forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 CENZURISANE NASLOVNICE " DNEVNIK N.S."
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/03/2012 : 12:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Bit će da su bile problematične naslovnice, da na kioscima ne bodu oči, pa još ako navrati neki engleski turist. Kamo sreće kad bi kiosk-stripovi danas bili toliko bitni da se raspravlja o prikladnosti njihovih naslovnica, ne i o cenzuri istih, jasno!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 13/03/2012 : 12:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjelt

Kazite sta hocete, ali meni je ipak ova od ZS najdraža ... isto ima priču: "čiko likuje kako je veliki baja, a zagor se smeje iza ugla". Ne znam zasto ljudi tako olako izgovaranju pežorativne fraze o stvarima iz tih prošlih vremena, računajući tu i "Zlatnu seriju" ...

Koliko god nekom ZS naslovnice bile drage iz neke nostalgije (ne kažem da je to loše, naprotiv) ovo s Chicom i izbrisanim Broncom je idiotizam koji nema racionalno objašnjenje, osim budaletini koja je to učinila.
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 13/03/2012 : 12:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ajde,cenzura mi ima nekog smisla ali doslovno precrtavanje naslovnica mi je jedan veliki upitnik??zar je neko bio plaćen za to?Ja bi taj posa radija drage volje

Il tiranno del lago / Eksploziv A-Z 119 je katastrofalno precrtana.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25301 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/03/2012 : 13:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Meni je baš zanimljivo da vidim da ima ljudi koji su toliko šokirani docrtavanjem ili cenzurisanjem naslovnica za ZS ili LMS.

Ne opravdavam taj postupak, ali u to vreme je razloga verovatno bilo (ili su ljudi koji su o tome odlučivali mislili da ih ima).

Kao prvo, govorimo o periodu od pre 30-40 godina i jednom izrazito "zapadnjačkom" proizvodu na tlu komunističke zemlje. A nekako mi se čini da većina gleda na tu cenzuru iz ugla 21. veka i globalizacionog ludila. Ili se varam?
E sad, cenzurisali su stripove u vreme kad su u toj istoj Zapadnoj Evropi i USA obnažena ramena neke ženske pop zvezde na naslovnici nekog porodičnog magazina bila vrhunac bezobrazluka, kad je bilo zemalja u kojima žene još nisu imale pravo glasa i gde su još proganjali ljude druge boje kože ili drugačijeg seksualnog opredeljenja. A ovi naši bezobraznici izbrisali Bronka, zamislite kakav skandal!!!

Mislim da većina zaboravlja vremenski, kulturološki i politički momenat tada u svetu i kod nas, pa olako kritikuje.

A da pogledamo malo u sadašnjost, gde nema cenzure i gde je sve bajno???
Naslovnice SVIH magazina su obrađene u Photoshopu, u stvarnosti ličnosti sa naslovnica ne izgledaju tako. Cenzura?
U ogromnom broju tih naprednih zemalja se filmovi sinhronizuju i prevode po volji urednika i usklađuju se sa podnebljem gde će biti emitovani. Velika većina gledalaca nama šanse da zna kakav je taj film u izvornom obliku, zar ne? Kao i mi tada sa stripovima...
Hoćete da postavite slike na SOPSTVENI Facebook profil?? Pa...ne može baš sve, ako ste se posekli i stavili fotografiju toga na FB, ona će biti izbrisana. Cenzura ili ne?
Hoćete da pričate na ovom forumu o politici ili religiji?? Ne može.

Meni je drago što sam odrastao u neko vreme gde me je baš bilo briga "kako je nešto u originalu", uživao sam u stripovima i detinjstvu. Naravno da je bolje da se izdavači prodržavaju originala, ali meni nisu ostale trajne posledice zbog izbrisane cigare na Zagorovoj naslovnici. I da nije te i mnogo drugih naslovnica, ne bih kupovao ni čitao stripove i dan-danas.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 13/03/2012 13:11:56
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 13/03/2012 : 13:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
do negdje broja 800 lms je u svakoj sličici brisan mister noov znak na rukavu
ipak, ima negdje da im je promakao
i djetelina nije bila poželjna

meni je jedino racionalno objašnjenje za takav trud, jer pazite, treba to odraditi, a stripovi izlaze svaki tjedan po jedan zs i lms, to da je tada u dnevniku bilo zaposleno brdo ljudi kojima je trebalo izmisliti nekakav posao

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 13/03/2012 : 13:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Meni je baš zanimljivo da vidim da ima ljudi koji su toliko šokirani docrtavanjem ili cenzurisanjem naslovnica za ZS ili LMS.

