forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli in English
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 67

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 01/02/2012 : 12:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Svih pet epizoda su u jednoj knjiizi (Book 2)
:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/02/2012 : 03:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ostalo da uradim do kraja 2012 godine:

Mr. No, Book 1 (HC, 500 pages)

Zagor Almanac (HC 100 pages IN COLOR!)

Dylan Dog, Book 1 (HC 500 pages)

Magic Wind, Selected Stories Book 2 (HC 400 pages)

Nathan Never, Selected Stories Book 1 (HC 400 pages)

Ken Parker, Book 3 (HC 500 pages)

Zagor, Book 12 (HC 650 pages)

Ken Parker, Book 4 (HC 500 pages)

Sada, jedno je imat planove, ali drugo je ih ostvarit, tako da cemo vidjet hocu li sve ovo uspjet uradit do kraja godine.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/02/2012 : 23:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Koji ti je to almanah u boji u planu?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/02/2012 : 23:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Nije ni jedan koji je vec objavljen, nego vrsta male Zagor enciklopedije, u boji, na 100 stranica. Tekstovi o autorima, crtacima, itd. i sve do sada objavljene naslovnice Zagora u Italiji.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/02/2012 : 04:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ovo su korice za onaj Zagor Almanac in English na kojem trenutno radim. Nadam se da ce biti gotov za Mafest, pa da dole posaljem nekoliko primjeraka nekim clanovima koje sam upoznao prosle godine:

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 24/02/2012 : 07:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Izgleda moćno!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/02/2012 : 13:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ako zelite, mozete da dodate neke svoje osobne tekstove o Zagoru koje cu ja stavit u ovaj Almanac. Napisite u 5 recenica ili manje zasto ste poceli citati Zagora, i zasto ga jos uvijek citate. Ako ne znate Engleski, napisite na svom jeziku, pa cu ja onda to prevest i ubacit unutra. Bilo bi lijepo imati stranicu ili dvije u ovoj knjizi zvan 'readers' testimonials'.

Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/02/2012 : 13:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Ostalo da uradim do kraja 2012 godine:

Mr. No, Book 1 (HC, 500 pages)

Zagor Almanac (HC 100 pages IN COLOR!)

Dylan Dog, Book 1 (HC 500 pages)

Magic Wind, Selected Stories Book 2 (HC 400 pages)

Nathan Never, Selected Stories Book 1 (HC 400 pages)

Ken Parker, Book 3 (HC 500 pages)

Zagor, Book 12 (HC 650 pages)

Ken Parker, Book 4 (HC 500 pages)

Sada, jedno je imat planove, ali drugo je ih ostvarit, tako da cemo vidjet hocu li sve ovo uspjet uradit do kraja godine.

Prijatelju, svaka ti čast!!!
Ludens bi se trebao na tebe ugledati!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/02/2012 : 14:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ne znam jel pametno raditi knjige od oko 400-500 stranica,imam Conan savage sword od 500-njak stranica,soft cover i lagano je potezak za citati, a kamoli drzati..
A gdje je jos ako ti budu HC,ode hrbat,puca po sredini...
Bar mislim tako,preko 200-300 stranica treba izbjegavati..

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/02/2012 : 14:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
emirem, ovdje se debele knjige stvarno lijepo spajaju, ni ja nisam mog'o vjerovat kako su stranice spojene s onim koncem, tako da uopste nije problem, bar ne onako kako mislis. A ni sa hrbatima nema problema, totalno su ok, i posle 10 citanja, majke mi.
Sa Soft coverima se slazem, to je druga stvar, ali sa HC je super. Stavise, puno jeftinije mi je, na primjer, stampat jednu Mr. No knjigu sa epizodama "Mr. No/Amazonia/Poslednji Cangaceiro" sa 500 stranica nego pojedinacne tri knjige za svaku od tih prica, kosta puno manje. A utisak je fenomenalan, mozda ti jednog dana sve ovo dokazem.
;)

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/02/2012 : 14:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

emirem, ovdje se debele knjige stvarno lijepo spajaju, ni ja nisam mog'o vjerovat kako su stranice spojene s onim koncem, tako da uopste nije problem, bar ne onako kako mislis. A ni sa hrbatima nema problema, totalno su ok, i posle 10 citanja, majke mi.
Sa Soft coverima se slazem, to je druga stvar, ali sa HC je super. Stavise, puno jeftinije mi je, na primjer, stampat jednu Mr. No knjigu sa epizodama "Mr. No/Amazonia/Poslednji Cangaceiro" sa 500 stranica nego pojedinacne tri knjige za svaku od tih prica, kosta puno manje. A utisak je fenomenalan, mozda ti jednog dana sve ovo dokazem.
;)

Vjerujem ti na rijec

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 24/02/2012 14:46:06
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/02/2012 : 18:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
@acestroke
Sljedeći tekst završavam ovaj vikend

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/02/2012 : 18:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

