forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 stripovi.com Oskar 2011
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

C Celtic
Average Member

Serbia
893 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 01/03/2012 : 20:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by paro

quote:
Originally posted by Lord Vader89

ni andric ne bi napisao bolju pricu od demona ludila

Ma kakav Andrić, Homerovi epovi su nula naspram Feriju i Sklaviju.
Zagor je najbolji strip u galaksiji! I ja volim Zagora!
Zagor zauvijek!
Bilo u ZS izdanju, LMS izdanju, SD izdanju, LU izdanju, KL izdanju, VEC izdanju, ABA izdanju, ALM izdanju...

paro prijatelju
citas me ko knjigu!
potpisujem sve receno!

+2

+3

What a long strange trip it's been
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 01/03/2012 : 20:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Očekivani pobjednici. Ali stvarno mislim da treba povećati broj kategorija iduće godine. Znam da Markos misli da bi ljudima to bila gnjavaža ali ja se ne slažem s tim. To je dvije minute biranja u nekoliko kategorija više a rezultati bi bolje odražavali pravo stanje stvari. Ipak je ovaj sajt u neku ruku centralno mjesto regionalne strip scene ( povezuje i macanovu stranicu i darkwoodov sajt i ostale makar istim članovima/posjetiteljima) pa taj izbor dobiva na utjecaju. Prijedlog kategorija:
- Strip godine - najbolji strip izdan te godine u regiji bez obzira na školu, premijerno izdanje (bar većina u slučaju integrala), ukupni pobjednik
- Izdanje godine- najbolji dizajn, odnos cijena/kvalitet, dugoocekivana kolekcija, gabariti izdanja, općenito najveće zadovoljstvo kupca izdanjem
- Bonelli ( i srodni stripovi) premijerno izdanje godine - i sc i hc i Zagor i Teks i Karavan i Grejstorm i Dilan i Pilot i Gea i Julia...
- Bonelli ( i srodni stripovi) reprint izdanje godine - i sc i hc i Zagor i Teks i Ken i PSDZ i Miki i Blek i Mark...
- BD/manga/americki album godine premijerno izdanje - iako bih ja i ove kategorije razdvojio - Vrh bogova, Fotograf, Zekan, Kalvin...
- BD/manga/americki album godine reprint izdanje godine - Princ Val, Inkal, Rip...
- Domaći (regionalni) strip - izdanje godine - Tarzan, ZZCP, Macanove akcije
- Izdavač godine - izdavač koji je označio godinu, izdanjima, napretkom, novim idejama...

I nekako mi ovo ime -Oskar- nikako ne zvuči. Možda, samo možda bi -Hammer- bilo ok ime za nagadu za najbolji strip. Kao posveta Hammer of Hell-u a i na hammer papiru se crtaju stripovi ako se ne varam. Ono, samo ideja.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/03/2012 : 21:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

ono šta mi nema smisla kod ovakvih izbora je da se ostavljaju postovi di se vidi ko je za šta glasa u toku glasanja.
to je dilon lobiranje,ma koliko djelovala smišno ta rič.

pa i nije bas. Iz godine u godinu prema postovima u ovakvim topicicma sve je navodilo na to da ce Zagorove price da pobjede, kao sto znamo to do ove godine nijednom nije bio slucaj
ali, s druge strane mozda si ipak u pravu. Mozda ponekad ljudi upravo zbog toga i namjerno zaobilaze favorite...ko ce ga znati

Edited by - King Warrior on 01/03/2012 21:02:52
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 01/03/2012 : 22:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Inače, jedna stvar mi je upala u oči: jako mi je drago, naravno, što je Vrh bogova tako visoko, prvi na listi premijernih, dosad neobjavljenih/nepoznatih stripova. No, ono što je zanimljivo je da je za njega glasalo 86 ljudi, od ukupno 106 ljudi koji su ga uopće kupili! To znači da su 80% kupaca Vrha bogova prisutni na ovom forumu i da je 80% onih koji su ga kupili oduševljeno njime. Slična stvar vrijedi i za Trgovinu.

