forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra, stanje na skladištu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 124

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 07/03/2012 : 15:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
iskreno, meni krivo što ga oma nisam pazario pošto mu je cena skočila posle nekog vremena...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 07/03/2012 : 15:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Ah, fakat smo u kurcu kad tako odličan strip ne bude prodan ni dovoljno da se pokrije nakon tri godine. I jos mu je cijena super.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 07/03/2012 : 15:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
ah, fakat smo u kurcu i bez obzira na prodaju stripova...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29355 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/03/2012 : 15:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Hmm, to je tuzno. Jer strip je prekrasan, poznat (best seller), a kupio bi ga i da je u SC (:p).

A koliko se uopste prodalo, moze cca na 100 primj. zaokruzeno? Tiraz je bio 750 ako se ne varam.

Prodalo se sitno iznad 300 primjeraka.

quote:
Originally posted by noemis
nažalost hc je...
iskreno, meni krivo što ga oma nisam pazario pošto mu je cena skočila posle nekog vremena...

HC ili SC je potpuno svejedno, u ovom slučaju. I da je bio SC ja bi stavio istu cijenu, da smanjim rizik. A cijena mu je cijelo vrijeme ista, eventualno se kod vas mijenjala zbog tečaja eura.

Ali svejedno, ta cijena je više nego povoljna. Usporedi s čim god hoćeš, to izdanje je jeftinije od američkog mekog uveza, jeftinije je od sličnih domaćih izdanja (evo, systemov torpedo slovi kao super povoljno i jeftino izdanje - 230 stranica u mekom uvezu za 9 eura, ovdje imaš 610 stranica za 20 eura) itd itd, ali jednostavno, cijena igra ulogu kod malog broja ljudi, onih koji su na granici. Kod velike većine, ako ih strip ne zanima, može koštati 10 kuna, neće ga kupiti.

Još ću jednom istestirat tu teoriju, ali sve u svemu, nije bitna cijena, bitno je radiš li ono što raja hoće kupiti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 07/03/2012 : 16:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Hmm, to je tuzno. Jer strip je prekrasan, poznat (best seller), a kupio bi ga i da je u SC (:p).

A koliko se uopste prodalo, moze cca na 100 primj. zaokruzeno? Tiraz je bio 750 ako se ne varam.

Prodalo se sitno iznad 300 primjeraka.

quote:
nažalost hc je...

HC ili SC je potpuno svejedno, u ovom slučaju. I da je bio SC ja bi stavio istu cijenu, da smanjim rizik. A cijena mu je cijelo vrijeme ista, eventualno se kod vas mijenjala zbog tečaja eura.

Ali svejedno, ta cijena je više nego povoljna. Usporedi s čim god hoćeš, to izdanje je jeftinije od američkog mekog uveza, jeftinije je od sličnih domaćih izdanja (evo, systemov torpedo slovi kao super povoljno i jeftino izdanje - 230 stranica u mekom uvezu za 9 eura, ovdje imaš 610 stranica za 20 eura) itd itd, ali jednostavno, cijena igra ulogu kod malog broja ljudi, onih koji su na granici. Kod velike većine, ako ih strip ne zanima, može koštati 10 kuna, neće ga kupiti.

Još ću jednom istestirat tu teoriju, ali sve u svemu, nije bitna cijena, bitno je radiš li ono što raja hoće kupiti.

Kod tako dobrog stripa nije bitna HC-SC dvojba.

A ako se baš ide gledati omjer cijena/količina, strip je stvarno best-buy. Šteta što ga ne otkriju neki od novopečenih bogataša za popunjavanje polica, širok je, lijepo dizajniran, jeftin! Dođe mi da ga krenem prodavati onako s ruke po Pantovčaku od vrata do vrata. Ko Cigani traperice na Hreliću!

Inače, kod nas mu se cijena nije mijenjala sve ovo vrijeme. Ja sam ga uzeo odmah nakon što je izašao i dan danas isto košta.

Izgleda da je na kraju samo ovo boldano bitno.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 07/03/2012 : 16:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Bacio sam pogled na rasprodata izdanja.
Ako bih izuzeo Svagdanju, prvu knjigu špagetija, From Hell, možda i bosanske basne, u pitanju su stripovi koji su ili precenjeni ili dosadni.
Ali najkorektnije je reći da su to stripovi koji jednostavno ne zaslužuju da budu rasprodati ako pre njih nije rasprodat OHF ili npr metabaroni

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 07/03/2012 : 16:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

Bacio sam pogled na rasprodata izdanja.
Ako bih izuzeo Svagdanju, prvu knjigu špagetija, From Hell, možda i bosanske basne, u pitanju su stripovi koji su ili precenjeni ili dosadni

Mort Cinder, Alvar Mayor i Eternaut su ti precijenjeni ili dosadni? Visoki ti standardi, stari...

