forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Batman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 69

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 07/03/2012 : 19:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Postujem. :)

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/03/2012 : 21:12:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Baš sam skoro čitao "Batman:Ego", podstaknut Grujinom vrcavom preporukom. :D A šta reći, sjajan rad i ozbiljan pokušaj psihološke analize Betmena, kojoj bih možda dodao mrvicu oniričnosti i iracionalnosti, propraćen feenomenalnim crtežom. Uz nezaobilazni "Arkham Asylym", ovo definitivno predstavlja smjer u kome bi se "Betmen", po mom mišljenju i ukusu trebao probati.

Od Morisonovog opusa sam čitao "Betmen i sinko". Izuzevši scenu borbe u galeriji pop umjetnosti, prilično mlako, neozbiljno i nezrelo - meni, naravno... Plus, vrlo dosadan crtež. Više volim stilizovano ludilo, kao što se da vidjeti iz mog preferiranja "Asylyma". :D
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/03/2012 : 21:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
citaj posle
da vidis kako se dobro prica razvija :)

a ta neozbiljnost, nezrelost....pa, mislim (podvlacim - MISLIM! (da me zmija ne bi ujela :P )) da i ta nezrelost/neozbiljnost ima svoju svrhu, najvise zbog toga sto morison voli da se vraca korenima (na najrazlicitije nacine)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/03/2012 : 21:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
pa probaću

ali ići ću po tvom redu čitanja, polako

Zar nije Milerov "Year One", recimo, i crtačko i scenarističko vraćanje korijenima na način koji je i smiješan, "lepršav", ali i snažan... poštujući početak, ali shvatajući i vremensku distancu? A ne zaboravi ni na zaista ozbiljni ton prvih epizoda iz četrdesetih, prije Wonder Boya. Scena Vejnove zakletve, da, to je još uvijek snažno. Ili kraj negativca u "Chemical Syndicateu". A kad Morison isplete konverzaciju oko bat-space-rocket, nekako se ne mogu uživiti, a da ne govorimo o poređenju sa DKR ili Year One...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/03/2012 : 21:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
sve stoji, naravno

ono
svako svojim stilom :)

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 21:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ali nema smisla uspoređivati Morrisona sa onim što je Miller radio u Year One i Dark Knight Returns ili onome što su Finger i Kane radili na samom početku.

Ono što Morrison radi na Batmanu ponešto je načeo u svojim New X-Men. Morrisonov Batman je lik, koncept koji je dobio destilirajući ga kroz cijelu njegovu povijest. To je jedna metatekstualna mitologija prezentirana u formi krimi-priče (na steroidima).

Kane/Finger, Batman koji puca, Dick Sprang, Batmen of All Nations, naslijeđe Robina, Adam West, Silver Age, Denny O'Neill, Adams/Aparo, JLA, Frank Miller, Year One, Dark Knight Returns, biserna ogrlica, "kriminalci su kukavička i praznovjerna sorta", Bat-Manga, Batwoman nekoć i sada, Batman je spreman na sve, Zur-En-Arrh, Bat-Mite, smrtnik među (Novim) bogovima, Kriza/Krize, "postat ću šišmiš", itd. itd. itd.

I što je najbolje, ta univerzalna krimi-priča koja isprepliće cijelu Batmanovu povijest doista funkcionira. Ne zato što teče svojim tokom, nego zato što svako novo poglavlje baca novo svijetlo na ono što se već dogodilo. Gdje posebno dolazi do izražaja Morrisonova sklonost višeznačnim i kriptičnim dijalozima/monolozima.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 07/03/2012 21:45:58
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 07/03/2012 : 22:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Kod mene po pitanju Betsa prvo Killing joke, zatim Arkham Asylum i tek onda bilo koji od Millera.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/03/2012 : 22:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
sto snake o morisonu
to paro o mileru

Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 07/03/2012 : 23:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
S tim sto Paro verovatno mnogo bolje misli o Mileru no ja o Morisonu. :D

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/03/2012 : 23:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ne bih se kladio u to :D

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 23:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Paro i Miller definitivno nisu na istoj valnoj duljini.

Mada obojica znaju biti mrgudi.

Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 08/03/2012 : 01:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
čekaj kod morrisona je batman izvan svog karaktera a kod milerovog dark knight je sve na nivou? svašta. tu mora da nije više u pitanju batman nego osobna preferencija. miler od sin city dalje piše sin city priče sa bilo kojim likom koji mu padne u ruke i to (valjda nije samo moje mišljenje?) još svaka priča lošije izpadne. morrison na drugoj strani od invisibles dalje piše invisibles priču sa bilo kojim likom kojeg dobije u ruke, ali za razliku od franka barem ume da napravi nešto zanimljivo i poštuje historiju likova (gledajte gornji post od bushida) mada može da se malkice preserava sa svim tim ali meni baš sjedne.
u svakom slučaju miler nije več 15 godina napravio ništa relevanto tako da usporeda njega sa morrisonom baš i nije nešto jaka. isto tako je bila masa ljudi protiv DKR kad je izašao a sad isti ti ne mogu da ga prehvale. sa morrisonovim batmanom se to dogodilo još prije :P

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 08/03/2012 : 01:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Pa valjda si skužio da sam ja okorjeli Mooreovac

EDIT: Recimo Gruji je vrhunac u DKR rečenica "This is not a mudpit, this is an operating table"...Ok, pošteno, bila bi i meni...da imam 15 godina

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 08/03/2012 01:28:10
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 08/03/2012 : 11:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
To da li Morison "ume da napravi nesto zanimljivo", Sloppy, predstavlja licnu preferenciju, na koju si ti odreagovao sa "svasta". Jer, svakako se podrazumeva da ako je tebi zanimljivo, bice svima.

Tako da, jebi ga, nije u pitanju Betmen, mora da je licna preferencija.

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 08/03/2012 : 12:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

Pa valjda si skužio da sam ja okorjeli Mooreovac

EDIT: Recimo Gruji je vrhunac u DKR rečenica "This is not a mudpit, this is an operating table"...Ok, pošteno, bila bi i meni...da imam 15 godina

Evo zasto mi je to najbolji momenat u DKRu i kako pogadja srz Betmena(iako ja nisam napisao da mi je vrhunac nego najBADASS momenat).

Prva stvar: Batman je, pre svega, BADASS. "Your feast is nearly over", "I am the king of Hell!" "I am vengence, I am the NIGHT!" - takve izjave su meni srz legende o Betmenu, ideja koja stoji iza celog kostima, odgovor na pitanje iz Godine Prve:
"How do I do it father? How do I make them afraid?"
To je nacin na koji je Batman radi. On nema moci, ali ima legendu iza sebe, i ovo je nacin na koji je gradi.

Druga stvar: Batman je, UVEK, ali UVEK, pripremljen. Tako je kasnije i pobedio Supermena; I ova scena je bas uvod za taj drugi veliki fajt. Vec smo ranije utvrdili da je vodja mutanata fizicki jaci od Batmana, i da moze da ga pobedi. Ali Betmen moze da pobedi BILO KOGA zato sto on uvek pripremi i borba se desava pod njegovim uslovima. I to ovde radi, kao sto vidis iz unutrasnjeg monologa, zasto se bore bas u blatu, zasto zadaje kakve udarca/pribegava kakvoj taktici - i to je druga stalna osobina Batmana koja je skroz sazeta bas u toj recenici - ne, to nije samo neki fajt u blatu, to je precizno, hirursko izrezaran fajt od strane Betmene. Na taj nacin je i kasnije pobedio Supermena, to je jedini nacin na koji se Betmen ikada bori, jedini razlog zbog kojeg kao obicni covek uspeva u svetu superjunaka.

Edited by - Grujah. on 08/03/2012 12:34:23
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Vavilonska kula se sjajno igra s tom idejom Betmenove pripremljenosti. :)

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/03/2012 : 16:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bre, sta ti to imas protiv mrguda? (http://www.stripovi.com/clan/pijanipatak/6459/)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 08/03/2012 : 17:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Snake Plissken

Vavilonska kula se sjajno igra s tom idejom Betmenove pripremljenosti. :)

Ce uzmem.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2012 : 19:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

Bre, sta ti to imas protiv mrguda? (http://www.stripovi.com/clan/pijanipatak/6459/)

Mrgani, mrgudi... svi ste vi meni isti.

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 09/03/2012 : 14:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
http://www.comicsalliance.com/2011/03/08/batman-odyssey-neal-adams-insane/

Čitao netko Batman: Odyssey? Prema ovom članku i onom što se od stripa vidi u njemu, čini mi se da je ovaj Adams užasan pisac koliko je dobar crtač :D
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 09/03/2012 : 21:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

evo ti jedan predlog za hronolosko citanje, ima tu dosta dobrih naslova:

Year one
Batman and the monster men
Batman and the Mad Monk
Snow
Long Halloween
Dark victory
Rules of engagement
Killing joke
Haunted knight
Arkham Asylum

Knightfall 1
Knightfall 2
Knightfall 3
Cataclysm
No man's land 1
No man's land 2
No man's land 3
No man's land 4
No man's land 5
JLA - Tower of Babel
Evolution
Officer down
Bruce Wayne: Murderer?
Bruce Wayne: Fugitive 1
Bruce Wayne: Fugitive 2
Bruce Wayne: Fugitive 3
Hush
Arkham Asylum: Living hell
Superman/Batman 1
Superman/Batman 2
Superman/Batman 3
Superman/Batman 4
War drums
War games 1
War games 2
War games 3

