forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Tko gasi Tvornicu kulture?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/02/2012 : 13:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

šta si svira i di?

Bas gitaru.
No comment(bend, ne da neman komentara).

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 22/02/2012 13:44:43
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 15:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

šta si svira i di?

Bas gitaru.

Da li ste se neko vrijeme zvali Supermarket ? I da li ste obradili Zamisli život u ritmu muzike za ples od Jure Stublića.

Ozbiljno pitam. Ili je postojalo više bendova koji se zovu No comment ?

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/02/2012 : 15:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

quote:

quote:

šta si svira i di?

Bas gitaru.

Da li ste se neko vrijeme zvali Supermarket ? I da li ste obradili Zamisli život u ritmu muzike za ples od Jure Stublića.

Da baš zbog tih više No commenta smo jedno vrime bili Supermarket.
Jebi ga u vrime osnivanja nije bilo interneta, pa se tek nakon 5-6 godina skužilo da nan je ime sve samo ne originalno
Da, obradili smo Zamisli život od Filma.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 16:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

šta si svira i di?

Bas gitaru.

Da baš zbog tih više No commenta smo jedno vrime bili Supermarket.
Jebi ga u vrime osnivanja nije bilo interneta, pa se tek nakon 5-6 godina skužilo da nan je ime sve samo ne originalno
Da, obradili smo Zamisli život od Filma.

E vidiš, sječam se tvog benda. To je bila druga polovica devedesetih ako se ne varam.
Skoro 20 godina sam u tome svemu pa se sječam. Ja još uvjek imam bend, ali gitarist živi malo u švedskoj malo u hrvatskoj već par godina al smo frendovi pa sviramo i dalje. Iako rjeđe nego prije.

Otišli mi skroz of topik...

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/02/2012 : 16:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

E vidiš, sječam se tvog benda. To je bila druga polovica devedesetih ako se ne varam.
Skoro 20 godina sam u tome svemu pa se sječam. Ja još uvjek imam bend, ali gitarist živi malo u švedskoj malo u hrvatskoj već par godina al smo frendovi pa sviramo i dalje. Iako rjeđe nego prije.

Sori na još malo off topica.
Materijal je iz 1995., a bend je postoji od 1989.
Ja san nažalost presta kad san se odselija u Zg, a ovo boldano je po meni najvažnije za funkcioniranje rock benda.

E da, di si svira?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 22/02/2012 16:41:29
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 17:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja san nažalost presta kad san se odselija u Zg, a ovo boldano je po meni najvažnije za funkcioniranje rock benda.

E da, di si svira?

Je, slažem se-da nismo prijatelji nebi više svirali jer stalno imamamo pauze po nekoliko mjeseci.
Prije ovoga benda sam imao još neke pokušaje al to je propalo. Čak sam malo svirao bas, ali premalo rada, previše cuge. Sad pjevam. Sviramo od 2004. Bend se zove Augen Fliegen. Hardcorepunk. Snimili smo demo 2005. i od tada ništa. A namjeravamo snimiti album već par godina. Al bit će kad-tad. A inaće koncerte sviramo svukuda po hrvatskoj.

E da ljudi-sori što se mi ovdje raspričali-ako ko ima šta reći o Tvornici neka nas prekine .

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 22/02/2012 : 17:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

E da, di si svira?

Je, slažem se-da nismo prijatelji nebi više svirali jer stalno imamamo pauze po nekoliko mjeseci.
Prije ovoga benda sam imao još neke pokušaje al to je propalo. Čak sam malo svirao bas, ali premalo rada, previše cuge. Sad pjevam. Sviramo od 2004. Bend se zove Augen Fliegen. Hardcorepunk. Snimili smo demo 2005. i od tada ništa. A namjeravamo snimiti album već par godina. Al bit će kad-tad. A inaće koncerte sviramo svukuda po hrvatskoj.

E da ljudi-sori što se mi ovdje raspričali-ako ko ima šta reći o Tvornici neka nas prekine .

Nemojte se ograničavati naslovom topica.
Pišite o bendovima, prisjećajte se, ugodno vas je čitati.

