forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Dnevnik slusanja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 62

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 18/02/2012 : 19:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Lagani, smirujući album, k'o stvoren za zimsko razdoblje.

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 18/02/2012 : 19:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Album "Voyageur" Kathleen Edwards (trenutno bolja polovica Justina Vernona) mogao bi se svidjeti ljubiteljima Bon Ivera.
Posljednja pjesma, "For the Record", itekako ulazi u uho...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/02/2012 : 02:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petar.pan

ovaj bi čovjek mogao sa waitsom i caveom sjedit na večeri
(kad bi naglo oživio)

Hvala na ovoj stvari. Slušao sam nešto Beefhearta ali ovo nisam čuo. Blues kakav najviše volim.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 19/02/2012 : 05:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Uvrnuti blues sa Ry Cooderom na slide gitari. Slušao sam taj prvi album pre neku godinu, svideo mi se.

Što se tiče zimskog vremena i muzike skida se Sharon, a mene ovih dan greju dva albuma:

2/3 Galaxie 500 u psihodeličnoj folk avanturi. Da stvari ne postanu monotone, za solaže na gitari i produkciju je zadužen gitarista japanske rock atrakcije Ghost. Najviše mi se dopadaju duže trake, imaju nešto epski u sebi na tako neodoljiv i nežan način. Recimo:

Do pre nekoliko dana nisam ni znao da postoji ovaj album, biser koji leži na tačno pola puta između Portisheda i kasnije faze Talk Talk-a.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 19/02/2012 : 11:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
ovo mi je krasna pjesma, a tek prvi album portisheada!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/02/2012 : 12:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
DRAGO MLINAREC - A ti se ne daj (1971)

Najljepši dragulj YU Rocka. Prvi solo album zagrebačkog kantautora i osnivača "Grupe 220" snimljen pod utjecajem tadašnjih svjetskih rock trendova, majstorski izveden i sasvim dovoljno svoj i originalan, što nije bio slučaj sa nekim mnogo eksponiranijim albumima YU Rock scene (prvenstveno mislim na Bijelo Dugme).Malo balada, malo žeščih rock pjesama sa zaraznim rifovima, točno kako treba izgledati klasični rock album. Na žalost Mlinarec je nakon ovog albuma krenuo u nekom drugom više folk smjeru. Istinsku rock atmosferu uspio je dohvatiti samo još jednom, "Pjesme s planine" s istoimenog drugog albuma posljednje je njegovo djelo meni vrijedno pažnje.

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 19/02/2012 : 15:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Meni je za uho takoder zapeo jedan prog avangardni album, ali ga posto je skroz novi jos nisam uspio posteno preslusati.
Rijec je naime o MOTORPSYCHO - & Ståle Storløkken

Javim se sa utiscima za nekoliko dana ...

Meni je baš legao ovaj album!
Fala ti, mr murdoče, od tebe svako malo dođe neki novitet!

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/02/2012 : 10:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
BRUCE SPRINGSTEEN - We Shall Overcome: The Seeger Sessions (2006)

Sinoć sam preslušao novi Springsteenov album "Wrecking Ball" i sjetio se ovog albuma. Čini mi se kao da je pokušao uhvatiti dušu s "We Shall Overcome". E sad, stvar je u tome što ja ustvari nikad nisam previše volio Springsteena, pa ni ne čudi što mi je za uho zapeo album na kojem nije odsvirao nijednu svoju stvar. Radi se naime o obradama pjesama koje je izvodio Pete Seeger. Uglavnom, s brdom muzičara i još večim brdom instrumenata iza sebe Bruce je uspio snimiti pravo malo folk remek djelo.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/02/2012 : 20:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Vecer drustvo..

Pulled Apart By Horses: Tough Love

Subtilno brutalan pokusaj da se spoji plesnjak i pogo ..nesto sto je na nekim mjestima 80-tih bila neka normalna stvar.
Osobno mi album nije za odbaciti i zato ga postam..jer tako je malo vremena , a tako puno glazbenika koji su zasluzili paznju.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 24/02/2012 20:19:40
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/02/2012 : 20:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Luca_Torelli..Drago mi je da vidjeh tvoje rijeci ovdje napisane , jer ovaj topic kada sam ga otvarao i je imao takvu nakanu..
Dnevnik slusanja nije jebodrum vec oda interesantnoj glazbi iz svih mogucih pravaca sa svih mogucih destinacija ...

Tonto..moj sin ( Sven) koji je danas 9 godina star je ovaj album prije dvije godine vrtio do besvijesti..
osobno smatram da si svojih izrecenih rijeci apsolutno u pravu.

