forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Klasik 24 - Dobar i Los
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

djukak
Senior Member

2933 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 07/03/2012 : 14:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom
Zaboravih što se tiče redosleda izlaženja Klasika, to je tek posebna priča, stripovi izlaze redom-na preskok da se tako nekako izrazim, u stvari sve je napravljeno u cilju toga da se što više novca izvuče od ljubitelja Zagora, pa tako kada su objavili sve ono što je išlo u okviru SD extra, šta ćemo dalje, pa šta bi drugo nego samo guraj dalje i prati Extra seriju samo u malko drugačijem obliku taman da kupci nemaju dileme da i to moraju uzeti.

Evo ja sam prestao kupovati klasik posle epizode Kapetan zmija, jer imam ta izdanja u extra seriji i ne pada mi napamet da ih ponovo uzimam samo zato što su u drugačijem izdanju...

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 07/03/2012 : 15:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da je taj Zagor Klasik super izdanje kome je potrebno.
Ja ga eto još nisam imao u rukama, jer mi je Extra i više nego dovoljno.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/03/2012 : 15:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
To i jest poanta - tko želi kupit će, tko ne želi neće niti mora i sve super.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 07/03/2012 : 16:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
sto se mene tice, ovo izdanje jedino ima nekog smisla u HC obliku, one ranije brojeve je Ludens vec objavio s tvrdim koricama. Kad ove epizode iz zlatnog doba (Odiseja, prvi Vampir, Sloboda ili Smrt, Ocean, itd) budu dobili HC tretman, mozde ih i uzmem ponovo, jbg.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

murdo
Average Member

Christmas Island
973 Posts

Member since 24/07/2002

Posted - 07/03/2012 : 16:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send murdo a Private Message  Reply with Quote
Zagor izlazi u 10 izdanja.. zašto tex-a ne izdaju ovako.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18888 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/03/2012 : 16:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by murdo

Zagor izlazi u 10 izdanja.. zašto tex-a ne izdaju ovako.

nema lakšeg odgovora. Jer se prodaje puno lošije od Zagora.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

murdo
Average Member

Christmas Island
973 Posts

Member since 24/07/2002

Posted - 07/03/2012 : 16:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send murdo a Private Message  Reply with Quote
Ja ga ne kupujem zato što izlazi svakih.. ne znam koliko.. bolje da ga prestanu izdavat pa da uzme ko drugi. Ne samo da ne sustižemo talijane nego i debelo zaostajemo.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 07/03/2012 : 17:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Hm, tu si u pravu, ali samo djelomično. Ludensovih 6, od VČ-a 4 i Libellusovih najmanje 15 daje 25 brojeva redovne serije godišnje, dva mjesečno.
Plus da su objavljeni skoro svi giganti, almanasi, a i Maxi izlazi redovito.

Imamo i Texa u boji i kolekcionarskog od prvoga broja.

Texa stvarno izlazi dovoljno, samo da je te redovne serije više na kioscima i bilo bi sve super...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/03/2012 : 19:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom

Za razliku od Klasik edicije koja ima jedini cilj da što više eksploatiše Zagora i od ljudi izvuče što više novca, a usput ponavlja sve one epizode koje je Ludens već izdao u Extra seriji

Slazem se,a i ovo izlazi samo za one koji davnih godina nisu uspjeli kupiti pojedinacne epizode. Ja imam sve pa ne trebam opet...

Osobno sam kupio samo re-extra "Z vs. Vamp" na moru u Rovanjskoj 2010 jer mi je bilo dosadno na plazi bez citanja i nisam imao kioska blizu sve do Starigrada, a njega sam uzeo sa 5 litara vode "Sv.Rok"...taman da polijem vampira[

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/03/2012 : 19:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feka82

ide Jimy Gitara
u crno-bijeloj verziji jer ga nemamo , a gdje cemo napraviti rupu i to za 39,90KN

Da, bas poslije katastrofe od "Prokl.blaga" jos nam fali Jimmy re-skeniran...pih

Paradzije jedne!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/03/2012 : 20:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ maelstrom

Oho, pa ovdje se izmišlja, podmeće i insinuira, da baš ne kažem laže, uz istodobno ničim utemeljeno optuživanje mene da ne govorim istinu kad kažem da kupujem VČ-ova izdanja!!! Eto recimo, ja sam na topicu o Zagoru extra 207. Prokleto blago ostavio samo jedan post,i to ovo:

quote:
Ma sve je vrlo jednostavno: beskrajnim ponavljanjem Zagorovih epizoda Ludens dobro zarađuje, što s Dylanom ne bi bio slučaj, baš kao ni s bilo kojim drugim junakom. Zašto ne bi sad izdali Prokleto blago, pa kroz 2-3 godine opet kad recimo krenu s reprintima specijalaca, kad će se uvijek dobro prodati. Uostalom, ovo izdanje je i raritet: na unutarnjoj stranici korica piše "Tekst: SCLAVI", a na prvoj stranici "TEKST: G. NOLITTA"!

E pa ako je ovo veličanje Ludensa, onda sam je Digging Bill. Još ih podjebajem (isprike na izrazu) zbog beskrajnog ponavljanja istih epizoda baš iz razloga zarade, kao i zbog tiskarske greške na korici, a imputira mi se da "upućujem hvalospjeve Ludensu"??? Da nije smiješno bilo bi tužno.

