forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Top 5 najprecenjenijih bendova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2012 : 11:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Dobro, postoji li na ovom forumu jedan jedini fan Foo Fightersa??

Pitam najozbilnjije.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2012 : 11:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Pitam najozbilnjije.

Nisan zagriženi fan, al su mi OK.
Jel se to računa?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2012 : 11:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Pretpostavljan da ni ti ne voliš Load i Reload?
Meni su to prejaki albumi... Toliko odličnih stvari ima na njima da to nije normalno.

Dobro si pretpostavija.
Fala bbogu, nismo svi isti, al meni je već black album bezveze. Lako ulazi u uvo, ali još lakše izlazi.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 01/03/2012 11:55:53
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2012 : 12:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Racuna se. :)

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4415 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 01/03/2012 : 12:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pitam najozbilnjije.

Ja sam ih oduvijek ignorirao jer nisu/nije moj stil. Ali čuj ovo: http://www.youtube.com/watch?v=7wmoAm0b3QY . Na koji skandinavski ''one man band'' te podsjeća ova distorzija?

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 01/03/2012 12:11:32
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2012 : 12:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Riff ko u Dissectiona jebote Al znan da misliš na Varga.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 01/03/2012 12:27:57
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 01/03/2012 : 13:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:
Originally posted by andjusticeforall

E da, sjetio sam se - TBF. Totalno su loši&precijenjeni, ovo sad je apsolutna pljuga, a imali su potencijal žešćeg zvuka. Duc ih sprda u Overklokingu:

Sve će propas na ovme svitu ka liće kad opada, ka kua kad pada, bez povratka i evo povraćan kraj dovratka, rigan. Drob po stini dok iz usta mi slini ka kod dentišta kad kaže: ajde zini! Ka na fažol u kuini. Ništa ve vaja nevaja ništa i priti nan kraj. Znaj ne vaja Znaj duli duli duuuu

Kod T.B.F.-a je, pretpostavljam da ces se slozit, puno veci naglasak na stihovima nego na glazbi. A tekstovi su im sve bolji i bolji. I zreliji, jebiga ljudi stare. A i ja s njima. Tako da je meni najbolji album uvik onaj zadnji.

p.s.

Ili su trebali nastavit pivat o drogi u kvartu?

Da.

Recimo da su se razvili na način koji je bio suprotan očekivanju, tj. od onog prvotnog žešćeg zvuka sada su uspavanke, pa pretprošle godine u Osijeku na koncertu počnem zijevati (iako sam bio odmoran), a npr. u Aqvama kraj Zadra negdje tamo 2000. god. je bilo sve u igri osim zijevanja na njihovom koncertu...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2012 : 13:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ha ha ha, stvarno!

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8589 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/03/2012 : 13:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ljudi rade grešku kad u ovoj raspravi miješaju precijenjenost i glazbene ukuse. Precijenjenost bi po meni bio odnos kvalitete i zastupljenost benda u medijima i kod kritike. Evo recimo na primjer ja ne volim Metallicu, ali reći da je precijenjena je kretenizam. Oni su u glazbu donijeli nešto novo i izazvali pravu malu revoluciju. Kada im je kvaliteta pala i kad su, kako je netko ovdje već napisao, postali MTV bend, tako je pala i njhova popularnost. Danas koncert Metallice, osim zagriženim fanovima,ne znači baš ništa... po zasluzi. S druge strane (sad će opet globinjo mislit da ga nešto provociram - a nije) U2 mi je puno draži bend, uhu ugodniji i uvijek ću ih rado poslušati, ali njihova umjetnička razina po meni jednostavno nije vrijedna te megapopularnosti... Pa jebote prilikom zadnjeg koncerta mjesec dana prije i poslije iskakali su iz paštete. Da, mislim da je U2 precijenjen i ne, ne mislim da su loš bend. Neću se složiti sti da je poslije 94' isprdavanje, mislim da što se tiče kvalitete imaju jednu konstantu i od nje puno ne odmiću. Glazbi (po meni) nisu donijeli ništa revolucionarno, uzeli su već isprobane forme i šablone i u kombinaciji s izvrsnom produkcijom i vjerovatno najboljim menađmentom na svijetu sve to podigli za par stepenica.50% njihovog uspjeha je reklama i to je za mene precijenjenost, jer kvalitetom uspjeh zaslužuju, ali ovakav ne.

