forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/02/2012 : 12:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Vidjeli bi kakve bi bile kritike Bošnjaka da je film govorio o obrnutim ulogama. Ovako je svima u FBiH i Hrvatskoj 'potresno i bolno istinito', a u Srpskoj i Srbiji 'degutantno, neistinito, jednostrano i satanizujuće za jedan narod'. I ne mogu vjerovati da se još javljaju ljudi na ovom forumu i daju mišljenja o ovom filmu, a znaju koliko je tema škakljiva.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 24/02/2012 : 14:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Zamisli,covjeka srce vuce da pise po forumu.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 24/02/2012 : 14:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Žalosno,wele,žalosno...

Wtf?
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/02/2012 : 15:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Evo,upravo odgledah balkanski pir od Angeline Jolie.Stresan doživljaj,svakako.Nakon 5 minuta projekcije žena mi je izletila van uplakana ali je zamolila da ja odgledam film do kraja.
Izašla je na sceni kad tjeraju ljude iz stanova/kuća u buseve i vode ih u logore ili smrt.Kaže da joj se u trenutku vratilo ružno sjećanje na golgotu koju je doživjela u Doboju tih jadnih ratnih godina.Pričala mi je ponekad stvari koje je preživjela u tom nesretnom vremenu koje sam prepoznao u filmu.
Ja sam imao tu "sreću" da rat prođem na "svome" teritoriju i da jedini kontakt sa neprijateljem imam jedino preko nišana.Jebem ti i tu "sreću",nikad je više niko ne doživio...
Stvarno žalosno,koliko u filmu ima istine ali i gluposti.I rupa u scenariju,kao i bolesno realno prenesenih stradanja.Jednom (žena) mi je pričala kako su im "junaci" dolazili u zgrade,lupali po vratima i radili kojejakve pretrese.Kako su protjerivali ljude i obećavali im da će proći nedirnuti ako potpišu papire da svoju imovinu "dobrovoljno" ostavljaju u korist "domaćih".Bilo mi je jako neugodno to promatrati i u ovom filmu,identično opisanom,znači proživljenom od strane više osoba.Toliko o "neistinama" u fimu.
Odnos između dvoje glavnih likova je odveć šupalj i krajnje neuvjerljiv.Dijalozi su,blago rečeni,katastrofa.Imaju i dvije gotovo identične scene gdje lik generala vodi sa sobom sina i objašnjava mu neke činjenice o ratu-jedna se odvija u komandi vojske a druga u zarobljeničkom logoru i napadno su slične.Samim tim i loše.Gluma je "drvena" a posebno me razočarao neuvjerljivi lik Rade Šerbedžije.Također i neka dešavanja u filmu poput neke vrste "pokreta otpora" koja je operirala na "okupiranom" teritoriju tokom cijelog rata te vršila špijuniranje i napade na "neprijatelja" su bezvezna.Glavni lik,vojnik,je totalno konfuzan i nedorečen,pogotovo u zadnjoj,najglupljoj sceni u čitavom filmu.Negativci su demonizirani tokom čitavog filma.Možda nije fer, bar ne donekle (smrt bebe,jako potresna scena,ne mogu sebi predočiti da bi se mogao naći neko toliko okrutan,mada sam se svega nagledao na ratištima,da to učini na taj način) ali ne mogu reći da mi je krivo zbog toga,lagao bih sam sebe...
Dakle,filmsko ostvarenje i priča koja je,po meni, zakasnila čitavo desetljeće i koja će samo produbiti ionako već beskrajne ponore prokopane u međunacionalnim odnosima u BiH tokom zadnjih dvadeset godina.Manifest tužne istine koliko god to nekima bilo neprihvatljivo isprepovijedane pogrešnom fabulom, ali također bi bilo žalosno i da nije ispričana ma koliko jednostrano i bolno to bilo...
Nisam htio pisati na ovu temu na ovom sajtu,uređivao sam post nekoliko puta,pokušao sam biti što kraći i objektivan,suzdržati se nekih komentara - razum kaže nemoj ali srce ne da pa ne da...

quote:
Da je reset crtao i pisao neko ko nije s ovih prostora,bio to Hermann ili neko drugi, ne bih niti komentarisao niti bacio strip jer bi sve pripisao neimformiranosti i predrasudama prema tim nesretnim bosanskim događajima iz nedavne prošlosti.Strip reset je ništa drugo nego provokacija u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu-trebao je biti objavljen u nekom nacionalističkom pamfletu a ne u ovakvom strip magazin konceptu tipa Parabellum-a koji je po ostalim stripovima i tekstovima objavljenim u njemu korektan i takav je vjerovatno i zamišljen da bude...

