Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 24/01/2012 : 22:19:21
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ono što je sasvim izvesno da veoma, veoma skoro kreće u SC jedan od ovih gore pomenutih serijala od prvog broja.
ako je suditi po cronosovom podpisu onda ide Nathan Never....ali to bi bila katastrofa.....(bar za mene haha, jer ga ne čitam...), dajte barem Magičnog ili Kena,sc kiosk izdanje.... |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 24/01/2012 : 23:48:45
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ono što je sasvim izvesno da veoma, veoma skoro kreće u SC jedan od ovih gore pomenutih serijala od prvog broja.
ako je suditi po cronosovom podpisu onda ide Nathan Never....ali to bi bila katastrofa.....(bar za mene haha, jer ga ne čitam...), dajte barem Magičnog ili Kena,sc kiosk izdanje....
cronosov potpis, misliš ono na "n.n." pa to znači "nema ništa" |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27016 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/01/2012 : 02:36:09
|
Preneseno sa stripovi.ba Žao nam je što ne možemo više detalja dati vezano za naše izdavaštvo jer se užurbano radi na njemu, pa dosta toga što je Aved rekao u domenu "poslovne tajne". Ono što možemo potvrditi da će u toku ove godine ići 3 Be-Ha serijala i vjerovatno još po koje iznenađenje. Ako nam se u startu ne poremeti tajming za početak, planirano je pojavljivanje prvog Be-Ha izdanja krajem 3 mjeseca. Do kraja godine se očekuje izlazak ukupno 30 brojeva za 3 serijala. Čim budemo u mogućnosti podijeliti više informacija o svemu, podijelit čemo to sa vama ovdje.
Da našeg kolegu po imenu i zvanju obradujemo. Znači ono što je planirano je da 30.03.2012. Magični Vjetar ugleda svjetlo dana na kisocima širom drage nam Bosne i Hercegovine. Ako ne bude startnih ne predviđenih poteškoća, Magični će se pojavljivati svake tri sedmice na većini kioska u BiH. Odabran je petak, tek toliko da uljepšamo i olakšamo vikend dane koji predstoje. Više informacija uskoro !!!
Poštovani stripofili, hvala Vam svima na velikoj podršci, zaista ćemo se potruditi da opravdamo Vaše povjerenje. Takođe, hvala svima i na kritički nastrojenim porukama, zaista ćemo se potruditi da i iz njih izvučemo maksimalno, kako u pripremi, tako i u samoj realizaciji našeg projekta. Kako smo ranije najavili Magični Vjetar će se pojaviti 30.03.2012. godine, i krenut će naravno od prvog broja. Uprkos ranijim pokušajima drugih izdavača i već samom činjenicom da Magični Vjetar se može naći u SC varijanti do nekih prvih 20-ak brojeva, smatramo da serijal, kao što je Magični Vjetar zaslužuje punu pažnju i da svi brojevi moraju činiti kompletnu ediciju, a posebno što je to i prvi lik koji će se pojaviti u Bosni i Hercegovini. Za 2012. godinu, planirano je da izađe 14 brojeva Magičnog Vjetra. Kvalitetom se nadamo da ćemo uspjeti zadovoljiti sve kolekcionare i nastaviti praksu pojedinih izdavača iz regiona koji su podigli nivo kvalitetnog papira i otiska samog stripa. Zbog loših iskustava sa stripovima na kioscima u BiH, sva izdanja će biti pakovana u najlonske kesice, kako bili zaštičeni od različitih namjernih i nenamjernih oštećenja na kioscima.
Cijena Magičnog vjetra, će naravno zavisiti od potražnje (odnosno tiraža koji bude rađen), ali svakako neće prelaziti cijenu istih ili sličnih izdanja iz regiona, a što je maksimalno do 6,00 KM za isti nivo kvalitete. Uskoro više informacija... |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 25/01/2012 02:44:20 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6139 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 25/01/2012 : 09:22:02
|
quote: Originally posted by Beva
Kupovat ću Magičnog i Skriveno lice, nadam se da će zbog brzog ritma izlaženja ovi stripovi naći kupce u cijeloj Ex-Yu i da će potrajati...
skriveno lice se uzima , a onda nadam se da je plan izdavaca dok se ne pokupuju svi brojevi SL da se pocne izdavati i Shangay devil |
feka |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 25/01/2012 : 09:32:57
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by bagi
quote: Originally posted by selanne
quote: Originally posted by feniks
Da diskusiju vratimo na pravi put. Postavljam dva pitanja> 1.Koliku ce kostati novo izdanje 2.Sta mislite koliko kupaca imaju kiosk izdanja u bih
Idemo se prebrojati! Jedan!
