forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 TRAILERS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 56

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 09/02/2012 : 02:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote

Bourne bez Bournea. WTF?
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/02/2012 : 10:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Coppola se uhvatio "romanticne" niti iz romana i naglasio je u filmu. Da nije bilo toga, film ne bi imao umetnicku vrednost kakvu sada ima. Jednostavno.
A stoji "Bram Stocker's Dracula" zato sto je direktna adaptacija Stockerovog romana, kao sto imamo "Mario Puzo's Godfather".

Coppola se uhvatio romantične niti iz romana i naglasio je u filmu, kažeš? ajde ti meni onda nađi dio u Stokerovom romanu u kojem se spominje da je Drakula zavodljiv mladić. ajde ti meni nađi dio u kojem je Stoker napisao da je Mina reinkarnirana verzija Drakuline pokojne žene. ajde pronađi dio gdje piše da je Mina bila zaljubljena u Drakulu. ajde pronađi dio u kojem piše da su Mina i Drakula išli na date i bili zaljubljeni par. probaj pronać i jednu "romantičnu" nit koju roman ima a da je tu istu onda Coppola prenio na filmsko platno. ako taj Stokerov roman ima romantične niti, kao što ti kažeš, zašto se onda svrstava u horor žanr?

i hoćeš reć da je Coppolina pretvorba horor priče u ljubavnu priču direktna adaptacija Stokerovog romana? s likovima koji su skroz out of character? ajde molim te...

jasno je zašto film danas ima umjetničku vrijednost. sjajna kinematografija, odlična glazba, poznata glumačka postava i - iznad svega - jedan od najpoznatijih filmskih redatelja. možeš mislit da film ima umjetničku vrijednost zbog svoje radnje.

E jbga ovako ozbiljna pitanja zahtevaju ponovno citanje knjige i odgovore u citatima, a za to nemam vremena. Februar je, a mene studenta cekaju jos cetiri ispita koje MORAM da resim, pa si povremeno dam luksuz da ovde svratim. Zao mi je sto sad necu moci da ti odgovorim, ali prvom prilikom hocu.
Inace, pod "niti" sam podrazumevao male sitne momente (siguran sam da ih ima, posto sam ih zapazio i nasao ono cega se Coppola uhvatio) koji se sa vremena na vreme pojave u knjizi.
Valjda se studentu knjizevnosti moze verovati, makar u ovakvom slucaju?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/02/2012 : 18:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

E jbga ovako ozbiljna pitanja zahtevaju ponovno citanje knjige i odgovore u citatima, a za to nemam vremena. Februar je, a mene studenta cekaju jos cetiri ispita koje MORAM da resim, pa si povremeno dam luksuz da ovde svratim. Zao mi je sto sad necu moci da ti odgovorim, ali prvom prilikom hocu.
Inace, pod "niti" sam podrazumevao male sitne momente (siguran sam da ih ima, posto sam ih zapazio i nasao ono cega se Coppola uhvatio) koji se sa vremena na vreme pojave u knjizi.
Valjda se studentu knjizevnosti moze verovati, makar u ovakvom slucaju?

ti ljubavni momenti koje je Coppola prikazao nema u knjizi. niti jedan. u knjizi ljubavnih momenata ima - kao što je ljubav između Harkera i Mine ili općenito interakcija među pozitivnim likovima bi se na neki način mogla tako protumačiti - ali to je to. svi oni ljubavni momenti koji su prikazani u Coppolinoj verziji - ljubav između Drakule i Mine, Drakula kao Don Juan etc. - ne postoje u knjizi. to je sve Coppola nadodao na svoju ruku. čak je ljubav između Harkera i Mine izbacio i tu ubacio Drakulu.

kao što sam rekao, može se reć da roman ima ljubavnih momenata, koje sam gore naveo, ali njih je malo. što je i logično jer tada roman ne bi bio horror roman, već ljubavni roman. tokom cijelog romana prevladava ta napeta, horor atmosfera koja ima nekolicinu romantičnih momenata tu i tamo, dok je Coppola napravio obratno - ljubavni film koji ima elemente horora. ovo što si ti naveo bi se definitivno moglo primijeniti na romane iz "Sumrak" sage. oni su upravo takvi - čista teen romansa.

