forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Igra prijestolja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 06/02/2012 : 12:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Tebi bar 4 godine :))))

Pravi se javio

@grujah

koliko zabave ima u samoj igri
ako sam dobro shvatio,puno je kaklulacija i proracuna pa me strah da se ne svodi sva igra samo na razmisljanje sta uraditi i koji potez povuci
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 06/02/2012 : 12:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

quote:
Originally posted by andjusticeforall

Dobre vijesti.

U medjuvremenu, kupih neki dan stolnu igru, drugo izdanje. Super izgleda, gotovo cijela igra,izuzev figurica koje su bezlicne ali to je trenutno jedina zamjerka...

Kupili i mi 2. ediciju (2 komada, jednu je kupio drug iz BG drugi drug iz ZR tako da se ja ovaj put ja nisam trosio a ima je igrati uvek ).

Vrh vrh vrh, posebno jer mi nismo imali eksanzije. Luke, nove kartice (posebno martelske koje bas znaju da te zavrnu i ROOSE BOLTON koji ubija), mapa, wildling kartice, westeros kartice, manje promene pravila.. sve sve vrh, samo su stare figurice lepse al sta sad.

Kod nas kosta 7000 din sto je nekih 65-70 eura.

Umalo zaboravih, prva partija 2. edicije i bio sam, ocigledno, Stark:

sad se napokon vide granice teritorija, na staroj mapi je to bilo vise onako odoka sta je ovo ispod 'turn countera'?

@Ponki sto se tice uvodjenja u igru, sto kaze Grujah - sto vise iskustva imas to brze ide

Za pocetnike je to veliki info-dump....ima mali milijon detalja na koje treba obratiti pozornost i znat ih primjenit u pravom trenutku.

Pozitivno je sta su sva pravila logicna i samorazumljiva i vec iducu partiju, kad probavis sve informacije, stvari brze idu...al ono, ako su za stolom svi pocetnici pravila i postavljanje mape i prvi krug ili dva traju bar sat vremena ako ne i duze....

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 06/02/2012 : 12:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:

Pravi se javio

@grujah

ako sam dobro shvatio,puno je kaklulacija i proracuna pa me strah da se ne svodi sva igra samo na razmisljanje sta uraditi i koji potez povuci

najveci problem sto se tice ovoga je - jednom kad pocnes gubit, nemoguce se izvuc iz toga i prakticki si osudjen da prosjedis neko vrijeme uz stol (sat ili dva) i blejis u prazno (moze se naime desit da realno izgubis jako rano, tipa 3-4 krug - od njih 10)

Odustajanja nema jer to zajebe partiju svima

S druge strane, ako se to dogodi, postajes jako zajeani random faktor u igri koji je u poziciji da jebe sve druge oko sebe...e, to bude zabavno

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 06/02/2012 : 12:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Ponki - da, to je to.
Recimo da drugim gejmerima koji su vec pikali nesto mi treba 30 min da objasnim pravila, drugima nesto duze. Ovim prvi uglavnom u toku prve partije skapiraju ceo tok igre, sa drugim ljudima sa imao svakakvih uspeha: Evo bas sad u subotu je poptuno nova cura bila skroz ok i vec posle par krugova prestala da pravi standardne pocetnicke greska dok sam imao lika koji posle 3 partije nije mogao da uklaviri osnovne principe igre poput transporta jedinica brodom.
Ako su svi novi, verovatno treba oko 1+ sat da se udje u pravila i duuuugo ce se igrati prva partija.

@andjustice - daj bre. 15 minuta da se postavi max (ok, ako tek otpakujes igru mozda duze), a pravila sam vec apsolvirao i nakon sto smo novom igracu objasnili trebalo mi je 10 min da ova nova predjem sa starim vukovima. :) Mi sve postavimo dosta brzo jer imamo visak zip kesica i onda sve jedinice,naredjenja,powere itd od jedne kuce stavimo u jednu kesicu i to onda ide brzo. U principu svako uzme jednu kucu, postavi jedinici, izdvoji 5 powera, postavi svoje obelezja gde treba i to je to.

A igra zna da traje od 2 pa i do 6 sati :(.

