Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
kasper
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 06/01/2012 : 12:16:32
|
77 odlican 80 sjajan 81 veoma dobar. Mnogima je ovo olicenje patetike, meni jok. 88 bljak, olicenje patetike
Ostalo je jako jako lose. Cijaveroti pocinje da isijava nebuloze & slicno. Posle ovoga mi ostaju jos brojevi 100 i 121 i da zakljucim DD jednom za svagda ![](icon_smile_approve.gif) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 06/01/2012 : 13:41:01
|
Atraktivna i potencijalno izuzetno intrigantna tema neonacizma u Doktoru teroru je vrlo traljavo, dramaturški nesuvislo, šuplje i meni na momente iritantno obrađena, tako da sam strip jedva pročitao do kraja. Nakon Koljača i te epizode čim vidim Coppolin crtež znam da je riječ o još jednom shitu. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
Lucy Liu
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/Steampunk1(1).jpg)
Croatia
709 Posts
Member since 14/09/2007 |
Posted - 09/01/2012 : 02:42:48
|
Da skrenem na originalnu temu...
Epizoda mi se svidjela,crtež neloš,naslovnica isto tako...ali prijevod ...GOOD.GOD.Ne samo da su neke rečenice krivo prevedene(ima li nekog drugog objašnjenja?) i da su neki dijalozi smješteni u krivim oblačićima,nego sam i primjetio kako je jedan prevedeni tekst smješten odmah preko originalnog teksta .Inače ne primjećujem prevodilačke pogreške Miss Gaspar,ali ovo je jednostavno previše... ------------------------------------------------------------------- TEKSTOVI I DIJALOZI IZ BUDUĆIH LUDENSOVIH DYLAN DOGOVA KOJE MOŽEMO OČEKIVATI:
"Ja Dylan.Ti klijent?" "Ja klijent.Ja imala problem."
"Groucho,čaj donesi meni i ovoj."
"Oh ne!Kako loše i opasno!"
"Johny,zašto ti tužna."
"Ja Killeks.Ja znanstvenik."
|
My username was a mistake. |
Edited by - Lucy Liu on 09/01/2012 02:45:57 |
|
split85
Advanced Member
![](AvatarUpload/durango.jpg)
Croatia
8288 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
REJS
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/Pictur742 - Copy.jpg)
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
ninel
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/bulledencre16.jpg)
Serbia
1584 Posts
Member since 16/11/2004 |
Posted - 24/01/2012 : 21:26:05
|
76 Crna magija - Dobra priča i dobar crtež. Tacconi mi se baš svidja u DD pošto nije baš čest gost. 77 Poslednji čovek na zemlji - Jako dobar crtež, Roi, naravno i prosečna priča, dodatak Nočna mora je puno bolji. 78 Ubice dolaze iz mraka - Odlična priča, jedino mi crtež Siniscalchija ne leži previše. 79 Vila zla - Prosečna priča, prosečan crtež. 80 Kileksov mozak - Dobra priča, samo da ne bi crtao Casertano, koga baš ne podnosim. 81 Džoni nakaza - Jako dobra, iako malkice patetična priča, jedino mi Venturi nije baš drag crtač. 82 Daleko od svetlosti - Jako dobar crtež Dal Agnola, a i priča nije tako loša. 83 Doktor Teror - Jako dobra priča, omaž Spigelmanu, a i Coppola je ovde za razliku od ostalih stripova sasvim podnošljiv. 84 Zed - Jako loša priča, a ne volim ni Brindisijev crtež. 85 Utvare - Prosečna priča, prosečan crtež. 86 Priča jednog sirotog djavola - Pored Zeda najlošija priča u ovoj turi, crtež klasičan M&G. 87 Krvavi praznici - Još jedna prosečna priča. 88 S druge strane smrti - Dobra priča, dobar crtež.
|
http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
![](AvatarUpload/tenay.gif)
Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 24/01/2012 : 23:39:17
|
quote: Originally posted by split85
quote: Originally posted by acestroke
Nakon ovoga bi trebalo bit sve u redu s SD kronologijom? Ili![](icon_smile_question.gif)
Ako misliš samo na SD,onda da, ali kad ludens dodje, to je raspasoj u kronologiji, a da ne spominjem ona 4 broja šta su u dd extra ediciji. Ma, ja sam nabavija 4 ta broja od dnevnika te pratim ovaj dd extra i to je ok, samo da ubrza malo. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
Edited by - Zagor-te-nay on 25/01/2012 00:06:10 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27163 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/01/2012 : 01:06:18
|
još uvik patiš od kronologije?![](icon_smile_big.gif) Da,dalje bi trebalo ići normalno(extra edicija). A ako samo skupljamo extru onda ćemo imati i normalnu kolekciju osim ona 4 upadajuća broja![](icon_smile_big.gif) |
Ja sam fetišist papira! |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2457 Posts
Posted - 25/01/2012 : 01:34:00
|
Bez kronologije ništa nema smisla. . Izvan kronologije su mi samo asterix A.Z. i zg odabrane priče. Samo njima praštam. Svi drugi su sterani u red na polici. Evo, da sad A.F.klasik izadje broj 232 umisto 121 šta triba ić po redu ja bi sve stera u qurac i presta ga kupovat. Ozbiljno.![](icon_smile_clown.gif)
Al dobro, ova dd extra kolekcija unatoč ta 4 dnevikova mi izgleda dobro, paše,paše. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27163 Posts
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2457 Posts
Posted - 25/01/2012 : 01:42:26
|
quote: Originally posted by jaki
a šta si uradio s onim ubačenim epizodama?bacio,prodao,poklonio?
