forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dampir 3 u 1, kupiti ili ne?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 17/01/2012 : 22:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Uzimat ću, naravno.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1608 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 17/01/2012 : 23:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:
Originally posted by night

quote:
Originally posted by legaz

Pa King, SD je objavila 50-brojeva u jednom formatu a Ludens u drugom. Ko hoće taj će kupiti ko neće neće i tačka. I stavrno su već smorovi ovakvi topici. Ovim putem se odmah izvinjavam onom ko ga je pokrenuo. Ali to je moje mišljenje. Sve više topika ima koji uopšte nemaju za svrhu promociju stripa i nekog junaka i priče vezane za istog, već da li je kolekcija ovakva, onakva, da li je skupo ili nije, kakav je otisak i šta već znam. Smara to, ljudi.

Svrha je da se bar približno vidi koliko ljudi bi kupovalo ovakvo izdanje, i nista drugo. I možda ovi iz VČ dobiju neki pokazatelj na osnovu toga - pozitivan, nadam se. Toliko da i pokrenu to izdanje.

OK. Ja sam se odmah distancirao od toga da je to upućeno tebi. Nadam se da se ne ljlutiš?

Sve ok
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 17/01/2012 : 23:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

To, to 4u1, ajmo Dusmane. Moze i bez medju naslovnih, samo da izlazi , kako treba, sto po meni ukljucuje papir kao do sada, dobar prevod kao do sada i stampu bolju nego sada

E sad! Onda je pitanje da li bih uzimao. Cak je vrlo verovatno da ne bih. Ionako nesto ne obozavam Dampira i to bi bila kap koja bi prepunila casu.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1608 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 17/01/2012 : 23:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Meni je najviše žao što polako ali sigurno ovo vodi zatvorenom krugu ljudi koji čitaju stripove. Ja sam uz njih odrastao, naučio razliku između onog što je dobro i loše, bez obzira što to zvuči patetično.
Ok, svaka čast i Libellusu, Darkwood-u i ostalima, ali 1000-2000 kopija nekog strip je samo za nas najzagriženije.
Nemam ja ništa protiv izdavača, da se stripovi prodaju svi bi ih izdavali. Ali mi je ŽAO kad sa kioska ode strip i verovatno se na njega neće vratiti nikad.
Dampir mi i nije bio nešto posebno, uzeo sam sve brojeve od VČ. U njemu su mi se najviše svideli pejzaži i različite kulture koje su prikazivane. Ali šta se može, valjda će da krenu ti integrali, debeljuce, šta god da su.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 18/01/2012 : 00:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
po ovom planu vc...izdavacki izlog bi izgledao ovako
2012 g. dampir 41,42,43,44....45,46,47
2013 g. dampir 48,49,50.......51,52,53
2014 g. dampir 54,55,56.......57,58,59
2015 g. dampir 60,61,62.......63,64,65
2016 g. dampir 66,67,68.......69,70,71
2017 g. dampir 72,73,74.......75,76,77,78
itd..
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2012 : 00:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ne pada mi napamet.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 18/01/2012 : 01:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Odlično, ovo je kao da imamo dvomesečni ritam izlaženja, a to je po meni sasvim ok, tromesečni je zaista prespor, mesečno je za naše uslove sem Zagora i Dilana zaista krupan zalogaj.Čak ćemo eto ponekad imati i sedam izdanja godišnje.
Samo se nadam da će uhvatiti ustaljeni ritam izlaženja i da stvari polako neće početi da liče kao na one u vezi KI Zagora i Texa koji trenutno veoma retko izlaze.
Ono što u stvari hoću da istaknem, nadam se da će postojati razlika između ovog izdanja Dampira i recimo Tex i Mister No knjiga i da ćemo uvek sa sigurnošću moći da računamo na 2 izdanja godišnje jer je ovo redovni Dampir, a ne reprint od prvog broja.
U svakom slučaju pozdravljam potez Veselog četvrtka.
Mister Noa bih ostavio na kioscima jer će kad tad ionako dogurati do kraja serijala,Martiju i ne treba brži ritam jer i u Italiji izlazi u 2 meseca, ali problem je jedino sa Teksom jer je za takvog junaka ritam na 3 meseca malo prespor.No, Teks je strip stvoren za kioske da bude dostupan svima, ne znam koliko je dobro i to promeniti?
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 18/01/2012 : 01:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by night

Meni je najviše žao što polako ali sigurno ovo vodi zatvorenom krugu ljudi koji čitaju stripove. Ja sam uz njih odrastao, naučio razliku između onog što je dobro i loše, bez obzira što to zvuči patetično.
Ok, svaka čast i Libellusu, Darkwood-u i ostalima, ali 1000-2000 kopija nekog strip je samo za nas najzagriženije.
Nemam ja ništa protiv izdavača, da se stripovi prodaju svi bi ih izdavali. Ali mi je ŽAO kad sa kioska ode strip i verovatno se na njega neće vratiti nikad.
Dampir mi i nije bio nešto posebno, uzeo sam sve brojeve od VČ. U njemu su mi se najviše svideli pejzaži i različite kulture koje su prikazivane. Ali šta se može, valjda će da krenu ti integrali, debeljuce, šta god da su.