nadam se da se studentu povijesti i sociologije i nekome tko je pročitao Stokerov roman može vjerovati

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 09/02/2012 18:47:35
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/02/2012 : 10:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

nadam se da se studentu povijesti i sociologije i nekome tko je pročitao Stokerov roman može vjerovati

ajmo da kazemo da cu za sada da ti verujem.
No, obecavam ti da cu, kada ga opet procitam za koji mesec, zvanicno da opovrgnem ili potvrdim tvoju teoriju. Sa sve citatima.
Dogovoreno?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/02/2012 : 12:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
dogovoreno, onaj tko izgubi plaća cugu

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 10/02/2012 : 14:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Prvi dio je bio bez veze, da vidimo drugi, došao je i Van Damme i Čak Noris :) :) a nema Jackie Chana
http://www.youtube.com/watch?v=tQC50i0KtAI&feature

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 10/02/2012 14:33:38
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 10/02/2012 : 18:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

Prvi dio je bio bez veze, da vidimo drugi, došao je i Van Damme i Čak Noris :) :) a nema Jackie Chana
http://www.youtube.com/watch?v=tQC50i0KtAI&feature

Ovaj trailer je bolji

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 10/02/2012 : 18:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice ove rasprave o Draculi, u 99% komentara se slazem sa Ivanom. Zadnji put sam knjigu citao prije jedno 4-5 godina pa se ne sjecam bas svih detalja, ali znam da kad sam pogledao film da mi je ta romansa bas jako upala u oci i da me bas jako smetala. Procitam knjigu, ostanem odusevljen, zatim odem pogledati film koji vec ima skoro kultni status i sta dobijem. Dobijem Drakulu koji zavada Minu i oko toga mi se vrti cjeli film.
Bas me jako zivcira to sto se danas pokusava napraviti od vampira. To vise nisu bica noci, to vise nisu strasna stvorenja kojih se treba bojati, nisu vise niti kul. Sada to postaju svjetlucave pederkaste kreature od kojih mi se bljuje

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/02/2012 : 19:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Jebote, odem 3 dana na skijanje i vratim se samo da bi utvrdio da smo jos uvijek na diskusiji o Draculi.
Pisana rijec se nikad nebi trebala mjeriti sa ekranizacijom sto smo uvidjeli i u zadnjih 30 postova.
Meni je osobno sam Stokerov roman dobar, ali ne i odlican, isto se odnosi na Coppolin film.
Jedino sto je u oba slucaja kultno je lik Grofa Dracule.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/02/2012 : 19:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

dogovoreno, onaj tko izgubi plaća cugu

nije problem ko placa. Cuga je ono osnovno.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/02/2012 : 19:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Jebote, odem 3 dana na skijanje i vratim se samo da bi utvrdio da smo jos uvijek na diskusiji o Draculi.
Pisana rijec se nikad nebi trebala mjeriti sa ekranizacijom sto smo uvidjeli i u zadnjih 30 postova.
Meni je osobno sam Stokerov roman dobar, ali ne i odlican, isto se odnosi na Coppolin film.

a sa čime onda, reci ti meni?
jel bi trebali samo uzet u obzir kinematografiju, soundtrack, zatim slavnu glumačku postavu, i slavno redateljevo ime? ja to jednostavno ne mogu. ja knjigu moram uzet u obzir. jer je ista bila točka od koje je Coppola krenuo da bi napravio film, odnosno film je adaptacija iste. kad bi zanemarili knjigu kao početni izvor za nastanak filma, to bi značilo da je ovo film koji je nastao ni iz čega, odnosno da ga je Coppola sam smislio, a da su likovi iz filma "njegovi" likovi. uzmimo primjerice Harryja Pottera. pročitali ste knjige i idete gledat filmove. i zar pritom nećete ustanovit što je u filmovima izmijenjeno u odnosu na knjige? knjige ćete zanemarit, kao da ne postoje?