Moja omiljena

Svenova omiljena

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2012 : 10:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
O Mary Don't you Weep mi neće dosaditi dok sam živ.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2012 : 11:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
MORCHEEBA - The Antidote (2005)

Morcheeba je meni osobno najdraži bend od trojica koji se gura u pionire trip hopa (Massive Attack, Portishead) vjerovatno zbog toga što su za nijansu bliži rocku od ostalih. Skye Edwards je vrlo karizmatična djevojka i izvrsna pjevačica, ali meni njihov najdraži album snimili su sa drugom pjevačicom. Jedini album na kojem je pjevala Daisy Martey "The Antidote" donio je još jedan mali otklon prema rocku pa čak i progresivi. Predivni rifovi i fantastične gitarističke solo dionice kako električne tako i akustične, saksofoni i flaute, ubitačan ritam bubnjeva, sve to zapakirano u i dalje prepoznatljiv električni Morcheebin zvuk. Daisy i Morcheeba nakon ovog albuma prekinuli su suradnju i razišli se tužbama, a Skye se vratila u bend. Koliko god je Skye bitna za njihov zvuk i njihovu prepoznatljivost meni je ipak žao što Daisy Martey nije potrajala bar još malo.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 25/02/2012 : 17:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ovdje se apsolutno slazem sa napisanim i ne mogu da i zelim biti kutcevit glede mede
Ponukan sa tvojim osvrtom na blisku proslost...podlegoh iskusenju.

Sada cu jednostavno postati album koji je predobar da bi bio stvaran...

Bright Eyes --]I'm Wide Awake, It's Morning

Edited by - mr murdoc on 25/02/2012 17:31:43
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2012 : 18:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
E ovo je zakon... stavljeno skidati. Thank you.

P.S. Molim te obavijesti me ako ti ikad uspijem otkriti nešto što nisi čuo.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 25/02/2012 : 20:23:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

E ovo je zakon... stavljeno skidati. Thank you.

P.S. Molim te obavijesti me ako ti ikad uspijem otkriti nešto što nisi čuo.

Zbog toga i zbog takvih kao sto smo mi sam i otvorio ovaj topic..bogatstvo glazbe je nenaplativo..zar ne ?

Two Gallants--What the Toll Tells

Edited by - mr murdoc on 25/02/2012 20:25:10
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 26/02/2012 : 08:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Za nedjeljno jutro.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/02/2012 : 13:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=271&yyyy=2012&mm=02&dd=25&nav_id=585697 Dzoni postaje milioner !!!!!!

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/02/2012 : 17:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=271&yyyy=2012&mm=02&dd=25&nav_id=585697 Dzoni postaje milioner !!!!!!

Kakve veze ovaj post ima sa ovim topicom?

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/02/2012 : 23:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izvrstan soundrack vrlo dobrog filma. Totalni 80's retro. Pogledajte film, a onda navečer u mraku poslušajte pjesma. a onda obavite nightcall...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/02/2012 : 17:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
The Sheepdogs - Learn & Burn (2010)

Ja sam u duši stari roker i za mene je najplodnije razdoblje glazbe završilo sa '79. Da je ovaj album slučajno snimljen prije te godine vjerovatno bi se utopio u moru sličnih, no činjenica da je nešto ovakvo nastalo 2010. me totalno razveselila. Ima ovdje svega, Beatlesa (Please don't lead me on), Allman brothersa (Southern Dreaming), Santane (Learn & Burn), njihovih sunarodnjaka The Guess Who-a (Rollo Tomasi), pa malo Dylana, Stonesa, Creedencea, Zeppelina. Nemojte me krivo shvatiti, nisu to plagijati. The Sheepdogs su sasvim dovoljno originalni i imaju jasnu ideju i viziju onoga što žele. Ono što izrazito veseli jeste da im je svaki album (ovo je treći) sve bolji i bolji. Čekamo dalje.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/03/2012 : 13:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Tom Waits - Mule Variations (1999)

Izabrati najbolji Waitsov album meni je nemoguće, to je jedan dan jedan, drugi dan drugi. Ako ćemo po kategoriji najslušanijih onda je Mule Variations pri samom vrhu. Mislim da mi nikad nitko nije uspio jasnije dočarati ono što želi, nego Waits s ovim albumom. Jednostavno, slušajući ga osjećam okus prašine u ustima i čujem šukanje trave na vjetru. Remek djelo.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/03/2012 : 13:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Meni je Waitsov Closing time i dalje najdraži.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/03/2012 : 13:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Meni je Rain Dogs najdrazi, ali najbolji mi je Swordfishtrombones.

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 03/03/2012 : 13:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Za usporeni vikend:

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4402 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/03/2012 : 18:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Najbolji album za pustiti prije spavanja definitivno. Smiren ali isto tako baca na pozitivu, ...barem meni.

Ali svejedno Blood Money mi je ipak najdraži.

Bok, kako si.
Go to Top of Page
Page: of 62 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000