forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Marketprint/Darkwood - Stripoteka i sve uz nju
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 113

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/01/2012 : 13:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
opet si omašio - XIII izdaje BG

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/01/2012 : 13:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Da, da, ali kad su isti ljudi u igri lako se zeznuti.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7979 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/01/2012 : 19:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

@ anto
No jasno mi je da se zbog financija, cijena prava itd. često biraju jeftinije stvari, i da ćemo u svakoj drugoj ili trećoj Stripoteci i dalje dobivati Astera i Thorgala, a u svakoj petoj Valeriana. A

Kamo lepe sreće, čitaoci Astera u Stripoteci moraju da čekaju po godinu i po dana, ponekad i dve od epizode do epizode. Torgal jedva jednom u godini, Valerijan još ređe...

Kad bi bar ubrzali i priveli kraju neke serijale (i nastavili neke).
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/01/2012 : 20:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ anto

Kao što sam gore napomenuo, i meni je Thorgal izvrstan, i unatoč prigovorima imam ga i u starim Super eksovima, i u Stripoteci, i u 2 BP integrala, i u Cinebookovim albumima / integralima (po 2 epizode).

Ponovo, nijedno od tih izdanja ne sadrzi epizode koje stripoteka objavljuje, tako da je ovo sto stripoteka radi cista premijera.
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
919 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 19/01/2012 : 20:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jang

quote:
Originally posted by misterx381

Ko o čemu baba o uštipcima. Ne kontam kako neko ne može da shvati da velokoj većini ćitalaca nije bitan papir, niti boja, niti čvrste korice. Bitan je strip. Koji je jeftin i dostupan i uz to ga ima svakog meseca.
Za onog kome je predhodno bitno ima stvarno odličnu ponudu kvalitetnih albuma u izdanjima raznoraznih srpskih i hrvatskih izdavača.
Meni je mnogo veći problem što trenuto ne postoji slična revija koja donosi B/D stripove (Bumerang i Politikin zabavnik su nešto sasvim drugo).

Zašto je Bumerang nešto drugo? Zar nije to revija kakvu bi Jaki i ostali željeli? No cijena je puno viša jer je tiraž puno manji

Zato što ga nema na kioscima u Srbiji i što je na Slovenačkom jeziku koji mi baš i nije razumljiv, a verujem da je to isti slučaj sa većinom Srba odnosno Hrvata.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/01/2012 : 00:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ma svaka čast, neka u Stripoteci i dalje izlaze i Thorgal, i Aster, i Valerian, i Jonathan Cartland i svi ostali i meni itekako dragi stripovi, osobito Largo Winch, sve redovito uzimam i manje redovito čitam. Samo što opet ponavljam da mi je draže vidjeti novitete, makar bili i slabiji, nego nešto odavno dobro poznato.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/01/2012 : 10:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Meni se cini da je ova kombinacija provjerenih stvari koje su ipak neobjavljene kod nas, i novih nepoznatih idealna. Kad pogledas, ovi provjereni dugi serijali i jesu objektivno kvalitetniji a uz to su i poznati publici. Kad bi se bazirali samo na nove stvari prodaja bi pala sigurno, a i ovako nije bajna. Htio sam skrenuti pozornost da tebe ti serijali ne zanimaju u stripoteci samo iz razloga sto si ih odlucio nabavit u drugim izdanjima, iako ta izdanja kaskaju za stripotekom. Radije bi citao stvari koje ne nabavljas iz drugog izvora. Nije neki argument koji bi trebalo uvaziti.

Ne da mi je namjera kritizirat tebe, nego mislim da smo svi takvi. Opcenito, velika vecina nas na forumu komentiramo stvari iz cisto sebicnih interesa. Valjda je to normalno, samo nema neku tezinu. Onda i nije za zamjeriti nekom izdavacu kad kaze da ga boli k... sto se pise po forumu. Ono, imam, nemam, ne treba mi, next... Ja bi recimo da neko nastavi beli put torgala, da ga zakljucim vise i procitam kompletnog i idemo dalje, iz tog kuta je stripoteka nepotrebna s Torgalom.