Eto kako se bagi ponasa kad se u umetnosti slucajno predstavi da nisu samo srbi pravili zulum za vreme rata. Dalji komentar mozete sami.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13456 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 24/02/2012 : 15:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Dalji komentar nije ni potreban.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 24/02/2012 : 15:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Komentare primam na pm,ne bih htio popiti ban pa neću odgovarati dalje.Pogotovo ne na postove članova foruma koji su iz Srbije i koji su ta jadna vremena gledali na izvještajima državne tv kuće.A ono što napisah za taj nesretni strip koji je izašao u Parabellum-u iza toga stojim i sad,ko kod ga je pročitao zna da nema veze sa stvarnošću i nesretnim događajima koji su se odigrali.Takve priče može "popiti" samo neko ko je rođen poslije rata ili neko ko je bio medijski totalno dezinformiran kao npr zemlje iz okruženja BiH kojima su plasirane "njihove" istine...
Bez javnih komentara nadalje od moje strane...

Wtf?

Edited by - bagi on 24/02/2012 15:21:33
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/02/2012 : 15:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Nisu ni neophodni, ionako si se solidno deklarisao. Bojim se da si ovde ti jedini koji gutas "jednosmernu" istinu. Tvoje dobro pravo, ziv bio.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/02/2012 : 15:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dobro, nemojte više ulaziti u politiku, molim Vas.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/02/2012 : 15:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Dobro, nemojte više ulaziti u politiku, molim Vas.

U tom slucaju bih zamolio da se objektivni prikaz druga mehan'cara u kojem se istice, izmedju ostalog, da mu nije krivo sto su svi Srbi ispali zlikovci prvog ranga, takodje ukloni, jer nema smisla da je on izbacio svoj sovinizam "jer ga je srce vuklo", a mi ostali da to gledamo i blenemo. Racunam na Vas ovde.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/02/2012 : 15:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Što je rečeno, rečeno je. Ulaziti sada u nove rasprave, polemike ili brisanja (dijela) postova samo bi izazvalo nove reakcije i produbilo sukobe. vas par je reklo svoja mišljenja, i Bagi je rekao svoje i dobio odgovor i molio bih da od ovog postaviše nitko ne komentira na sličan način bilo film bilo nečije postove.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 24/02/2012 : 16:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
"Vas" s velkim "V" je jednina :)

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/02/2012 : 16:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

Jbt, ti se baš voliš svađati sa svima?
Pa, nisam čovjeku zabranjivao ništa, ali pročitaj malo bagijev post i poveži sa pravilima o politici i uopšte sa nacionalnom strukturom foruma.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 24/02/2012 : 18:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

Pa, nisam čovjeku zabranjivao ništa, ali pročitaj malo bagijev post i poveži sa pravilima o politici i uopšte sa nacionalnom strukturom foruma.

Mislim da se nismo razumjeli,nisam tebi uputio komentar
Daleko bilo da odobravam ovakve gluposti po forumu.
quote:

Ja?Zar ja?
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 24/02/2012 : 19:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Žalosno,wele,žalosno...

Jesi,Bagi.Jesi.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/02/2012 : 19:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

Mislim da se nismo razumjeli,nisam tebi uputio komentar
Daleko bilo da odobravam ovakve gluposti po forumu.
quote:

Ja?Zar ja?

A, sorry onda
Ovo za svađanje sam te sigurno pomiješao s nekim
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 24/02/2012 : 19:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Вјероватно,ја избјегавам свађање по форумима

Edited by - wele on 24/02/2012 19:28:35
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 25/02/2012 : 19:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

pa pogledaj na podnapisi.net...

Nema ni tamo...valjda jos nema taj prevod.Neka,sacekacu.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/02/2012 : 23:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kerber

quote:
Originally posted by Darth Ivan

pa pogledaj na podnapisi.net...

