Author |
Topic |
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 08/01/2012 : 19:47:25
|
Nema na netu...tražio sam svagdi. Mislio sam ako neko ovde ima ovaj film u kolekciji, pa da mi maila titlove. Nema drugog rješenja. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 09/01/2012 : 22:56:14
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
a jel imaju engleski prijevod?
Milslim da se može nać. Ma lako je za mene. Ja mogu i bez prijevoda gledat( je da se mučin malo)... al oće ćaća gledat ovaj film. Tu je problem. :D
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38009 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 12/01/2012 : 11:43:05
|
quote: Originally posted by Poli
U subotu u 8.00 sati na HRT1 "The Pillars of the sky" (1956)
http://www.imdb.com/title/tt0049619/
Ne sjećam se da sam to gledao. Sadržaj je zanimljiv:
In Oregon Country, 1868, several tribes of Native Americans have been placed on a reservation north of the Snake River. Here Doctor Holden has built a church, and many of the tribes have accepted Christianity and Christian names. Sgt. Emmett Bell is in charge of maintaining order here. When the cavalry, under the command of Col. Stedlow, arrives, building a bridge across the river and intending to open a road across the reservation to areas north, some of the tribal chiefs feel their treaty has been violated. As the cavalry column advances into the reservation, Kamiakin vows to lead the tribes in battle against the encroaching white men. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 14/01/2012 : 20:22:52
|
Django il bastardo (1969)
prije par godina kupil ovaj film (VCI Entertainment USA) i na žalost zbog kvalitete slike nisam u njemu uzival kak bi trebale.....napokon sam pronašel puno bolju verziju (sliku) i onda zajeb, samo na francuskom i jezik i podnaslovi. I tak, dok je to francusko (Evidis) izdanje čekale ubacivanje nekih prihvatljivijih podnaslova ili zvuka rutracker.org je ponudil rešenje....France (Seven 7)(po kvalitete slike isto kao i evidisovo izdanje) s ubačenim engleskim zvuk! Vec pogleda na inserte iz filma dovoljno govori ka bum sad napokon pogledal film kak treba, a pogledajte i vi razliku (usporedba 3 različita izdanja, na svakog kliknuti za sliku):
http://www.spaghettiwesterndvds.com/movies/django-the-bastard-the-strangers-gundown-django-il-bastardo/screenshots/
p.s. VCI Entertainment USA je loša izdavačka kuća i sva njihova izdanja koja ima imaju jako lošu sliku, pa i zvuk (: |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38009 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38009 Posts
Posted - 25/01/2012 : 12:22:42
|
Ovu subotu na HRT 1 u 8.00 sati "Freckles" (1960).
http://www.imdb.com/title/tt0053837/
http://raspored.hrt.hr/?raspored=1&mreza=2&datum=2012-01-28
"'Freckles' je jedan od onih filmova koje karakteriziramo kao vesterne, iako se njihova radnja ne odvija u doba tzv. Divljeg zapada već sredinom 20. stoljeća. Po tome, jednako kao i činjenici da je glavni junak filma jednoruk, 'Freckles' je sličan remek-djelu 'Loš dan u Black Rocku'. Ne računamo li vrijeme radnje, 'Freckles' baštini sve ostale presudne karakteristike vesterna, od ikonografije do dramaturgije. Riječ je o ranom ostvarenju kasnije uglednog autora Andrewa McLaglena, jednog od posljednjih živućih redatelja klasične holivudske ere, potpisnika nezaboravnih vesterna kao što su 'Shenandoah', 'Zakon mržnje' i 'Chisum'. Jedan od glavnih razloga zbog kojih film 'Freckles' vrijedi preporučiti gledateljima su predivne lokacije na kojima je snimljen."
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38009 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38009 Posts
Posted - 04/02/2012 : 15:47:08
|
Ovaj Hombre je bio zapanjujuce dobar!
I nije ona plasticna sablonska prica. Stvarno me prijatno iznenadio. A Newman blista samo tako.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 04/02/2012 : 17:56:39
|
I nije ona plasticna sablonska prica. Stvarno me prijatno iznenadio. A Newman blista samo tako.
