forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nathan (srpsko izdanje)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 28/02/2012 : 17:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
ostajem i ja, ali cu i ovo kupovati kao znak podrske izdavacu. ako mogu imati par reprinta zagora uzet cu i nevera koji mi je najdrazi bonelijevac.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 28/02/2012 : 18:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Pretpostavljam da je izdavač veliki fan Nathana, pa samim tim će verovatno pokušati da izdanje ide mesečno.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/02/2012 : 18:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Moja procjena je da neće biti ispod 30 kn po epizodi.

U Srbiji nece da bude vise od 23 kune po epizodi, moguce uz neki dodatni popust u prvih par meseci
Znaci, otprilike cena negde izmedju DW Julije i PP Greystorma.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 28/02/2012 : 18:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Pretpostavljam da je izdavač veliki fan Nathana, pa samim tim će verovatno pokušati da izdanje ide mesečno.

Ako grande ristampu, tj. trobroje - jer kako se priča izdavaće baš to, a ne pojedinačne brojeve - izgura na mesečnom nivou... Dvomesečni ritam bio bi i više nego sjajan, recimo. Meni je to najbitnije, pa onda prevod i adaptacija.

Edited by - Gil-galad on 28/02/2012 18:51:33
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13462 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 28/02/2012 : 18:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

U Srbiji nece da bude vise od 23 kune po epizodi, moguce uz neki dodatni popust u prvih par meseci

Pretpostavljam da se ovaj sa Martijem računa kao dve epizode? Pošto ima 192 stranice
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/02/2012 : 18:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

ostajem i ja, ali cu i ovo kupovati kao znak podrske izdavacu. ako mogu imati par reprinta zagora uzet cu i nevera koji mi je najdrazi bonelijevac.

I ja planiram da dupliram NN, kod LL imam naslovnice radjene samo za to izdanje a ovde ce to biti GR naslovne i ocekujem i stare Castelinijeve naslovne unutra.
Dovoljan razlog da dupliram
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/02/2012 : 18:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Pretpostavljam da se ovaj sa Martijem računa kao dve epizode? Pošto ima 192 stranice

Nemam pojma za njega, pricam za GR. Ovo imam u Libellus SB biblioteci i nemam nameru da dupliram.
A GR hocu
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 28/02/2012 : 18:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To bi značilo negde 900-1000 din., to je i te kako prihvatljiva cena.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/02/2012 : 18:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Dvomesečni ritam bio bi i više nego sjajan, recimo. Meni je to najbitnije, pa onda prevod i adaptacija.

Ocekujem i brze od toga, taj ritam je kod Italijana. Kad se stignu Italijani, onda ce i kod nas na 2 meseca.
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 28/02/2012 : 18:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Zemljaci, mislim da će cena ići, kao što reče Brus, do 1000-arke, a ritam, bar za početak, tromesečni. Mada se ni ja ne bih žalio da odmah krene brže.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 28/02/2012 : 19:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Inače, sarađivao sam sa štamparijom Overprint- odlični su, profi!

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 28/02/2012 : 19:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ocekujem i brze od toga, taj ritam je kod Italijana. Kad se stignu Italijani, onda ce i kod nas na 2 meseca.

Ovo što si rekao, to bi bilo idealno. U svakom slučaju, ne odustajem od Libellusa dok se ne uverim u ritam izdavanja i naravno kvalitet, koji ne sme da bude ispod VČ debeljuca Texa i Mr. Noa ili recimo OP Zagora. A cena... Za Nathana ne pitam za cenu, dok je kladionica, biće uvek i onog "dinara više" za stripove.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/02/2012 : 19:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Ovo što si rekao, to bi bilo idealno. U svakom slučaju, ne odustajem od Libellusa dok se ne uverim u ritam izdavanja i naravno kvalitet, koji ne sme da bude ispod VČ debeljuca Texa i Mr. Noa ili recimo OP Zagora. A cena... Za Nathana ne pitam za cenu, dok je kladionica, biće uvek i onog "dinara više" za stripove.

Ne odustajem ni ja od Libellusa, ali cu ovo da dupliram. Isto bih uradio da se pored Tex Koloraca pojavi izdavac koji bi radio Texa od prvog broja kao nuova ristampa, naslovnice Galep + Villa i opet Villa kod Kolorca.
I to vazi samo za ova dva junaka iz SBE.
Mimo toga, dupliracu samo jos Calvina (SC i Algoritam zbog nedeljnih tabli u boji)
Go to Top of Page

MrWolf
Starting Member

Serbia
29 Posts

Member since 23/02/2012

Posted - 28/02/2012 : 20:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send MrWolf a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za sve sadašnje i buduće lingviste na svim forumima: Šta je "manje inteligentno" napisati na naslovnoj CICO a u samom stripu (a šta je to pa strip - valjda comics; graphic novel) ČIKO, ili CHICO dok je u originalu "CICO".
Anegdota sa ličnog putovanja...
Letos sam se igrom slučaja našao u fumetteriji (striparnici) u Pisi (Pizi) i od starog vlasnika (cirka 80 god.) tražio neke Nejtan pardon Nejtnove stripove. Starac me čudno gleda, ne zna ni reč engleskog i onda mi reče Natan (po Vuku Karadžiću) a ostatak konverzacije i nije naročito bitan.