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 20/01/2012 : 11:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Ne da mi je namjera kritizirat tebe, nego mislim da smo svi takvi. Opcenito, velika vecina nas na forumu komentiramo stvari iz cisto sebicnih interesa. Valjda je to normalno, samo nema neku tezinu. Onda i nije za zamjeriti nekom izdavacu kad kaze da ga boli k... sto se pise po forumu. Ono, imam, nemam, ne treba mi, next... Ja bi recimo da neko nastavi beli put torgala, da ga zakljucim vise i procitam kompletnog i idemo dalje, iz tog kuta je stripoteka nepotrebna s Torgalom.

slažem se, uglavom... evo mene žvaće savest što par meseci sve pare dadoh bd-u... upotrebimo li onu čuvenu "delaj samo prema onoj maksimi za koju istovremeno želiš da postane opšti zakon" dobijemo totalni finanski kolaps naših (yu) izdavača... s druge strane, ionako malo strip tržište kod nas je još i nehomogeno.... neki hoće 60. reprinta zagora u zlatnom povezu, neki bd integrale u tvrdom povezu od titanijumove legure i sl... dolazimo u situaciju da su nova izdanja nepriuštiva, nikome se ne eksperimetiše sa novim recimo albumom od 50str koji košta >10-15e... zato sigurica... tvrdokoričeni bespotrebno uvećani marti za 25e... jebiga, dok je tako... moje pare idu bd... za te pare mogu da kupim tvrdokoričeni inkal integral i da mi još ostane za štrumpfove...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 20/01/2012 : 11:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
e da... a slažem se da je torgal stripoteka bespotrebna.... svi željno čekamo nsatavljača bp projekta, ali s druge strane, plaši me da čekajući torgala ne sačekamo godoa...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/01/2012 : 11:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Apsolutno se slažem, svi smo subjektivni i samim tim "sebični", i to je valjda i normalno. Sasvim razumijem i prihvaćam i uređivačku politiku da se jedan novi ili noviji strip smjenjuje s jednim starim i provjerenim, zbog zadržavanja čitatelja i komercijalnih razloga, i samo naprijed. Ali ne mogu si pomoći kad mi je draže vidjeti nešto novo što ću sa zanimanjem i možda s guštom pročitati, makar bio i slabiji strip, nego 25. epizodu Thorgala ili Astera, pri čemu njih navodim isključivo kao primjere.

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 20/01/2012 : 11:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali ne mogu si pomoći kad mi je draže vidjeti nešto novo što ću sa zanimanjem i možda s guštom pročitati, makar bio i slabiji strip, nego 25. epizodu Thorgala ili Astera, pri čemu njih navodim isključivo kao primjere.

naravno... zato sam na bd-u

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/01/2012 : 11:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali ne mogu si pomoći kad mi je draže vidjeti nešto novo što ću sa zanimanjem i možda s guštom pročitati, makar bio i slabiji strip, nego 25. epizodu Thorgala ili Astera, pri čemu njih navodim isključivo kao primjere.

Ali ces isto radije kupit cinebookovog Torgala umjesto neceg novog sto ces sa zanimanjem i mozda s gustom procitati.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 20/01/2012 : 11:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ali ces isto radije kupit cinebookovog Torgala umjesto neceg novog sto ces sa zanimanjem i mozda s gustom procitati.

ne odnosi se na mene ali da odgovorim: ja nikad!

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/01/2012 : 14:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
A ne, neću! Odnosno samo donekle, jer paralelno sa Cinebookovim izdanjima Thorgala, Larga Wincha, Billa i Bulla (u Algoritmu prodaju album br. 1), Valeriana (također u Algoritmu dostupni albumi/epizode 1 i 2), Spiroua i Fantasija Tomea i Janryja (2 albuma), plus Blakea i Mortimera, Tintina itd., marljivo, koliko mi financije dopuštaju, uzimam i Fibrine albume (premijere kao i izdanja klasika), Bookglobe albume i integrale, SA isto tako, Libellus, VČ albume, DW knjižurine itd. Nea cvjeta tisuću cvjetova!

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2012 : 14:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja apsolutno hoću, tj. dok ne kompletiram Thorgala (ako je već Thorgal primjer). A kompletiran je . Paralelno idem na nove stvari..