Da bi urbano Sarajevsko momče,kako ga slikovito opisa all-ba, pokrilo troškove plaćanja licenci,štampanja,distribucije i još k tome eventualno zaradilo za paket žvakaćih guma primjerak bi morao koštati oko 30-tak KM... Ali,nema veze,ja bih kupio,znači DVA! Idemo dalje...
a ti si ono malo više frustriran ili šta? komentari su totalno bezvezni.
ili daj izdavaču podršku il (da proste ostali) odjebi, a ne što svako malo ga nešto podbadaš.
@ i like girlz:
Popuš...uh,ovaj,opušteno,momak,opušteno...
|
Wtf?
|
Edited by - bagi on 25/01/2012 09:33:56 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17831 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 25/01/2012 : 11:05:37
|
ako je ekipa iza stripovi.ba pokretač projekta onda bi to moglo i uspjeti naravno s tim da već imaju razvijenu mrežu prodaje mimo kioska a samim tim su već ispitali tržište
tako da sad im dajem šandu 50:50 sve ovisi o njima i zalaganju... naravno tu je i famozna priča o prezasićenom tržištu ja kupujem ono što me zanima.. NN i DD pa ćemo vidjeti šta će oni izdavati
možda da krenu od 200. broja nathana :) ili od nekog sličnog broja za koji nije potreban veliki kontinuitet :)
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
o.O 321
Junior Member
358 Posts
Member since 09/01/2012 |
Posted - 25/01/2012 : 12:00:26
|
Krecete sa Martijem?
Ako stvarno budete kretali sa Martijem, razmisljajte o pisanju uvodnika i pogovora (angazujte prozirnu senku) |
Edited by - o.O 321 on 25/01/2012 12:00:55 |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 25/01/2012 : 12:20:51
|
Ako je izdavač iz Banja Luke, onda bi i senka moga radit za njih, a ovako (i na sreću) teško. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 25/01/2012 : 13:17:24
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Ako je izdavač iz Banja Luke, onda bi i senka moga radit za njih, a ovako (i na sreću) teško.
Ne shvatam ovaj post. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 25/01/2012 : 13:34:10
|
Hajmo malo realnosti: od ova četiri junaka jedini tiražan je Zagor, i on bi u boljem slučaju (boljem jer se bojim da je tržište već prezasićeno izdanjima Ludensa i VČ-a, o čemu govori VČ-ovo gašenje Chica) trebao pokrivati gubitke svih ostalih. Gubitke iz razloga što su kroz proteklih 10-ak godina što u Hrvatskoj što u Srbiji na kioscima propali i Magični i Martin, a ne sumnjam da bi i SL dočekao istu sudbinu, pa je sreća što ih sve izdaje Libellus. S druge strane to je dodatna otegotna okolnost kiosk-izdanju SL-a, jer ga dosta nas već ima u tehnički odličnom HC-u, a širem će čitateljstvu biti nepoznati novi strip koji će pretpostavljam doživjeti sudbinu sličnu NN-a u Hrvatskoj. Bez obzira na kvalitet čitatelji se nisu navukli u dovoljnom broju, pa je i SD i kasnije Ludens s njim bio u gubicima, s gašenjem kao konačnim rezultatom. Prednost SL-a je što se svih 14 epizoda može objaviti kroz godinu dana (nakon čega se možda planira i Shanghai Devil), ali bojim se da ni to neće biti dovoljno. Ukratko, inicijativa je načelno super i želim joj veliki uspjeh, ali realno u njega ne vjerujem, gotovo pa nimalo. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 25/01/2012 : 14:07:51
|
Čuj, ima dosta ljudi koji nemaju para za konstantno kupovanje Libellus izdanja. Martin se dobro prodavao za vrijeme SD, a kad ga je preuzeo Strip-Agent, ne znam što je bilo da je tako pao u prodaji. Možda zbog kvalitete priča? Možda, ako se bude izdavao od prvog broja, gdje su priče puno bolje nego ove sada, će onda postići uspjeh? Nathan ima lijepu podlogu za uspjeh, samo ako mu se posveti dovoljno pažnje. Svi izdavači koji su išli u kiosk-izdavanje MV-a (osim Systema) su s izdavanjem prestali vrlo brzo, i izdavačke kuće su im brzo propale. Samo da se to ne dogodi u BiH. Lijepa formula za uspjeh je VČ sistem izlaženja, pa zašto se ovaj izdavač ne bi zvao Veseli petak? Meni je bitno da sve izlazi od početka, da se ne ponavljaju vječiti gafovi s numeriranjem, stavljanjem jubilaraca u specijale itd., i da nam vrati SD (odnosno originalan Bonelli) format. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 25/01/2012 : 14:11:09
|
quote: Originally posted by o.O 321
Krecete sa Martijem?