Stripove i cita zatvoreni krug ljudi. Dampyr, Tex, Mister No, MM... to svakog meseca kupi par hiljada ljudi, na teritoriji cele drzave. Zagora i DD svakog meseca kupi sigurno 6-7 hiljada ljudi. Jednostavno, kod nas je nemoguce proturiti druge junake u nekom vecem obimu jer citaoci to ne zele, zatvoreno smo trziste za nove stvari i to se nece izmeniti. I to treba prihvatiti.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38097 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/01/2012 : 09:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt
Stripove i cita zatvoreni krug ljudi. Dampyr, Tex, Mister No, MM... to svakog meseca kupi par hiljada ljudi, na teritoriji cele drzave. Zagora i DD svakog meseca kupi sigurno 6-7 hiljada ljudi. Jednostavno, kod nas je nemoguce proturiti druge junake u nekom vecem obimu jer citaoci to ne zele, zatvoreno smo trziste za nove stvari i to se nece izmeniti. I to treba prihvatiti.

Je li to proveren podatak? Onda se npr. MM bolje prodaje u Srbiji nego u Hrvatskoj - ako me secanje ne vara poslednji podatak o prodaji MM u HR je isao negde oko 800 primeraka, MN nesto iznad 1000... ali posto se Bernard & co. ne javljaju, sve su nezvanicni podaci (mozda bi globinjo mogao reci nesto vise?).
Ti podatki o prodaji ukazuju na to da veliki tiraz i kioski = minus za izdavaca.

Ali naravno, stripove kupujemo samo jos matori, mlade baze skoro pa nema (kad je neko poslednji put video klince u OS citati stripove?), te je tako ogranicen tiraz vecine izdanja (plus stavljanje tvrdih korica kod vecine da ispadne da dobijes vise od toga) posve logicno resenje. Ni strip revije ne idu dobro, ali sa druge strane izgleda kao da novi izdavaci nisu sa svih strana, ima tu hrpu stripova (cak i istih u drugom ruhu ili na drugom jeziku) a mi se jos zalimo. Da karikiram, jos malo pa ce izdavac izdavati za svakog kupca posebno.

Ovo resenje sa Dampyrom je tako posve logicno ako se ima volje ici dalje sa serijalom za koliko toliko prihvatljivu cenu. Sledeca opcija je jos samo par epizoda u HC u 500 ili jos manje primeraka.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 18/01/2012 09:27:36
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1367 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 18/01/2012 : 10:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Kupovaću ga..Kupovao sam i Dampyra od Bookglobe-a i Strip Agent-a pa kad su pukli, jedva sam ih uvalio!

Kupovao sam sve Dampyre od VČ-a, a sada ću da uzimam i ove 3 u 1. Bolje 10-ak epizoda godišnje, nego 3 godišnje
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 18/01/2012 : 15:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Da, nige reči o tiražu, baš me zanima koliki će biti bar otprilike?

A eto, samo u ovom topiku do sada u glasanju 71 forumaš se izjasnio da će uzimati ovo izdanje, to bi trebalo da znači da za Dampira nema zime, no videćemo da li će i zaista biti tako jer kada u realnosti treba isprazniti ne baš popunjen džep, sasvim je druga priča.

Inače, ipak mislim da tempo izlaženja pojedinih izdanja Veselog nema baš do te mere kako se priča veze sa prodajom (naravno da ima,ali možda se to malo i preuveličava) .Eto primera knjiga Mister Noa i Texa, prvi broj je rasprodat kod oba junaka, ali eto treći broj Texa kasni, dok smo Mister Noa dobili.Zatim Talični Tom se sigurno mnogo bolje prodavao od strip albuma Veselog četvrtka pa opet više ga nema, a ovi sa druge strane imaju sasvim čvrstu poziciju.Uopšte, nije mi jasno kako se Veselom isplati izdavanje strip albuma jer koliko se da videti, zaista retko ko to uzima, pogotovo pojedine naslove koji su izašli?Ne kažem da su to loše priče, ali cena za taj kvalitet je poprilično neodgovarajuća za prosečnog stripofila.
Iz ovoga bih izveo zaključak da na ritam izlaženja utiču i neki objektivni problemi tehničke prirode (toga uvek mora biti) , ali verovatno i neki lični afiniteti uredništva Veselog četvrtka.Mislim da je njihova malo teža što se kaže nego što to oni žele da prikažu.

