Author |
Topic  |
|
soulfly tribe
Average Member

Croatia
756 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 29/10/2011 : 02:12:19
|
Evo imam jedno po meni stvarno teško pitanje za sve one koji jako jaako dobro poznaju filmove. dakle ja sam ko klinac, dakle u dobi od 2,3,4 godine gledao sa starim filmove koje je on tada gledao i te scene su mi ostale u pamćenju. dakle npr. sjećam se iz Odiseje kako oni majmuni mlate kosti ili iz vatrenih ulica kad Diane pjeva na počatku i onda je Defoe odvodi sa bandom, ili Beowulfa sa C.Lamertom koji mi je dns komedija. Dakle ja te filmove nisam godinama vidio i onda kad sam slučajno nabasao na njih bio sam opčinjen. E sada jedan još uvijek nisam našao i stavrno sam se više puta trudio naći ga ali bez uspjeha,pa evo dat ću što podrobniji opis i molim vas da mi kažete ako vas na nešto asocira ili ako znate o čemu se radi u filmu.
dakle ovako, radi se o sci-fi filmu, pretostavio bih sada da je riječ o 80-im godinama ali stvarno ne mogu biti siguran neki momak živi na nekom planetu i taj planet biva ugrožen od neke sile ili tako nešto i sad on kreće u svojoj trošoj letjelici uokolo po galaksijama ne bi li od drugih planeta dobio pomoć,mislim da i neka cura ide s njim, i dobro tako on pronađe nekoliko, ajmo reć 6-7 naroda tj.letjelica od kojih svaka izgleda drugačije i oni onda idu u rat,i većina ih pogine onako teatralno i nenadjebivo i sve završava tom prejebenom bitkom gdje se drugi narodi žrtvuju za spas tog jednog planeta. Film ima hepiendig dakako mislim. ugl. meni je film tad djelovao spektakularno i poučno i stvarno bih bio veoma zahvalan ako bi netko uspio dokučiti koji je to film, unaprijed vam se zahvaljujem!
|
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Member since 20/03/2011 |
|
soulfly tribe
Average Member

Croatia
756 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
Conspirito
New Member

Germany
113 Posts
Member since 28/07/2003 |
Posted - 29/02/2012 : 21:14:43
|
Ajde meni neko da pomogne u nalazenju sledeceg naziva domaceg filma ili serije.. Radnja je u ravnici verovatno Srem... Partizani su se kao krili u nekoj zemunici od Nemaca,znaci sve se vrti oko te Zemunice... hvala na odgovoru
|
 |
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
Conspirito
New Member

Germany
113 Posts
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 01/03/2012 : 13:40:06
|
Zašto bi itko htio gledat partizanske filmove? Prošla su vremena kad su tjerali djecu u školama... |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
Conspirito
New Member

Germany
113 Posts
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 01/03/2012 : 19:07:47
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Zašto bi itko htio gledat partizanske filmove?
Iz istog razloga zasto ti gledas sve sto je zuto - jer volis. Ja volim. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25951 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 01/03/2012 : 19:35:55
|
Mrzim partizanske filmove. Ali bih pre gledao Partizansku eskadrilu nego Ta-ichi-nemmam-mozz-ak žutaće.
Ne kažem da je jedno bolje od drugog. Svakom svoje i to je to. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 01/03/2012 : 19:41:09
|
Neki prilicno kompetentni - za svetske standarde - reziseri su radili u partizanskom filmu.
Npr. Zika Mitrovic i njegovi "kosovski westerni" kao sto su Brat Dr. Homera, Kapetan Lesi, Obracun i tako dalje. Hajrudin "Shiba" Krvavac koji je fantastican koreograf akcije (Walter Brani Sarajevo, Most, Partizanska Eskadrila).
Glupo je ignorisati partizanski film koji je jednako vredan "lokalni" zanr kao i spaghetti western samo zbog partijskih ubedjenja ili neceg treceg. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 04/03/2012 : 13:19:26
|
Kada su domaći filmovi u pitanju, partizanski žanr – koliko god to užasavalo protivnike jugonostalgije – uvijek je „ziherica“. „Bitka na Neretvi“ i danas je pouzdan mamac za publiku, čak i nakon četvrte reprize. Stavite li na program „Partizansku eskadrilu“, „Valter brani Sarajevo“, „Doktora Mladena“ ili „Diverzante“, minimalni AMR biti će 8-9 posto, a ponekad i preko 15 posto.
Nenad Polimac, Jutarnji List
"teranje dece da gledaju u skolama", da, bice. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 04/03/2012 : 14:07:04
|
Potaknut ovom temom upravo otvaram zaseban topic. Nadajmo se da neće doživjeti brzo zaključavanje. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 04/03/2012 : 14:44:58
|
quote: Originally posted by Mairosu
Neki prilicno kompetentni - za svetske standarde - reziseri su radili u partizanskom filmu.
Npr. Zika Mitrovic i njegovi "kosovski westerni" kao sto su Brat Dr. Homera, Kapetan Lesi, Obracun i tako dalje. Hajrudin "Shiba" Krvavac koji je fantastican koreograf akcije (Walter Brani Sarajevo, Most, Partizanska Eskadrila).
Glupo je ignorisati partizanski film koji je jednako vredan "lokalni" zanr kao i spaghetti western samo zbog partijskih ubedjenja ili neceg treceg.
što se rijetko spominje u smiraju snimanja špageti westerna talijani su krenuli sa "partizanskim" filmoivma - samo što su obrnuli role - nijemci i talijani preuzeše ulogu partizana - bilo je tu svega kao i kod nas ali bilo je baš i dobrih filmova - moj osobni favorit je desert commandos umberta lenzija |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 05/03/2012 : 09:19:44
|
quote: Originally posted by Mairosu
Glupo je ignorisati partizanski film koji je jednako vredan "lokalni" zanr kao i spaghetti western samo zbog partijskih ubedjenja ili neceg treceg.
A zato što su loši? |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
|
Topic  |
|