Ne opravdavam taj postupak, ali u to vreme je razloga verovatno bilo (ili su ljudi koji su o tome odlučivali mislili da ih ima).

Kao prvo, govorimo o periodu od pre 30-40 godina i jednom izrazito "zapadnjačkom" proizvodu na tlu komunističke zemlje. A nekako mi se čini da većina gleda na tu cenzuru iz ugla 21. veka i globalizacionog ludila. Ili se varam?
E sad, cenzurisali su stripove u vreme kad su u toj istoj Zapadnoj Evropi i USA obnažena ramena neke ženske pop zvezde na naslovnici nekog porodičnog magazina bila vrhunac bezobrazluka, kad je bilo zemalja u kojima žene još nisu imale pravo glasa i gde su još proganjali ljude druge boje kože ili drugačijeg seksualnog opredeljenja. A ovi naši bezobraznici izbrisali Bronka, zamislite kakav skandal!!!

Mislim da većina zaboravlja vremenski, kulturološki i politički momenat tada u svetu i kod nas, pa olako kritikuje.

Naslovnice SVIH magazina su obrađene u Photoshopu, u stvarnosti ličnosti sa naslovnica ne izgledaju tako. Cenzura?
U ogromnom broju tih naprednih zemalja se filmovi sinhronizuju i prevode po volji urednika i usklađuju se sa podnebljem gde će biti emitovani. Velika većina gledalaca nama šanse da zna kakav je taj film u izvornom obliku, zar ne? Kao i mi tada sa stripovima...
Hoćete da postavite slike na SOPSTVENI Facebook profil?? Pa...ne može baš sve, ako ste se posekli i stavili fotografiju toga na FB, ona će biti izbrisana. Cenzura ili ne?

Meni je drago što sam odrastao u neko vreme gde me je baš bilo briga "kako je nešto u originalu", uživao sam u stripovima i detinjstvu. Naravno da je bolje da se izdavači prodržavaju originala, ali meni nisu ostale trajne posledice zbog izbrisane cigare na Zagorovoj naslovnici. I da nije te i mnogo drugih naslovnica, ne bih kupovao ni čitao stripove i dan-danas.

Da, razumijem te i u pravu si Manhunter,

Ali zašto je ta cigara izbrisana sa naslovnice? To mi stvarno nije jasno.
Pa u to vrijeme su pušili cigare na tv-u u skoro svakoj emisiji. U emisijama u živo gost je dobio pepeljaru i zapalio cigaru, a maknuli su ju sa naslovnice stripa/romana. Zašto?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38075 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/03/2012 : 13:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ajde,cenzura mi ima nekog smisla ali doslovno precrtavanje naslovnica mi je jedan veliki upitnik??zar je neko bio plaćen za to?Ja bi taj posa radija drage volje

Da, to i mene zanima. Pogotovo na onim naslovnicama gdje prakticki nema nekih razlika (osim sto ljudi na ovim nasim naslovnicama na kraju vise lice na majmune, ali dobro), ili su izbrisali samo zastavu kao u pomenutom primjeru Zagora.

Mislim, nekoga su placali da to radi!?

I ta naslovnica je onda bez copyrighta, odnosno je "vlasnistvo" Dnevnika?

Dobro, cenzura (izvana i iznutra), to donekle cak i mogu razumjeti (pa mada razlogi bili totalno idijotski), ali pomenuto precrtavanje naslovnica mi nije jasno - izzivljavanje, netko se htio oprobati kao crtac, lecenje nekih kompleksa, ...??? Ono, wtf!?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38075 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/03/2012 : 13:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

Pa u to vrijeme su pušili cigare na tv-u u skoro svakoj emisiji. U emisijama u živo gost je dobio pepeljaru i zapalio cigaru, a maknuli su ju sa naslovnice stripa/romana. Zašto?