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/02/2012 : 17:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Komentar Hrvoja Marjanovića na Index.hr:

Susjedov pas laje, uspavajmo ga
Piše: Hrvoje Marjanović
Objavljeno prije 3 sata

KADA vidite koliko je drame proizašlo iz zatvaranja Tvornice kulture, morate se zapitati kako klupska scena uopće opstaje u ostatku svijeta. Na livadama? Možete se okladiti da oko svakog kluba, koji se ne nalazi na periferiji nekog većeg grada, živi na tisuće umirovljenika, parova s malom djecom ili uobičajenih čangrizavih prdonja koji vole stvarati probleme samo zato jer "povampirena mladež divlja ulicama".

Dakle, ti ljudi nekako moraju preživjeti "bogati noćni život" i u ovom se trenutku valja zapitati što iz stranih iskustava možemo naučiti i kako se veliki gradovi nose sa svojim "glazbenim zagađenjem".

Zatvorite Tvornicu, otvorite Konzum

Nije dovoljno reći "tko vas jebe, hoćemo koncerte" jer ako nikada niste imali klub u susjedstvu, vjerojatno ne znate što to znači, ali isto tako, ubiti dio zagrebačkog noćnog života samo zato jer vam se ne da razmišljati o alternativnoj glazbi i alternativnim rješenjima, neoprostiv je potez.

Iako zvuči kao idealizam bez premca, kulturni život svakog hrvatskog grada trebao bi biti u interesu nadležnih institucija pa ako nemilosrdni klubovi i podivljala mladež koja tobože žeđa za babinim negodovanjem, plačem probuđenog djeteta i krikom nervoznog susjeda koji s rupičastom potkošuljom urla s prozora, uistinu predstavljaju nerješiv problem, pronađimo alternativu. U suprotnom ćete na istom mjestu za nekoliko mjeseci imati još samo jedan supermarket koji neće uznemiravati susjedstvo, ali pomirite se i s tim da će noćni život, za one koji traže nešto osim narodnjaka, biti još tužniji jer koncertna ponuda Konzuma siromašna je kao i njihova ponuda bilo čeg drugog.

Spava mi se, odoh u Zagreb

Zatvaranje Tvornice svakako će umiriti strasti okolnih stanara, ali što ćete sa svom onom mladeži koja na subotu provedenu pred TV-om gleda kao ne subotu provedenu pred otvorenim lijesom? Možete ih potjerati na periferiju i smatrati da je stvar riješena. No, centru grada potrebno je nešto ovog tipa. Umjesto da vrijeme gubimo na demoniziranje okolnih stanara, trebali bi se koncentrirati na problematični zakon i one koji smatraju da je pečaćenje jedino rješenje. Ovo definitivno nije zemlja za mlade i to smo dosad trebali naučiti, no to je samo cinična opaska koja ništa ne mijenja. Možemo se do prekosutra skanjivati nad zatvaranjem i govoriti da "cajke vladaju", međutim, takav se "aktivizam" vrlo često svede na tihi prdac, kratkotrajni nalet zadovoljstva zbog činjenica da ste ovako stari i oćelavjeli stali na stranu urbane mladeži i zakašnjelu reakciju da se nešto trebalo učiniti onda kada je za to bilo vrijeme.

Pomisao na grad bez kvalitetnog koncertnog programa jednostavno užasava, ali naučit ćemo se kao i bezbroj puta do sada. Međutim, pomisao na to da nikoga od nadležnih nije briga za to da će ovakvi potezi hrvatske gradove kad-tad pretvoriti u raj za one koji rano liježu, užasava još više.

Ne daj se Floki

Isto tako, priča je u ovom trenutku jednostrana. Gdje su odjednom svi ti stanari koji ne mogu živjeti od urlika u gluho doba noći? Zašto ne dopuštaju da im u stanovima izmjere buku? Što se događalo 12 godina? Svi smo svjesni da ljudi u načelu vole mir i tišinu, ali ovo je vrijeme da graknu, jasno pokažu svoje nezadovoljstvo, sudjeluju u raspravi i daju do znanja na koji im je način Tvornica kulture zagorčala živote. U suprotnom smo skloni vjerovati da Tvornica nije tako velik problem i da se radi o šačici onih koji su se odjednom uzjebali pa mrmore bez veze. Na posljetku, dobro je znati o čemu se radi. O glasnoj glazbi, gomili pomahnitalih posjetitelja koji ne mogu kontrolirati najniže strasti pa svake subote izlaze iz kluba i preglasno tumaraju ulicama kao da žele srušiti Gadafija ili povremenim ispadima koje je moguće bezbolnije sanirati?

