forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Klasik 24 - Dobar i Los
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 06/03/2012 : 20:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
od danas u SNK

Ferri / Nolitta

Broj stranica: 306
Cijena: 39,90 kuna

http://www.acestroke.blogspot.com

Edited by - acestroke on 07/03/2012 01:49:59

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/03/2012 : 21:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
306 stranica, još jedna stripčina sa Nollita/Ferri dvojcem u punoj formi, ja bi reko njihovo najbolje razdoblje...
a sljedi u 25 knjigi NASILJE U DARKVUDU, to če tek biti stripčina...
dobar mi je taj klasik, pravi je doživljaj pročitati cijelu priču u jednoj sveski...ko Oda-brane priče VČ...pun pogodak.
Preporuka za taj Klasik.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 06/03/2012 : 21:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Povratak u Darkvud, telleru, a ne Nasilje
;)

Edited by - acestroke on 06/03/2012 23:53:45
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/03/2012 : 22:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Samo malo, da nisam pomesao? Zar nije Povratak u Darkwood vec doziveo svoje izdanje kao kompletna epizoda?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 06/03/2012 : 22:31:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Da u izdanju VČ OP 5, pod nazivom "Nulti čas"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/03/2012 : 22:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Za razliku od Odabranih priča koje su sve manje "odabrane", edicija klasik i dalje opravdava svoj naziv!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/03/2012 : 22:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
to jeste istina.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/03/2012 : 23:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Odlična epizoda

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Kum Ruzvelt
Junior Member

357 Posts

Member since 03/09/2011

Posted - 06/03/2012 : 23:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kum Ruzvelt a Private Message  Reply with Quote
Cijena?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 06/03/2012 : 23:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kum Ruzvelt

Cijena?

Na SNK sajtu pise 39,90 kuna

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 06/03/2012 : 23:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Za razliku od Odabranih priča koje su sve manje "odabrane", edicija klasik i dalje opravdava svoj naziv!

Odabrane priče su podjednako "odabrane" sad kao što su bile i pre 3 godine. Ova edicija ide baš onako kako je i zamišljena kada je pokretana.

Evo i prvog objašnjenja "OP"-a tadašnjeg glavnog urednika VČ-a:

Sloba, 27/08/2008 : 17:14:29
quote:
Odabrane price treba da pokriju niz stvari, ne samo najbolje, zato se edicija i ne zove najbolje price, nego sve price koje imaju veze sa nekim epizodama koje ce izlaziti i u okviru nase redovne serije. Tako da maladji citaoci, kao i oni koji nemaju kolekciju starih Zagora, znaci gore dole oko 70% nase publike, procita vecinu stvari koja ima veze sa najcesce prikazanim Zagorovim prijateljima, neprijateljima, dogadjajima koji se provlace kroz vise serija. Naravno, tu ce biti i neke od nezaobilaznih prica, sto iz zlatnog perioda, sto novijih koje su zasluzile svoje mesto medju onim serijalima koje mozemo nazvati i najboljima.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/03/2012 : 23:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ha, pa za 306 stranica i to legendarne epizode to je sasvim pristojna cijena. Kad se sjetim da recimo uglavnom bezvezni Dylanov maxi košta 10 kuna više a ne mogu ga ni pročitati do kraja, e to nije u redu.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/03/2012 : 00:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

;)

Da vam pokvarim doživljaj ide Jimy Gitara

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 07/03/2012 : 06:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Ma ne kvaris nam raspolozenje, to je u redu. Za one koji sakupljaju samo klasik nece biti rupe u kolekciji. Znam da je vec objavljen vise puta od strane Ludensa, ali neka. Inace, Dobar i los je strip koji procitam i do 3-4 puta godisnje. Super.
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 07/03/2012 : 08:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao prvo, pozdrav svima, ovo mi je prvi post.