Valjda nema razloga - pogotovo sto su tu i tamo i docrtali cigaretu - odnosno ima, ovaj sto ga ken2 naveo.

quote:
Originally posted by ken2

meni je jedino racionalno objašnjenje za takav trud, jer pazite, treba to odraditi, a stripovi izlaze svaki tjedan po jedan zs i lms, to da je tada u dnevniku bilo zaposleno brdo ljudi kojima je trebalo izmisliti nekakav posao

Stvarno, jos do danas ne znamo pravi razlog za cenzuru te djeteline... a onda odjedanput su je mirno pustili na miru.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 13/03/2012 : 13:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

do negdje broja 800 lms je u svakoj sličici brisan mister noov znak na rukavu
ipak, ima negdje da im je promakao
i djetelina nije bila poželjna

Sječam se da kad sam prvi pita vidio Misternoov znak na rukavu-nije mi bilo ništa jasno. Nisam znao da je to u originalu normalno. Mislio sam da je to "nešto novo" . Kao klinac nisam imao pojma da se radi o cenzuri. A sad kad znam da je u pitanju cenzura-e sad mi tek nije jasno-pa zašto su brisali mister noov znak A jebote koja debilana.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25301 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/03/2012 : 14:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

A šta ti ja znam, čudno je to vreme bilo. Valjda su tad ljudi mislili da su emisije uživo ionako samo za odrasle i da će roditelji puštati deci emisije primerene njihovom uzrastu. Danas imamo pre svake emisije obaveštenje za koji uzrast je ta emisija primerena, zar ne?
Cigare definitivno nisu bile za decu, pa su je možda zato i skinuli, ko bi ga znao...
Mada, po toj logici ispada da je bolje držati pištolj u ruci nego pušiti cigare, što opet ima smisla, kad malo bolje razmislim. Tada smo učili sve moguće bitke i znali broj poginulih u njima. Učili smo kako su četnici i ustaše klali nedužan narod i kako su se deca sa bombama u rukama žrtvovala za slobodu. I to sve se pričalo u nižim razredima osnovne škole. Tako da je pucanje, ubijanje, krv i slične stvari bilo nešto sasvim normalno. Valjda zato niko nije ni bio iznenađen kad je počelo stvarno da se puca..
Ali znam da se sa druge strane na ono osnovno obrazovanje i lepo ponašanje itekako pazilo. Dobar dan, doviđenja, hvala i izvolite, ne puši ne pij, ne tuci se i budi uzoran pionir. Valjda je zato na naslovnoj strani cigara nastradala, a ne pištolj.

quote:
Originally posted by Poli

Stvarno, jos do danas ne znamo pravi razlog za cenzuru te djeteline... a onda odjedanput su je mirno pustili na miru.

Pa ono i praznoverje je neka vrsta vere, zar ne? To jest, to je suprotnost veri/religiji. Tako da ako imaš praznoverje moraš da imaš i religiju. Kao kad veruješ da postoji Bog moraš da veruješ da postoji i đavo, zar ne?
A znamo da se tada sve što je moglo da se dovede u neku vezu sa religijom brisalo i zataškavalo. Pa čak je i naslov MM epizode Osveta božanstva Ra, a ne Boga Ra, samo da bi se stavilo do znanja da se radi o verovanju "starih naroda u neka natprirodna bića" a ne o Bogu u koga su verovali ljudi na prostoru bivše FRJ:

A možda se samo neko igrao, ko bi ga znao?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 13/03/2012 14:17:43
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 13/03/2012 : 15:45:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Vala, svaka ti je na mestu, manhunteru!