ono što je najvažnije - gospodin Coppola je fulao cijelu suštinu samog lika Drakule. jer - kažem po ne znam koji put - Drakula nije neki tragični antijunak, kakvog ga je Coppola prikazao, nego prikaz seksualnog tabua. jer, od njegove pojave, karaktera, čitatelj Stokerovog romana bi se trebao naježit od straha. dok u Coppolinom filmu je ovaj lik tragični antijunak i od gledatelja se praktički očekuje da mu na kraju filma bude žao što je Drakula poginuo.

da je Coppola prikazao Drakulu baš onakvog kakav je prikazan u originalnom romanu, makar i da je izmijenio dosta radnje u odnosu na knjigu - to bi već bila druga stvar i film bi promatrao iz drugačije perspektive. ovako ne mogu. kao što sam isto već spominjao, još veća šaka u oko je to što je Coppola imao živaca ovaj film titulirati "Bram Stoker's Dracula" - jer ovaj film to nije. Bela Lugosi je definitivno prenio ovaj lik iz knjige na ekran baš onakav kakav jest - zao, okrutan, i općenito zastrašujući. jest da je ta verzija manje precizna od Coppoline što se radnje tiče, ali je sačuvana ona generalna mračna i strašna horor atmosfera iz romana. to je ono što meni smeta u vezi Coppoline verzije - promjena karakterizacije glavnog lika i same suštine romana.

a općenito gledano, meni je Stokerov roman odličan, ali Coppolin film, takav kakav jest, je solidan. ne kažem da je katastrofa jer nije ni u kojem slučaju, ali definitivno sam siguran da je mogao bit bolji, puno bolji, s obzirom da svi znamo kakav je Coppola redatelj i što on sve može.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/02/2012 20:15:12
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/02/2012 : 20:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

Bas me jako zivcira to sto se danas pokusava napraviti od vampira. To vise nisu bica noci, to vise nisu strasna stvorenja kojih se treba bojati, nisu vise niti kul. Sada to postaju svjetlucave pederkaste kreature od kojih mi se bljuje

ovo bi se posebno moglo primijeniti na onu debilnu "Sumrak" sagu, Buffy - ubojicu vampira te "Underworld".
u biti, kad sagledaš sve to, postaje ti jasno da sve to nije ništa drugo nego Šamar Stokeru i njegovom popularnom romanu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 10/02/2012 : 20:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa Darth Ivanom. Makar što se tiče samog naslova Bram Stoker's Dracula radi kojeg je cijela rasprava i potekla mislim da Coppolin film ima pravo nositi to ime. Premda, toliko koliko su meni njegovi ostali filmovi doobri toliko mi je ovaj loš odnosno vrlo vrlo neuvjerljiv. Glumci pogotovo. Coppola je trebao uzeti pristup iz Dracula: Prince of darkness ili Nosferatu: Phantom der nacht koji su po meni najbolje dočarali doživljaj iz samog Stokerovog djela.

Ukratko Stokerov roman se može opisati kao ''Gotička jeza''. I sa time će se vjerujem složiti svatko tko je pročitao knjigu.
Sad ide pitanje; koliko po vama ima gotike i jeze u Coppolinom filmu? Od 1 do 10 recimo.Po meni:
Gotika: 2
Jeza: 1

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/02/2012 : 20:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ukratko Stokerov roman se može opisati kao ''Gotička jeza''. I sa time će se vjerujem složiti svatko tko je pročitao knjigu.
Sad ide pitanje; koliko po vama ima gotike i jeze u Coppolinom filmu? Od 1 do 10 recimo.Po meni:
Gotika: 2
Jeza: 1

good point.

a što se tiče gotike i jeze, ja bi ovo ocijenio istom ocjenom. otprilike. film u biti ima tih scary ili creepy momenata, ali problem je u tome što zbog same koncepcije filma iste scene ispadaju smiješne, a ne strašne. primjerice, kad Keanu Reeves luta dvorcem i nailazi na Drakuline nevjeste koje mu onda isišu krv, pa kad onda ispusti onaj famozni krik, a Drakula ga pronađe i počne se smijat.