Znatiželjan si, a? Reč ču ti šta sam radia. Pošto je bradonja jeb*eno nepredvidiv ona 4 ubačena broja serije 100ineki broj su stavljena u naftalin sa strane. Jel ko ce ga znat oče li brada poštovat kronologiju i ić kako triba, tj. izdat opet iste brojeve kako spadaju (nadam se da oce). A ko zna,mozda nas iznenadi, možda dobije prava od bonellija u međuvremenu, i na njihovo misto objavi brojeve (koje ono 27,30,39,48 mislim) a možda ubaci neki specjalac umisto njih, šta njemu pada na pamet, nikome nije?![](icon_smile_clown.gif) ko če ga znat. |
|
Edited by - Zagor-te-nay on 25/01/2012 01:43:00 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27163 Posts
Posted - 25/01/2012 : 02:25:15
|
Pa dok Ludens dođe do tih ubačenih epizoda u extra seriji trebat će koliko godina?10?više?tako da će ih onda objavit na njihovom pravom mjestu.U biti koji su brojevi tih ubačenih epizoda u originalu?Jel ih u redovnoj seriji priskočija ili još nisu došli na red? |
Ja sam fetišist papira! |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 25/01/2012 : 09:01:21
|
LEX 27 = origi 192 LEX 30 = origi 193 LEX 39 = origi 172 LEX 48 = origi 174
Edit: naravno preskoceni u redovnoj. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 25/01/2012 09:03:28 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8288 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 25/01/2012 : 15:55:22
|
Koliko ja znam, sanse da se prava napokon dobiju za ta 4 broja su skoro nula. To su mi rekli kad sam zadnji put razgovarao s onim advokatom iz Bonelija u vezi Dylanovih izdanja na engleskom. Tako da se samo mogu kupit na italijanskom, ili ako mozete naci one ZS brojeve, to je jedini nacin da se nadju kao individualne sveske. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
mpavin
Advanced Member
![](AvatarUpload/dw.jpg)
Niue
7866 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8288 Posts
Posted - 25/01/2012 : 18:09:21
|
quote: Originally posted by supermark
pa nije ludens tu kriv!
A nego ko je ![](icon_smile_question.gif) Kako onda Libellus može izdavat sve po redu ili netko drugi? Sve je stvar organiziranosti. Pogledaj Zagor EX 207 ![](icon_smile_sad.gif) Je li to može radit netko ko ima plan i program rada? |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
Edited by - split85 on 25/01/2012 18:09:39 |
|
Panon
Senior Member
![](AvatarUpload/dylcf01.jpg)
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 25/01/2012 : 19:03:29
|
Kriv je Castelinni koji je od prije par godina u sporu oko autorskih prava sa Izdavačkom kućom Bonelli. Inače, te se četiri epizode mogu izdati skupno, poput VČ-ovog HC Dylana, ali ne i pojedinačno kao kod Ludensa. |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 25/01/2012 : 19:08:15
|
quote: Originally posted by mpavin
Kako ih je VČ mogao objaviti u KI?
Zbog nekakvih legalnih pravila koje ni sam ne mogu da skontam, haman je ok ako se ta 4 broja izdaju u knjizii sa drugim brojevima, kao u DD KIZ VC. Ali se ne smiju objavit u pojedinacnim sveskama van italije. |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 25/01/2012 : 19:12:20
|
quote: Originally posted by Panon
Kriv je Castelinni koji je od prije par godina u sporu oko autorskih prava sa Izdavačkom kućom Bonelli. Inače, te se četiri epizode mogu izdati skupno, poput VČ-ovog HC Dylana, ali ne i pojedinačno kao kod Ludensa.
Ne samo Castellini (crtac originala 30 i 48), nego i onaj scenarista Ferrandino (scenarista za brojeve 13, 27 i 39). Sazno sam da je i broj 13 (Oni su medju nama) trenutno zabranjen za objavljivanje kao individualna sveska. Haman ga je LudensExtra objavio odmah prije nego sto je postao ilegalan, tako da je u tom vremenu bilo prekasno da ga zaustave, vec je bio na kioscima i striparnicama. |
|
Panon
Senior Member
![](AvatarUpload/dylcf01.jpg)
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|