forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Moj strip-Strumfovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

Shuckey
Average Member

Croatia
730 Posts

Member since 18/12/2008

Posted - 22/01/2012 : 21:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Shuckey a Private Message  Reply with Quote
Torghal voli filmove! Evo mojih asocijacija koje možda nisu točne.

Mirakul me podsjeća na Lomeći valove.

'Balkanski gen' na Predatora.

'Strumfovi' (Štrumpfovi?) me za sada podsjećaju na Dnevnik košarkaša, najviše zbog prologa iz stripa.

Ura! Kad će još?

Hrvoje Bratanic AKA Šuki
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 23/01/2012 : 16:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shuckey

Torghal voli filmove! Evo mojih asocijacija koje možda nisu točne.

Mirakul me podsjeća na Lomeći valove.

'Balkanski gen' na Predatora.

'Strumfovi' (Štrumpfovi?) me za sada podsjećaju na Dnevnik košarkaša, najviše zbog prologa iz stripa.

Ura! Kad će još?

Za Predatora si u pravu,Dnevnik jednog kosarkasa sam davno gledao ali sjecam se da je bila slicna scena u filmu,mozda mi je ostalo u podsvjesti a za Lomeci valove nisi u pravu, predavno sam ga gleda i jedva ga se sjecam.
Zasto Strumfovi a ne Strumpfovi?...ne bi tia da me ganjaju radi autorskih prava
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 23/01/2012 : 16:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Balkanski gen je Predator meets Ničija zemlja

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 24/01/2012 : 20:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.11

Tabla br.12

Edited by - Torghal on 24/01/2012 21:17:45
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 26/01/2012 : 19:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.13

Tabla br.14

Edited by - Torghal on 04/03/2012 20:27:55
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 27/01/2012 : 22:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.15
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 28/01/2012 : 10:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Bravo Torghal, ovo čak izgleda zanimljivije od Mirakula, crtež ti je sve bolji, samo tako nastavi.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/01/2012 : 12:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Bravo Torghal, ovo čak izgleda zanimljivije od Mirakula, crtež ti je sve bolji, samo tako nastavi.

Da kad smo kod crteža...
Torghal, da li bi bi se usporenje radnog procesa, pozitivno odrazilo na kvalitet crteža?
Ipak si sada postao komercijalan pa treba i na to misliti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 28/01/2012 12:12:55
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 28/01/2012 : 12:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Već sam rekao da je u Mirakulu bilo par sličica koje su me toliko podsjetile na Alessandrinija... Možda bi sve table bile takve da Torghal uspori? Ali bolje da ne, jer bi onda netko dobio infarkt od iščekivanja nove table :D

A i ovakav crtež mi je super, uopće mi ne smeta...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 28/01/2012 : 14:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Da kad smo kod crteža...
Torghal, da li bi bi se usporenje radnog procesa, pozitivno odrazilo na kvalitet crteža?

Kad bih usporia radni proces mozda bi mi se i malo popravia crtez ali mislim da bi time vise izgubia nego dobia...ne bi to bia neki veliki napredak a samo bi sebe usporia....siguran sam da ionako nitko tko cita moje stripove to ne radi zbog samog crteza.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/01/2012 : 16:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Torghal

quote:

quote:

Da kad smo kod crteža...

Kad bih usporia radni proces mozda bi mi se i malo popravia crtez ali mislim da bi time vise izgubia nego dobia...ne bi to bia neki veliki napredak a samo bi sebe usporia....siguran sam da ionako nitko tko cita moje stripove to ne radi zbog samog crteza.

Svi ljudi koji čitaju strip vide crtež i on im je važan. Inače bi čitali jelte knjige. Strip je vizualan medij i crtež je važan. Meni osobno je priča važnija. Također, u tvojim stripovima priča je važnija od crteža. No, nemoj zaboraviti da je i crtež važan. Tvoj crtež je sasvim ok. za ispričati tvoje priče no, ako postoji mogućnost napretka nemoj to zanemariti. Crtež ti se sigurno može popraviti. Jedan moj prijatelj je pravio stripove samo radi priče i onda je jednog dana odlučio popraviti crtež. Nemoj me pitati kako, no on je u nekih godinu do dvije drastično popravio kvalitet crteža.
Nitko od tebe ne traži da izbaciš 10 tabli stripa na dan. Ako možeš super, no to je nerealno za očekivati pa si nemoj ni davati taj zadatak.
Zašto ti ovo govorim...
Mislim da bi tvoji stripovi postigli puno veću popularnost, važnost, težinu i umjetničku vrijednost, da im je crtež na nivou scenarija.
Ovako, scenario 8.5, crtež 4. Malo je to ipak disproporcionalno.
Nadam se da se ne ljutiš na opservacijama. To je samo moj osobni dojam. Ljudi će kupiti Mirakul bez obzira na crtež (i ja sam među njima). No, moja želja je da budeš još bolji - najbolji što možeš...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 28/01/2012 16:22:36
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 28/01/2012 : 19:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Torghal

quote:

quote:

Da kad smo kod crteža...

