Mornarički plavci / crtež Louis Salverius; scenarij Raoul Cauvin; [prijevod Vlatko Ćesić]. Zagreb : Bookglobe, 2012. 144 str.: ilustr. u bojama; 30 cm. Integral Plave Bluze; knj. 3 Prijevod djela: Les bleus de la marine Sadrži i: Nebeski konjanici = Les cavaliers du ciel; Velika ophodnja = La grande patrouille
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
...a lijevom rukom joj je lagano prelazio preko dražice. Osjetila je isti zanos kao i nekad. Sjećanja su bila jaka, tako da je pomislila da joj se to upravo događa. Uzdahnuvši, digne glavu i vrati se u realnost.
[quote]Mornarički plavci / crtež Louis Salverius; scenarij Raoul Cauvin; [prijevod Vlatko Ćesić]. Zagreb : Bookglobe, 2012. 144 str.: ilustr. u bojama; 30 cm. Integral Plave Bluze; knj. 3 Prijevod djela: Les bleus de la marine
U iščekivanju drugog integrala prije par dana stigao mi je 5. broj cinebookovog izdanja Plavih bluza –“Rumberley” (objavljen u siječnju ove godine). Kratak sadržaj još jedne zanimljive epizode: Poslije jedne bitke unionistička vojska suočila se s ozbiljnim problemom na tom dijelu bojišta –pomanjkanjem ljudstva. General Alexander odlučio se povući i vratiti s pojačanjima prije nego što neprijatelj (koji je također pretrpio velike gubitke) učini isto. Kako bi se brže kretao, ostavlja ranjenike –uključujući Starka i Chesterfielda –u obližnjem gradiću Rumberleyu, na brigu njegovih stanovnika i kaplara Blutcha. Ali Rumberley je pobunjeničko mjesto… Ostavljeni s ranjenicima, Blutch i Chesterfield moraju braniti svoje sudrugove od južnjačkih vojnika…i civila! Još jedna vrlodobra epizoda Plavih bluza…
Na žalost ovaj strip se nije udomaćio kod nas, za razliku od Luckyja Lukea i Asterixa. U bivšoj državi objavljene su samo 4 epizode Plavih bluza. Sjećam se kako smo prije nekih 9 ili 10 godina na ovom forumu jedino Rommel i ja zagovarali izdavanje tog stripa, i nešto o njemu komentirali...
Na žalost ovaj strip se nije udomaćio kod nas, za razliku od Luckyja Lukea i Asterixa. U bivšoj državi objavljene su samo 4 epizode Plavih bluza. Sjećam se kako smo prije nekih 9 ili 10 godina na ovom forumu jedino Rommel i ja zagovarali izdavanje tog stripa, i nešto o njemu komentirali...
Komentarisao bih ga i ja da sam u to vreme bio na ovom forumu. Nadam se da će BG izbaciti ove godine dva integrala, i da će se ustaliti sa tim ritmom ubuduće!!!
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Ajde baš se veselim da ću imati što čitati u staračkom domu.
:-) Dok se taj drugi integral konačno "oteli" imamo cinebookove epizode. Možeš si to nabaviti, neke od tih epizoda koje su oni objavili Bookglobe vjerojatno nikad neće. Evo još par tabli iz "Rumberleyja"...
Naravno da ću si nabaviti. Nego, što misliš o Crnobradom?
Volim taj strip, kao i Natashu, Sammyja, Plave bluze, Luckyja Lukea...još jedan dobar a kod nas zapostavljen strip. Najdraže su mi od svih njih Plave bluze.
Volim taj strip, kao i Natashu, Sammyja, Plave bluze, Luckyja Lukea...još jedan dobar a kod nas zapostavljen strip. Najdraže su mi od svih njih Plave bluze.
Sve do jednog moji favoriti Morat ćemo jednom na neku pivušu.
Sve do jednog moji favoriti Morat ćemo jednom na neku plavušu.
Ovo su i moji favoriti! Jel mogu i ja na plavušu?
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!