Edited by - tumen on 18/01/2012 16:05:39
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 18/01/2012 : 19:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

Da, nige reči o tiražu, baš me zanima koliki će biti bar otprilike?

A eto, samo u ovom topiku do sada u glasanju 71 forumaš se izjasnio da će uzimati ovo izdanje, to bi trebalo da znači da za Dampira nema zime, no videćemo da li će i zaista biti tako jer kada u realnosti treba isprazniti ne baš popunjen džep, sasvim je druga priča.

Inače, ipak mislim da tempo izlaženja pojedinih izdanja Veselog nema baš do te mere kako se priča veze sa prodajom (naravno da ima,ali možda se to malo i preuveličava) .Eto primera knjiga Mister Noa i Texa, prvi broj je rasprodat kod oba junaka, ali eto treći broj Texa kasni, dok smo Mister Noa dobili.Zatim Talični Tom se sigurno mnogo bolje prodavao od strip albuma Veselog četvrtka pa opet više ga nema, a ovi sa druge strane imaju sasvim čvrstu poziciju.Uopšte, nije mi jasno kako se Veselom isplati izdavanje strip albuma jer koliko se da videti, zaista retko ko to uzima, pogotovo pojedine naslove koji su izašli?Ne kažem da su to loše priče, ali cena za taj kvalitet je poprilično neodgovarajuća za prosečnog stripofila.
Iz ovoga bih izveo zaključak da na ritam izlaženja utiču i neki objektivni problemi tehničke prirode (toga uvek mora biti) , ali verovatno i neki lični afiniteti uredništva Veselog četvrtka.Mislim da je njihova malo teža što se kaže nego što to oni žele da prikažu.

Mnogo manji nego što je bio do sada. Priče idu od 500 do max 1000 primeraka. Ponavljam sve ovo je rekla kazala.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 18/01/2012 : 21:36:31  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Dampir mi nikada nije sedao...posle prvih 20-ak brojeva

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 18/01/2012 : 22:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Znači još se pouzdano ne zna koliki će biti tiraž.Ako bude samo 500 to će onda praktično biti izdanje u rangu kolekcionarskih i neminovno će vući i veću cenu.Nadam se ipak dvostruko većoj cifri, to je optimalno.

Inače, kako jue Dampir usporio, tako se i na forumu manje diskutuje o njemu, a ranije je bilo zaista zanimljivih diskusija, nadam se da će ih sada biti opet.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 18/01/2012 : 22:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Pitanje - hoće li ovo biti kiosk izdanje?
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 18/01/2012 : 22:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Neće, ali moći ćeš ga naći u objektima Trafika Veselog četvrtka kao i sve ostalo.A sve nas zanima tiraž jer između 500 i 1000 komada je velika razlika.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 19/01/2012 : 19:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
kupujem!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 19/01/2012 : 20:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Neće, ali moći ćeš ga naći u objektima Trafika Veselog četvrtka kao i sve ostalo.A sve nas zanima tiraž jer između 500 i 1000 komada je velika razlika.

Jel se otvorila u Novom Sadu nova trafika (umjesto one u Futoškoj)?
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 19/01/2012 : 21:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Kupujem, naravno.
Puna podrska redakciji VC za ovaj potez.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 19/01/2012 : 23:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
ja nastavljam sa dampyrom... daleko od toga da me je kupio kao institucije tex, mister no, zagor ili marty... ali nastavljam dalje... licno bih voleo da je ostalo na nivou jedne sveske... ali ako ne moze drugacije daj sta das...

sangue navajo
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 20/01/2012 : 01:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Koliko znam još nije.Pretpostavljam da će im biti potrebno malo vremena da pronađu atraktivnu i zadovoljavajuću lokaciju, a da ih opet oni koji će im je izdati ne "oderu".
Za sada je tu samo ona na Spensu koja sada dobija nešto veći broj primeraka svakog izdanja.
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 20/01/2012 : 18:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Koliko znam još nije.Pretpostavljam da će im biti potrebno malo vremena da pronađu atraktivnu i zadovoljavajuću lokaciju, a da ih opet oni koji će im je izdati ne "oderu".
Za sada je tu samo ona na Spensu koja sada dobija nešto veći broj primeraka svakog izdanja.

Kupovacu Dampira. Bas sam danas isao do trafike u futoskoj,kad ono katanac... jako sam se razocarao sto ne radi, dok dodjem do spensa ostarim,,, neka tvore novu trafiku na detelinari....... A bas sam se radovao sto cu kupiti novog BB Dampira... a ono zatvorena trafika,,, popizdeo samo

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 21/01/2012 : 15:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Naravno da ću kupovati...Dampir je dobar serijal!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 21/01/2012 : 19:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Koliko je daleko SPENS od Futoške?
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 21/01/2012 : 19:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koliko je daleko SPENS od Futoške?

5-7 minuta hoda.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 21/01/2012 19:49:40
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000