Hvala Bogu pa se strip ne zove Alan Dark i Nejtn Neva
Go to Top of Page

MrWolf
Starting Member

Serbia
29 Posts

Member since 23/02/2012

Posted - 28/02/2012 : 21:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send MrWolf a Private Message  Reply with Quote
Zamislite samo gde bi Bonelli danas bio da ga nisu oslabili "evropejski" kapetan Swing (Francuska), Mplek tj. Мплек i Zagkor tj. Загкор (Grčki), kao i EU kandidati Teksas i Tommiks (Turska).

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/02/2012 : 21:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče mož' se zavti i Petradaktilosrbiljubivoje samo da bude SC s prihvatljivom cijenom i nastavkom tamo gdje Ludens stao.

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 28/02/2012 : 23:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Vlastita imena mogu da se pišu onako kako se i izgovaraju, to nam ostalo još od Vuka- piši kao što (iz)govoriš. Što se tiče onih koji ostavljaju imena u originalu- ne postoji striktno pravopisno pravilo koje brani tako nešto. Ali, veliki broj najtiražnijih časopisa, ipak, strana imena piše onako kako se izgovaraju. Conan je, dakle, Konan, itd.

Što se br.-a tiče, tu sam i ja zatečen...

Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2321 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 29/02/2012 : 00:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče naziv stripa bi trebao biti što bliži originalu,barem ako se radi o nazivu glavnog junaka,glagoli,pridjevi i sl. su druga stvar.Barem je tako kod nas,ali ne kužim zašto je Darwood Conana nazvao Konan,a Lilith skratio na Lilit,a VČ ima Dampyra,Dylan Doga,Martin Mystere,Brad Barrona,jel kod vas svaki izdavač tumači pravopis drugačije?,I još mi nije jasno zašto vaši izdavači na boku stripa do broja stave br.,to ne kužim jer svatko zna da se radi o broju a ne slovu?I ovo pitam čisto iz znatiželje bez namjere da nekog uvrijedim ili da potaknem neku svađu oko pravopisa i sl,ali ovo me već neko vrijeme kopka pa nisam mogao ne pitati....ipak sam ponovno stavio pitanje,hvala na odgovoru.....

#!??
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/02/2012 : 00:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
bvagner3
I još mi nije jasno zašto vaši izdavači na boku stripa do broja stave br.,to ne kužim jer svatko zna da se radi o broju a ne slovu?

To ni meni nije jasno

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

MrWolf
Starting Member

Serbia
29 Posts

Member since 23/02/2012

Posted - 29/02/2012 : 00:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send MrWolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:
bvagner3
I još mi nije jasno zašto vaši izdavači na boku stripa do broja stave br.,to ne kužim jer svatko zna da se radi o broju a ne slovu?

To ni meni nije jasno

Interesantno zapažanje dvoj(ic)e forumaša. Hm... stvarno zašto br. u Srba? Možda bi trebalo pitati (I)Talijane šta im znači N. (za razumevanje videti sliku NN grande ristampa posle navedenog natpisa). voleo bih iskreno i dalje da razglabam naširoko ovu temu ali trenutno imam pametnija posla. Čuo sam da neki izdavač sa juga Srbije (deo bliže BJRMakedoniji) izdaje neki strip Zejgr - Avet so sekira, pa pre nego ga pusti u štampu da mu napomenem da bi trebalo Zejdžr (ček. ček... a da nije Cagor, pa žabari su to mislim ono kao Zucchero). Sada definitivno završavam sa ovim glupostima. Drago mi je ako sam nekom pomogao, neke nasmejao i neke iznervirao.
Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 29/02/2012 : 01:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
N A P O K O N!!!!! NN kojega moj stajling(budžet)može podnijeti, to oko imena i naslovnica me ne zanima

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

kenan92
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
388 Posts

Member since 26/01/2010

Posted - 29/02/2012 : 03:08:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kenan92's Homepage  Send kenan92 a Yahoo! Message  Send kenan92 a Private Message  Reply with Quote
Ide li u susjedne zemlje?

Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 29/02/2012 : 07:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Iako obozavam NN, imam ga u Libellus izdanju i ono sto je izaslo u SD/Ludens, ne pada mi na pamet jos jednom duplirati izdanja. Pa ima jos toliko stripova koje tek treba kupiti i procitati,a love nikad dosta, pa da jos trosim na dupliranje. Osobno to nisam nikada shvacao.

Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 29/02/2012 : 07:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3
... ali ne kužim zašto je Darwood Conana nazvao Konan,a Lilith skratio na Lilit,a VČ ima Dampyra,Dylan Doga,Martin Mystere,Brad Barrona,jel kod vas svaki izdavač tumači pravopis drugačije? ...

Ovo što si napisao za VČ važi jedino za korice. Unutar samog stripa se sva imena pišu fonetski i po ustaljenoj nomenklaturi, dakle u tekstu jeste Marti Misterija, jeste Dilan, Dampir, itd.

I Darkwood i VČ koriste iste pravopisne norme, ali je VČ zadržao originalne nazive i logoe za naslovne strane, a DW je i njih promenio. To je jedina razlika.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 29/02/2012 : 08:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
liiii, izdavac iz gadzin han! zakon nad zakonima :))))))
mozda je doslo vreme da pocnem da citam natana :O

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000