Author |
Topic |
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/03/2012 : 01:03:39
|
jesi li siguran? nastavlja se tocno na mjestu iz prethodnog broja... priča o čovjeku sa 1000 lica počela je već tada... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17002 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 11/03/2012 : 02:19:03
|
quote: Originally posted by Combatrock
kapetan miki je definitivno samoubistvo od stripa... toliko je tesko pratiti radnju sa magic faceom... jezivo... na dve table se promeni toliko aktera toliko se zakompikuje radnja i onda solomonsko resenje kao grom iz vedra neba... i onda jovo nanovo i stalno tako... jednu epizodu citam 7 dana svaki dan po pola sata... ne mogu da izdrzim vise... (preskacem po malo, moram da priznam)...
I mene Miki zna zamoriti, uzmem ga tu i tamo zbog nostalgije, simpatičnosti Smuka i Salasa, ali brate ne ide, nisam više za to, moram priznati, davno mi je Miki bio zanimljiv |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4801 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 11/03/2012 : 09:35:29
|
ne znam sta dalje mozda odustanem od mikija... komandat marka sam kupio prvih 8 pa sam puko jer je stvarno toliko naporan, kupovao sam samo zbog crteza, posle sam uzeo jos desetak petnaest brojeva (ludens naravno) samo zbog nostalgije... i konacno sam posle price o komandantu marku odustao... isto mi se desava sa mikijem, a moram da budem iskren nova zagorova serija --- veseli i ludens --- katastrofa... na ivici sam da i tu odustanem... samo marty-ju i mister nou mislim da cu gledati kroz prste jos... |
sangue navajo |
|
|
ddeki
Advanced Member
3432 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 11/03/2012 : 09:38:59
|
quote: Originally posted by Curunir
jesi li siguran? nastavlja se tocno na mjestu iz prethodnog broja... priča o čovjeku sa 1000 lica počela je već tada...
Jeste, ali fale te 3 strane izmedju. Ako imas uzmi ZS 479 - U poslednji cas. Videces da je Ludens izbacio stranice 39, 40 i 41. To je ono sto sam video na brzaka i sto prvo bode oci. Da li je jos nesto izbaceno ne znam, ali ovom politikom mislim da ce izgubiti jedan broj citalaca. Ja licno mogu da progutam i los otisak i greske u prevodu i koje sta jos, ali izbacivanje originalnih stranica...TO NE!!!!!! |
http://ddeki.deviantart.com/gallery/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153 |
|
|
ddeki
Advanced Member
3432 Posts
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5076 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 11/03/2012 : 11:33:58
|
mene je uvijek izluđivalo ono "nastaviće se!"... pa sam zato jedino Mikija preskakao--- od svih izdanja LMS/ZS-nedostajali su mi samo ti brojevi...i nisam žalio za njima... 25 godina kasnije gledam doma malog nasljednika kako odbrojava još par dana do 15-og ožujka kada izlazi br.5 a prva 4 čuva ko relikviju na polici, uz hrpu Zagora... ___________________________________________________________________________________________________________________________________ 43 godine Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17002 Posts
Posted - 11/03/2012 : 13:37:48
|
ne znam sta dalje mozda odustanem od mikija... komandat marka sam kupio prvih 8 pa sam puko jer je stvarno toliko naporan, kupovao sam samo zbog crteza, posle sam uzeo jos desetak petnaest brojeva (ludens naravno) samo zbog nostalgije... i konacno sam posle price o komandantu marku odustao... isto mi se desava sa mikijem, a moram da budem iskren nova zagorova serija --- veseli i ludens --- katastrofa... na ivici sam da i tu odustanem... samo marty-ju i mister nou mislim da cu gledati kroz prste jos...
Kod mene je bilo ovako - Bleka od Ludensa kupio prva 3, Marka prvih 10, Mikija nisam ni počeo. Imam od spomenutih junaka dosta toga u ZS i LMS, davno su bila vremena kada mi je Blek bio broj 2, odmah iza Zagora, a trenutno mi ipak Mark najviše leži (čitaj : može se pročitati)... |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7705 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 11/03/2012 : 13:45:36
|
ako su to oni izbacili,a ne u if edizioni,onda su stvarno glupo postupili,pa je li se zapelo za te 3 stranice da ih izbace,da će tako uštediti nešto... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 11/03/2012 : 14:52:28
|
uh, da. tesko njesra. jedino, kako kazes, ako je i IF izbacio, onda je nemoguce bilo drukcije. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16945 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 11/03/2012 : 15:03:27
|
quote: Originally posted by Curunir
uh, da. tesko njesra. jedino, kako kazes, ako je i IF izbacio, onda je nemoguce bilo drukcije.
