forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 PLAVE BLUZE
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 11/03/2012 : 22:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Impossible situations can become possible miracles.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/03/2012 : 09:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Nisam bas blizu Zagorovom svijetu, ali origi 57 "Mohican Jack" ili SD EX 3 "Jack Mohikanac" (ili klasik 2)... je li taj naziv Mohican Jack njegov nadimak ili se sa Mohican misli da je Mohikanac?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27055 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/03/2012 : 11:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Mohikanci u Zagoru su trebali biti Mohawki-http://hr.wikipedia.org/wiki/Mohawk_Indijanci
Mahican/Mohican http://hr.wikipedia.org/wiki/Mahican

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/03/2012 : 13:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
I tako je Zagor, uz silne topice koje ima u "Bonelli podforumu", uspio okupirati jedini topic posvećen Plavim bluzama...
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 12/03/2012 : 15:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Potpuno si u pravu, isprika s moje strane.

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 12/03/2012 : 15:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

I tako je Zagor, uz silne topice koje ima u "Bonelli podforumu", uspio okupirati jedini topic posvećen Plavim bluzama...

slazem se. jos malo i pocet cu mrziti zagora. svugdje ga ima:(

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 12/03/2012 : 15:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Nego, d. daj mi reci je li tvoj primjerak integrala cijeli otisnut u malo svijetlijoj nijansi ili je to slučaj samo sa mojim ili je pak tako u originalu? Jer kad uspoređujem prvi i drugi imam dojam da je drugi cijeli svijetliji, kao da je otisak slabiji, onako magličast.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/03/2012 : 20:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fikus

Nego, d. daj mi reci je li tvoj primjerak integrala cijeli otisnut u malo svijetlijoj nijansi ili je to slučaj samo sa mojim ili je pak tako u originalu? Jer kad uspoređujem prvi i drugi imam dojam da je drugi cijeli svijetliji, kao da je otisak slabiji, onako magličast.

Baš sad uspoređujem Cinebookovo izdanje epizode "Robertsonville Prison" s ovim od Bookglobea...I moj primjerak integrala otisnut je u malo svjetlijoj nijansi, ali meni to uopće ne izgleda loše. Ja ne bih upotrijebio riječ "magličast" (doduše, ne znam kako je u tvom primjerku), ovo "magličast" moglo bi se reći samo za otisak druge table epizode "Dezerteri" (vidi drugu tablu istoimene epizode koju sam stavio na na 10.stranici topica). U integralu je to str.52.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/03/2012 : 20:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

I ja ga čitam, ali ipak mu nije ovdje mjesto :)
Jesi u međuvremenu nabavio što od onih cinebookovih epizoda?
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 12/03/2012 : 21:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Da, i kod mene je isto. Ali nije to ništa loše, jednostavno nisam navikao na slabiji otisak. Možda sam ipak upotrebio neprikladnu riječ kad sam rekao magličast.
Što se tiče Cinebookovih izdanja trebalo bi mi nešto doći oko srijede pa ti javim. Znam što sam naručio ali je pitanje da li će to i stići. Svakako se čujemo pa kad dobijem dobit ćeš i ti pa da možeš staviti sken (ja nemam skener).
I živcira me ta tehnologija

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 12/03/2012 : 22:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nazalost jos nisam. sada sam krenuo otvoriti paypal racun pa se nadam da cu uskoro krenuti sa time.
ps. ako si od volje mogli bi uzimati duple primjerke da nas postarina dodje jeftinije za hrvatsku?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/03/2012 : 07:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, i kod mene je isto. Ali nije to ništa loše, jednostavno nisam navikao na slabiji otisak. Možda sam ipak upotrebio neprikladnu riječ kad sam rekao magličast.
Što se tiče Cinebookovih izdanja trebalo bi mi nešto doći oko srijede pa ti javim. Znam što sam naručio ali je pitanje da li će to i stići. Svakako se čujemo pa kad dobijem dobit ćeš i ti pa da možeš staviti sken (ja nemam skener).

Ja sam već nabavio svih 5 epizoda koje je cinebook objavio, stavljao sam već slike na ovom topicu, nisi vidio?
Nemam ni ja skener, improviziram s digitalcem.
Probat ću preko vikenda staviti par tabli iz epizode "The Navy Blues", druge epizode cinebookovog izdanja, jedino ništa od toga još nisam stavio ovdje. Ta epizoda trebala bi izaći u trećem integralu, ali tko zna kad ćemo to dočekati :(

Edited by - dsormaz1 on 13/03/2012 07:42:38
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/03/2012 : 07:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
quote:

nazalost jos nisam. sada sam krenuo otvoriti paypal racun pa se nadam da cu uskoro krenuti sa time.
ps. ako si od volje mogli bi uzimati duple primjerke da nas postarina dodje jeftinije za hrvatsku?

