pa nije zapravo hocu da kazem - zasto ceo jbni album mora biti odlican i legendaran? pa to li je merilo?
svaki album ima do jaja pojedinacne pesme, ali to nije bitno jer ceo album nije dobar? jbg, For those about to rock nije vrhunski album, da li to znaci da For those about to rock nije himna? i da nisu trebali da je naprave? Flick of the switch nije do jaja album, ali je Flick of the switch do jaja pesma, sta sad, bolje da i nje nema? Black ice bi bio do jaja album da nema 500 pesama, na zadnjoj turneji su pevali 4/5 pesama odatle, sto je jedna cetvrtina celog koncerta, i ni na jednoj pesmi masa nije nimalo posustala, plus sto se na prste jedne ruke moze nabrojati koliko koncerata nije rasprodato, pa jel to znaci da su te pesme lose?
Jeste gomila ljudi doslo da cuje Highway to hell, al ako je Highway to hell legendaran, to ne znaci da je sve ostalo sranje, daj malo preslusaj stvari, pa tek onda pricaj....
ostalo je zaboravka totalna jer mediji izvuku jednu pesmu sa albuma i samo nju teraju, a ovo ostalo nista a hvala bogu danas ljude mrzi da slusaju cele albume i to je to....ostale pesme su automatski sranje onda
zato je i pola ljudi culo za Highway to hell, ali ne i za Touch too much, itditd....
pa ako kaze da su lose, ja se odmah povlacim iz diskusije :D
mislim, "lose"....najpre kaze da mu se svidja Bon Scott era, a onda kaze da su sve pesme iste oduvek, a onda kaze da mu se posle Highway to hell nista ne svidja :D
ja sam naveo gomilu pesama za koje odgovorno tvrdim da su totalno na pre-Back-in-black nivou; that's the catch, nema tu dobro/lose :P
pritom voleo bih da mi kaze koliko je to AC/DC imao legendarnih albuma pre Dzonsona, i zasto tako misli?
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
pa nije zapravo hocu da kazem - zasto ceo jbni album mora biti odlican i legendaran? pa to li je merilo?
ne mora svaki album bit vrhunski, naravno, ali što na jednom albumu od 12 pjesama (na primjer) znače dvije odlične pjesme naspram 10 loših? apsolutno ništa. da, slažem se da je For those about to rock odlična pjesma i himna definitivno, ali što ti to znači ako je još jedna pjesma dobra a sve ostale pjesme s tog albuma sranje? naravno da onda taj album nije ni trebao bit snimljen nego su samo mogli tu pjesmu izdat kao singl ploču i to je to. objasnit ću ti stvar na primjeru Prljavaca. recimo na albumu "Radio Dubrava". tu imaš 12 pjesama, i od svih tih meni osobno su se dopale naslovna pjesma i "Previše suza u mome pivu". ovo ostalo nije ni vrijedno spomena. i zato nisu ni trebali ni snimat taj album nego objavit te dvije pjesme kao singl i to je to.
mislim, "lose"....najpre kaze da mu se svidja Bon Scott era, a onda kaze da su sve pesme iste oduvek, a onda kaze da mu se posle Highway to hell nista ne svidja :D
pritom voleo bih da mi kaze koliko je to AC/DC imao legendarnih albuma pre Dzonsona, i zasto tako misli?
opet sam se krivo izrazio
to da su sve pjesme iste se odnosilo na Brian Johnson eru. dok iz ere Bon Scotta iskreno ne vidim baš da su one kopije jedni drugih. općenito gledajući, meni je Scott oduvijek bio bolji vokalist od Johnsona. ne mogu objasnit zašto. svi albumi na kojima je on pjevao su mi nekako bolje sjeli od onih na kojima je pjevao Johnson. svi ti Scott albumi su legendarni.
opet sam se krivo izrazio
to da su sve pjesme iste se odnosilo na Brian Johnson eru. dok iz ere Bon Scotta iskreno ne vidim baš da su one kopije jedni drugih. općenito gledajući, meni je Scott oduvijek bio bolji vokalist od Johnsona. ne mogu objasnit zašto. svi albumi na kojima je on pjevao su mi nekako bolje sjeli od onih na kojima je pjevao Johnson. svi ti Scott albumi su legendarni.
pa scott jeste zaista bio bolji od dzonsona, jer je i u studiju i uzivo zvucao do jaja dok dzonson dobro zvuci u studiju, a uzivo zavisi od klimatskih uslova, ili nekog potpuno levog faktora, da li ce da bude odlican ili katastrofa
i prilicno je sve na isti kalup i u Skotovoj eri, tri akorda, uvod, refren, razrada, refren, solaza, refren, kraj, nema previse filozofije :D
ima tu par pojedinacnih izuzetaka, ali i sa Dzonsonom se potkrao pokoji :P
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
pa scott jeste zaista bio bolji od dzonsona, jer je i u studiju i uzivo zvucao do jaja dok dzonson dobro zvuci u studiju, a uzivo zavisi od klimatskih uslova, ili nekog potpuno levog faktora, da li ce da bude odlican ili katastrofa
i prilicno je sve na isti kalup i u Skotovoj eri, tri akorda, uvod, refren, razrada, refren, solaza, refren, kraj, nema previse filozofije :D
ima tu par pojedinacnih izuzetaka, ali i sa Dzonsonom se potkrao pokoji :P
eto, u vezi Scotta si sve rekao. a Johnson meni osobno nije nikad ni bio neki pjevač da budem iskren... još pogotovo na nekom live koncertu koje sam vidio, frajer zvuči ko da je prehlađen progutao šmirgl papir jebote...