Vjerovatnije je da je IF to izbacio. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4801 Posts
Posted - 11/03/2012 : 15:17:55
|
quote: Originally posted by velka031
ne znam sta dalje mozda odustanem od mikija... komandat marka sam kupio prvih 8 pa sam puko jer je stvarno toliko naporan, kupovao sam samo zbog crteza, posle sam uzeo jos desetak petnaest brojeva (ludens naravno) samo zbog nostalgije... i konacno sam posle price o komandantu marku odustao... isto mi se desava sa mikijem, a moram da budem iskren nova zagorova serija --- veseli i ludens --- katastrofa... na ivici sam da i tu odustanem... samo marty-ju i mister nou mislim da cu gledati kroz prste jos...
Kod mene je bilo ovako - Bleka od Ludensa kupio prva 3, Marka prvih 10, Mikija nisam ni počeo. Imam od spomenutih junaka dosta toga u ZS i LMS, davno su bila vremena kada mi je Blek bio broj 2, odmah iza Zagora, a trenutno mi ipak Mark najviše leži (čitaj : može se pročitati)...
skoro pa smo isti... blek prvih 7 pa sam onda trampio za stare kenove... miki me povukao jer sam zaboravio o cemu se radi... poslednjeg mikija sam procitao 1989 godine... kupicu sledeci da zaokruzim na 5 i ne znam ili poklanjam nekome ko ima 7 godina ili ostaje u kolekciji do daljnjeg... Marka ostavljam neka ga... tacno je sto kazes citljiv je donekle... a Blek to je vec mazohizam da uzmes u ruke... zaboravio sam PSDZ koji su najbolji u ovoj garnituri starih junaka... ali ipak daleko ispod proseka... od novih gea nista, lilit isto, kasidi nista, grejstorm sam kupio dobro je izdanje, julija je odlicna i magcini je najbolji strip po raspadu sfrj... |
sangue navajo |
|
|
ddeki
Advanced Member
3432 Posts
|
ddeki
Advanced Member
3432 Posts
|
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 11/03/2012 : 17:22:21
|
Ludens u poslijednje vrijeme stalno povlači loše poteze.Kao da su početnici, a ne firma koja je izdala hiljade naslova. Nije mi jasno šta im se dešava? Zbog izbačenih stranica ja odustajem od Mikja. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
|
|
ddeki
Advanced Member
3432 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18824 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 11/03/2012 : 19:45:48
|
to ne znači ništa, taj HOZ...treba dobit original if edizioni izdanje i usporediti sa Ludensovim. koliko vidim nigdje ne stoji da je to izdanje licenčno onome IF EDIZIONI, več onome EDIZIONI EPIERRE iz 2005, a kako if edizioni postoji več duže vremena izpada da dok se ne usporedi to Ludens izdanje sa onim licenčnim od If edizione... neznamo ništa...osuđujem taj potez Ludensa ali ostajem jim vjeran do kraja... baš ovih dana sređujem ZS Mikija i tek sada vidim kako su imali grozan otisak u nekim brojevima, da ne govorim o mnogim od strane Dnevnika nacrtanim naslovnicama na nivoju crtanja prvoškolca.... nekoliko originalnih, nekoliko Plavšičevih i nekoliko Bignottijevih...ostalo tuga od naslovnica. sa greškom ili bez jedva čekam(a još više sin) na Tavegu sa sjevera. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 11/03/2012 : 21:25:17
|
@ddeki ako ima u ifu, ovo je za svaku osudu. ludens je doista primjer vrhunske aljkavosti u svemu. međutim, miki je strip u kojem mozes izbaciti pola pa da se nista ne promijeni
ma uzmem ga tek tako, bezveze. pokusao sam citati, to je uzasno. a nije nimalo smijesno da sluzi kao treš poput prvih blekova u kojima sam odvaljivao koliko je loš. sa stranicama ili bez njih, odustat cu ako jos nisam. odustat cu i od PDZ a kamoli od ovoga, jer me uzasno umaraju kolicinom nepotrebnog i dosadnog teksta, iako je strip eonima udaljen od mikija i ima izvrstan crtez. no i njega je vrijeme ne pregazilo nego zgnjecilo, procijedilo i ispljunulo.
|
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4801 Posts
|
marinac
Average Member
570 Posts
Member since 13/05/2011 |
Posted - 11/03/2012 : 22:03:55
|
Ja nastavljam sa PSDZ, nostalgija je čudo, a nemam ih u ZS i LMS.