jedina scena koja je meni donekle ispala onako "spooky" jest ona kad su Van Helsing i ona trojica u grobnici gdje je pokopana Lucy, pa se onda ona tamo pojavi kao vampir i govori Arthuru one riječi: "Zaboravi njih i dođi meni...Moje ruke žude za tobom..." i onda ono odsijecanje njene glave.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/02/2012 21:07:50
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/02/2012 : 21:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a sa čime onda, reci ti meni?
jel bi trebali samo uzet u obzir kinematografiju, soundtrack, zatim slavnu glumačku postavu, i slavno redateljevo ime? ja to jednostavno ne mogu. ja knjigu moram uzet u obzir. jer je ista bila točka od koje je Coppola krenuo da bi napravio film, odnosno film je adaptacija iste. kad bi zanemarili knjigu kao početni izvor za nastanak filma, to bi značilo da je ovo film koji je nastao ni iz čega, odnosno da ga je Coppola sam smislio, a da su likovi iz filma "njegovi" likovi. uzmimo primjerice Harryja Pottera. pročitali ste knjige i idete gledat filmove. i zar pritom nećete ustanovit što je u filmovima izmijenjeno u odnosu na knjige? knjige ćete zanemarit, kao da ne postoje?

ono što je najvažnije - gospodin Coppola je fulao cijelu suštinu samog lika Drakule. jer - kažem po ne znam koji put - Drakula nije neki tragični antijunak, kakvog ga je Coppola prikazao, nego prikaz seksualnog tabua. jer, od njegove pojave, karaktera, čitatelj Stokerovog romana bi se trebao naježit od straha. dok u Coppolinom filmu je ovaj lik tragični antijunak i od gledatelja se praktički očekuje da mu na kraju filma bude žao što je Drakula poginuo.

da je Coppola prikazao Drakulu baš onakvog kakav je prikazan u originalnom romanu, makar i da je izmijenio dosta radnje u odnosu na knjigu - to bi već bila druga stvar i film bi promatrao iz drugačije perspektive. ovako ne mogu. kao što sam isto već spominjao, još veća šaka u oko je to što je Coppola imao živaca ovaj film titulirati "Bram Stoker's Dracula" - jer ovaj film to nije. Bela Lugosi je definitivno prenio ovaj lik iz knjige na ekran baš onakav kakav jest - zao, okrutan, i općenito zastrašujući. jest da je ta verzija manje precizna od Coppoline što se radnje tiče, ali je sačuvana ona generalna mračna i strašna horor atmosfera iz romana. to je ono što meni smeta u vezi Coppoline verzije - promjena karakterizacije glavnog lika i same suštine romana.

a općenito gledano, meni je Stokerov roman odličan, ali Coppolin film, takav kakav jest, je solidan. ne kažem da je katastrofa jer nije ni u kojem slučaju, ali definitivno sam siguran da je mogao bit bolji, puno bolji, s obzirom da svi znamo kakav je Coppola redatelj i što on sve može.

Po takvom kriteriju , odnosno kriteriju 1 na 1 niti jedan film nebi bio dostojan knjige po kojoj je uraden, sto je ustvari i istina ako uzmemo u obzir da je knjiga vrijedna citanja i da uziva odredeni status u drustvu.
Iz nekakve kratke price ili osrednje knjige se moze napraviti odlican film, ali iz dobre knjige je tesko napraviti dobar film.
Coppola je preveliki ego da bi se doslovno ravnao po knjizi..on je pak iz nje napravio jednu klasicnu talijansku pompoznu i romanticnu polutragediju sa sarenim likovima.
Dracula me u njegovom filmu cak podsjeca na ona srednjovjekovne lutkarske igrokaze..i to se meni osobno svida .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/02/2012 : 21:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po takvom kriteriju , odnosno kriteriju 1 na 1 niti jedan film nebi bio dostojan knjige po kojoj je uraden, sto je ustvari i istina ako uzmemo u obzir da je knjiga vrijedna citanja i da uziva odredeni status u drustvu.
Iz nekakve kratke price ili osrednje knjige se moze napraviti odlican film, ali iz dobre knjige je tesko napraviti dobar film.