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/03/2012 : 16:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
A bogami pretjeruje. Btw, fuj Metabaroni.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 17:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, stalno razbijam glavu tim misterijem.

Evo, ovaj sajt ima više od 7000 članova, svake minute ima barem 100 posjetitelja, pa zar se među tolikom hrpom ljudi ne može naći 500 njih koji bi kupili kvalitetan strip?

Zar većina njih zbilja dolazi samo da bi raspravljalo/čitalo o tome koje je kolekcionarsko izdanje Zagora bolje?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 07/03/2012 : 17:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Zar većina njih zbilja dolazi samo da bi raspravljalo/čitalo o tome koje je kolekcionarsko izdanje Zagora bolje?

Dobra većina, po meni bar 85%...

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 07/03/2012 : 17:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svima od novog člana.
Pratim redovito forum zadnjih dvije godine i ovo je rasprava koja se često ponavlja.
Markos iz vlastitog iskustva zna da je u situaciji u kakvoj je društvo danas, strip kakvog on objavljuje vrlo neelastična roba. Tu 10 ili 20% razlika u cijeni ne igra nikakvu ulogu.
Od malog broja ljudi koje strip zanima, ogroman dio ne može dati 250 ili 270 kuna za strip. Oni koji mogu dati te novce, dat će ih za onaj strip koji im je zanimljiv (neovisno o 230, 250 ili 270 kuna).
Ne znam da li je situacija slična sa stripovima na kioscima koji izlaze u nakladama iznad 5000 i koji su namijenjeni široj publici.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 07/03/2012 : 17:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo, ovaj sajt ima više od 7000 članova, svake minute ima barem 100 posjetitelja, pa zar se među tolikom hrpom ljudi ne može naći 500 njih koji bi kupili kvalitetan strip?

To je apsolvirano. Ne valja nijedno. Ceka se kolor verzija i spremaju se pracke sa drvlje i kamenje

Trenutno je aktuelna uvek aktuelna Ferijevska faza. Ona je usko povezana sa PMS-om. Kako naidje PMS tako naidje i Udruzenje za zastitu lika i dela Zagijevog tatka

Doduse, ni u bivsoj drzavi se nisu nesto prodavali ovi albumi, tako da situacija u vezi njih nije tako crna

Edited by - Jasko on 07/03/2012 17:19:17
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 07/03/2012 : 17:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

To je apsolvirano. Ne valja nijedno. Ceka se kolor verzija i spremaju se pracke sa drvlje i kamenje

Trenutno je aktuelna uvek aktuelna Ferijevska faza. Ona je usko povezana sa PMS-om. Kako naidje PMS tako naidje i Udruzenje za zastitu lika i dela Zagijevog tatka

Idi
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/03/2012 : 21:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Fuck, vec pola sata pisem a onda jednim jedinim dodirom na "misevo uvo" prebacim jednu stranicu unazad i ode cjeli post, grrrr... pa sad jovo na novo

Tih 7000 clanova mozes slobodno izbti iz glave. Aktivnih ima prije ovaj broj iza "svake minute", dobro, mozda par stotina.

Ali sta napravi prosjecan "stripofil" koji ima nekoliko novca (ne previse) sa strane? Pogleda sta od Bonellija moze kupiti (HC ftw, jel tako). Barem vecina.

A sta ih prvo odbaci od neceg noveg, neceg ne-Bonellijevskog? Naslovnica. Pa onda crtez. Pa sam scenarij odnosno tema stripa (npr. Muchacho, Hladna kao led...). Ili nesto u vezi autora sto im se ne dopada. Zapravo, dobro da uopste sta proda od ne-Bonellija.

A sa druge strane nije da im Marko pokusava prodati "macka u zaklju" kako se kod nas kaze. Svi stripovi imaju preview (dobro, skoro svi, npr. Parkeru ni ne treba), pa tako svatko moze vidjeti nekoliko desetak stranica, cak stotinu i vise, te se onda odluciti.
Sad, ili ljudi uopste ne gledaju te previewe ili ih samo prelete pa ih pri tome mozda crtez odbije... ne znam.
Znam samo da jedan clan kaze kako mu vecina Fibrinih stripova smrdi, sto se crteza tice (iako ima i sam nekoliko njih, znaci nije sve za baciti ), a vjerujem da i vecina ostalih odraslih na SZ/LMS, koja se jos nije zasitila Bonellija, misli slicno.