A ako se zaista radi o izoliranim slučajevima, tih nekoliko sporadičnih urlika nije gore od dosadnog susjedovog psa kojeg ne morate nužno uspavati samo zato što laje.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/02/2012 : 17:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Aj ne laži, ono je čisti grind core
Jes ti onaj čupavi šta "pjeva"

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 22/02/2012 18:01:11
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 18:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Aj ne laži, ono je čisti grind core
Jes ti onaj čupavi šta "pjeva"

Pa istina, nove stvari su više grind core/crust core . Ali punka u tome ima puno .
Ali te "nove" stvari nisu snimljene i nisi ih mogao čuti, osim ako si bio na našem koncertu. Stare stvari sa dema uglavnom više ne sviramo.

Dal sam ja onaj čupavi šta "pjeva" ?

Pa sad-ja sam i čupav i čelav i irokeza i razne boje kose i brada i ovo i ono...kako kad Il misliš na gitaristu-on također pjeva neke dijelove a on je imao dugačku kosu prije al se ošišao, a i basist je imao dugačke dredove al se ošišao, a bubnjar također kosurinu imao-al njih dvojica ne "pjevaju" . Šta si vidio slike na našem sajtu il...?

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 18:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Luca_Torelli

Nemojte se ograničavati naslovom topica.
Pišite o bendovima, prisjećajte se, ugodno vas je čitati.

ok hvala

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/02/2012 : 18:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa sad-ja sam i čupav i čelav i irokeza i razne boje kose i brada i ovo i ono...kako kad Il misliš na gitaristu-on također pjeva neke dijelove a on je imao dugačku kosu prije al se ošišao, a i basist je imao dugačke dredove al se ošišao, a bubnjar također kosurinu imao-al njih dvojica ne "pjevaju" . Šta si vidio slike na našem sajtu il...?

Ma otiša san na youtube i naša ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=tHCuLJteAKQ

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 18:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma otiša san na youtube i naša ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=tHCuLJteAKQ

Da, tad sam imao dužu kosu. To je prije 2 i pol godine u Slavonskom Brodu. I da ta stvar je grind core. Zove se Negativno.

Evo nešto još starije iz KSETA (prije 4 godine)-rekao si da ti je KSET dobar klub, pa evo-svirali smo i tamo...al to su snimke snimljene fotoaparatom i zvuk je katastrofa.

http://www.youtube.com/watch?v=czqS4rDiP98

Go to Top of Page

goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 21/09/2010

Posted - 22/02/2012 : 19:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send goran split a Private Message  Reply with Quote
quote:

De, zamisli(te) kakva je tek onda situacija u manjim gradovima ako je scena u Splitu nikakva.

cini mi se da je u manjin sredinama masu bolja situacija,
pogotovo sta se tice festivala i svirki na otvorenom.
u trogiru se organizira 4-5 godina zaredom Alter spring rock fest i neki moto partyji liti u samom centru,odma do rive.sta mi je nezamislivo vidit u Splitu da neki mladji bend zasvira na rivi,mislin da se to nije dogodilo ima 15 godina

http://youtu.be/vO3Wk5ML6mU

stršljen spašen
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/02/2012 : 19:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Omiš meni ima prejebene motorijade tamo na onoj plaži... Zadnje 2 godine ja i društvo idemo pod obavezno. Besplatan upad, dobra muzika, super lokacija i kvintal fažola

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 19:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goran split

Ti si gitarist ili bubnjar ili nisi...

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 22/02/2012 : 20:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

De, zamisli(te) kakva je tek onda situacija u manjim gradovima ako je scena u Splitu nikakva.

cini mi se da je u manjin sredinama masu bolja situacija,
pogotovo sta se tice festivala i svirki na otvorenom.
u trogiru se organizira 4-5 godina zaredom Alter spring rock fest i neki moto partyji liti u samom centru,odma do rive.sta mi je nezamislivo vidit u Splitu da neki mladji bend zasvira na rivi,mislin da se to nije dogodilo ima 15 godina

Mogu navesti Varaždin kao primjer. On ima taj famozni Špancirfest i Ljeto u Varaždinu i to je gotovo to. Dobro, navrati u posjetu Halid, Jelena, Bajaga i sva ostala sila mediokriteta, ali da postoji neka bolja organizacija ljudi kojoj je do toga da porade na stvaranju malo drugačije scene, nema. Što bih dao da u VŽ dođu Storms, Man Zero, Nina Romić ili neko slično nepopularno, ali kvalitetno glazbeno ime.