E pa sad, to je bilo i otpakiravanje igre, nitko naravno nije pogledao cijelu uputu sa youtuba koje sam poslao, jedan lega je tvrdio da ne razumije baš engleski (što mu baš i ne vjerujem) pa sam čitao pravila i prevodio, usput smo imali i nešto cuge, tako da je potrajalo, ali to je prvi put, tako da će trebati malo da se ufuramo...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/

Edited by - andjusticeforall on 06/02/2012 12:34:58
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 06/02/2012 : 13:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

najveci problem sto se tice ovoga je - jednom kad pocnes gubit, nemoguce se izvuc iz toga i prakticki si osudjen da prosjedis neko vrijeme uz stol (sat ili dva) i blejis u prazno (moze se naime desit da realno izgubis jako rano, tipa 3-4 krug - od njih 10)

S druge strane, ako se to dogodi, postajes jako zajeani random faktor u igri koji je u poziciji da jebe sve druge oko sebe...e, to bude zabavno

znaci uzeti uz ovo i Card Deck LOTR za onoga tko prvi ispadne
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 06/02/2012 : 13:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

znaci uzeti uz ovo i Card Deck LOTR za onoga tko prvi ispadne

litru rakije, al svakom svoje

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 06/02/2012 : 13:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
A ono, ako se desi da nekog totalno rasturite na pocetku i ostane na teritoriji - dve, kao sto rece Mate mozes da blejis ili da igras gerilski rat. Ali to se malo popravilo sad, malo se teze obrisi nekog, zbog garizona i promenjenih mora.

Ali sem toga je meni bas mnoogo zabavno, naravno ima mnogo da se misli i procacunavaju vojnih staga i osmisljanju strategija (i nekad se tu ljudi "paralisu" od previse analiziranja) ali je i veliki deo igre i diplomatija, citanje protivnika, mind-games i meni mozda omiljeni deo skupljanje politicke moci i glasanja.
A kolko je zabavno stvaro govori to da smo mi moju staru igru, kako sam vec rekao ranije, igrali toliko mnogo da su se neredjena izlizala do neprepoznatljivosti.

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 06/02/2012 : 13:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

litru rakije, al svakom svoje

pricamo li mi ovdje o cugopolu
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 06/02/2012 : 13:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali sem toga je meni bas mnoogo zabavno, naravno ima mnogo da se misli i procacunavaju vojnih staga i osmisljanju strategija (i nekad se tu ljudi "paralisu" od previse analiziranja) ali je i veliki deo igre i diplomatija, citanje protivnika, mind-games i meni mozda omiljeni deo skupljanje politicke moci i glasanja.
A kolko je zabavno stvaro govori to da smo mi moju staru igru, kako sam vec rekao ranije, igrali toliko mnogo da su se neredjena izlizala do neprepoznatljivosti.

Gruja znas li da studenti ETF-a i PMF-a nisu bas mjerodavni za odredjivanje zabavnosti necega
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 06/02/2012 : 13:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
A sad, tamo u BG jesmo svu ETFovci, ali u Zrenjaninu imamo medicinara, ekonomistu, buduceg propalog glumca i jos par njih za koje i bas ne znam cime se (ili ce se) baviti.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41117 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/02/2012 : 14:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pravi se javio

@grujah

O tome ti pricam... Dajte mu neku gde se ne razmislja..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 06/02/2012 : 15:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja cu tacno uzeti knjige.. :))) Skupe su majku mu...

pa i nisu, s obzirom na debljinu i da ima popust od 35% kod lagune
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 06/02/2012 : 16:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

hocu da uzmem neku igru za zenu ali da nije previse teska za nauciti, da je zanimljiva i kad igraju samo 2 igraca, da partija traje za pocetnike 2-3 sata a kad se uigra maksimalno 1-2 sata , te da ne dosadi odmaah kad shvatis poentu...
ti mi u tome ne mozes pomoci posto nisi nikad igrao nista sem mlina sa zrnima kukuruza i graha i covjece ne ljuti se
ali tu su mali mate i grujan da pomognu
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 06/02/2012 : 17:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

hocu da uzmem neku igru za zenu ali da nije previse teska za nauciti, da je zanimljiva i kad igraju samo 2 igraca, da partija traje za pocetnike 2-3 sata a kad se uigra maksimalno 1-2 sata , te da ne dosadi odmaah kad shvatis poentu...
ti mi u tome ne mozes pomoci posto nisi nikad igrao nista sem mlina sa zrnima kukuruza i graha i covjece ne ljuti se
ali tu su mali mate i grujan da pomognu

e, onda zaobidji AGOT

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 06/02/2012 : 17:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Hmmm.. mozda Dominion:
http://boardgamegeek.com/boardgame/36218/dominion