Coppola je preveliki ego da bi se doslovno ravnao po knjizi..on je pak iz nje napravio jednu klasicnu talijansku pompoznu i romanticnu polutragediju sa sarenim likovima.
Dracula me u njegovom filmu cak podsjeca na ona srednjovjekovne lutkarske igrokaze..i to se meni osobno svida .

općenito gledano, ti nećeš nać niti jedan film koji je stopostotna kopija istoimene knjige. uvijek se dese određene promjene kad se knjiga ide adaptirat na filmsko platno. ali, ono što se u većini filmskih adaptacija romana dešava je to da se neki dijelovi knjige (tj. radnja) izmijene, ali njena suština, karakterizacija likova i koncept ostaju iste. u Coppolinom slučaju je problem upravo u tome što je stvar izmijenio na krivi i negativan način. basically, on je uglavnom zadržao tijek romana, ali je promijenio suštinu, atmosferu, stil i karakterizaciju likova. dakle sve obratno. to je ono ključno.

slažem se da postoje slučajevi da se iz osrednje knjige napravi dobar film, i da je iz dobre knjige teško napraviti dobar film, ali iz Stokerovog romana definitivno nećeš očekivat (tj. bar ja) nešto poput ovoga što ima Coppolin film. na kraju krajeva, to je Francis Ford Coppola, za Boga miloga!

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/02/2012 21:33:51
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/02/2012 : 21:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

općenito gledano, ti nećeš nać niti jedan film koji je stopostotna kopija istoimene knjige. uvijek se dese određene promjene kad se knjiga ide adaptirat na filmsko platno. ali, ono što se u većini filmskih adaptacija romana dešava je to da se neki dijelovi knjige (tj. radnja) izmijene, ali njena suština, karakterizacija likova i koncept ostaju iste. u Coppolinom slučaju je problem upravo u tome što je stvar izmijenio na krivi i negativan način. basically, on je uglavnom zadržao tijek romana, ali je promijenio suštinu, atmosferu, stil i karakterizaciju likova. to je ono ključno.

slažem se da postoje slučajevi da se iz osrednje knjige napravi dobar film, ali iz Stokerovog romana definitivno nećeš očekivat (tj. bar ja) nešto poput ovoga što ima Coppolin film. na kraju krajeva, to je Francis Ford Coppola, za Boga miloga!

Bas zbog toga sto je Francis Ford Coppola ocekivat cu ovakvu devijaciju i nista manje ..za milost univerzuma .
Ufilmiti Stokera na klasicni pa cak i moderni nacin sa klasicnim stihom nije bio izazov koji je dirnuo Coppolin ego.
Kao sto rekoh u predhodnom postu..ovo je bila jedna stilska lutkarska performanca koja je naisla na vise kriticara nego poklonika, ali hej, sam pokusaj smatram odvaznim i na jedan zadivljujuce jednostavan nacin cak i bogohulnim glede Stokerovog ugleda u tom zanru

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/02/2012 : 21:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ovo je bila jedna stilska lutkarska performanca koja je naisla na vise kriticara nego poklonika, ali hej, sam pokusaj smatram odvaznim i na jedan zadivljujuce jednostavan nacin cak i bogohulnim glede Stokerovog ugleda u tom zanru

film je naišao na više kritičara nego poklonika, kažeš? za tvoju informaciju, moram ti preporučiti da malo prosurfaš po internetskim forumima na kojima se raspravljalo o ovom filmu (možeš pogledat recenzije i na IMDB-u) i vidjet ćeš da ga većina diže u nebesa (neki ga čak i nazivaju najboljim Coppolinim filmom). ovakvi kao što sam ja ovdje bi bili u manjini.

a što se filmskih kritičara tiče, isti su ga isto jako nahvalili, među njima i slavni Roger Ebert, koji je svoju ocjenu donio prvenstveno na račun izvrsne kinematografije. film ima i na rotten tomatoesu isto visoku ocjenu (80% pozitivnih recenzija od kritičara, 79% od publike).