Mnogo toga se može podvesti pod licemerstvo, ali... U mnogim Zapadnim zemljama (da ne kažem svim, pa da neko osuje paljbu kako zna tu i tu zemlju gde to nije slučaj)ne mogu se videti erotski časopisi na izlozima trafika ili sličnih prodavnica, tik uz stripove i časopis o filmu ili, pak, uz nešto slično P.Zabavniku. Jedno je imati tipa koji puši cigaru na naslovnici, a drugo imati tog tipa unutar stripa, gde ga može videti samo onaj ko strip kupi. Dakle, onaj ko razgleda kiosk ni na koji način nije sablaznut (da ne tražim sada drugi izraz). Stripovi su dobrim delom bili namenjeni najmlađoj populaciji. To što su uhvatili korenje, pa je ex-Ju prostor postao jedan od stripski najobrazovanijih prostora u Evropi, je druga priča.

Mora se uzeti u obzir da su pre svega u Dnevniku i Marketprintu (kao gigantima izdavaštva, i samim tim politički zanimljivim)često sedeli kojekakvi pukovnici i generali, kao i da bi se neko iz struke adekvatnije odnosio prema cenzuri.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 13/03/2012 : 16:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

Brisanje Bronca Mastersona nema ama baš nikave veze ni sa politikom niti sa religijama. A budući da je onaj tko ga je uklonio očito idiot to nema veze ni sa zdravim razumom.
Samo ako se krene od toga kako ovaj specijal počinje i završava, tj. scenama nasilja koje su tu prisutne (npr. vruće ulje na krovu koje bi trebalo pasti na nenajavljenog gosta) smiješan mi je svaki pokušaj amnestiranja dotičnog(ih) idiota koji je to činio navodno zbog nasilne scene. Nemojte biti smiješni.

Uklanjanje križeva sa crkava, ili čak neobjavljivanje izvornih epizoda zbog nepoćudnog sadržaja po ondašnju vladajuću strukturu (gdje ekstremne primjere imamo kod Alana Forda) mi je donekle prihvatljivo, ali ovakvi apsurdi ne.

I naravno da ti 'kozmetički zahvati' na Dnevnikovim inačicama naslovnica tada nisu predstavljali nekakav problem kad nismo u ona vremena ni znali kako izgledaju izvorne talijanske naslovnice. Danas kad to sve sagledam samo mogu reći: Koje budalaštine i nebuloze.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 13/03/2012 : 16:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
I što je još smiješnije - neki misle da je to činjeno zbog nekakvog mogućeg šokantnog djelovanja necenzuriranih naslovnica na psihu djece koja bi gledala po izlozima. Kako onda to isto nije vrijedilo za Erotike, Smokvine listove, Start i slične tiskovine?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/03/2012 : 16:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni su totalno besmislene i nejasne ove cenzure. Razumijem da se za vrijeme Juge cenzuriralo sve što je imalo veze sa Titom i partijom i što bi narušavalo ugled istih (mislim da je u Alan Fordu nešto u vezi Tita cenzurirano ako se ne varam), ali zašto su cenzurirali Zagora ovakvim besmislenim cenzurama ne kužim.

da. ovo s Čiko šerifon uopče nema nekog smisla. za cigaru iz bratić Simona još mogu i skužit da ima nekog smisla da su je makli

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/03/2012 : 16:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Na temelju cenzure naslovnica Zaslepljen zlatom i Eksploziv A-Z 119 očito je da se zastava Union Jack nije smjela naći ni u kom potencijalno negativnom kontekstu, valjda da se ne naruše stabilni diplomatski odnosi Juge i Velike Britanije. Kad pogledaš Zov agvanura, mora ti biti čudno zašto Mr. No onako prepadnuto bulji u obično stablo pored rijeke. A brisanjem lubanje s Prokletog zlata samo se naše nevine dječje duše željelo poštedjeti neugodnih asocijacija i moguće loših snova!

misliš da su talijansko -britanski odnosi ozbiljno poremečeni zbog toga?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Mr.Brooks
New Member