@acestroke
Sljedeći tekst završavam ovaj vikend

Odlicno! Da bogdom ovdje ima vise dobrovoljaca poput tebe.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 26/02/2012 : 18:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
mislim se da pocnem Zagora na engleskom od pocetka, u papirnatom izdanju, ali da pratim originalni dizajn koliko je moguce. Ritam ce da bude prilicno spor, mozda oko 3 ili 4 sveske godisnje, pa mozda i stignem do broja 50 za jedno 15 godina, ko ce znati. Ovako bi odprilike izgledala prednja korica sa hrbatom i sa zadnjom koricom:

Sta mislite o ovome?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/02/2012 : 21:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Meni se to čini kao dobra ideja ako imaš volje (i para naravno), tvoja izdanja mi se čine odlična, pa zašto nebi potražio autorska prava od SBE-a

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 27/02/2012 : 19:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@tinton:
ne isplati se bas najvise. Zaradio bi mozda $1 dolar po svesci (u slucaju da se svi brojevi prodaju), a kolike bi pare morao potrosit da platim sva prava i da stampam gomile svesaka... nista od toga, na zalost. Ali ovako sebi mozda uradim koju sveskicu, to je ipak jeftinije.

ovo je mozda malo 'off topic', ali interesuje me ima li neko drugi osim manhuntera i kinga sa ovog foruma ko zivi u Svicarskoj?
(mrzilo me da otvaram novi topic u svastari zbog ovog pitanja)

Go to Top of Page

pwild
New Member

120 Posts

Member since 11/09/2011

Posted - 27/02/2012 : 21:55:52  Show Profile Show Extended Profile  Send pwild a Private Message  Reply with Quote
mene zanima kako onda zarađuju velike kuće kao što su ludens i vč. ne vjerujem da je cijena tiskanja jednog stripa puno jeftinija od 18 kn (ispravite me ako netko zna točno), a uvijek ima gomila neprodanih primjeraka...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 27/02/2012 : 22:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@pwild:
u pravu si, cijena stampe jednog primjerka nije jeftina. I ja se nekad pitam kako iko zaradjuje u ovom biznisu.

Jedino sto mogu da ti kazem je to da puno zarade (sto se tice izdavaca) ovdje nema, vecina to radi zbog malog profita, i ljubavi prema stripu, i to je to.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/02/2012 : 23:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pwild

mene zanima kako onda zarađuju velike kuće kao što su ludens i vč. ne vjerujem da je cijena tiskanja jednog stripa puno jeftinija od 18 kn (ispravite me ako netko zna točno), a uvijek ima gomila neprodanih primjeraka...

Cijena po primjerku drastićno pada kada se radi 5-6 tisuća komada kiosk stripa.
Vjerovatno je 3-4 kune.
Evo neka Marko kaže koliko ga je koštao primjerak ratmana u 4000 komada.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/02/2012 : 23:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

@pwild:
u pravu si, cijena stampe jednog primjerka nije jeftina. I ja se nekad pitam kako iko zaradjuje u ovom biznisu.

Jedino sto mogu da ti kazem je to da puno zarade (sto se tice izdavaca) ovdje nema, vecina to radi zbog malog profita, i ljubavi prema stripu, i to je to.

Sudeći po prijavljenoj zaradi i nisi baš u pravu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/02/2012 : 23:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ace, i ovo mislis u HC?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 27/02/2012 : 23:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ace, i ovo mislis u HC?

Ne, ovo ce biti SC, kao italijanski original.

Go to Top of Page

pwild
New Member

120 Posts

Member since 11/09/2011

Posted - 27/02/2012 : 23:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send pwild a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Vjerovatno je 3-4 kune.

a smijem li onda doći u tiskaru i naštampati 5 tisuća različitih stripova po cijeni 3-4 kune komad? npr 8 zagor kompleta, svaki komplet 600 komada, i izađe me 2500 kuna kolekcija zagora :D

ne znam, posve mi je to nelogično da se jedan primjerak stripa štampa za recimo 50 kn, a 5 tisuća komada istog stripa za 3 kune komad. a jednako se troši tinte i papira za pojedinačni komad i komad u kompletu.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 27/02/2012 : 23:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jaki

quote:

Vjerovatno je 3-4 kune.

a smijem li onda doći u tiskaru i naštampati 5 tisuća različitih stripova po cijeni 3-4 kune komad? npr 8 zagor kompleta, svaki komplet 600 komada, i izađe me 2500 kuna kolekcija zagora :D

ne znam, posve mi je to nelogično da se jedan primjerak stripa štampa za recimo 50 kn, a 5 tisuća komada istog stripa za 3 kune komad. a jednako se troši tinte i papira za pojedinačni komad i komad u kompletu.

Ne! U tome je caka, strip koji stampas u 5000 primjeraka mora biti jedan te isti da bi bio jeftin!

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 28/02/2012 : 00:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Ne! U tome je caka, strip koji stampas u 5000 primjeraka mora biti jedan te isti da bi bio jeftin!

Upravo tako. Da ovo nije slucaj, koliko bi ja onda para do sada ustedio, jao...

Go to Top of Page
Page: of 67 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000