I još su ga emitirali u widescreenu. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 04/02/2012 : 20:13:20
|
quote: Originally posted by dsormaz1
I još su ga emitirali u widescreenu.
legenda kaže da je newman imao uspjeha s filmovima koji su počinjali s H - HARPER HUD HOMBRE HAZARDER ali je predobar glumac bio da bi se samo praznovjerja držao - Hombre je fantastičan western i jedan iz niza odličnih filmova koje je napravio s Martinom Rittom - spomenuti Hud, Outrage (remake Rašomona)...zapravo bez puno akcije i s pretežno komoronm atmosferom iz malo uspjeva napraviti jako jako puno...jer glumačka ekipa je sjajna listom - uz Boonea, briljira i Frederic March a sve to drži vodu jer film ima ono tako zapostavljeno u današnje doba - bulletproof scenario - bulletproof gotovo kao likovi iz filma koje su se pokazali teškim za ubiti - "Nosim tvoj metak, vratit ću ti ga" |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 05/02/2012 : 00:24:52
|
Ja ću ga pogledati sutra ili bolje reći danas popodne. Kad sam uređivao snimku ugodno sam se iznenadio kad sam vidio da su ga emitirali u widescreenu. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 06/02/2012 : 01:08:21
|
Ja sam večeras pogledao "Chisum" kojeg je kolega najavio. mogu reć da me film nije pretjerano oduševio, premda opet ne tvrdim da sam bio razočaran. ne znam jel neprecizan prikaz rata u okrugu Lincoln možda bio u pitanju...kakvi su bili vaši dojmovi?
usput, zanima me jel netko od vas gledao još neke filmove o Billyju the Kidu i Patu Garrettu*, i kakvi su?
Edited by - Darth Ivan on 06/02/2012 01:13:20 |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 06/02/2012 : 05:39:52
|
Ja sam večeras pogledao "Chisum" kojeg je kolega najavio. mogu reć da me film nije pretjerano oduševio, premda opet ne tvrdim da sam bio razočaran. ne znam jel neprecizan prikaz rata u okrugu Lincoln možda bio u pitanju...kakvi su bili vaši dojmovi?
usput, zanima me jel netko od vas gledao još neke filmove o Billyju the Kidu i Patu Garrettu*, i kakvi su?
peckinpahov film je odličan - ovdje imaš tekst o njemu i usporedni prikaz sve tri verzije... http://popcorn.hr/kolumne/view/60/ Young guns je ok - negdje na pol puta između Chisuma i Peckinpaha odličan je i Left Handed Gun - Arthura Penna, a ima i puno pizdarija tipa Billy Kid vs. Dracula...Peckinpah i Penn su jedini stvarno dobri. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 06/02/2012 : 19:57:15
|
quote: Originally posted by rommel
peckinpahov film je odličan - ovdje imaš tekst o njemu i usporedni prikaz sve tri verzije... http://popcorn.hr/kolumne/view/60/ Young guns je ok - negdje na pol puta između Chisuma i Peckinpaha odličan je i Left Handed Gun - Arthura Penna, a ima i puno pizdarija tipa Billy Kid vs. Dracula...Peckinpah i Penn su jedini stvarno dobri.
pogledao sam po googleu sličice vezane uz spomenute filmove. iskreno, meni Emilio Estevez nekako najviše sliči pravom Billyju the Kidu. Kristoffersona i Newmana baš ne mogu zamislit u toj ulozi - ne u glumačkom smislu nego po izgledu, naravno. Newmana pogotovo, koji mi jednostavno djeluje prestar za tu ulogu.
inače, ovo na popcorn.hr je super objašnjeno... ali me zanima sad: koja bi Peckinpahova verzija bila najbolja? |
"Nothing lasts forever." |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 06/02/2012 : 20:14:14
|
quote: Originally posted by rommel
peckinpahov film je odličan - ovdje imaš tekst o njemu i usporedni prikaz sve tri verzije... http://popcorn.hr/kolumne/view/60/ Young guns je ok - negdje na pol puta između Chisuma i Peckinpaha odličan je i Left Handed Gun - Arthura Penna, a ima i puno pizdarija tipa Billy Kid vs. Dracula...Peckinpah i Penn su jedini stvarno dobri.
pogledao sam po googleu sličice vezane uz spomenute filmove. iskreno, meni Emilio Estevez nekako najviše sliči pravom Billyju the Kidu. Kristoffersona i Newmana baš ne mogu zamislit u toj ulozi - ne u glumačkom smislu nego po izgledu, naravno. Newmana pogotovo, koji mi jednostavno djeluje prestar za tu ulogu.
inače, ovo na popcorn.hr je super objašnjeno... ali me zanima sad: koja bi Peckinpahova verzija bila najbolja?
pa piše...bez krzmanja turner preview cut - onda producentska iz 1973 a onda onaj NAKARADNI HIBRID IZ 2005 BTW NEWMAN KAD JE BIO BILLY KID JE BIO MLAD JAKO MLAD I POVJESNO GLEDANO TO JE MOŽDA NAJTOČNIJA VERZIJA |
Edited by - rommel on 06/02/2012 20:28:16 |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
|
Topic |
|