pa ne znam baš...
ja sam glasao za Vrh jer sam ga već prije čitao, a ne tek sad kad ga je fibra izdala. pitanje je koliko je takvih poput mene.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 01/03/2012 : 22:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
verovatno niko... ali to ne umanjuje kvalitet izdanja... hehe... samo znaci da si brz kao munja... macka fric je dobar strip ali daleko iza vrha... ja sam macku citao pocetkom devedesetih... flavio rokao na kvarno ... u boljem formatu... a ako je 400 macki prodato svaka cast... i treba... samo mi je zao sto nije prodato 400 vrhova... jer sam siguran da bi onda malo ubrzali fibrin ritam na mangama...

sangue navajo
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 02/03/2012 : 00:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Radi se o tome da se prvenstveno glasa za junaka. Posto je to najvise izrazeno kod Bonelli izdanja, dobar kompromis je bio da se sva Bonellijeva izdanja ubace u strip svesci kategoriju. Radi se jednostavno o tome da postoji hrpa ljudi koja cita i obozava samo npr. Zagora i bez obzira sto bilo u ponudi za glasanje, oni ce glasati za Zagora.

Druga stvar, koja je nepobitno vezana s prvom, je da se glasa za izdanje. Nebitno o cemu se radi, tvrdokoriceno, uvecano, luksuzno izdanje mog omiljenog junaka ce uvijek imati primat nad svime ostalim.

Trece i ne manje bitno, broj jedan je broj jedan. Nije da neki ljubitelj mister noa misli da je prva epizoda ovog junaka nesto ekstra, ali ako je ista izasla u tvrdokoricenom izdanju kao zacetak neke serije, za to treba glasati.

S druge strane ako uzmes npr. Vrh bogova koji je jedna prica rasporedjena u 5 knjiga, nema smisla glasat za svaku od njih pa glasas za prvu i time si izrazio stav o cijeloj prici.

Tako imamo situaciju ove godine da je u top 10 Fort Navajo koji je reprint, a da je iste godine izasla Cihuahua ili kako se vec pise koja je miljama bolji strip u svakom pogledu cak i ako gledamo samo ljubitelje Girauda ili Blueberrija. Ima li to nekog smisla?

Ono sto je mene satralo je kad su se u albumskim izdanjima pojavili razni Conani i Tarzani, koji odnose primat ponovo na racun toga sto se radi o tome da bi za te junake ljudi glasali jednostavno zato jer su im dragi junaci, super izdanje ili nesto slicno, a ne zato jer su ti stripovi nesto ekstra dobri, iako stvarno nisu losi. Drugo pitanje je zasto bi Conan bio strip album, a npr. Nathan Never strip svezak ako se u oba slucaja radi o industrijskom stripu na kojem je radila hrpa autora kroz dugi period.

Uz sve te razloge, da ne ulazim sad jos i u one zavjerenicke da Srbin glasa za srpsko izdanje, a Hrvat za hrvatsko itd., radi se o potpunom besmislu ako gledamo kvalitetu stripa. Da objasnim, ja stvarno obozavam Girauda i Blueberrija, ali nikad ne bi glasao za Fort Navajo, a pogotovo ne u godini u kojoj izadje Chihauahua ili kako se vec pise.

S druge strane, Demon ludila stvarno jest jedan od najboljih stripova objavljenih prosle godine u toj rubrici, kako god okrenes.

I tako dalje i tako dalje, ali da nesto smrdi i da cijela prica oko oskara nema smisla je valjda jasno i pticama na grani.

E sad kako to razbit na vise rubrika a da ne dobijemo sitauciju da imamo 15 rubrika za koje nikog nije briga je zesci problem.

Kako god bilo, nekako mi se cini da sam ja opet puno popio i pridajem previse vaznosti temama koje u biti nikoga previse ne zamaraju.

Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 02/03/2012 : 01:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message  Reply with Quote
Ja sam glasao za Vrh Bogova i to sam podelio ocene od 10-9-8-7-6
Da sam mogao svakoj knjizi bi dao 10-ku.Zasto?
Ako treba da glasam za najbolje izdanje u 2011.god onda to treba da bude strip koji me je odusevio a to je upravo Vrh Bogova.Prica, crtez, format...novo izdanje na ovim prostorima,strip koji me je drzao prikovanog uz sebe a nakon procitanog te tera da ga procitas jos jednom.Pritom je i kvalitetno odradjen.Na to moram da dodam da sam prvi put citao strip drugacije(s kraja na pocetak)i bilo mi je zanimljivo.
Vrh Bogova zasluzuje po meni Oskara iz gore pomenutih razloga.Treba ipak uzeti u obzir sve a ne samo da je sto vece i kvalitetno odradjeno.Ne kazem da nisam glasao za Konana ali mi je Vrh zasluzio vrh
Zao mi je sto Vrh Bogova nije bar medju prva tri mesta, zasluzuje to.
Ko nije citao ovo remek delo neka to ucini obavezno, to je moja preporuka.
Sjajan serijal
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38094 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/03/2012 : 09:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Radi se o tome da se prvenstveno glasa za junaka. Posto je to najvise izrazeno kod Bonelli izdanja, dobar kompromis je bio da se sva Bonellijeva izdanja ubace u strip svesci kategoriju. Radi se jednostavno o tome da postoji hrpa ljudi koja cita i obozava samo npr. Zagora i bez obzira sto bilo u ponudi za glasanje, oni ce glasati za Zagora.

Zapravo treba otvoriti samo jos trecu kategoriju: Zagor.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
505 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 02/03/2012 : 09:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by talicnitom

Ja sam glasao za Vrh Bogova i to sam podelio ocene od 10-9-8-7-6
Da sam mogao svakoj knjizi bi dao 10-ku.Zasto?
Ako treba da glasam za najbolje izdanje u 2011.god onda to treba da bude strip koji me je odusevio a to je upravo Vrh Bogova.Prica, crtez, format...novo izdanje na ovim prostorima,strip koji me je drzao prikovanog uz sebe a nakon procitanog te tera da ga procitas jos jednom.Pritom je i kvalitetno odradjen.Na to moram da dodam da sam prvi put citao strip drugacije(s kraja na pocetak)i bilo mi je zanimljivo.
Vrh Bogova zasluzuje po meni Oskara iz gore pomenutih razloga.Treba ipak uzeti u obzir sve a ne samo da je sto vece i kvalitetno odradjeno.Ne kazem da nisam glasao za Konana ali mi je Vrh zasluzio vrh
Zao mi je sto Vrh Bogova nije bar medju prva tri mesta, zasluzuje to.
Ko nije citao ovo remek delo neka to ucini obavezno, to je moja preporuka.
Sjajan serijal

Potpisujem.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/03/2012 : 10:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Originally posted by Nostromo[/i]

>Ali stvarno mislim da treba povećati broj kategorija iduće godine.

Tjah, ne. To naginje tome da što više ljudi bude sretno time što će njihov favorit biti u vrhu ili pri vrhu, a to je zapravo loše. Da je deset kategorija, tko bi glasao u svima? I što bismo dobili osim spoznaje da Bonelli kategorija ima deset puta više glasova od kategorije domaćeg stripa - a to kao ne znamo? Ne, ovakav kakav jest, Oskar je darvinistički i time pravedan: svaki put kad vidim rezultate popizdim i kažem "Jedne godine će domaći strip biti na vrhu te ljestvice!" Što bih bez takve motivacije?

EDIT: Zapravo, ovo što ti hoćeš bi se dobilo SMANJENJEM KATEGORIJA NA JEDNU i onda razlučivanjem rezultata po kategorijama NAKON GLASANJA. Less is more.

>I nekako mi ovo ime -Oskar- nikako ne zvuči.

A, to se slažem. Moronsko bilo, moronsko ostalo. Podržavam tvoj prijedlog za Hammera, makar ironije radi.

(mcn)

PS Hvala na spomenu.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 02/03/2012 10:23:14
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/03/2012 : 10:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote

Ali znamo svi zašto se zove Oskar i to sa K, je li? Jer je M(oj) OSKAR premetaljka od ...

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 02/03/2012 10:31:02
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 02/03/2012 : 10:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/03/2012 : 11:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Ali znamo svi zašto se zove Oskar i to sa K, je li? Jer je M(oj) OSKAR premetaljka od ...