A ako slucajno dosadi uvek ima stvaarno dobrih ekspanzija koje donose mnogo toga novog i osveze i promene igru skroz. Jedino se igra krace nego sto si stavio ali uvek mozes da odigras vise partija.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 06/02/2012 : 17:32:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hmmm.. mozda Dominion:
http://boardgamegeek.com/boardgame/36218/dominion

A ako slucajno dosadi uvek ima stvaarno dobrih ekspanzija koje donose mnogo toga novog i osveze i promene igru skroz. Jedino se igra krace nego sto si stavio ali uvek mozes da odigras vise partija.

Mislio sam uzeti AGOT radi sebe a zbog nje sam na uzi izbor stavio Dominion i Agricolu
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 06/02/2012 : 17:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
U principu, ima i AGOT Card Game za 2-4 igraca.

Agrikolu nisam igrao cini mi se previse smor, dominion smo pikali jedno vreme na netu non-stop, po 10ak partija na dan.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 06/02/2012 : 17:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Inace, Dominion online:
http://dominion.isotropic.org/
Agot Online:
http://westeros.rahja.net/
Svasta online:
http://westeros.rahja.net/
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 07/02/2012 : 10:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Znate li gdje se mogu kupiti boardgames preko interneta a da salju u BiH,HR i SRB?
Gdje ih inace kupovati u HR ili SRB?
U Zagrebu znam za Carta Magicu...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41117 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/02/2012 : 10:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja cu ti poslati na poklon karte za sedmice.. Ako savladas idu za tablic :))))))

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2012 : 10:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znate li gdje se mogu kupiti boardgames preko interneta a da salju u BiH,HR i SRB?
Gdje ih inace kupovati u HR ili SRB?
U Zagrebu znam za Carta Magicu...

U RH ima u Algoritmu...

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 07/02/2012 : 11:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

U RH ima u Algoritmu...

znam da ima i da je jeftiniji nego Carta Magic ali je izbor slab...
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 07/02/2012 : 12:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U RH ima u Algoritmu...

Nisam siguran (citaj, nisam nikad narucivao nista od njih, a da nije bio knjiga, DVD ili CD - premda planiram uskoro probat nabavit Dominion) al mislim da Amazon dostavlja vamo

(ne znam kako stoje stvari s eventualnim carinama i porezima itd)

isto tako mozes pogledati Marketplace na www.boardgamegeek.com

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 07/02/2012 : 12:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam siguran (citaj, nisam nikad narucivao nista od njih, a da nije bio knjiga, DVD ili CD - premda planiram uskoro probat nabavit Dominion) al mislim da Amazon dostavlja vamo

(ne znam kako stoje stvari s eventualnim carinama i porezima itd)

isto tako mozes pogledati Marketplace na www.boardgamegeek.com

probao sam jucer,Amazon boardgames ne dostavlja ni u HR ni u BiH
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 07/02/2012 : 12:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U RH ima u Algoritmu...

Pa obzirom da još nisi odlučio što ćeš pogledaj što nude, no Igru prijestolja sam baš u Algoritmu ćopio za 400 naku. A ima još toga za uzeti, battlestar galactica npr.

Najbolje pokupit gospoju i do najbližeg Algoritma naći će te nešto prikladno već...

Edit1: ima i card game: http://www.algoritam.hr/?m=454&p=proizvod&kat=770&id=147054

2 do 4 igrača

Edit: dakle bilo je za kupit prije mjesec dana i AGOT board game za 400 novaca

Edited by - andjusticeforall on 07/02/2012 13:04:02
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000