Author |
Topic |
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 29/01/2012 : 16:45:08
|
quote: Originally posted by mikado
Zašto? Nisam još čitao strip ali predpostavljam da je to naziv nekog grada, pa je na srpskom logično da se tako napiše. I italijanski original ima naslov na engleskom Golden Arrow.
Ja mislim da je naziv hotela ili krčme. Ne vuče mi na grad. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 29/01/2012 : 17:48:26
|
To je ime broda...
Inace epizoda uzas, vec cetvrti broj za redom bese? kako se samo tuku i pucaju, jasu i pucaju, slab zaplet, dosadno, crtez tuga. Jebeni Brendon, kad god je on u prici, epizode su uzasne. Samo kad se setim Severozapadnog teritorija... Onu svinjcugu Zana da ne spominjem. ;D |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 29/01/2012 : 17:59:40
|
Nije mi Sjeverozapadni teritorij bio toliko loš. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/01/2012 : 18:12:26
|
Severozapadna teritorija je jedan od najboljih Boneli stripova ikad! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:15:10
|
quote: Originally posted by anto
Severozapadna teritorija je jedan od najboljih Boneli stripova ikad!
I to mi je prevelika krajnost. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:18:46
|
Veruj mi da je to zaista moje mišljenje - sećam se da sam ga čitao sa neopisivim guštom, jako,jako mi se svideo. Odlična Boselijeva priča + Fontov crtež + zaokružena priča na brdo stranica - šta može da se poželi više. Svi ti prvi Teksovi maksiji i Zlato juga i oklahoma su mi mnooogo dobri. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:21:25
|
Znam, svi imamo pravo na svoje mišljenje, ali meni nije ni među najboljima ni među najgorima. Od njega su mi bolji Blindirani vlak i Zlato Juga, pa i Oklahoma. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:27:44
|
Pa vidiš, meni je Blindirani vlak odličan strip, ali u odnosu na ova tri druga liga.Razlika ukusa. U stvari, izgleda da si mlađi momak, pa me i ne čudi.kad dođeš u malo zrelije godine, verovatno ti se promeni pogled na svet pa i na strip - pa ti SZ teritorija postane mnogo bolja. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:30:52
|
Ono što me najviše odbija od SZ-a je crtež, Font mi ne leži nikako. |
Edited by - selanne on 29/01/2012 18:31:02 |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:31:36
|
Hahaha Anto ti si neverovatan zaista.
Te argumente "mlad si jos svidece ti se kad porastes" ne koristi niko ozbiljan, realno. Severozapadna teritorija je do jaja izvikana epizoda, sasvim osrednja. Bukvalno sam se dosadjivao dok sam je citao. To je moje misljenje, i necu se truditi da tvoje izanaliziram iz nekog ugla "e nostalgicar si, secas se gusta, bla bla". A i savrseno me zabole da li se neko slaze sa mnom.
|
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:33:07
|
Čovjek je zaista lijepo odgovorio, čemu ovakve izjave? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:35:26
|
quote: Originally posted by selanne
Čovjek je zaista lijepo odgovorio, čemu ovakve izjave?
ma čovek mi je izjavio ljubav na prošlogodišnjem strip festivalu, a ja ga otkačio jer nisam "od tih". Od tada me stalno proganja i ovako provocira. Ne znam šta više da radim !!?! |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:52:51
|
Nije lepo odgovorio. To sto nije direktno ne vredjao, ne znaci da nije projektovao svoje uopstavanje, u fazonu "aha ne svidja ti se ST, pa dobro, mlad si jos"; daklem, uklapas se u grupu ljudi kojima se ST nije dopao, ergo, mlad si jos.
Nije bitno sto ti mozda imas drukcije misljenje ili ti se nesto ne dopada, Anto je rekao da je to dobro, a tvoje je samo da vremenom to shvatis. I da, nema ovo veze s tobom, samo se ja raspravljam s Antom na nekoliko foruma zbog kojestarija koje stalno pise. :D |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 29/01/2012 : 18:57:03
|
quote: Originally posted by anto
Veruj mi da je to zaista moje mišljenje - sećam se da sam ga čitao sa neopisivim guštom, jako,jako mi se svideo. Odlična Boselijeva priča + Fontov crtež + zaokružena priča na brdo stranica - šta može da se poželi više. Svi ti prvi Teksovi maksiji i Zlato juga i oklahoma su mi mnooogo dobri.