Ja ih inače nabavljam preko Algoritma, naručim i čekam nekih mjesec dana, a cijena je 65 kuna. Kad stigne oni mi jave, dođem tamo i podignem. Dakle, nemam problema s poštarinom. Ne znam ima li neka podružnica Algoritma u Rijeci, raspitaj se malo. Mislim da preko Amazona jedan primjerak košta nekih 10 ili 11 $ plus poštarina.
Ako ćeš nabavljati nešto od toga preporučam 5.epizodu cinebookovog izdanja "Rumberley", jer to je 15. epizoda po originalnoj numeraciji, tko zna kad će to Bookglobe objaviti. Cinebookove epizode "The Navy Blues" i "The Skyriders" su 7. i 8. po originalnoj numeraciji, dakle to bi trebalo izaći u 3.integralu Bookglobea, samo kada ćemo to dočekati? Ako ti se ne da čekati 2-3 godine nabavi si i to.

Edited by - dsormaz1 on 13/03/2012 08:00:31
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 13/03/2012 : 08:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja sam već nabavio svih 5 epizoda koje je cinebook objavio, stavljao sam već slike na ovom topicu, nisi vidio?
Nemam ni ja skener, improviziram s digitalcem.
Probat ću preko vikenda staviti par tabli iz epizode "The Navy Blues", druge epizode cinebookovog izdanja, jedino ništa od toga još nisam stavio ovdje. Ta epizoda trebala bi izaći u trećem integralu, ali tko zna kad ćemo to dočekati :(

Vidio sam, svaka čast.
S obzirom na svoje godine (a pretpostavljam i tvoje) slažem se da ih treba nabaviti što prije. Prije nego što mi gospodin Alzheimer navrati u goste.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/03/2012 : 08:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam samo godinu dana mlađi od tebe, tko zna kod koga će Mr.Alzheimer prije...
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 13/03/2012 : 08:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
E jesmo gerijatrija.
Inače, mlađi sin mi se dočepao integrala i ne ispušta ga iz ruke. A kći je ljuta jer nije bila brža. Ali zato čita Iznoguda.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10418 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/03/2012 : 12:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Osim Cinebookovih izdanja i ovo je izdano na engleskom:

http://www.amazon.com/Blue-Tunics-Blues-Black-White/dp/0975268805

Moguće da toga još ima u nekim striparnicama kod nas.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 13/03/2012 : 12:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ako je suditi po dosadašnjim Bookglobeovim integralima, to bi trebalo onda izaći u četvrtom integralu pošto je ovo 11. epizoda.
Ali si mi sad dao misliti pa ću malo potražiti po striparnicama ali čisto sumnjam da ću naći. Možda u Algoritmu.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/03/2012 : 12:49:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Osim Cinebookovih izdanja i ovo je izdano na engleskom:

http://www.amazon.com/Blue-Tunics-Blues-Black-White/dp/0975268805

Moguće da toga još ima u nekim striparnicama kod nas.

Još jedna odlična epizoda ( u kojoj se pojavljuju tada poznati fotograf Mathew B. Brody i predsjednik Lincoln), objavljena svojedobno u Biser Stripu br.29. Bio je to moj prvi susret s Plavim bluzama, još daleke 1986.
Mislim da sam vidio to englesko izdanje prije par godina u Gradskoj knjižnici u Zagrebu i čini mi se u Algoritmu (mislim da tamo više nemaju). To je neki meni nepoznati izdavač.

Edited by - dsormaz1 on 13/03/2012 12:57:04
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10418 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/03/2012 : 13:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Nažalost riknuli su ...

Reklamirali su i figurice, a sam album je tvrdokorični, lijepo tiskan kao i francuski albumi ...

Ali ...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27055 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/03/2012 : 15:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jeftinije vam je Cinebook izdanja kupovati preko Book Depositoryja.
Tako ja radim.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/03/2012 : 07:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki
Jeftinije vam je Cinebook izdanja kupovati preko Book Depositoryja.
Tako ja radim.

Koliko te onda košta jedan primjerak, npr.Plavih bluza?

Edited by - dsormaz1 on 14/03/2012 07:25:54
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 14/03/2012 : 08:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
do pre zajebancije s kuponima su bili nepunih 6e, sada su nepunih 7 (6.72)

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27055 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/03/2012 : 10:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=The+Bluecoats&search=search

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/03/2012 : 18:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Još plus poštarina to je onda negdje kao i kad se nabavlja preko Algoritma, par kuna simo-tamo...
Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000