pa onda nakon svega toga probaj ponovo donijet zaključak o tome da li je film više našao poklonika ili kritičara.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/02/2012 21:51:24
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/02/2012 : 21:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ovo je bila jedna stilska lutkarska performanca koja je naisla na vise kriticara nego poklonika, ali hej, sam pokusaj smatram odvaznim i na jedan zadivljujuce jednostavan nacin cak i bogohulnim glede Stokerovog ugleda u tom zanru

ovo je naišlo na više kritičara nego poklonika, kažeš? za tvoju informaciju, moram ti preporučiti da malo prosurfaš po internetskim forumima na kojima se raspravljalo o ovom filmu (možeš pogledat recenzije i na IMDB-u) i vidjet ćeš da ga većina diže u nebesa (neki ga čak i nazivaju najboljim Coppolinim filmom). ovakvi kao što sam ja bi bili u manjini.

a što se kritičara tiče, isti su ga isto jako nahvalili, među njima i slavni Roger Ebert, koji je svoju ocjenu donio prvenstveno na račun izvrsne kinematografije. film ima i na rotten tomatoesu isto visoku ocjenu (80% pozitivnih recenzija od kritičara, 79% od publike).

pa onda nakon svega toga probaj ponovo donijet zaključak o tome da li je film više našao poklonika ili kritičara.

Kino magazini koje citam , moj Krug prijatelja i zaljubljenika u film, krugovi njihovih krugova..itd..itd..su ovaj film vrlo jasno svrstali u samu sredinu ocjenjivackog spektra..neki malo vise, neki malo nize, ali niko, pa ni ja osobno ga nije dizao u nebesa .
IMDB je po meni apsolutno nerelevatan i plastican link na koji vec dugo ne klikam, isto se odnosi i na rotten tomatoes.
Roger Ebert je takoder samo covjek kojemu se svidjelo isto sto i meni, no njegove rijeci imaju puno vecu tezinu nego moje .
dracula definitivno nije niti blizu najboljeg Coppolinog ostvarenja , ali je zanimljiv iz razloga koje sam vec naveo u prijasnjim postovima .
Ponavljam..najbolje sto je izaslo iz knjige i filma je lik Grofa Dracule, bio on goticki jezovit ili sarkasticno teatralan..

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/02/2012 : 22:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kino magazini koje citam , moj Krug prijatelja i zaljubljenika u film, krugovi njihovih krugova..itd..itd..su ovaj film vrlo jasno svrstali u samu sredinu ocjenjivackog spektra..neki malo vise, neki malo nize, ali niko, pa ni ja osobno ga nije dizao u nebesa .
IMDB je po meni apsolutno nerelevatan i plastican link na koji vec dugo ne klikam, isto se odnosi i na rotten tomatoes.
Roger Ebert je takoder samo covjek kojemu se svidjelo isto sto i meni, no njegove rijeci imaju puno vecu tezinu nego moje .
dracula definitivno nije niti blizu najboljeg Coppolinog ostvarenja , ali je zanimljiv iz razloga koje sam vec naveo u prijasnjim postovima .
Ponavljam..najbolje sto je izaslo iz knjige i filma je lik Grofa Dracule, bio on goticki jezovit ili sarkasticno teatralan..

ovo "da je film bio uzdignut u nebesa" bih trebao preformulirati: film je dobio više pohvala nego što je trebao.

u vezi tvog prethodnog komentara, sve bi se moglo protumačiti ovako: mišljenja mojih prijatelja i kolega koji su zaljubljenici u film ćemo uzeti u obzir, a mišljenja sa web siteova koje ja smatram nerelevantnim ćemo zanemariti. rezultat: imam mišljenje da je ovo dobar film.

u vezi onoga što si pisao u svojim prijašnjim postovima, moram ti reći da ti je film zanimljiv iz skroz krivih razloga. što sam ja cijelo vrijeme nastojao objasniti, ali se čini da sam pričao sa zidom.
moja preporuka: pročitaj knjigu još jednom, ponovo gradivo i nakon toga ćeš shvatit što sam ja ovo cijelo vrijeme objašnjavao.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 10/02/2012 22:14:38
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/02/2012 : 08:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ovo "da je film bio uzdignut u nebesa" bih trebao preformulirati: film je dobio više pohvala nego što je trebao.