P.S. Zanimljivo mi je kako kod U2 fanova obično najlošije kotira POP, dok je to meni osobno glazbeno njihov najzreliji album.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2012 : 13:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ovo lito su svirali u Podgori i ljudi su plesali, skakali, razbacivali se bez pristanka, tokom ciloga koncerta.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2012 : 13:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Pretpostavljan da ni ti ne voliš Load i Reload?
Meni su to prejaki albumi... Toliko odličnih stvari ima na njima da to nije normalno.

Dobro si pretpostavija.
Fala bbogu, nismo svi isti, al meni je već black album bezveze. Lako ulazi u uvo, ali još lakše izlazi.

Kad je Load izasao preposlusao samo ga par puta, cak snimio na kazetu (tada su jos bile u điru a zaprzenih cd-a nikad nisam volio, osim ako budu mp3 stvari gore), samo da bi je malo poslije poklonuo dalje.

Reload? Uopste se ne sjecam sta je bilo tamo gore (aha, pogledao, unforgiven II, fuel i onaj memory remains... nista vredno spominjanja ako se mene pita).

Ali sto se "black albuma" tice ipak mislim da "gresis". Dobro, ne gresis, ali mislim da je to vise onaj revolt, otpor protiv tog albuma. Ok, jeste puno komercijalniji i cistiji od prijasnjih, nije "crn" kako naslov "naglasava", nije ni upola tezak ko ...and Justice, ali ipak ima tu odlicnih stvari koje ne ispadaju iz uha.
Recimo Wherever I May Roam mi je u biti (ako slusam samo srce) najbolja stvar Metallice koju mogu stalno slusati (jedina stvar od Metallice koju nikad ne brisem sa mp3 playera; dobro, ostalih zato i nema ).
Ali album kao cjelina mi ipak nije ono nesto, skoro uvijek slusam samo po koju stvar, cjeli album retko ili skoro nikad. Sto zapravo malo podrzava tvoj stav.
Ali to naravno nije stvar sa prva 4 albuma.

Go to Top of Page

goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 21/09/2010

Posted - 01/03/2012 : 13:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send goran split a Private Message  Reply with Quote
od ovih svjetskih bendova bi nabroja nekoliko,al ubiti to je vise subjektivano
kod nas je to gadarija
vatra,ramirez,sane,radio luksemburg,kino klub i svi ovi bendovi sta neznaju svirat,niko ih ne slusa a stalno su po tvu, novinama..

stršljen spašen
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2012 : 14:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Mislim da ljudi rade grešku kad u ovoj raspravi miješaju precijenjenost i glazbene ukuse. Precijenjenost bi po meni bio odnos kvalitete i zastupljenost benda u medijima i kod kritike. Evo recimo na primjer ja ne volim Metallicu, ali reći da je precijenjena je kretenizam. Oni su u glazbu donijeli nešto novo i izazvali pravu malu revoluciju. Kada im je kvaliteta pala i kad su, kako je netko ovdje već napisao, postali MTV bend, tako je pala i njhova popularnost. Danas koncert Metallice, osim zagriženim fanovima,ne znači baš ništa... po zasluzi. S druge strane (sad će opet globinjo mislit da ga nešto provociram - a nije) U2 mi je puno draži bend, uhu ugodniji i uvijek ću ih rado poslušati, ali njihova umjetnička razina po meni jednostavno nije vrijedna te megapopularnosti... Pa jebote prilikom zadnjeg koncerta mjesec dana prije i poslije iskakali su iz paštete. Da, mislim da je U2 precijenjen i ne, ne mislim da su loš bend. Neću se složiti sti da je poslije 94' isprdavanje, mislim da što se tiče kvalitete imaju jednu konstantu i od nje puno ne odmiću. Glazbi (po meni) nisu donijeli ništa revolucionarno, uzeli su već isprobane forme i šablone i u kombinaciji s izvrsnom produkcijom i vjerovatno najboljim menađmentom na svijetu sve to podigli za par stepenica.50% njihovog uspjeha je reklama i to je za mene precijenjenost, jer kvalitetom uspjeh zaslužuju, ali ovakav ne.

