forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Top 5 najprecenjenijih bendova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/02/2012 : 11:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Ma koja je pobogu Metallica precijenjena. Pa uzmi "Kill 'Em All" iz 83. i "Right the Lightning" iz 84. Pronadji nesto iole slicno u to vrijeme, pa oni su prakticki izmislili novi glazbeni pravac. Uz to, ovaj prvi je uzasno produciran, dok je ovaj drugi primjer savrsene produkcije. Oba su genijalna. Definitivno ima nesto i u tom garaznom zvuku. Ne znam koji mi je drazi. Tolika kolicina energije... Manite se corava posla.

Odličan post.
Produkcija je ono šta je uništilo do temelja današnju rock glazbu, i ko ne kuži genijalnost ova dva albuma, ili na topicu prije spomenutih starih albuma AC/DC nema pojma.
Ne da ima nešto u tome garažnome zvuku, nego je taj garažni zvuk jedan od najvažnijih sastojaka.
Jedino se ne slažen za precijenjenost Metallice.
Prije se svega, oni su se 1991. odlučili prestat bit rock bend, i odlučili se postat MTV bend, i stvarno mislin da s obziron na materijal koji izdaju od tada(neću reć šta mislin o njemu) ne zaslužuju da nose nekakvu titulu jednog od najvećih današnjih rock bendova.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/02/2012 : 17:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Ako pricamo o novoj Metallici to ne valja nista. Ali nije se Metallica proslavila i postala cijenjena radi albuma nakon 91., pa valjda ne moze ni radi njih biti precijenjena. Na koncertu u glibu hipodroma na pitanje "Did you by our new album?" publika je jednoglasno vikala "Noooooooooooooo!". Toliko o tome.

I ne dirajte mi Dylana. Covjek je napisao valjda svaku drugu pjesmu koju ste culi u zivotu.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8589 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2012 : 18:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Evo malo čitam što su ljudi ovdje pisali i mogu reći da već dugo nisam čuo veću pizdariju od ove da Dylan poslije '67 nije napravio ništa.... jednostavno ne mogu vjerovati.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/02/2012 : 14:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Konacno se sjetih jednog benda. Mozda i nije precenjen samo je meni nedokuciv. Ono, nista od njih me ne obara. Ma, uopste se me ne dotaknu mada niti smrdu niti mirisu. Nemam pojma koji je njihov đir ali koliko su samo nagrada pokupili i koliko su obozavani, tu se onda pitam "am I missing something!?"
A nemam nista protiv Grohla, Nirvana super, njegov rad u QOTSA super, isto i suradnja s ostalima, ali taj njegov bend mi je ono... ne znam sta.

Foo Fighters

Ah da, pocetak jedne od novijih stvari je bio zanimljiv ali vec poslje pola minute opet ona magla, ne znam sta da radim s njima.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

GODRA LEKMA
Starting Member

21 Posts

Member since 18/01/2012

Posted - 26/02/2012 : 16:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Send GODRA LEKMA a Private Message  Reply with Quote
FOO FIGHTERS bravo majstore slazem se!!!! skoro su neku nagradu pokupili!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4656 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 27/02/2012 : 08:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
i'm with poli & godra too!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/02/2012 : 16:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Evo malo čitam što su ljudi ovdje pisali i mogu reći da već dugo nisam čuo veću pizdariju od ove da Dylan poslije '67 nije napravio ništa.... jednostavno ne mogu vjerovati.

pošto je ovo meni upućeno,daj nabaci koje je on to kolosalno djelo napravio nakon prometne u woodstocku...ili iole vridno spomena...je,desire...blood on tracks...i onda rupetina do love and theft...i aj bog...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/02/2012 : 16:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Ma koja je pobogu Metallica precijenjena. Pa uzmi "Kill 'Em All" iz 83. i "Right the Lightning" iz 84. Pronadji nesto iole slicno u to vrijeme, pa oni su prakticki izmislili novi glazbeni pravac. Uz to, ovaj prvi je uzasno produciran, dok je ovaj drugi primjer savrsene produkcije. Oba su genijalna. Definitivno ima nesto i u tom garaznom zvuku. Ne znam koji mi je drazi. Tolika kolicina energije... Manite se corava posla.

