Ne znam da li postoji ovaj topik ali evo ovo mi je palo na pamet ,da bih ovde mogli postavti sve cenzurisane dnevnikove naslovnice...Evo jedne koju sam slucajno provalio ...
Nema,nema niko tako lepe dragane.
Edited by - radulovic marko on 12/03/2012 22:27:48
Neka sad netko pokuša shvatiti kojom logikom se poveo lik koji je ovo išao cenzurirati
Vidis da nema ni kucice sa prozorom ..Mozda je logika da je covek pijanica koja je ispala kroz prozor,pa to lose utice na Titove pionire i pionirke ....
Nema,nema niko tako lepe dragane.
Edited by - radulovic marko on 12/03/2012 23:00:02
Kazite sta hocete, ali meni je ipak ova od ZS najdraža ... isto ima priču: "čiko likuje kako je veliki baja, a zagor se smeje iza ugla". Ne znam zasto ljudi tako olako izgovaranju pežorativne fraze o stvarima iz tih prošlih vremena, računajući tu i "Zlatnu seriju" ...
Meni su totalno besmislene i nejasne ove cenzure. Razumijem da se za vrijeme Juge cenzuriralo sve što je imalo veze sa Titom i partijom i što bi narušavalo ugled istih (mislim da je u Alan Fordu nešto u vezi Tita cenzurirano ako se ne varam), ali zašto su cenzurirali Zagora ovakvim besmislenim cenzurama ne kužim.
Meni su totalno besmislene i nejasne ove cenzure. Razumijem da se za vrijeme Juge cenzuriralo sve što je imalo veze sa Titom i partijom i što bi narušavalo ugled istih (mislim da je u Alan Fordu nešto u vezi Tita cenzurirano ako se ne varam), ali zašto su cenzurirali Zagora ovakvim besmislenim cenzurama ne kužim.
Pa već si dobio nekakvo objašnjenje. To bi štetilo pionirima i pionirkama, kojih je među čitateljima bilo oko 70 posto.
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Pa već si dobio nekakvo objašnjenje. To bi štetilo pionirima i pionirkama, kojih je među čitateljima bilo oko 70 posto.
A može biti i da su imali zaposlenog koji je bio zadužen za takve stvari, pa onda da ne ispadne da ne radi ništa ili jako malo, svako malo mu poture neku naslovnicu da je malo "dovede u red."
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Ajde,cenzura mi ima nekog smisla ali doslovno precrtavanje naslovnica mi je jedan veliki upitnik??zar je neko bio plaćen za to?Ja bi taj posa radija drage volje
Na temelju cenzure naslovnica Zaslepljen zlatom i Eksploziv A-Z 119 očito je da se zastava Union Jack nije smjela naći ni u kom potencijalno negativnom kontekstu, valjda da se ne naruše stabilni diplomatski odnosi Juge i Velike Britanije. Kad pogledaš Zov agvanura, mora ti biti čudno zašto Mr. No onako prepadnuto bulji u obično stablo pored rijeke. A brisanjem lubanje s Prokletog zlata samo se naše nevine dječje duše željelo poštedjeti neugodnih asocijacija i moguće loših snova!
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Na temelju cenzure naslovnica Zaslepljen zlatom i Eksploziv A-Z 119 očito je da se zastava Union Jack nije smjela naći ni u kom potencijalno negativnom kontekstu, valjda da se ne naruše stabilni diplomatski odnosi Juge i Velike Britanije. Kad pogledaš Zov agvanura, mora ti biti čudno zašto Mr. No onako prepadnuto bulji u obično stablo pored rijeke. A brisanjem lubanje s Prokletog zlata samo se naše nevine dječje duše željelo poštedjeti neugodnih asocijacija i moguće loših snova!
Da, srećom pa unutra nema takvih uznemirujućih sadržaja, pogotovo na starom brodu