Identity crisis
Year one: Ra's Al Ghul
OMAC project
War crimes
JLA - Crisis of conscience
Infinite crisis

Face the face
Detective
Superman/Batman 5
Batman and son
Under the cowl
Ressurection of Ra's Al Ghul
Black glove
Heart of Hush

Final crisis
Batman RIP
Whatever happened to the Caped crusader
Robin - Search for a hero
Nightwing - Great leap
Battle for the cowl
Oracle - the cure
Azrael - Death's dark knight
Batman and Robin 1
Batwoman - Elegy
Streets of Gotham - Hush money
Red Robin - Grail
Long shadows
Gotham city sirens: Union
Batgirl rising
Life after death
Arkham reborn
Return of Bruce Wayne
Bruce Wayne: The road home*
Batman Incorporated*

"Zakačio" sam se na Batmana (i amere općenito) prije oko godinu dana i stvarno sam uživao čitajući gotovo svaki strip. Od Batmana su do sad pali Year One, Killing joke, The long Halloween, Dark Victory, Haunted knight, Arkham asylum, The Dark knight returns i The dark knight strikes again. Haunted knight i The dark knight strikes again su mi nešto slabiji, ali ostali su mi stvano odlični
Ono što me najviše muči je to da Batmana želim čitati kronološki što je više moguće(namjeravam uroniti dublje u Batmana i američke stripove pa želim sve pokopčati). Na internetu sam pronašao 100 različitih kronoloških popisa. Ovaj Lordov mi se dosta sviđa, probat ću nabavljati tim redosljedom(ubacujem još Bushidove preporuke s prethodne stranice na listu).
>E sad, ima li uz ovu listu još neko za preporučiti koji naslov jer stvarno ne bih želio u ovom kronološkom čitanju propustiti neki dobar strip
Unaprijed hvala!

EDIT: http://comics.ign.com/articles/624/624619p1.html Neki od ovih mozda? Ako da, gdje ih ubaciti u listu?

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/

Edited by - Milazzo on 09/03/2012 21:58:19
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/03/2012 : 15:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Sa ovoga tvoga zadnjega linka:

Man Who Laughs je odličan, prepričava prvi susret Jokera i Batmana, iša bi negdi prije Long Halloweena otprilike.
Tower of Babel je JLA priča koja se većinom vrti oko Batmanove paranoje i nepovjerenja prema drugim superherojima, te njegovog pokušaja da u tajnosti skuplja podatke o njihovim slabostima. Dosta dobra stvar, Waid zna šta radi. Već je na Vaderovoj listi.
Batman and the Monster Men upravo čitam i za sad mi se čini dobro, al ne bi tija davat još nikakav sud prije nego završin. Već je na Vaderovoj listi
Hush je genijalan strip. Vidit ćeš tu po forumu da se nekima npr ne sviđa, šta je meni sasvim razumljivo i potpuno shvaćam, al vjerojatno će se svi složit da bi ga tribalo pročitat. Meni je osobno stvarno odličan. Vidim da je već ubačen na listu...
A Death in the Family je meni stvarno dobar strip, a zanimljivo ga je pročitat i zbog načina na koji je došlo do formiranja priče (čitatelji su telefonskim pozivima odlučivali oće li Robin preživit ili umrit). Ako te zanima, preporučan ga pročitat prije Husha.
Red Rain je ko i cila ta Batman/Dracula trilogija super stvar. Elseworlds priča koja se ne događa u glavnom kontinuitetu, ali je vridna čitanja. Možda će ti se bit malo teško priviknit na Jonesov crtež.

Eto, to su neki moji dojmovi

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 10/03/2012 : 17:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ja sam skoro procitao JLA: Tower of Babel (I evo upravo odgledah i Justice League Doom crtac koji koristi ideju Tower of Babela).

Meni skroooz dobra ideja, odlicna prica, ali pati od nekih mana, uglavnom zbog toga sto je deo ogromne serije a ne GN. Na primer, "big boss" fajt mi je neubedljiv, Akvamen je uzasno smesan/prenaivan, tako jos par stvari koje bi se bolje resile da je autor ima vise odresene ruke.
Ali ako se to zanemari odlicna prica sa veoma zanimljivom premisom i meni stvarno dragim krajem.

JL: Doom je nesto pokvarila, svasta ispravila/promenila, vise humora i cak i bolji kraj. :)

Edited by - Grujah. on 10/03/2012 17:32:20
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 10/03/2012 : 20:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/03/2012 : 16:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Man Who Laughs,The long Halloween, Dark Victory, Haunted knight, Arkham asylum.

Procitano. Utisci su odlicni, moram ih nekako nabaviti. Crtacki i scenaristicki su ispunili moja ocekivanja. Batman je lik sirokog spektra i mocne price. A mator skoro ko Superman, drago mi je da je doziveo svoju renesansu.

Momci, I love you.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page
Page: of 69 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000