: šta je sa serijalom Aquablue? ima li šanse da to ide dalje?
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 17/01/2012 : 08:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Akvablu je na stend baju. Na veeeelikom stend baju.

Uopste, danas govoriti o planovima znacilo bi bliskost s Anom Karenjinom. U situaciji kad je vrlo lako da pod voz odemo mi umesto nje, vecina najava bi ispala cista dezinformacija.
Ako ste primetili, svi izdavaci se prilicno uzdrzavaju od objavljivanja godisnjih planova posto ima jako mnogo stvari koje su samo na izgled realne, a onda nas realnost demantuje.
Naravno, tekuce stvari idu svojim nekakvim tokom.
Zato su i mala iznenadjenja poput Crne Lisice uvek dobrodosla da razbiju kolotecinu.
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 17/01/2012 : 10:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Daj nam dio sličice Stripoteke od februara. Ne znam za ostale ali meni je to ekstra zabavno, traženje. I daj nam neki hint

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 17/01/2012 : 13:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Jos nisam dobio naslovnu da je sredim.
No, ako vam se bas svidja ta igra, OK. Postavicu deo naslovne cim je zavrsim.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 17/01/2012 : 14:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Sad nam je ipak dosta jasnije. Ja sam lično zadovoljan i sa ovim kvalitetom, držite se ovog kvaliteta stripova i imate još jednog (davno nekad starog) čitatelja. Ono oko kolora je bilo ispipavanje pulsa. Dakle, da skratimo nije realno u sadašnjem trenutku. Ko zna, možda jednog dana bude i kolornih stripova u Stripoteci.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/01/2012 : 14:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine
Ne vidim apsolutno nijedan razlog da ljubitelji Zagora i Dylana,koji imaju svoje junake u xy izdanja,u svim mogucim verzijama,ne kupe jednu kvalitetnu reviju,kvalitetnog stripa,jednom mesecno.Uopste tu ne vidim neki sukob interesa,nekakvo nepostojece rivalstvo.

Cenim da je ovo vise mit, trac, prevara, kako god. To da ima ne znam ti ja koliko Zagorovaca koji uzimaju xyz izdanja istog broja i da tu masu treba usmeriti ka nekom drugom strip cilju zarad sigurnog uspeha mi zvuci neverovatno. A i zasto neki gradjanin koji uzima Zagora & ima para morao da uzime Stripoteku i obratno. Valjda treba imati prvo zelje/potrebe za tako necim.

quote:
Sto se tice Marketprintovih albuma,ne slazem se da imaju,kako kazes,"uzasavajucu" opremu. To su prosto jednostavni SC albumi,prilagodjeni trzistu,uz prihvatljivu cenu. Bilo je tu i promasaja,sto se naslova tice,ali ne mozes da kazes da su svi takvi,to prosto nije istina.Dalje,kazes da kad bi Marketprint i popravio tu svoju losu opremu,zbog koje ti nisi vise kupovao njihove albume,ti ih i dalje ne bi kupovao.Da li tu ima logike!?!

Nek prilagodjavaju, u medjuvremenu sam se prilagodio drugim izdavacima. Sto se naslova tice, uporedi naslove sada i pre nekih 10 godina, ja tu vidim samo tedenciju pada. Nove strip revije u drugacijom opremi mogu doneti samo novi izdavaci, novi ljudi koji imaju novca/zelje upustiti se u strip. U poslednjih 5 godina drugi izdavaci/ljudi su mi donosili novitete & iznenadjenja & radosti i cenim da ce tako biti i dalje. Ovo gleda poboljsanja opreme, evo ga Bluberi za primer. Vidim da je ovaj broj 5 nesto bolji, al mi ne pada na pamet da uzmem isti posle onakva prva dva broja. Drugima po volji!

Edited by - kasper on 17/01/2012 14:40:43
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 17/01/2012 : 16:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
,,,,,novi ljudi koji imaju novca/zelje upustiti se u strip,,,,,

Eto, postoje i stari ljudi, bez novca / odavno upusteni u strip.