Odličan post.
Produkcija je ono šta je uništilo do temelja današnju rock glazbu, i ko ne kuži genijalnost ova dva albuma, ili na topicu prije spomenutih starih albuma AC/DC nema pojma.
Ne da ima nešto u tome garažnome zvuku, nego je taj garažni zvuk jedan od najvažnijih sastojaka.
Prije se svega, oni su se 1991. odlučili prestat bit rock bend, i odlučili se postat MTV bend, i stvarno mislin da s obziron na materijal koji izdaju od tada(neću reć šta mislin o njemu) ne zaslužuju da nose nekakvu titulu jednog od najvećih današnjih rock bendova.

potpisujem...

Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 29/02/2012 : 16:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message  Reply with Quote
Load je do jaja album.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8589 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/02/2012 : 17:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

pošto je ovo meni upućeno,daj nabaci koje je on to kolosalno djelo napravio nakon prometne u woodstocku...ili iole vridno spomena...je,desire...blood on tracks...i onda rupetina do love and theft...i aj bog...

Nema mi smisla sad nabrajati sve meni drago ali da spomenem samo klasike poput Lay lady Lay, Lily of the West, Forever Young... Dobro Desire si sam spomenuo(albumčina od početka da kraja), Senor (jedna od meni najdražih pjesama uopće), Pat Garret & Billy the Kid, samo takav soundtrack, na kojem je jedna od najobrađivanijih pjesama ikad , jebena Knockin' on the heaven's door, Slow train coming album savršen od A do Ž, (također masu obrađivan, pogotovo među blueserima).
Osamdeste donose pad, ali gotovo svi izvođači koji su se afirmirali u šezdesetima ili sedamdesetima i nastavili djelovati u osamdestima upadaju u rupu, no već 89' sa Oh Mercy kvaliteta se diže. Love and theft meni osobno i nije nešto, ali su zato Modern Times(2007) i Togetgher Through Life(2009) izvrsni, a tako su prošli i kod kritike i na ljestvicama.. Da ne govorim da pjesmu kao što je Things have changed iz Wonder boysa današnji kvazi indie rock izdrkatori mogu sanjati da će ikad napraviti.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/02/2012 : 19:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nema mi smisla sad nabrajati sve meni drago ali da spomenem samo klasike poput Lay lady Lay, Lily of the West, Forever Young... Dobro Desire si sam spomenuo(albumčina od početka da kraja), Senor (jedna od meni najdražih pjesama uopće), Pat Garret & Billy the Kid, samo takav soundtrack, na kojem je jedna od najobrađivanijih pjesama ikad , jebena Knockin' on the heaven's door, Slow train coming album savršen od A do Ž, (također masu obrađivan, pogotovo među blueserima).
Osamdeste donose pad, ali gotovo svi izvođači koji su se afirmirali u šezdesetima ili sedamdesetima i nastavili djelovati u osamdestima upadaju u rupu, no već 89' sa Oh Mercy kvaliteta se diže. Love and theft meni osobno i nije nešto, ali su zato Modern Times(2007) i Togetgher Through Life(2009) izvrsni, a tako su prošli i kod kritike i na ljestvicama.. Da ne govorim da pjesmu kao što je Things have changed iz Wonder boysa današnji kvazi indie rock izdrkatori mogu sanjati da će ikad napraviti.

hmmm...sutra slijedi odgovor,u poslu sam...

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 29/02/2012 : 19:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Odličan post.

potpisujem...

Jedan od prvih bendova sa takvim zvukom bili su MC5...(poslušati "Borderline","Kick out the jams",etc...)BLACK SABBATH su izmislili heavy metal kao pravac. Ako su pre četiri decenije imali onako žestok zvuk,u uslovima današnjih studija bi počistili svu konkurenciju! Znači,"Metallica" mnogo duguje grupama poput MC5,Steppenwolf,Black Sabbath,samo treba poslušati. I grupa "Frigid Pink" je bila veliki garažni bend...Ovo pisanje ne znači da omalovažavam doprinos "Metallice". Zasluženo su zauzeli svoje mesto u istoriji rocka.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/02/2012 : 20:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

Jedan od prvih bendova sa takvim zvukom bili su MC5...(poslušati "Borderline","Kick out the jams",etc...)BLACK SABBATH su izmislili heavy metal kao pravac. Ako su pre četiri decenije imali onako žestok zvuk,u uslovima današnjih studija bi počistili svu konkurenciju! Znači,"Metallica" mnogo duguje grupama poput MC5,Steppenwolf,Black Sabbath,samo treba poslušati. I grupa "Frigid Pink" je bila veliki garažni bend...Ovo pisanje ne znači da omalovažavam doprinos "Metallice". Zasluženo su zauzeli svoje mesto u istoriji rocka.