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 20:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mogu navesti Varaždin kao primjer. On ima taj famozni Špancirfest i Ljeto u Varaždinu i to je gotovo to. Dobro, navrati u posjetu Halid, Jelena, Bajaga i sva ostala sila mediokriteta, ali da postoji neka bolja organizacija ljudi kojoj je do toga da porade na stvaranju malo drugačije scene, nema. Što bih dao da u VŽ dođu Storms, Man Zero, Nina Romić ili neko slično nepopularno, ali kvalitetno glazbeno ime.

Mi smo prije 5-6 godina svirali u Kučan Marofu u pivnici-to je selo pored Varaždina i u VŽ je tada postojala neka underground scena. Sada na znam.
Također smo odsvirali nekoliko koncerata sa bendom Destrukcija Stvarnosti iz Varaždina.

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 22/02/2012 : 20:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mi smo prije 5-6 godina svirali u Kučan Marofu u pivnici-to je selo pored Varaždina i u VŽ je tada postojala neka underground scena. Sada na znam.
Također smo odsvirali nekoliko koncerata sa bendom Destrukcija Stvarnosti iz Varaždina.

Bilo bi prelijepo da Varaždin (i svaki veći grad) ima Mali pogon.

Šteta što više ne svirate, vaš grind core svidio bi se mojim osmašima. Njih 3-4 u razredu sluša svu silu metala

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 22/02/2012 : 20:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bilo bi prelijepo da Varaždin (i svaki veći grad) ima Mali pogon.

Šteta što više ne svirate, vaš grind core svidio bi se mojim osmašima. Njih 3-4 u razredu sluša svu silu metala

Sviramo,
Al sad imamo pauzu. Gitarist je u Västeråsu u Švedskoj. Kad se vrati idemo dalje. Prvi koncert imamo dogovoren 27.04. u Zagrebu.

No naša muzika stvarno nije samo grind core, već mješavina u rasponu od punk rocka do grind cora hehe .

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 22/02/2012 : 22:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
nesvrstani jel si bil povezan s autorima fanzina Lunatic?
izdali su vam split album (vi i why stakla ak se ne varam), a i mislim da vam je jedna stvar bila na kompilaciji "tribute to bruce lee" (najbolja kompilacija ikad)....

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 22/02/2012 : 22:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

izdali su vam split album (vi i why stakla ak se ne varam), a i mislim da vam je jedna stvar bila na kompilaciji "tribute to bruce lee" (najbolja kompilacija ikad)....

Da, bili smo povezani, i bili smo dobri frendovi.
To je sve bija dio iste ekipe koja je početkon/sredinon devedesetih visila na peristilu.
Šta se tiče CD-ova vidin da si dobro informiran.
Izdali su nan split CD sa Why stakla, koji su BTW meni jedan od najboljih ne Hr nego sveukupno bendova, i osin na tribute to bruce lee, pojavili smo se i na kompilaciji(po meni boljoj od tributea) koja je izašla sa prethodnin brojen Lunatica "...few ways of starting a new day".

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/02/2012 : 23:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

šta si svira i di?

Bas gitaru.

super. ja san recimo totalni antitalent za sviranje

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 21/09/2010

Posted - 22/02/2012 : 23:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send goran split a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ti si gitarist ili bubnjar ili nisi...

gitara

stršljen spašen
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/02/2012 : 01:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dosada

Da, bili smo povezani, i bili smo dobri frendovi.
To je sve bija dio iste ekipe koja je početkon/sredinon devedesetih visila na peristilu.
Šta se tiče CD-ova vidin da si dobro informiran.
Izdali su nan split CD sa Why stakla, koji su BTW meni jedan od najboljih ne Hr nego sveukupno bendova, i osin na tribute to bruce lee, pojavili smo se i na kompilaciji(po meni boljoj od tributea) koja je izašla sa prethodnin brojen Lunatica "...few ways of starting a new day".

i jel ekipa jos ziva?

fenomenalan fanzin, steta kaj je prestal izlaziti nakon 4. broja...da imal sam i tu kompilaciju (izasla uz 2. broj). Uz prvi broj je izasla kazeta!

kafka is not dead ;)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000