Da su prva dva Bluberija losija od petog, jesu, Ali, i takvi kakvi su , bolji su od pabircenih epizoda iz raznih izdanja.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/01/2012 : 16:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Činjenica jest da je Marketprint dobro funkcionirao dok nije bilo drugih izdavača, a i tada su dijelom igrali na sigurno s Bernardom Princeom, Comanche pa i s XIII, dijelom radili odlične poteze kakav je Petar Pan, a dijelom i gluposti s Folom (ako se toga itko sjeća) ili recimo prvim kolor-albumom Astera Blistoka koji nikad nije dobio nastavak. Previše aljkavosti i fušeraja, a danas ih je sasvim pretekla konkurencija s daleko razrađenijim i suvremenijim izdavačkim programom i s tehnički gotovo savršenim izdanjima. Meni recimo pored izvrsnih SA / BG albuma Blueberryja u boji ne pada na pamet ni pogledati MP integrale, ali oni koji štede svaku kunu / dinar neka samo izvole. Također, nekad mi je izlazak svake nove Stripoteka predstavljo malu svečanost, a danas guštam isključivo u novitetima kakvi su Eloise de Montfort i Mala smrt. Za beskrajno vrćenje Thorgala i Astera više ne dajem ni pet para.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/01/2012 : 16:17:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw
Da su prva dva Bluberija losija od petog, jesu, Ali, i takvi kakvi su , bolji su od pabircenih epizoda iz raznih izdanja.

Istina je izmedju -> prvi nije, peti jeste.

Edited by - kasper on 17/01/2012 16:17:46
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 17/01/2012 : 16:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Cenim da je ovo vise mit, trac, prevara, kako god. To da ima ne znam ti ja koliko Zagorovaca koji uzimaju xyz izdanja istog broja i da tu masu treba usmeriti ka nekom drugom strip cilju zarad sigurnog uspeha mi zvuci neverovatno. A i zasto neki gradjanin koji uzima Zagora & ima para morao da uzime Stripoteku i obratno. Valjda treba imati prvo zelje/potrebe za tako necim.
[quote]

Kakav mit,kakva prevara,trac...Zasto bi sad neko usmeravao nekoga na nesto drugo,zar ljubitelji Zagora i Dylana nisu ljubitelji stripa generalno,zasto bi jedno iskljucivalo drugo!?!Verujem da velika vecina pored pomenutih serijala voli i druge,pa i casopise tipa Stripoteka,pa i same stripove u njoj objavljene.

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/01/2012 : 17:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kakav mit,kakva prevara,trac...Zasto bi sad neko usmeravao nekoga na nesto drugo,zar ljubitelji Zagora i Dylana nisu ljubitelji stripa generalno,zasto bi jedno iskljucivalo drugo!?!Verujem da velika vecina pored pomenutih serijala voli i druge,pa i casopise tipa Stripoteka,pa i same stripove u njoj objavljene.

Pa ne bih rekao da je to stvar iskljucuja sa namerom, stvar je vise u tome da ljude to ne interesuje, nisu upoznati i slicno. Mada za tacnost svega, najbolje je pokrenuti neko glasanje na forumu da se jednom konacno utvrdi istina. Al da se daju sve razumne opcije....
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 17/01/2012 : 17:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nek prilagodjavaju, u medjuvremenu sam se prilagodio drugim izdavacima. Sto se naslova tice, uporedi naslove sada i pre nekih 10 godina, ja tu vidim samo tedenciju pada. Nove strip revije u drugacijom opremi mogu doneti samo novi izdavaci, novi ljudi koji imaju novca/zelje upustiti se u strip. U poslednjih 5 godina drugi izdavaci/ljudi su mi donosili novitete & iznenadjenja & radosti i cenim da ce tako biti i dalje. Ovo gleda poboljsanja opreme, evo ga Bluberi za primer. Vidim da je ovaj broj 5 nesto bolji, al mi ne pada na pamet da uzmem isti posle onakva prva dva broja. Drugima po volji!