Čak i da ih imam ovo izdanje je odlično urađeno u poređenju sa Dnevnikovim izdanjima.
Isto se odnosi na Kapetana Mikija. Ne moram da čitam te stripove, dovoljno je da ih imam. :-)
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21057 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/03/2012 : 22:26:07
|
Ja Mikija imam celog, tako da ne moram da zavisim od Ludensa i njihovih suludih poteza i prevoda. Kao klincu strip mi je bio nenadjebiv, tako da ga čuvam za moje sinove, ali i za starost (ako je doživim) kada budem totalno posenilio. Marka i Bleka i dalje kupujem, ni sam ne znam zbog čega.Marka još i pročitam u klonjari, Bleka čak ni tamo. Što se tiče PSDZ tu je već totalno druga stvar - u njima zaista uživam.Ova edicija mi je legla ko budali šamar. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 11/03/2012 22:26:41 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17002 Posts
Posted - 12/03/2012 : 20:01:23
|
quote: Originally posted by anto
Ja Mikija imam celog, tako da ne moram da zavisim od Ludensa i njihovih suludih poteza i prevoda. Kao klincu strip mi je bio nenadjebiv, tako da ga čuvam za moje sinove, ali i za starost (ako je doživim) kada budem totalno posenilio. Marka i Bleka i dalje kupujem, ni sam ne znam zbog čega.Marka još i pročitam u klonjari, Bleka čak ni tamo. Što se tiče PSDZ tu je već totalno druga stvar - u njima zaista uživam.Ova edicija mi je legla ko budali šamar.
Post koji najbolje opisuje "staru gardu" |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17002 Posts
Posted - 12/03/2012 : 20:02:50
|
quote: Originally posted by velka031
Kod mene je bilo ovako - Bleka od Ludensa kupio prva 3, Marka prvih 10, Mikija nisam ni počeo. Imam od spomenutih junaka dosta toga u ZS i LMS, davno su bila vremena kada mi je Blek bio broj 2, odmah iza Zagora, a trenutno mi ipak Mark najviše leži (čitaj : može se pročitati)...
skoro pa smo isti... blek prvih 7 pa sam onda trampio za stare kenove... miki me povukao jer sam zaboravio o cemu se radi... poslednjeg mikija sam procitao 1989 godine... kupicu sledeci da zaokruzim na 5 i ne znam ili poklanjam nekome ko ima 7 godina ili ostaje u kolekciji do daljnjeg... Marka ostavljam neka ga... tacno je sto kazes citljiv je donekle... a Blek to je vec mazohizam da uzmes u ruke... zaboravio sam PSDZ koji su najbolji u ovoj garnituri starih junaka... ali ipak daleko ispod proseka... od novih gea nista, lilit isto, kasidi nista, grejstorm sam kupio dobro je izdanje, julija je odlicna i magcini je najbolji strip po raspadu sfrj...
Je, Magični Vjetar je stvarno najbolji strip u tom razdoblju, šteta što je serijal tako prekratak... |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 16/03/2012 : 21:48:06
|
Neku noc procitao taj LUD MIKI No 4 i "malo puno" mi bio dosadan,stalno imaju tog Magica i on se iskobelja i onda neki Asteci,Boze moj za poludit taj kao da nosi 10 kila tog voska jos i stigne izvostati nos od Smuka i bradu naci, valjda iz slamarice, ma bas kad citam vidim da sam malo ostario i postao kriticniji, ali opet mi je drago vidjeti likove iz djetinjstva.
Malo sam se smorio citajuci i to pet-sest dana u dijelovima... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18824 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/03/2012 : 09:16:22
|
MIKI I TAVEGA IDU NA SJEVER je izašo več ili je samo u striparnicama? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Topic |
|