Ova konstatacija ti uopšte nije na mestu.Nije mi jasno kako možeš za Zagor klasik ediciju da tvrdiš da objavljuje baš odabrane, dobre epizode i opravdava neki svoj naziv i renome kada ova edicija objavljuje sve priče redom, dakle doći će i do onih loših priča i baš me interesuje kada se to desi da li ćeš obrnuti ploču, pogotovo ako u isto vreme Veseli četvrtak kroz OP izbaci neku bolju epizodu?Čisto sumnjam.
Za razliku od Klasik edicije koja ima jedini cilj da što više eksploatiše Zagora i od ljudi izvuče što više novca, a usput ponavlja sve one epizode koje je Ludens već izdao u Extra seriji, kod OP Veseloč četvrtka bar postoji neki smisao i politika izbacivanja priča od kojih u redakciji ne odstupaju, a pritom recimo ne žele da ponove priče koji su izašle ili će uskoro izaći u okviru njihovog kolekcionarskog izdanja Zagora.
A zaboravih, niko da spomene da je cena OP osetno prihvatljivija od Klasika.

Neverovatno je kako se ljudi čak i na sasvim suprotnim temama bave Veselim četvrtkom i to u svakom negativnom smislu, zaista ne vidim poentu toga?

Edited by - maelstrom on 07/03/2012 08:11:34
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/03/2012 : 09:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
U pravu si. Meni ne pada na pamet davat 40 kn za nešto šta već imam doma u ekstra izdanjima.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 07/03/2012 : 09:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by acestroke

;)

Da vam pokvarim doživljaj ide Jimy Gitara

u crno-bijeloj verziji jer ga nemamo , a gdje cemo napraviti rupu i to za 39,90KN

feka
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/03/2012 : 10:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Odlicna je ovo epizoda, odlicna .
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/03/2012 : 10:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ maelstrom

Tvoji stavovi načelno stoje, ali samo načelno. Edicija Klasik tek od prije 6 brojeva objavljuje redom epizode, i to od početka "zlatnog perioda", pa tako sve dosad objavljene zaslužuju epitet klasika. Za razliku od toga ni Zaseda mutanta, ni Zločinački genije ni Mortimerova osveta ne zaslužuju epitet "odabranih" priča, osim onog dijela na koji ukazuje dessa s objavljivanjem epizoda koje služe kao podsjetnik mladim čitateljima na likove koji će se opet pojaviti u redovnoj seriji. Naposljetku, ja u postu kažem "...i dalje...", što ne znači da će tako biti zauvijek. Uostalom, o vječnosti ovdje ni ne govorimo, nego samo o onome što je dosad objavljeno.
I oprosti što sam se dotakao edicije preuzvišenog izdavača Veselog četvrtka o kojem se izgleda ne smije ništa malo strože (dakle ne negativno ili loše!) ni pomisliti. Kao redoviti kupac svih izdanja VČ-a, bez obzira na oscilacije u ritmu izlaženja ili neobjašnjenom gašenju nekih izdanja, predlažem da slogan firme bude "Ne izusti imena Veselog četvrtka uzalud"!

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 07/03/2012 : 11:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Jedan od najboljih Zagora uopće, briljantno!
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 07/03/2012 : 12:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ maelstrom

Tvoji stavovi načelno stoje, ali samo načelno. Edicija Klasik tek od prije 6 brojeva objavljuje redom epizode, i to od početka "zlatnog perioda", pa tako sve dosad objavljene zaslužuju epitet klasika. Za razliku od toga ni Zaseda mutanta, ni Zločinački genije ni Mortimerova osveta ne zaslužuju epitet "odabranih" priča, osim onog dijela na koji ukazuje dessa s objavljivanjem epizoda koje služe kao podsjetnik mladim čitateljima na likove koji će se opet pojaviti u redovnoj seriji. Naposljetku, ja u postu kažem "...i dalje...", što ne znači da će tako biti zauvijek. Uostalom, o vječnosti ovdje ni ne govorimo, nego samo o onome što je dosad objavljeno.
I oprosti što sam se dotakao edicije preuzvišenog izdavača Veselog četvrtka o kojem se izgleda ne smije ništa malo strože (dakle ne negativno ili loše!) ni pomisliti. Kao redoviti kupac svih izdanja VČ-a, bez obzira na oscilacije u ritmu izlaženja ili neobjašnjenom gašenju nekih izdanja, predlažem da slogan firme bude "Ne izusti imena Veselog četvrtka uzalud"!

