pregledaću ih sve večeras, ali ako se ne varam u pitanju je Pokolenje za Preriju
inače 2 knjige Bonzelsa su izašle ali u dve različite edicije: Deca neba (prodata; kakav lep font, pravi užitak za čitanje) i Pčelica Maja (ostao još komad)
ne zaboravite i Plavu pticu na latinici mek povez :)
pre neki dan mi jedan lik pomenuo za Kadok iz 1912-1913... pa i ovi iz 1938-1940 su mi misterija, a sad još navodno postoji Kadok pre Prvog svetskog rata... nijedan takav još nisam video niti držao u rukama.
Plava ptica 01 1938 H.Dž. Vels RAT SVETOVA Plava ptica 05 1938 Roni stariji VATRA Plava ptica 17 1939 Konan Dojl IŠČEZLI SVET Plava ptica 23 1940 Jan Lari KARIK I VALJA Plava ptica 24 1940 Roni stariji DŽINOVSKI LAV Plava ptica 29 1941 A. Beljajev AMFIBIJA Plava ptica 31 1942 Emilio Salgari IZNENAĐENJA XXI VEKA Plava ptica 34 1943 G. Adamov TAJNE OKEANA I Plava ptica 35 1943 G. Adamov TAJNE OKEANA II http://www.kupindo.com/kupovina/knjige/9697826
i pravi biser od kojeg ce Sima da pozeleni. Vilhelm Hauf - Karavan, izdanje Jugoistok, 1943 sa sve dozvolom nemacke komande za namensko trosenje hartije.
Ovaaaaj... Kadok... pa nije kraj, ima još... Kadok, znaš one retke mekog poveza poput Nušićevih Hajduka (latinica, Zagreb, format kao tvrdi Kadok)? e, pa, našao sam Nušićeve Hajduke, mek povez latinica, KADOK, 1955 Svjetlost Sarajevo - ali druže DŽEPNO izdanje! Veličina knjige je poput malih knjiga kao što je Džepna knjiga
Jeste, moze i da se manja ako se ne varam. Simo, sta ti je s mejlom? Vratilo mi se kao tvoja adresa je permanent errpr. Vidim da imas plavu pticu Duh Ljana Estakada. Imas li i Sina Lovca na medjede?
pobegla ti "taraba" # umesto "mankija" @ u adresi, mail je ok :)
Duha imam, a Sina sam imao jednog nedavno (ali pre tvog maila) ne baš u reprezentativnom stanju pa ga poklonio školskoj biblioteci, žao mi bilo da ga dajem za 99, sorry