Serbia
205 Posts

Member since 02/08/2007

Posted - 13/03/2012 : 17:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr.Brooks a Private Message  Reply with Quote
Meni je to simpaticno.
Autentični pečat jednog vremena i jedne izdavačke kuće.
Vremena u kome su stripovi smatrani lakim štivom za zabavu i razonodu, odnosno šund literaturom. Šund literaturu nije moguće dodatno nagrditi jer kao takva nema umetničku vrednost pa onda ni njene prepravke i izmene nemaju nikakvog značaja.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/03/2012 : 17:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A šta ti ja znam, čudno je to vreme bilo. Valjda su tad ljudi mislili da su emisije uživo ionako samo za odrasle i da će roditelji puštati deci emisije primerene njihovom uzrastu. Danas imamo pre svake emisije obaveštenje za koji uzrast je ta emisija primerena, zar ne?
Cigare definitivno nisu bile za decu, pa su je možda zato i skinuli, ko bi ga znao...
Mada, po toj logici ispada da je bolje držati pištolj u ruci nego pušiti cigare, što opet ima smisla, kad malo bolje razmislim. Tada smo učili sve moguće bitke i znali broj poginulih u njima. Učili smo kako su četnici i ustaše klali nedužan narod i kako su se deca sa bombama u rukama žrtvovala za slobodu. I to sve se pričalo u nižim razredima osnovne škole. Tako da je pucanje, ubijanje, krv i slične stvari bilo nešto sasvim normalno. Valjda zato niko nije ni bio iznenađen kad je počelo stvarno da se puca..
Ali znam da se sa druge strane na ono osnovno obrazovanje i lepo ponašanje itekako pazilo. Dobar dan, doviđenja, hvala i izvolite, ne puši ne pij, ne tuci se i budi uzoran pionir. Valjda je zato na naslovnoj strani cigara nastradala, a ne pištolj.

quote:

Pa ono i praznoverje je neka vrsta vere, zar ne? To jest, to je suprotnost veri/religiji. Tako da ako imaš praznoverje moraš da imaš i religiju. Kao kad veruješ da postoji Bog moraš da veruješ da postoji i đavo, zar ne?
A znamo da se tada sve što je moglo da se dovede u neku vezu sa religijom brisalo i zataškavalo. Pa čak je i naslov MM epizode Osveta božanstva Ra, a ne Boga Ra, samo da bi se stavilo do znanja da se radi o verovanju "starih naroda u neka natprirodna bića" a ne o Bogu u koga su verovali ljudi na prostoru bivše FRJ:

ma daj pa u to vrime su dica kupovala cigare odraslima.
ka da su me jednom poslali.
a i ne samo mene.to je bilo normalno.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/03/2012 : 18:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

quote:

I cigare i pivo, mislim da sam se toga najviše nakupovao do desete godine
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/03/2012 : 18:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
prije svega mislim da je ovdje riječ o autocenzuri
dakle neki rukovodeći uposlenici su se plašili šta će reći neki politički službenik kada pvidi šta mu dijete čita

mislim da nije bilo plana i namjere generalno
a one glave što su cenzurisane jesu gadne što jes jes

inače vjerujem da je posao cenzora izuzetno zanimljiv i da se čovjek moćno osjeća :D

elem protiv sam cenzure
tržište treba regulirati takve stvari... svaka roba naće kupca

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/03/2012 : 19:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

To sam i ja rekao koji post ranije
Ponekad su rješenja zagonetki vrlo jednostavna

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 13/03/2012 : 19:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ma da i jest tako kud su išli raditi neke zaista glupe korekcije?
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/03/2012 : 19:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

quote:

Kad sam išao u osnovnu školu jednom me pedagog te škole poslao na obližnji kiosk po cigarete. Tip je pušio "Jugoslaviju", tako su se zvale te cigarete
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17017 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 13/03/2012 : 19:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Ma da i jest tako kud su išli raditi neke zaista glupe korekcije?

Vjerovatno je to ipak imalo nekog smisla
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 13/03/2012 : 20:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Moguće, kaže se u narodu da svaka budala ima svoje veselje, pa tako i idiot koji je ovo radio.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/03/2012 : 10:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xander

A tek o Dnevnikovom prevođenju naziva epizoda ne treba trošiti reči.
Mislim, bratić Simon.

Mislim, bratiću, većina Dnevnikovih naslova zvuči 10 puta bolje od današjih bukvalnih prevoda.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000