(mcn)

A kad sam tražio ime, nigdje vas nije bilo. Sad je kasno:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/03/2012 : 11:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>A kad sam tražio ime, nigdje vas nije bilo. Sad je kasno:)

Ua, Moskar! Ua, Moskar! Ua, Moskar!

mcn

Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 02/03/2012 : 12:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by brko17

@ paro ne da mi se quotat tebe i wele-a, on se nervira, dok ti vjerujes da nada postoji za spas izgubljenih ovcica(znaci brines se) itd itd itd,

hajde sjasite sa svojih pijedestala

O'kle mene izbunari,svega ti?Jes' vala,bas se nerviram,sve grizem tastaturu.
Dodji da provociras kad budes imao malo veci staz na forumu,ovako nisi zanimljiv

Od ovakvih komentara tipa :"kad budes imao veći staž na forumu itd..." mi se već lagano diže tlak čim ih vidim,što priznajete baš i nije zgodno u ovim već ionako psihodeličnim vremenima.
Kakve veze jel imas sto miliona postova ili jedan,svako ima pravo na mišljenje...
Što se tiče samog izbora,opet individualno.
Ja sam glasao za Konana zato što sam pao na guzicu kad sam vidio izdanje uživo,i zato je dobio moj glas ali to je moje mišljenje,netko će staviti neki strip koji ja ne bi ni pomislio uvrstiti na top 250,a kamoli šire.
Nema smisla da mi netko sad nabija na nos da je to što sam glasao za reprint greška,moje mišljenje ostaje isto i neće ga promijeniti nitko,pa ni osobe sa dužim stažom na forumu,kojima ako takve stvari slučajno i smetaju,pa...kao i u stvarnom životu,uvijek mogu u mirovinu.
Glupa tema za raspravu u svakom slučaju,sto ljudi - sto različitih mišljenja.

A sad mi dajte te silne nagrade koje sam osvojio pravim izborom,imam taman mjesta na polici za njih...

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8583 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 02/03/2012 : 12:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Otto Kraus

Od ovakvih komentara tipa :"kad budes imao veći staž na forumu itd..." mi se već lagano diže tlak čim ih vidim,što priznajete baš i nije zgodno u ovim već ionako psihodeličnim vremenima.
Kakve veze jel imas sto miliona postova ili jedan,svako ima pravo na mišljenje...

Glavno da si se ti našao prozvanim u weletovom postu, a da si duže na forumu skužio bi npr. da se wele zajebava, šta se vidi ako ništa, onda barem po smajliju na kraju posta..
Sto ljudi, sto ćudi? Pa hvala Bogu.
Ja bi tu još ubacio onu staru: Mišljenje je kao šupak, svako ga ima i misli da njegov ne smrdi.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/03/2012 : 12:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
vratite se temi!
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 02/03/2012 : 13:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

vratite se temi!

ne, ne... dršte se eshola... zanimljivije je....

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 02/03/2012 : 13:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Svi novi clanovi imaju pravo na svoje misljenje ali nemaju pravo da upadaju u tudje razgovore koji ih se ne ticu.
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 02/03/2012 : 13:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Otto Kraus

Totalno si fulao zanimanje,odvjetnici puno više zarađuju...a leži ti.

Glavno da si se ti našao prozvanim u weletovom postu, a da si duže na forumu skužio bi npr. da se wele zajebava, šta se vidi ako ništa, onda barem po smajliju na kraju posta..
Sto ljudi, sto ćudi? Pa hvala Bogu.
Ja bi tu još ubacio onu staru: Mišljenje je kao šupak, svako ga ima i misli da njegov ne smrdi.

Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 02/03/2012 : 13:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svi novi clanovi imaju pravo na svoje misljenje ali nemaju pravo da upadaju u tudje razgovore koji ih se ne ticu.

Pa onda privatno i razgovarajte,a ne na temi o oscaru ili sam možda u krivu?
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 02/03/2012 : 14:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
A da jednostavno gledas svoja posla?
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8583 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 02/03/2012 : 14:30:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Kao weletov odvjetnik savjetujem da se obje strane povuku od daljnje rasprave
Šta je ovo danas, svi nešto napeti, mora da je zbog ove nagle promjene vremena

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 02/03/2012 : 14:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao weletov odvjetnik savjetujem da se obje strane povuku od daljnje rasprave

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 02/03/2012 : 14:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne znam za vas, ali ja sam uvek napet...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000