Da ne bi sada ispalo kako je Bonelli glavni krivac za slabu prodaju ne-Bonellija - ima i tu dosta cesto za vidjeti odusevljene komentare, samo sto se to bas i prepoznaje na prodaji. Zato kazem da je i forum precijenjen, drukcije uistinu ne bi bio problem prodati tih 500 (ajde, recimo 350) primjeraka.
Strip scena jeste mala, samo sto je u posljednim godinama kazala lagani oblik prosirenja (slicno kao i cijene stanova koje su isle u nebo, pa se gradilo i gradilo, a danas imas prazna naselja - malo karikiram). Ne bi se drukcije ni strip kioski gasili i lose isli.

Ali za pomenuti Ofucani Holifudski film mi stvarno nije jasno kome se ne bi svidio. Da ga je procitao, ne samo preletio preview.
Mozda stvarno treba malo vise vremena za ljude odrasle i odgojene na Bonelliju da se uhodaju sa crtezom, nekom drugom temom od osrednjih SBE tema, ali na kraju - kako to lepo prikazuje "hrvatska manga u Fibrinoj opremi" (cak ce i ostale stripove poceti da citaju od kraja sa desne na levo ) - ce sve teci glatko.
Nije da bi sada svaki "Zagorovac" morao kupiti pola Fibrinog kataloga, ali mogu da stavim ruku u vatru da ce sigurno naci nekoliko stripova za sebe, prijatno iznenađen.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 07/03/2012 : 22:57:41  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
nažalost hc je...

napisah kvotovano više radi aludiranja na skorašnje prepirke, bez ikakve želje da se pretvori u još jednu...

pojma nemam zašto OHF nije "planuo" s obzirom na cenu... ispričaću svoj slučaj; takođe, probaću da ukažem na par stvari isključivo iz ličnog iskustva i odnosa prema stripu...

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 07/03/2012 : 23:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam samo da jedan clan kaze kako mu vecina Fibrinih stripova smrdi, sto se crteza tice (iako ima i sam nekoliko njih, znaci nije sve za baciti )

uf, moraću i ovo da objasnim...

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 23:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tih 7000 clanova mozes slobodno izbti iz glave. Aktivnih ima prije ovaj broj iza "svake minute", dobro, mozda par stotina.

Ma naravno da nema 7000 aktivnih članova, nisam na to ni mislio.

Samo sam htio ukazati da očito postoji veliki broj stripofila, i depresivno je da među tom silom ljudi nema dovoljno onih koji bi pokupovali 500 primjeraka nekog stripa.

Nedostatak novca, nevoljkost da se izađe iz zone komfora, nepostojanje navike kupovanja stripova u knjižarama, neinformiranost...

Vjerojatno sve to na ovaj ili onaj način utječe na ovaj problem.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/03/2012 : 00:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Nedostatak novca :( Ja bih trenutno kupio cijeli Fibrin katalog, da sam pri parama. Nema sanse da mi se makar 70% ne bi svidjelo, buduci kakve kritike ti stripovi uzivaju na svjetskom nivou. Nije Fibra skupa, nego je finansijski standard prelos.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2012 : 08:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Znam samo da jedan clan kaze kako mu vecina Fibrinih stripova smrdi, sto se crteza tice (iako ima i sam nekoliko njih, znaci nije sve za baciti )

ovo nije letjelo na tebe

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/03/2012 : 08:38:08  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
OHF se prodao sitno iznad 300 primeraka??
Ne mogu da verujem:

1.ljudi se klanjaju što je SC izbacio Torpeda u mekom uvezu sa svim svojim manjkavostima(da ne širim priču koje su) i sa 230 stranica za 9 evra, a 600 stranica tvrdog uveza i besprekorno urađenog stripa za 20 evra niko ne pominje - ovo je rekao i Markos ali ponoviću i sam, jer je i meni ovo upalo u oko!