Pokušavaš da se izvučeš, ali nevešto to radiš.
Objasni mi molim te kakve veze ova tvoja priča iz ove teme ima veze sa bilo kakvom argumentovanom kritikom Veselog četvrtka?Nisi odabrao ni dobro mesto za to, zatim nisi se uopšte niti dotakao bilo čega vezanog za sam kvalitet izdanja Veselog četvrtka nego si samo zajedljivo napao njihovu uređivačku politiku po pitanju Odabranih priča iako oni nikada nisu ni tvrdili da će u okviru ove edicije izdavati samo NAJBOLJE Zagorove priče.Zato se i zovu Odabrane priče, a ne Najbolje priče.
I dok si to nevešto radio, usput si uputio i hvalospeve Ludensu iako nekog posebnog povoda za to nije bilo, valjda samo zato da bi što više naglasio kontrast između ova dva izdavača.
A Odabrane priče idu taman onako kako je i zamišljeno i najavljeno od početka.Generalno, što se tiče konkretno Zagora, Veseli četvrtak i Ludens se ne mogu porediti jer je Ludens ipak veći Zagorov izdavač i praktično u toj kući se sve vrti oko Zagora dok u Veselom iako Zagor ipak zauzima takođe centralnu poziciju, ima međutim još ponečega, a plus ne treba zaboraviti činjenicu da je Ludens dosta ranije krenuo pa se u Veselom nisu ni trudili da na svakom Zagorovom frontu udare kontru Ludensu i pokriju sve ono što verni Zagorovi kolekcionari od njegovih priča žele da imaju.
Razmisli malo o ovome pre nego što sledeći put ponovo opleteš po Veselom četvrtku, a usput, koliko sam pratio forum ne sećam se da si uopšte bilo kakve kritike upućivao na račun Ludensa, štaviše sećam se da si ih dobrano i branio kada su bili na udaru kritika zbog Prokletog blaga koje je izašlo i u Extra seriji.I ko je onda tu objektivan ili neobjektivan?
Baš zato što su ti stavovi tako jednostrani, zapali su mi za oko.

Što se tiče toga da kupuješ sva izdanja Veselog četvrtka, svaka čast ako je tako, ali pitanje je koliko ti baš mogu verovati što se toga tiče jer opet nije u skladu sa nekim tvojim postovima tipa da ovo ili ono sigurno nećeš uzimati i pitanje je u kolikoj meri si to istakao zato da bi ti bio samo argument u raspravi.

Zdrava rasprava je uvek dobrodošla, ali valjda ona mora biti i dvostrana i vezana za odgovarajuću temu.

Edited by - maelstrom on 07/03/2012 12:32:18
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 07/03/2012 : 12:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom
Ludens ipak veći Zagorov izdavač i praktično u toj kući se sve vrti oko Zagora dok u Veselom iako Zagor ipak zauzima takođe centralnu poziciju, ima međutim još ponečega, a plus ne treba zaboraviti činjenicu da je Ludens dosta ranije krenuo pa se u Veselom nisu ni trudili da na svakom Zagorovom frontu udare kontru Ludensu i pokriju sve ono što verni Zagorovi kolekcionari od njegovih priča žele da imaju.

I u Veselom se sve vrti oko Zagora (i Dilana Doga).

Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 07/03/2012 : 12:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
U Veselom četvrtku se ipak manje toga vrti oko Zagora, a istakao sam da i kod njih zauzima centralnu poziciju vezano za izdavačku politiku.U poslednje vreme usporavanjem kolekcionarskih izdanja Zagora, polako svoju šansu dobijaju i neki drugi junaci.

Zaboravih što se tiče redosleda izlaženja Klasika, to je tek posebna priča, stripovi izlaze redom-na preskok da se tako nekako izrazim, u stvari sve je napravljeno u cilju toga da se što više novca izvuče od ljubitelja Zagora, pa tako kada su objavili sve ono što je išlo u okviru SD extra, šta ćemo dalje, pa šta bi drugo nego samo guraj dalje i prati Extra seriju samo u malko drugačijem obliku taman da kupci nemaju dileme da i to moraju uzeti.