Ovde si u pravu,tacno je,oni se sporo ili nikako ne prilagodjavaju novonastalim okolnostima.Ka tome je i bilo usmereno moje prvo pitanje oko promena u samoj Stripoteci.To se odnosi i na albume i knjige,ali je ocigledno da je njihova strategija takva da ne rizikuju puno,ili uopste,vec da se ide uhodanim putem.Bane je i to objasnio zasto tako rade,mi mozemo da se oko toga ne slazemo sa njim ali ce na tome i ostati.Neki su svojevremeno predlagali bojkot Stripoteke,iz revolta,zbog tih stvari o kojima pricamo,ali je ocigledno da to nikome nista nece doneti.Oni ce je ugasiti a mi cemo ostati bez ijednog strip casopisa na kioscima,pa i takvim kakav je Stripoteka danas.To nije nikome u interesu,treba strip izvlaciti iz getoa a ne gurati ga u njega...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 17/01/2012 : 17:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ne bih rekao da je to stvar iskljucuja sa namerom, stvar je vise u tome da ljude to ne interesuje, nisu upoznati i slicno. Mada za tacnost svega, najbolje je pokrenuti neko glasanje na forumu da se jednom konacno utvrdi istina. Al da se daju sve razumne opcije....

Ne verujem u takve opcije.Pa nismo mi u nekoj zemlji gde su kiosci preplavljeni stripovima pa da neko nije upoznat da izlazi neki casopis ili da ga uopste ne zanima.Ponuda je tako mala i zanemarljiva i neshvatljivo bi bilo da se to ne primeti.
Glasanje na ovom forumu nece nista znacajno promeniti,a ne verujem ni da bi dalo nekakvu "konacnu istinu"...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4807 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 17/01/2012 : 18:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Činjenica jest da je Marketprint dobro funkcionirao dok nije bilo drugih izdavača, a i tada su dijelom igrali na sigurno s Bernardom Princeom, Comanche pa i s XIII, dijelom radili odlične poteze kakav je Petar Pan, a dijelom i gluposti s Folom (ako se toga itko sjeća) ili recimo prvim kolor-albumom Astera Blistoka koji nikad nije dobio nastavak. Previše aljkavosti i fušeraja, a danas ih je sasvim pretekla konkurencija s daleko razrađenijim i suvremenijim izdavačkim programom i s tehnički gotovo savršenim izdanjima. Meni recimo pored izvrsnih SA / BG albuma Blueberryja u boji ne pada na pamet ni pogledati MP integrale, ali oni koji štede svaku kunu / dinar neka samo izvole. Također, nekad mi je izlazak svake nove Stripoteka predstavljo malu svečanost, a danas guštam isključivo u novitetima kakvi su Eloise de Montfort i Mala smrt. Za beskrajno vrćenje Thorgala i Astera više ne dajem ni pet para.

o difool citas mi misli...

sangue navajo
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 17/01/2012 : 19:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>a danas guštam isključivo u novitetima kakvi su Eloise de Montfort i Mala smrt.

Dajmi objasni kako ti uspijeva uživati u Eloise. Mala smrt, ajde okej, osim što svaki album ima radnje za jednu stranicu.

mcn
- izvin'te me, imam hitnijeg posla pa mi je Forum neodoljiv.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/01/2012 : 09:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ mcn

Slab sam na Fonta i njegove junakinje, koje istina sve izgledaju vrlo slično ali što se može, plus srednjovjekovna pustolovina s tajnama, međunarodnim zavjerama i elementima fantastike. Meni dosta, makar se slažem da nije riječ o ničem novom i bog zna kako poticajnom, ali ipak je pristojno. Da se razumijemo, Thorgal jest izvrstan i odavno mi omiljen strip i s njim sam dogurao do 11 Cinebookova albuma, baš kao što polako slažem i BG integrale Astera, ali u Stripoteci želim čitati nove stvari, nešto poput meni jako dobrog Mladog Cicerona.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/01/2012 : 21:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ispravak pogrešnog navoda: Modernog Cicerona, jasno.