Nema ni tamo...valjda jos nema taj prevod.Neka,sacekacu.

downloadaj engleski titl ak ima pa pogledaj tako. a možeš isti metnut ovdje pa možemo prevest

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 26/02/2012 : 01:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
wtf je ovo??
http://www.youtube.com/watch?v=34x6m-ahGIo

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 26/02/2012 : 02:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Pa sve ti piše.
Abraham Lincoln - lovac vampira.
Što je tu čudno?
Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 27/02/2012 : 00:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
ma čudno mi nekako, kontam da nije lažni trailer

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/02/2012 : 17:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Pa sve ti piše.
Abraham Lincoln - lovac vampira.

baš me zanima kak će ovo ispast. valjda neće bit ko "Billy the Kid versus Dracula".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/02/2012 : 21:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Tajni život kućnih pomoćnica (The Help), r. Tate Taylor

Objavljen prije tri godine, u veljači 2009., debitantski roman „The Help“ američke spisateljice Kathryn Stockett je zahvaljujući i odličnim kritikama ubrzo stekao veliku popularnost i prometnuo se u bestseler. Unatoč činjenici da je bila riječ o romanesknom prvijencu danas 41-godišnje književnice, kritika je isticala zaokruženost i zrelost proze pisane sa strašću, kao i činjenicu da je autorica uspjela suptilno predočiti međusobne odnose i intimne drame životnih i slikovitih likova. Tvrdeći da je posrijedi vrlo emotivna storija koja imponira kompozicijskom preciznošću i sugestivnom ugođajnošću, kritičar The New York Timesa je ispravno detektirao hitoidni potencijal romana, a njegov kolega iz lista USA Today „The Help“ je proglasio jednim od najvećih „sleepera“ tj. prikrivenih hitova 2009. godine. Vrijedi napomenuti da je književnica na romanu radila punih 5 godina i da je njezin zgotovljeni rukopis odbilo čak 60 književnih agenata, što poprilično čudi budući je roman tijekom protekle dvije godine objavljen u čak 35 zemalja i prodan u više od 5 milijuna primjeraka, te da se na bestseler-listi The New York Timesa zadržao duže od 100 tjedana. Iz svega navedenog nije teško zaključiti što je producente četiriju tvrtki predvođenih DreamWorksom nagnalo na ekranizaciju ovog nedavno i kod nas objavljenog romana.

Priča romana i od 4 nominacije Oscarom za najbolju sporednu žensku ulogu Octavije Spencer ovjenčanog filma vodi nas u grad Jackson u rasno podijeljenoj američkoj državi Mississippi 1963. godine. U središtu zbivanja je dobrodušna Afroamerikanka Aibileen Clark (Viola Davis), sredovječna služavka koja je čitavog života podizala djecu svojih bijelih gospodara, a kojoj je nedavno preminuo sin jedinac. Za razliku od mirne i strpljive Aibileen, njezina kolegica Minny Jackson (Octavia Spencer) je temperamentna žena sklona sukobima, zbog čega je prisiljena učestalo mijenjati poslodavce. Kad se u svoj rodni grad vrati mlada Skeeter Phelan (Emma Stone), novinarka koja je upravo diplomirala i koja traži prvi posao, ona s tugom dozna da je njezina majka Charlotte (Allison Janney) dala otkaz služavki Constantine (Cicely Tyson), koja je Skeeter odgajala u djetinjstvu. A kad se zaposli u lokalnim novinama i kad počne pisati kolumnu o održavanju domaćinstva i kućnim obvezama, Skeeter će zaključiti da joj trebaju praktični savjeti iskusnih domaćica. Tako će uskoro upoznati upravo Aibileen i Minny, te s njima započeti seriju razgovora i bilježenja njihovih životnih priča. Skeeter bi željela privući pozornost urednice prestižnog njujorškog magazina Harper´s Elaine Stein (Mary Steenburgen), pa pozorno sluša detalje o Aibileeinu služenju kod mentalno hendikepirane Elizabeth Leefolt (Ahna O´Reilly). No na američkom jugu 60-ih zanimanje za prava crnaca i bilo kakvi pokušaji da im se pomogne mogu biti tretirani kao subverzivna pa i opasna djelatnost, što će i Skeeter ubrzo spoznati i na vlastitoj koži.