2.OHF je prvi strip od Fibre koji sam kupio; tad sam i sam bio u fazi da ne kupujem HC izdanja jer su preskupa, ali kad sam pročitao privju koji me je oborio sa nogu i kada sam uvideo odnos cene/kvalitet stripa/kvalitet izdanja morao sam da ga odmah kupim! Ovo je jedan od onih stripova koji svakom mogu da preporučim da da se ne bojim da mi taj neko ne prebaci da sam mu dao lošu preporuku (zadnji koji me je poslušao je Combatrock)

3.OHF sam davao ljudima koji slabo čitaju stripove, pa čak i jednom koji ih uopšte ne čita (ne računajući Asteriksa i TT) - tačnije petorici prijateljai svi do jednog su prosto oduševljeni što jedan strip može da bude ovako dobar,zanimljiv i ozbiljan.

4.OHF je strip koji svaki stripofil iznad 18-20 godina mora da pročita, ako već nema pare da ga kupi - ali sa obzirom na cenu, šteta ga je i ne kupiti.

5.ma jedem govna! Zagor je "keva"

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 08/03/2012 08:38:31
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2012 : 08:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

OHF je prvi strip od Fibre koji sam kupio

OHF sam davao ljudima koji slabo čitaju stripove, pa čak i jednom koji ih uopšte ne čita (ne računajući Asteriksa i TT) - tačnije petorici prijateljai svi do jednog su prosto oduševljeni što jedan strip može da bude ovako dobar,zanimljiv i ozbiljan.

Anto, a ja mislio da si ti vec duze vremena Fibras!?

Khm, tih 5 prijatelja jeste odusevljeno stripom ali prodan je jedan primjerak stripa. Iskupice se jedino ako ce i sami kupiti jos koji strip.

Naravno, slazem se sa svime sto si rekao. Naprosto, tesko shvacam da bi mogao postojati netko kome se strip ne bi svidio, a da ga je i procitao. Dobro, netko mozda i ne zeli sakupljati stripove pa ih vecinom cita samo online ili u knjiznicama (bibliotekama), khm... ali tih (valjda) nema mnogo?

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 08/03/2012 : 09:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

A bogami pretjeruje. Btw, fuj Metabaroni.

ja nisam još uzeo OHF, ali planiram svakako.. samo da dođe na red..
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 08/03/2012 : 09:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ovo nije letjelo na tebe

Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5414 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 08/03/2012 : 09:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Nedostatak novca :( Ja bih trenutno kupio cijeli Fibrin katalog, da sam pri parama. Nema sanse da mi se makar 70% ne bi svidjelo, buduci kakve kritike ti stripovi uzivaju na svjetskom nivou. Nije Fibra skupa, nego je finansijski standard prelos.

E ovo si lepo objasnio...pa ja da imam para uzimao bih gotovo sve (samo ne bih bio magarac da dupliram izdanja). Ovako,pravis selekciju,biras...standard je ipak najveci problem
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/03/2012 : 09:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto

OHF je prvi strip od Fibre koji sam kupio

OHF sam davao ljudima koji slabo čitaju stripove, pa čak i jednom koji ih uopšte ne čita (ne računajući Asteriksa i TT) - tačnije petorici prijateljai svi do jednog su prosto oduševljeni što jedan strip može da bude ovako dobar,zanimljiv i ozbiljan.

Anto, a ja mislio da si ti vec duze vremena Fibras!?

Khm, tih 5 prijatelja jeste odusevljeno stripom ali prodan je jedan primjerak stripa. Iskupice se jedino ako ce i sami kupiti jos koji strip.

Naravno, slazem se sa svime sto si rekao. Naprosto, tesko shvacam da bi mogao postojati netko kome se strip ne bi svidio, a da ga je i procitao. Dobro, netko mozda i ne zeli sakupljati stripove pa ih vecinom cita samo online ili u knjiznicama (bibliotekama), khm... ali tih (valjda) nema mnogo?

Pa eto, OHF sam nabavio u 12. mesecu 2009. godine i tada sam imao samo još Zekane i Eternaut od albuma.
Danas je ta cifra oko 320 komada.

Tih petorica kojima sam pozajmio su ljudi koji verovatno neće nikad kupiti strip u životu.Mada nikad se ne zna - dvojicu stalno kljukam sa novitetima, možda ih i navučem da i oni počnu kupovati!

@Imrahil
prijatelju, imaš moju najiskreniju preporuku da OHF staviš na SAMO ČELO liste za "odstrel".Kao što je mene El Ninjo oduševio, a po tvojoj preporuci, tako će i tebe OHF oduševiti, ali ovog puta po mom savetu.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 08/03/2012 09:34:21
Go to Top of Page
Page: of 124 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.21 seconds. Snitz Forums 2000