Edited by - maelstrom on 07/03/2012 12:43:44
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/03/2012 : 14:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom
Što se tiče toga da kupuješ sva izdanja Veselog četvrtka, svaka čast ako je tako, ali pitanje je koliko ti baš mogu verovati što se toga tiče jer opet nije u skladu sa nekim tvojim postovima tipa da ovo ili ono sigurno nećeš uzimati i pitanje je u kolikoj meri si to istakao zato da bi ti bio samo argument u raspravi.

Zdrava rasprava je uvek dobrodošla, ali valjda ona mora biti i dvostrana i vezana za odgovarajuću temu.

Jesmo li to došli u neku situaciju da se mora dokazivati tko, što i koliko kupuje? Malo si pretjerao. I meni je jasno da si jedan od onih koji ne žele ni čuti za spomen bilo čega lošeg u vezi VC uz istovremeno isijavanje animoziteta prema Ludensu. Zato, lakše malo. Čovjek nije ništa loše rekao, ako se dotakao edicije 'Odabrane priče' nije time kritizirao VC u cjelini, a ti upravo to činiš sa Ludensom.
Ne poteži sad rasprave kakvih se vodilo prilično i koje su ponekad imale i oštre konotacije. Tema je najnoviji klasik pa se njega i držimo. A to da su VC izdanja osjetno jeftinija ti isto ne drži vodu. Jeftinija su tebi, ali ne i kupcima u Hr. Ako se ne varam, Odabrane priče u SKAB612 su oko 35 kn, a to baš i nije osjetno kako tvrdiš (uz činjenicu da Ludensov klasik ima kvalitetniji tisak dođemo na isto što se tiče cijene). Nadalje, kažeš kako je VC usporio s Zagorom da bi dao prostora i ostalim strip junacima. Koliko sam ja shvatio od čitatelja VC stripova oni su usporili i druga izdanja (npr. Tex), a Dampyr je bio pred gašenjem. Dakle, ne usporavaju oni Zagora radi ostalih izdanja, već usporavaju pomalo i druga izdanja zbog financijskih prilika na tržištu. Prebrz ritam izlaženja pojedinih strip junaka je veće opterećenje kupcima, koji se ionako sve teže nose sa svakodnevnim životnim neprilikama, pa i stripovi sve više postaju luksuz kojega se neki moraju odreći.

Nadalje, kažeš da je klasik edicija koja ima za cilj samo izvlačiti novac. Koliko se ja razumijem u slobodno tržište nitko nikoga ne prisiljava da isti i kupuje, dakle novac svatko od nas dragovoljno troši, a ne na silu. A uzmeš li u obzir da ima i onih koji, pored svih edicija Ludenasa, uzimaju redovito i VC, onda je jasno da pretjeruješ u nekim konstatacijama i da nisi u redu prema takvim kolekcionarima samo zato ako oni imaju neki prigovor na neki strip od VC-a.

Btw, meni su Odabrane priče ok, samo je tisak povremeno dosta loš. To redovito nabavljam, kao i Zagorove specijalce zbog onih dodataka koje je Ludens često izbacivao (eto, vidiš da ima i nas koji kritiziramo Ludens u korist VC; naravno - kad je to opravdano, a ne ovako pretenciozno i pristrano kao što ti činiš).
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/03/2012 : 14:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Kako vam ne dosadi? U cem je tajna ako mi mozete objasniti?
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5415 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 07/03/2012 : 14:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by maelstrom

U Veselom četvrtku se ipak manje toga vrti oko Zagora, a istakao sam da i kod njih zauzima centralnu poziciju vezano za izdavačku politiku.U poslednje vreme usporavanjem kolekcionarskih izdanja Zagora, polako svoju šansu dobijaju i neki drugi junaci.

Zaboravih što se tiče redosleda izlaženja Klasika, to je tek posebna priča, stripovi izlaze redom-na preskok da se tako nekako izrazim, u stvari sve je napravljeno u cilju toga da se što više novca izvuče od ljubitelja Zagora, pa tako kada su objavili sve ono što je išlo u okviru SD extra, šta ćemo dalje, pa šta bi drugo nego samo guraj dalje i prati Extra seriju samo u malko drugačijem obliku taman da kupci nemaju dileme da i to moraju uzeti.
[/quote
Smanji malo
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000