Potpis na ovo, meni je Sjeverozapadni Teritorij također jedan od najdražih Bonelli stripova |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 29/01/2012 : 18:57:52
|
quote: Originally posted by Snake Plissken
Hahaha Anto ti si neverovatan zaista.
Te argumente "mlad si jos svidece ti se kad porastes" ne koristi niko ozbiljan, realno. Severozapadna teritorija je do jaja izvikana epizoda, sasvim osrednja. Bukvalno sam se dosadjivao dok sam je citao. To je moje misljenje, i necu se truditi da tvoje izanaliziram iz nekog ugla "e nostalgicar si, secas se gusta, bla bla". A i savrseno me zabole da li se neko slaze sa mnom.
Ne verujem da su mi se sviđale pojedine stvari, pa i sam strip, sad sa 38, i sa 21 godinom koliko ima Nikola.
Severozapadna teritorija mi je odlična Texova epizoda, i shvatam da je nekom osrednja,ali dosadna može biti samo pajseru.Jesi li ti pajser?
Nikada nisam bio neki veliki nostalgičar (mali jesam, ali to je valjda i normalno), tako da stvari, uvek gledam sa objektivne strane. Meni je SZ teritorija najbolji Texov maxi (od pročitanih, znači prvih 7-8), a da li je tebi potpuno me zabole.Jesi li pročitao nekog Zekana?Preslišaću te u Kragujevcu!
|
Edited by - anto on 29/01/2012 19:00:38 |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Posted - 29/01/2012 : 19:07:02
|
Samim tim sto kazes "ja sam objektivan" za stvar koja se u krajnjoj liniji svodi na "dopada mi se - ne dopada mi se" ti samo produzavas paradoks!
Kakav bre crni Zekan, imam brdo onoga sto treba da se vraca i jos citam, a kamoli tog tvog Zeca jos da jurim. :D A za KG, verovatno nista. Neke okolnosti su krajnje nepovoljne, te ako se nesto ne promeni (a naznake da hoce su prakticno nistvne), nista od dolaska. :/ |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38087 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 29/01/2012 : 20:24:12
|
I meni je SZ Teritorij najbolji maxi, uz to i jedna od najdrazih Texovih prica. Zima, Brandon, Font, sta tu ima da se ne voli.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38087 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 29/01/2012 : 21:18:24
|
quote: Originally posted by goksi
Radi se o jednom posebnom brodu koji se tako zove.
brod je svakako trebalo prevesti (zlatna strela, i to s navodnicima). u tradiciji nasih jezika brodovi opcih naziva uvijek se prevode (rijecna kraljica, plava zvijezda, ponos paname...).
iznimka su neka vlastita imena s titulama u hrvatskom prijevodu (iako je ta iznimka glupava, npr. queen elisabeth, nema ni jedan jedini razlog zasto ne bi bila kraljica elizabeta). no mislim da u srpskom ne postoje ni takve iznimke. Dnevnik je to dobro radio. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 29/01/2012 : 21:30:49
|
quote: Originally posted by Curunir
Dnevnik je to dobro radio.
. A ovaj Golden Erou je presmesan, nevezano sa time jel tako treba ili ne. Jednostavno smesno . |
Edited by - kasper on 29/01/2012 21:31:37 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 29/01/2012 : 21:33:39
|
quote: Originally posted by Poli
I meni je SZ Teritorij najbolji maxi, uz to i jedna od najdrazih Texovih prica. Zima, Brandon, Font, sta tu ima da se ne voli.
Ovo godine izlazi nastavak |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 29/01/2012 : 21:45:33
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Curunir
Dnevnik je to dobro radio.
. A ovaj Golden Erou je presmesan, nevezano sa time jel tako treba ili ne. Jednostavno smesno .
poboljsavajuci otisak dostizu ludens, no izgleda da dostizu i njegov prijevod to valjda mora u paketu. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Topic |
|