u vezi tvog prethodnog komentara, sve bi se moglo protumačiti ovako: mišljenja mojih prijatelja i kolega koji su zaljubljenici u film ćemo uzeti u obzir, a mišljenja sa web siteova koje ja smatram nerelevantnim ćemo zanemariti. rezultat: imam mišljenje da je ovo dobar film.

u vezi onoga što si pisao u svojim prijašnjim postovima, moram ti reći da ti je film zanimljiv iz skroz krivih razloga. što sam ja cijelo vrijeme nastojao objasniti, ali se čini da sam pričao sa zidom.
moja preporuka: pročitaj knjigu još jednom, ponovo gradivo i nakon toga ćeš shvatit što sam ja ovo cijelo vrijeme objašnjavao.

Ne vidim kako neki film moze biti zanimljiv iz "krivih razloga" i tko to odreduje one "prave razloge" i kriterije po kojima bi neki film trebao biti zanimljiv Moje misljenje je da su film i knjiga dvije razlicite stvari ali da su u ovom slucaju oboje "dobri"(svako iz svojih razloga)
Stokera ne namjeravam ponovo citati mada ga cak imam u svojoj maloj kucnoj biblioteci, ali ni Draculu ne namjeravam ponovo gledati iako se i on nalazi u mojoj filmoteci.

Edited by - mr murdoc on 11/02/2012 10:26:50
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12627 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 11/02/2012 : 09:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 11/02/2012 09:45:19
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 11/02/2012 : 10:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nema smisla nastavljati ovu raspravu. Jednostavno se nikada nece potpuno razlicita misljenja uskladiti i treba se pomiriti sa time. Ja osobno ne mogu, kao neki ovdje, odvojiti film od knjige(ako sam ju procitao), pogotovo ako se u nazivu filma spominje autora knjige. Tu se stopostotno slazem sa Ivanom. Ako uzimas ime autora originala i stavljas to ime u naslov svog filma, onda se bar ocekuje da tvoj film daje istu poruku i ima isti smisao kao i originalno djelo. Mozda je najbolje za primjer uzeti film Dylan Dog; film je i kao film los, ali da se ne zove Dylan Dog i da nije trebao biti ekranizacija stripa, film nebi ovako naljutio sve fanove stripa.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/02/2012 : 10:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

Mislim da nema smisla nastavljati ovu raspravu. Jednostavno se nikada nece potpuno razlicita misljenja uskladiti i treba se pomiriti sa time. Ja osobno ne mogu, kao neki ovdje, odvojiti film od knjige(ako sam ju procitao), pogotovo ako se u nazivu filma spominje autora knjige. Tu se stopostotno slazem sa Ivanom. Ako uzimas ime autora originala i stavljas to ime u naslov svog filma, onda se bar ocekuje da tvoj film daje istu poruku i ima isti smisao kao i originalno djelo. Mozda je najbolje za primjer uzeti film Dylan Dog; film je i kao film los, ali da se ne zove Dylan Dog i da nije trebao biti ekranizacija stripa, film nebi ovako naljutio sve fanove stripa.

Slazem se glede boldanog. Dylan Dog , ali isto tako novi Conan su toliko losi da uopce ne vrijedi o njima raspravljati vec se samo zapitati ZASTO
Kad smo vec kod stripa. Sinoc sam pogledao jedan film na tematiku stripa od kojeg nisam ocekivao previse , ali bijah ugodno iznenaden.
Znam tematika vuce malo na Kick-Ass, ali uistinu ga vrijedi pogledati.

SUPER

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 11/02/2012 : 12:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Super sam pogledao prije jedno pola godine na savjet dvojice prijatelja kojima je film bio izvrstan. Meni je film bio dobar, ali me se nije tako dojmio kao tebe. Kad smo vec kod takvog tipa filma, ovaj film mi je bio bolji i od Kick Ass-a i od Supera

Go to Top of Page
Page: of 56 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000