O sumnjama da ne govorim istinu kad kažem da kupujem VČ-ove stripove ne želim ni trošiti riječi jer s intrigantima na taj način ne komuniciram. Makar, kojim smjerom ide izdavačka politika VČ-a, s usporavanjima serijala, mijenjenjima formata i(li) ukidanjima istih, bojim se da će biti sve manje njihovih stripova za kupnju.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/03/2012 : 20:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
P.S. Još jedan tužan detalj: ovdje se sasvim ozbiljno tvrdi da onaj tko nekoga ili nešto kritizira (u konkretnom slučaju ja s vrlo blagom i u krajnjoj liniji dobronamjernom kritikom izdavačke politike VČ-a) nužno mora biti zainteresirana strana i raditi za konkurenciju?!?!? Ja kao kupac i jedan od onih zbog kojih VČ valjda i izdaje stripove nemam pravo reći da mi se nešto recimo ne sviđa, a da odmah ne budem proglašen Ludensovim plaćenikom ili nečim sličnim??? Pa to je stvarno žalosno, to naime da još uvijek postoje totalitarni umovi koji razmišljaju u stilu "ako nisi s nama, onda si protiv nas"!

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/03/2012 : 08:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

P.S. Još jedan tužan detalj: ovdje se sasvim ozbiljno tvrdi da onaj tko nekoga ili nešto kritizira (u konkretnom slučaju ja s vrlo blagom i u krajnjoj liniji dobronamjernom kritikom izdavačke politike VČ-a) nužno mora biti zainteresirana strana i raditi za konkurenciju?!?!? Ja kao kupac i jedan od onih zbog kojih VČ valjda i izdaje stripove nemam pravo reći da mi se nešto recimo ne sviđa, a da odmah ne budem proglašen Ludensovim plaćenikom ili nečim sličnim??? Pa to je stvarno žalosno, to naime da još uvijek postoje totalitarni umovi koji razmišljaju u stilu "ako nisi s nama, onda si protiv nas"!

1000% točno
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5433 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 08/03/2012 : 09:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma opusteno,ocito je decko hteo da pise o profesionanom odnosu Fibre umesto Veselog Cetvrtka...a i ljubitelj je naucne fantastike
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 08/03/2012 : 10:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Zistis
Ma opusteno,ocito je decko hteo da pise o profesionanom odnosu Fibre umesto Veselog Cetvrtka...a i ljubitelj je naucne fantastike

Kladim se da je iz Novoga Sada i da obozava tenis

Edited by - Jasko on 08/03/2012 10:12:38
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 08/03/2012 : 10:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ma da, ako i iznesem neku kritiku na račun VČ-a, ili bilo kojeg drugog izdavača, to je uvijek jedino iz razloga što bih kao čitatelj i kolekcionar želio da izdanja budu kvalitetnija, tehnički bolje odrađena i redovitija. A onda me se poklopi da zastupam nečije interese i sigurno ne govorim istinu o nekim stvarima. Svašta...

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 08/03/2012 : 10:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma da, ako i iznesem neku kritiku na račun VČ-a, ili bilo kojeg drugog izdavača, to je uvijek jedino iz razloga što bih kao čitatelj i kolekcionar želio da izdanja budu kvalitetnija, tehnički bolje odrađena i redovitija. A onda me se poklopi da zastupam nečije interese i sigurno ne govorim istinu o nekim stvarima. Svašta...

Ne mozes biti i dobar i los
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/03/2012 : 10:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
A onda me se poklopi da zastupam nečije interese i sigurno ne govorim istinu o nekim stvarima. Svašta...

Hm, merkam odavde stablo koje ima debelu/masnu granu, cenim da moze izdrazati 120 kg zive vage. Pa ti nastavni....
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/03/2012 : 20:55:56  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote

Kakva je ovo cenzura ,je li u pitanju bila neka zabrana pusenja u to vreme.??

Nema,nema niko tako lepe dragane.

Edited by - radulovic marko on 12/03/2012 20:57:50
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
605 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 12/03/2012 : 21:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

Kakva je ovo cenzura ,je li u pitanju bila neka zabrana pusenja u to vreme.??

haha. zanimljivo opažanje
inače meni odlična epizoda koju imam kao glancere zlatne serije :)

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 12/03/2012 : 22:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
A baš ti dobro došlo da se malo pohvališ, a?

Šala, naravno. I meni je ova priča vrlo solidna, a uz Ferrijev crtež još i bolje.

A što se tiče ovog s cigarom, nije to jedini biser iz Dnevnikove kuhinje. Jedan od meni najjačih misterija je Chico šerif, gdje su iz neobjašnjivog razloga umjesto Bronca Mastersona Chicu ubacili nekakvu hrpu zemlje pod nogu.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18888 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/03/2012 : 13:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

A baš ti dobro došlo da se malo pohvališ, a?

Šala, naravno. I meni je ova priča vrlo solidna, a uz Ferrijev crtež još i bolje.

A što se tiče ovog s cigarom, nije to jedini biser iz Dnevnikove kuhinje. Jedan od meni najjačih misterija je Chico šerif, gdje su iz neobjašnjivog razloga umjesto Bronca Mastersona Chicu ubacili nekakvu hrpu zemlje pod nogu.

živa istina, volim Dnevnik ko svoju dijecu ali zbog tih stvari šizim, i to danas...tada to nismo ni znali pa je bio Dnevnik idealan i neponovljiv izdavać...ali dosta su srali sa tom cenzurom.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 14/03/2012 : 00:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Dobre stvari u ovom klasiku.
Pitam se do kada će gurati...
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 14/03/2012 : 15:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Gurat će dok je i nas
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/03/2012 : 15:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
To klasik izdanje je odlično, a bilo bi čisto savršenstvo da sadrži sve naslovnice...
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000