Inače, zašto bih imao nekog obzira prema domaćim izdavačima kada oni nemaju obzira prema meni kao čitatelju (iznimka je u ovome Marko koji stvari najavi i objavi).

Johnny je u pravu u vezi Cinebooka, uzimati ću njihova Thorgala i Larga i Long John Silver i drugo što me zanima jer imaju kontinuitet i jer se može računati da će u godini izaći barem jedna do dvije epizode pa će se kroz razumno vrijeme kompletirati.
Kada mogu očekivati kompletiranje XIII od BG-a? Nikada, eto kada. To je meni kao kupcu neprihvatljivo i uvredljivo jer me derne na onom integralu 189 kuna i ostavi čekati nastavak. Mogu misliti kada će Brodolomci drugi integral.. Nije BG jedini s tom praksom, slično je i s Dark Towerom od Algoritma.

Na žalost, Stripoteku rijetko čitam jer jednostavno ne stignem i ne dođe mi pod ruku, a uz to nemam živaca sto godina čekati nastavke onoga što se započne. Gotovanski, ali realno tako je..

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.

Edited by - Amos on 20/01/2012 14:37:22
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/01/2012 : 15:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos
Kada mogu očekivati kompletiranje XIII od BG-a?

Malo prije Largo Wincha.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2012 : 15:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Amos
Kada mogu očekivati kompletiranje XIII od BG-a?

Malo prije Largo Wincha.

Na žalost, pravo kažeš

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/01/2012 : 15:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Nego, kad pogledas ta Cinebook izdanja uopce nisu jeftina za ono sto nude.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 20/01/2012 : 15:30:37  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nego, kad pogledas ta Cinebook izdanja uopce nisu jeftina za ono sto nude.

jebemliga... plavobluzaši su večno na popustu... <6e/kom... dakle za jedne bukglobove (3ep) mogu kupiti 5 sinebukovih

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 20/01/2012 : 15:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
a da... tehnikalije... papir jadan u oba slučaja, otisak daleko bolji kod CB-a, odnos korica je
1HCprema5SC

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/01/2012 : 15:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis

a da... tehnikalije... papir jadan u oba slučaja, otisak daleko bolji kod CB-a, odnos korica je
1HCprema5SC

A ok, ako ulovis popust negdje. Ako gledas cover price, Amazon ili snk nije nesto strasno povoljno. Je li to onaj smanjeni format?
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2012 : 16:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by noemis

1HCprema5SC

A ok, ako ulovis popust negdje. Ako gledas cover price, Amazon ili snk nije nesto strasno povoljno. Je li to onaj smanjeni format?

Jest. Cinebook ide na manjem formatu nego ovi naši integrali.
Zgodno je što su lagani za čitanje i općenito su mi lijepa izdanja.
Cijena im je više-manje OK. Onaj Invisible fortres što sam uzeo prije par dana, na BD-u me je došao 5,80 eura (43,50 kuna). Mislim da je to prihvatljiva cijena.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2012 : 16:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Zapravo, ne idu svi na manjem formatu.
Valerian, Pandora's box, Orbital, Chimpanzee complex, Long John Silver, Blake i Mortimer, ne znam koji još, su veličine oko A4.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/01/2012 : 16:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Točno, Valerian, Bill i Bull (Billy and Buddy), Blake i Mortimer, Plave bluze, Spirou i Fantasio, Clifton, Lucky Luke, Pandora´s Box, Long John Silver, Orbital i Yoko Tsuno izlaze na A4 formatu, a možda ima i još štogod.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2012 : 16:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Jedina stvarno negativna stvar kod Cinebooka bi mi bila ono što se pričalo da cenzuriraju stripove.
Doduše, ovaj klasični BD koji oni izdaju baš i nema neke velike golotinje i grafičkog nasilja koje bi trebalo cenzurirati, ali ipak da se svaka sisa ili otkinuti ekstremitet trebaju precrtavati ili brisati... nije mi to baš nešto.
Zna li tko nešto o tome?

edit: ode u offtopic s ovim. Dragi MP-ovci, ne zamjerite..

Edited by - Amos on 20/01/2012 16:46:54
Go to Top of Page
Page: of 113 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000