Svi ljudi koji čitaju strip vide crtež i on im je važan. Inače bi čitali jelte knjige. Strip je vizualan medij i crtež je važan. Meni osobno je priča važnija. Također, u tvojim stripovima priča je važnija od crteža. No, nemoj zaboraviti da je i crtež važan. Tvoj crtež je sasvim ok. za ispričati tvoje priče no, ako postoji mogućnost napretka nemoj to zanemariti. Crtež ti se sigurno može popraviti. Jedan moj prijatelj je pravio stripove samo radi priče i onda je jednog dana odlučio popraviti crtež. Nemoj me pitati kako, no on je u nekih godinu do dvije drastično popravio kvalitet crteža.
Nitko od tebe ne traži da izbaciš 10 tabli stripa na dan. Ako možeš super, no to je nerealno za očekivati pa si nemoj ni davati taj zadatak.
Zašto ti ovo govorim...
Mislim da bi tvoji stripovi postigli puno veću popularnost, važnost, težinu i umjetničku vrijednost, da im je crtež na nivou scenarija.
Ovako, scenario 8.5, crtež 4. Malo je to ipak disproporcionalno.
Nadam se da se ne ljutiš na opservacijama. To je samo moj osobni dojam. Ljudi će kupiti Mirakul bez obzira na crtež (i ja sam među njima). No, moja želja je da budeš još bolji - najbolji što možeš...

Nemam se zasto ljutit...pa iskreno govoreci mislim da se nekakav napredak u odnosu na crtez kod Mirakula i vidi...ne velik ali primjetan.
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 28/01/2012 : 19:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.16
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1034 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/01/2012 : 08:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Torghale, evo par ideja, sugestija od jednog amatera.
Izbjegavaj crtati čisti profil. Uvijek djeluje drveno. Vjerojatno zato što u stvarnom životu rijetko ljude vidimo baš iz profila. Ljudi se miču i vidimo ih iz raznih kuteva. Profil je točno 90 ili 270 stupnjeva. Malo je vjerojatno da ćeš gledajući scenu kao vanjski promatrač (a to u stripu čitatelj uglavnom jest) zateči nekog baš iz profila. Zato je profil zgodno koristiti da se kadar ili nešto u njemu naglasi.
Izbjegavaj crtati čisti pogled u lice. Na pogled u lice smo navikli u životu kada s nekim razgovaramo i uvijek sugerira kao da se lik obraća nama. Kao i profil zgodno ga je koristiti za naglasiti stvari. Dodatno, stripovi su ti puni ljudi s problemima, u crnjacima. Takvi ljudi su nesigurni i izbjegavaju gledati pravo u oči. Tvoji stripovi su puni tih anface kadrova. Pogotovo u dijalozima. Na kraju izgleda kao da likovi pričaju s nama, a ne međusobno. Za tematiku tvojih stripova anface je nezgodan i zato što ljudi s problemima uglavnom spuštaju glavu, gledaju sa strane. Anface često sugerira uspravnu glavu i ravan pogled, a to su karakteristike sigurnosti ili odlučnosti.
Sviđa mi se da si počeo koristiti jake crne plohe. Tvoj crtež je uglavnom prazan i crnilo mu dobro dođe da ga popuni. Probaj pametnije i lukavije koristiti crnu. Kako ti je crtež "naivan" nitko ne očekuje da crnilo točno odgovara sjenama u sceni. To ti je prednost. Iskoristi crnilo da naglasi ono što želiš naglasiti u sceni. I još važnije, iskoristi crnilo da čitatelja vodi, usmjerava iz kadra u kadar. Na dosta kadrova crnilo ti je kontraproduktivno. Logika čitanja vuče na jednu stranu, a crne plohe na drugu. Na tvom mjestu ja bih počeo uvlačiti crne plohe u likove.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 30/01/2012 : 10:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Pržiona!
Odlično Torghale.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 30/01/2012 : 12:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
ovo izgleda sve bolje. čekamo dalje...

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/01/2012 : 14:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
crtež ti je najbolji dosad, moram to reći.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 30/01/2012 : 16:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Hvala svima na komentarima,posebno tebi Dupli na savjetima...shvacam sta zelis rec...probat cu to primjenit,vec sam razmislja o uvodjenju crnila na lica ljudi ali bilo me malo strah kako ce to ispast...
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 30/01/2012 : 20:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.17
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 31/01/2012 : 02:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
ih bre covece, prestani da me zarazavas ovakvim stvarima! Poludecu dok ne vidim do kraja, ovako me ubi cekanje svake sledece stranice, ko da je strip spanska serija a ja moja baba!
Svaka cast, majstore!

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 31/01/2012 : 20:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.18
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 31/01/2012 : 20:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Joj, ovo s Rooneyijem i kosom, a i cijeli dijalog! Ti kao da si neki psiholog. Uhh, strah me je i pomisliti (u dobrom smislu) kako ce se sve ovo sloziti na kraju.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 31/01/2012 : 22:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
svaka čast...aj neki sf s hajdukom...da bar u strip tabli nekog razguzi

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 31/01/2012 : 22:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
E Globinjo, malo si ga "falija"! SF je zavrsio u Balkanskom genu, Strumfovi su izgleda striktni realizam!
(Oprosti nije bas posteno jer mi se ne moze vratiti ni za koji klub, a znam da ti Hajduk gotovo poput obitelji, ali dobro nije valjda bas isto )

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 01/02/2012 : 20:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.19
Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000