P.S. Zanimljivo mi je kako kod U2 fanova obično najlošije kotira POP, dok je to meni osobno glazbeno njihov najzreliji album.

o

Za U2 se uglavnon slažen, a za Metallicu smatram da je precijenjena. Ako san zbog toga kreten, 1,2,3-sve šta govoriš to si ti.
Napisa si samo takvu nebulozu vezanu za metallicu.
Pazi ovo: "Kada im je kvaliteta pala i kad su, kako je netko ovdje već napisao, postali MTV bend, tako je pala i njhova popularnost."
Kako objašnjavaš da su punili male koncertne prostore kad su stvarno bili dobri, a nakon šta su postali MTV bend i nakon šta in je popularnost "pala" pune stadione???
Upravo se o tome i radi. Kad su bili odlični nije ih sluša "niko" a sad kad kurca nevaljaju slušaju ih mase.Oni su svoj kultni status stekli u osandesetima, ovo sve posli je navlačenje kožice, i ponovit ću još jedan put: Metallica je shit od benda koji sluša masa ljudi, dakle precijenjena je.
Njihova popularnost je pala među hard core fanovima, ali su se svjesno, vještin marketingon i poslovnin potezima(a ovo je ubojica dobre muzike) uspili probit među ljude koji su do jučer slušali Maddonu i Vanila Ice-a.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2012 : 14:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo lito su svirali u Podgori i ljudi su plesali, skakali, razbacivali se bez pristanka, tokom ciloga koncerta.

Ko?
Metallica?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2012 : 14:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Koji kurac? Moga bi se zaklet da je tu bija neki post o TBFu prije moga.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 01/03/2012 : 14:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Kako objašnjavaš da su punili male koncertne prostore kad su stvarno bili dobri, a nakon šta su postali MTV bend i nakon šta in je popularnost "pala" pune stadione???
Upravo se o tome i radi. Kad su bili odlični nije ih sluša "niko" a sad kad kurca nevaljaju slušaju ih mase.Oni su svoj kultni status stekli u osandesetima, ovo sve posli je navlačenje kožice, i ponovit ću još jedan put: Metallica je shit od benda koji sluša masa ljudi, dakle precijenjena je.
Njihova popularnost je pala među hard core fanovima, ali su se svjesno, vještin marketingon i poslovnin potezima(a ovo je ubojica dobre muzike) uspili probit među ljude koji su do jučer slušali Maddonu i Vanila Ice-a.