Sve šta si napisa stoji, jedino šta si zaboravija da osin navedenih puno, možda i najviše utjecaja u njihovoj muzici ima Motorhead.
Slažen se i da su zaslužili svoje misto u povijesti rocka, ali samo za prvih 10-ak godina svoga djelovanja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/02/2012 : 20:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sve šta si napisa stoji, jedino šta si zaboravija da osin navedenih puno, možda i najviše utjecaja u njihovoj muzici ima Motorhead.
Slažen se i da su zaslužili svoje misto u povijesti rocka, ali samo za prvih 10-ak godina svoga djelovanja.

metallica je drkala na NWOBHM...diamond head,misfits...motorhead i sabbath također...mc5 su očevi punka...

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 29/02/2012 : 21:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Ne dirajte Metalku casue we hunt you down without mercy!

Začudo, ne pada mi na pamet niti jedan precijenjen bend jer takve zapravo ne slušam...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25557 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/02/2012 : 21:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
U2.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/02/2012 : 21:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

U2.

jesi ovo napisao da isprovociraš ljude ili
jebote,da se U2 raspao prije 20 godina,i dalje bi bili među top 10 svjetskih bendova ikad...samobaniraj se

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/02/2012 : 22:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pretpostavljan da ni ti ne voliš Load i Reload?
Meni su to prejaki albumi... Toliko odličnih stvari ima na njima da to nije normalno.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 29/02/2012 : 22:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
U3 (Ante Šimleša)

Nego, Rattle and Hum odličan, ovo nakon su teške droze...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25557 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/02/2012 : 22:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U2.

jebote,da se U2 raspao prije 20 godina,i dalje bi bili među top 10 svjetskih bendova ikad...samobaniraj se

Ma ja to u inat ovima koji pljuju Metallicu.

Da su se raspali (U2) tamo negde 94. bili bi medju najvećim bendovima ikad, sve posle toga je isprdavanje.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/02/2012 : 22:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ja isto mislin da je U2 precijenjen

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 29/02/2012 : 23:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
E da, sjetio sam se - TBF. Totalno su loši&precijenjeni, ovo sad je apsolutna pljuga, a imali su potencijal žešćeg zvuka. Duc ih sprda u Overklokingu:

Sve će propas na ovme svitu ka liće kad opada, ka kua kad pada, bez povratka i evo povraćan kraj dovratka, rigan. Drob po stini dok iz usta mi slini ka kod dentišta kad kaže: ajde zini! Ka na fažol u kuini. Ništa ve vaja nevaja ništa i priti nan kraj. Znaj ne vaja Znaj duli duli duuuu

Edited by - andjusticeforall on 29/02/2012 23:05:11
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/02/2012 : 23:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

U2.

Ma ja to u inat ovima koji pljuju Metallicu.

Da su se raspali (U2) tamo negde 94. bili bi medju najvećim bendovima ikad, sve posle toga je isprdavanje.

jednom da se slozim i sa covekom_koji_ne_voli_mucke :D

ali jbg, moramo biti realni
da su se raspali
to znaci da ovih dana ne bi bili aktivni
i da ne bih imao priliku da odem da ih vidim/cujem :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 01/03/2012 : 01:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall

E da, sjetio sam se - TBF. Totalno su loši&precijenjeni, ovo sad je apsolutna pljuga, a imali su potencijal žešćeg zvuka. Duc ih sprda u Overklokingu:

Sve će propas na ovme svitu ka liće kad opada, ka kua kad pada, bez povratka i evo povraćan kraj dovratka, rigan. Drob po stini dok iz usta mi slini ka kod dentišta kad kaže: ajde zini! Ka na fažol u kuini. Ništa ve vaja nevaja ništa i priti nan kraj. Znaj ne vaja Znaj duli duli duuuu

Kod T.B.F.-a je, pretpostavljam da ces se slozit, puno veci naglasak na stihovima nego na glazbi. A tekstovi su im sve bolji i bolji. I zreliji, jebiga ljudi stare. A i ja s njima. Tako da je meni najbolji album uvik onaj zadnji.

p.s.

Ili su trebali nastavit pivat o drogi u kvartu?

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2012 : 01:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
TBF je odličan bend, a uživo jednostavno ubijaju i amen, tu rasprave nema nikakve.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000