Ako stvarno budete kretali sa Martijem, razmisljajte o pisanju uvodnika i pogovora (angazujte prozirnu senku)
Odkud ti kao novi clan znas sve forumase u prste? |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7738 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/01/2012 : 15:58:04
|
uvijek postoji opcija da se nakon par brojeva,ako ne bude prodaja zadovoljavajuća,pređe sa kioska na striparnice,da se smanji tiraž i za 1-2 KM poveća cijena... |
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
767 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 25/01/2012 : 18:03:47
|
quote: Originally posted by mikado
Šangajski đavo izlazi za nekoliko dana u izdanju System comicsa, tako da ne verujem da bi uspelo i BiH izdanje.
Već je momak najavio, da vrlo vjerojatno poslije Skrivenog ide i Shanghai Devil
Uglavnom prijatelj (kojeg nema na forumu) i ja planiramo uzimati i Skriveno i Magicnog, o Zagoru o tom po tom... |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7656 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 25/01/2012 : 18:28:06
|
Ja uzimam Magičnog, nisam dosad čitao, ali ako ovo nije dobra prilika da počnem... |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19007 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/01/2012 : 19:24:17
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Hajmo malo realnosti: od ova četiri junaka jedini tiražan je Zagor, i on bi u boljem slučaju (boljem jer se bojim da je tržište već prezasićeno izdanjima Ludensa i VČ-a, o čemu govori VČ-ovo gašenje Chica) trebao pokrivati gubitke svih ostalih. Gubitke iz razloga što su kroz proteklih 10-ak godina što u Hrvatskoj što u Srbiji na kioscima propali i Magični i Martin, a ne sumnjam da bi i SL dočekao istu sudbinu, pa je sreća što ih sve izdaje Libellus. S druge strane to je dodatna otegotna okolnost kiosk-izdanju SL-a, jer ga dosta nas već ima u tehnički odličnom HC-u, a širem će čitateljstvu biti nepoznati novi strip koji će pretpostavljam doživjeti sudbinu sličnu NN-a u Hrvatskoj. Bez obzira na kvalitet čitatelji se nisu navukli u dovoljnom broju, pa je i SD i kasnije Ludens s njim bio u gubicima, s gašenjem kao konačnim rezultatom. Prednost SL-a je što se svih 14 epizoda može objaviti kroz godinu dana (nakon čega se možda planira i Shanghai Devil), ali bojim se da ni to neće biti dovoljno. Ukratko, inicijativa je načelno super i želim joj veliki uspjeh, ali realno u njega ne vjerujem, gotovo pa nimalo.
konačno jedan realan komentar...ljudi 2012 se piše, recesija na sve strane i jedan anonimus izdavać malog BIH tržišta se uputio na trnov put...i to sa serijalima koji su več objavljeni na tom regionu.... za hrabrost ali realno-ja u tu priću ne vjerujem. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 25/01/2012 : 19:55:49
|
quote: Originally posted by feniksZbunio si me
ni na tebe, ni na teemua
|
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Posted - 25/01/2012 : 19:56:56
|
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by izivko
Kupovaću Magičnog ako bude 2-3 km, zagora neću taman da je džabaluk.
probaj ti izdavati MV za 2-3km danas.
Ne pada mi napamet! Valjda su ovdje kod nas jeftiniji troškovi proizvodnje, pa bi shodno tome i prodajna cijena trebala biti manja nego u hrvatskoj ili srbiji Budu li cijena veća, neću kupovati. Inače izdavaču želim da mu izdanje bude berićetno
realno nema šanse da bude toliko. ne znam, ali tako barem mislim. tržište je ipak mnogo manje nego u hrvatskoj ili srbiji, samim tim i tiraž. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Posted - 25/01/2012 : 20:01:09
|
quote: Originally posted by selanne
quote: Originally posted by feniks
Da diskusiju vratimo na pravi put. Postavljam dva pitanja> 1.Koliku ce kostati novo izdanje 2.Sta mislite koliko kupaca imaju kiosk izdanja u bih
Idemo se prebrojati! Jedan!
Da bi urbano Sarajevsko momče,kako ga slikovito opisa all-ba, pokrilo troškove plaćanja licenci,štampanja,distribucije i još k tome eventualno zaradilo za paket žvakaćih guma primjerak bi morao koštati oko 30-tak KM... Ali,nema veze,ja bih kupio,znači DVA! Idemo dalje...
a ti si ono malo više frustriran ili šta? komentari su totalno bezvezni.
ili daj izdavaču podršku il (da proste ostali) odjebi, a ne što svako malo ga nešto podbadaš.
@ i like girlz:
Popuš...uh,ovaj,opušteno,momak,opušteno...
tako s mamom, ćaćom i sestrom razgovaraj. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Posted - 25/01/2012 : 20:06:54
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Ako je izdavač iz Banja Luke, onda bi i senka moga radit za njih, a ovako (i na sreću) teško.
momak koji je na čelu stripovi.ba je iz sarajeva. mada bi bilo dobro da se uveže što više potencijalnih partnera iz cijele BiH, pa i regiona ako je moguće. |
|
|
Topic |
|