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 18/01/2012 : 22:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ispravak pogrešnog navoda: Modernog Cicerona, jasno.

...a za Le Grand Mort nema ispravke...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/01/2012 : 23:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Da, da, Velika smrt! Pišem brzo i bez razmišljanja, eto...

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/01/2012 : 06:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, da, Velika smrt! Pišem brzo i bez razmišljanja, eto...

Astera ne izdaje BG, već Strip Agent.
Bluberija radi BG sam, bez Strip Agenta.
Inače razmišljamo isto, samo što meni znači izlaženje Torgala, čekajući da neko nastavi sa izdavanjem ovog junaka.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/01/2012 : 08:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Epizode Torgala u stripoteci su premijera na ovim prostorima. Jos koji broj i evo nas u ovom stoljecu. :-)

Druga stvar je sto smo vidjeli Thorgala u boljem izdanju a strip je dovoljno dobar i popularan da ga ljudi zele kupiti u albumima. Zamisli da se stampa Ciceron ili nesto slicno u albumskoj formi. Tko bi to kupio? Ovako ispada da stripoteka ne bi trebala raditi kvalitetne i popularne serijale, sto je po meni krivo. Ista stvar je i s Largo Winchem.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/01/2012 : 12:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ anto

Kao što sam gore napomenuo, i meni je Thorgal izvrstan, i unatoč prigovorima imam ga i u starim Super eksovima, i u Stripoteci, i u 2 BP integrala, i u Cinebookovim albumima / integralima (po 2 epizode). S obzirom na stanje u ovdašnjem izdavaštvu kao najpouzdaniji izbor sam odabrao vrlo dobar kolor SC Cinebook kao najredovitiji, tehnički najujednačeniji i najfrekventniji (dogurali su do 11 broja tj. do 17. epizode). I baš zbog toga (isto vrijedi i za Astera sa SA integralima) bih u Stripoteci htio čitati nešto drugo, novo i svježe. No jasno mi je da se zbog financija, cijena prava itd. često biraju jeftinije stvari, i da ćemo u svakoj drugoj ili trećoj Stripoteci i dalje dobivati Astera i Thorgala, a u svakoj petoj Valeriana. Ali i to je bolje od Krana.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/01/2012 : 12:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Krana i Valerijana ne volim ni ja, Astera uzimam u SA integralima (nadam se da će ove godine objaviti 6.i 7. broj, to jest sve do 21. epizode), a Torgal je na stend baju, ko zna koliko dugom (mada se lično nadam da će ga ove godine neko bar preuzeti i krenuti u izradu), tako da nije loše da se izda poneki.
A i ja sam za one stvari koje nećemo verovatno nikad videti u domaćim albumima (Moderni Ciceron)ili one koje ćemo dočekati ko zna kad (largo Vinč)
A glede Velike smrti, tu sam ubeđen da će ovo neko uintegraliti kad za to dođe vreme -1000% !

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 19/01/2012 12:30:11
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/01/2012 : 13:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Eto, u svemu se slažemo, pa i u nadi da bi netko (Fibra, System?) u dogledno vrijeme mogao objaviti integral izdanje Velike smrti. Prvi album Larga je BG objavio prije 4 godine, i na tome će vjerojatno sve i ostati (osim ako ga recimo SA ne krene objavljivati u integralima), pa sam se i tu orijentirao na Cinebook koji je dogurao do 8. knjige odnosno 12. epizode. Što je sigurno - sigurno je!

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/01/2012 : 13:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
P.S. S obzirom na intenzitet izdavanja integrala XIII od strane SA, bojim se da bi se i tu dok je vrijeme, tj. dok ih kod nas u Algoritmu ima u prodaji po povoljnim cijenama (60 kn po komadu), trebalo usmjeriti na Cinebook.

Go to Top of Page
Page: of 113 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000