to je danas tako sa svim tim starim bendovima. svi oni danas uglavnom žive na staroj slavi. ja bi kao svoj primjer naveo Prljavce. po meni, oni su kao bend prestali postojat nakon albuma "S vremena na vrijeme" iz 1996. godine. sve poslije toga je uglavnom ništa. dakle već više od 15 godina žive na staroj slavi. da biste shvatili što mislim, probajte se prisjetit njihovih pjesama koje su po vašem mišljenju "hitovi", i pogledajte koje od njih su nastale do '96. godine, a koje nakon toga.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2012 : 14:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Živit na staroj slavi znači ne snimat nove albume nego samo vrtit pisme sa starih i radit turneje, a da već 10 godina nisi snimija pošten komad muzike. Paul Di'Anno je čisti primjer toga, dok bendovi koji konstantno snimaju i rade turneje s novim pismama nikako ne žive na staroj slavi. Po mome mišljenju. To je ko da kažeš da Metallica živi na staroj slavi jer snimaju nove albume koji su loši, a Maideni ne žive na staroj slavi jer snimaju albume koji su dobri.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2012 : 14:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali sto se "black albuma" tice ipak mislim da "gresis". Dobro, ne gresis, ali mislim da je to vise onaj revolt, otpor protiv tog albuma. Ok, jeste puno komercijalniji i cistiji od prijasnjih, nije "crn" kako naslov "naglasava", nije ni upola tezak ko ...and Justice, ali ipak ima tu odlicnih stvari koje ne ispadaju iz uha.
Recimo Wherever I May Roam mi je u biti (ako slusam samo srce) najbolja stvar Metallice koju mogu stalno slusati (jedina stvar od Metallice koju nikad ne brisem sa mp3 playera; dobro, ostalih zato i nema ).
Ali album kao cjelina mi ipak nije ono nesto, skoro uvijek slusam samo po koju stvar, cjeli album retko ili skoro nikad. Sto zapravo malo podrzava tvoj stav.
Ali to naravno nije stvar sa prva 4 albuma.

Ja nikad ne griješin.
U vrime kad je taj album izlazija san ima 16 godina, i bija san zaluđen metallicom i trash metalon općenito. Nikad u životu neki album nisan čeka ka šta san čeka taj album i šta je najgore na prvu mi je bija skroz Ok, a onda s vrimenon, niti jedna pisma sa toga albuma mi nije ostala ka napeta za sva vrimena.
Sićan se da je u to vrime u Jugi izlazija časopis HardMetal koji je nažalost doživija samo 6 brojeva, i u njemu san pročita da su za taj album angažirali Bob Rocka(ne ovoga iz AF-a), producenta bendova ka šta su Bon Jovi, Motley Crue i slični.
Tu mi se već upalija alarm, i već tada su opasno skrenili u komercijalu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 01/03/2012 : 14:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
kad za neki bend kažeš "oni žive na staroj slavi" onda bi pritom trebao mislit (tj. ja bar) da je to grupa koja već dugi niz godina nije napravila ništa kvalitetno. to je po mom mišljenju ključan dio definicije. a sad dal ta grupa nije već dugo snimila neki novi album ili jest ali su isti loši...apsolutno nevažno, to se sve svrstava u isti koš više-manje, iako po mom mišljenju je bolje da neki glazbenik vrti stare hitove nego da snima debilne albume. ali ključno je, kao što sam rekao, to što netko živi na temelju stare popularnosti.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 01/03/2012 14:51:36
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2012 : 14:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jebiga, po meni Metallica definitivno ne živi na staroj slavi jer su im svi albumi poslije prva 4 stvarno dobri.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8589 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/03/2012 : 14:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ NESVRSTANI
Ah, tija sam promijeniti riječ "kretenizam" ali sam zaboravio. Izvinjavam se, pretjerano je.
Evo Darth Ivan je to lipo objasnio pojam posječenosti.
Stara slava, ipak. Znam dosta ljudi koji idu na koncerte Metallice svjesni da to više nije ni sjena benda iz osamdesetih, ali idu iz nekakve nostalgije... to je po meni ipak život na staroj slavi.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2012 : 14:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ne, to je nemogućnost (ili nema želje) da se prihvate nove stvari. Ista stvar se povlači i tu na forumu oko Ferrija i Zagora. Svi drugi crtači su mi inferiorni... Ma da, kako da ne.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2012 : 14:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jebiga, po meni Metallica definitivno ne živi na staroj slavi jer su im svi albumi poslije prva 4 stvarno dobri.

E vidiš kako su ljudi različiti.
Prominit ću samo dvi riči u tvome postu.
Jebiga, po meni Metallica definitivno živi na staroj slavi jer su im svi albumi poslije prva 4 stvarno loši.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2012 : 14:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
I eto ti ga, svi sritni, svi zadovoljni

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10290 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2012 : 14:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne, to je nemogućnost (ili nema želje) da se prihvate nove stvari.

WRONG

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000