Najizraženiji nedostatak naglašeno feministički intoniranog „Tajnog života kućnih pomoćnica“ jest taj da odabranoj temi a moguće i romanu Kathryn Stockett pristupa na neodgovarajući način, odnosno da tematika rasizma u Americi 60-ih biva sagledana kroz pojednostavnjenu optiku, s tendencijom stjecanja naklonosti što šireg kruga čitatelja i gledatelja. Film postavlja malo važnih pitanja te daje još manje odgovora, jer neprestano lavira između hinjene ozbiljnosti i pretencioznosti s jedne i želje da bude „crowd pleaser“ garniran humorom i benignim natruhama feminizma s druge strane. Problematičan je i prikaz apsolutno svih muških likova, jer su oni većinom blijedi beskičmenjaci koje žene vrte oko malog prsta, ili pak prijetvorni i nepouzdani „ljigavci“. Cjelinu koncipirajući kao dijelom artificijelan pa i melodramski pogled na neugodna zbivanja iz prošlosti, koja prikazuje ublaženo s današnjom sviješću o pozitivnom razvoju stvari u skladu s kojim je rasizam u Americi navodno sasvim iskorijenjen pa je i predsjednik tamnoput, scenarist i redatelj Tate Taylor („Pretty Ugly People“) se čvrsto drži mainstreama i današnje političke korektnosti, ublažavajući tjeskobnije detalje nekadašnje rasne segregacije. U tom smislu je riječ o solidno režiranom i vrlo dobro glumljenom filmu koji je zahvaljujući izbjegavanju neugodnih pitanja sasvim ugodan za gledanje. Dok je sve traženija mlada Emma Stone („Dobrodošli u zemlju zombija“, „Cura na lošem glasu“, „Veza bez obveza“) ostvarila dosad najbolju i najzahtjevniju rolu, dramsko i emotivno sidrište filma je sjajna Viola Davis („Antwone Fisher“, „Paranoja“, „U vrtlogu igre“) u ulozi stoicizmom obilježene Aibileen. Njima među ostalim sekundiraju pouzdana izvrsna Jessica Chastain („Drvo života“, „U zaklon“) i pouzdana Bryce Dallas Howard („Žena iz vode“, „Terminator 4“), pa ovaj neujednačeni i nedovoljno hrabri film ipak vrijedi pogledati.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 28/02/2012 : 11:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
La piel que habito iliti The Skin I Live In
http://www.imdb.com/title/tt1189073/

Paaa...neobican film,svakako vrijedan gledanja.

(Dajte koju preporuku za filmove Pedra Almodovara )
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 28/02/2012 : 11:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Tekst o Koži u kojoj živim (La piel que habito) sam postavio na stranici 148, a sad evo i ovo:

Vraćam se (Volver), r. Pedro Almodóvar, Španjolska, 2006.

Kad sam u kinu prvi put odgledao humornu melodramu «Vraćam se», nagrađenu kanskim Zlatnim palmama za najbolji scenarij i skupni ženski glumački nastup, priznajem da me film ostavio pomalo hladnim. Razlozi tome krili su se ponajprije u potpunom izostanku kiča, stilskih i vizualnih ekstravagancija, izrazito povišenih emotivnih stanja, te poigravanja naracijom i dramaturgijom, dakle dosad prepoznatljivih Almodóvarovih autorskih obilježja. Dodatno su me smetali naglašeno eksplicitni zagovor teze o ženskoj samodostatnosti (isprva naznačena potencijalna romantična veza Raimunde i mladića iz filmske ekipe ubrzo biva sasvim zaboravljena), doslovno sugeriranje o neizbježnom ponavljanju sudbina žena prisiljenih ubiti svoje muževe i očeve, preljubnike i incestu sklone silovatelje, kao i pomalo nezgrapna izmjena ironičnih crnohumornih dionica s onim emotivnima. Na drugo gledanje, međutim, stvari su sjele na svoje mjesto.

Premda je «Vraćam se» (višeznačan naslov koji, uz povratak iz «mrtvih» majke dviju središnjih protagonistica, označava i Pedrov geografski i tematski povratak Madridu, La Manchi i snažnim ženskim pričama) stilski i narativno zasigurno najkonvencionalniji Almodóvarov film, riječ je o osjećajnoj, osebujnoj, toploj i vrsno režiranoj feminističkoj storiji slojevitih karaktera i raskošnog kolorita. Facijalna izražajnost i bogatstvo emocija koje se čita na licima četiriju glumica (redom izvrsne Penélope Cruz, Lola Dueñas, Carmen Maura i Blanca Portillo u ulogama žena odlučnih ne miriti se sa sudbinama pasivnih žrtava) iznimno snažno plijene gledateljsku pozornost, a bogatstvo životnih detalja, suptilnih emocija i crnog humora, kojim se dodatno pojačava zamjetan ironijski odmak cjeline, Pedrovu filmu daju ugođaj jednostavnosti, lepršavosti i nepretencioznosti.

Razvidno je da je Almodóvar definitivno sazrio i shvatio da su najdojmljivije priče one ispripovjedane na prividno jednostavan i lak način. Njegov «Volvér» upravo je takvo, intrigantno, duhovito, sjetno, emotivno i komunikativno ostvarenje. A kad Penélope Cruz glasom Estrelle Morente zapjeva naslovnu pjesmu, i najratoborniji je filmski kritičar spreman pred noge Almodóvarovih žena mirno položiti oružje.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.16 seconds. Snitz Forums 2000