forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Vaš naj izdavač 3/2012 (Fibra je pobjednik)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
1. Fibra 36%
2. Libellus 19%
3. Darkwood 18%
4. Veseli Četvrtak 8%
5. Ludens 6%

Nakon dva treća mjesta (2008. i 2010.) Fibra je marljivim radom i kvalitetom stigla na prvo mjesto izdavača na forumu. Zabilježena je najuvjerljivija pobjeda u tri glasanja do sada.
Libellus, pobjednik 2008. je ponovio svoje drugo mjesto iz 2010. godine. Konstatno u vrhu, a to mogu samo najbolji.
Treći za dlaku je Darkwood koji vrlo brzo napreduje i osvaja srca stripoljubaca.
Pobjednik prošlog glasanja VČ je završio četvrti, a Ludens peti (uvijek pri vrhu, no u silaznoj putanji).
Vidimo se ponovo 2014 godine.

U 11. mjesecu 2010. poll se završio ovim rezultatima:
1. Veseli Četvrtak 30%
2. Libellus 18%
3. Fibra 17%
4. Ludens 11%
5. Darkwood 7%

U 3. mjesecu 2008. poll se završio sa ovim rezultatima:
1. Libellus 32%
2. Ludens 18%
3. Fibra 15%
4. Beli Put 12%
5. Veseli Četvrtak 7%

Evo nakon 2008. i 2010 godine, treći put poll u kojem se može vidjeti koji vam je omiljen izdavač, kojemu najviše vjerujete, od kojega najradije kupujete.
Da se posjetimo, 2008. je pobjednik bio Libellus, a 2010. Veseli Četvrtak.
Da vas vidim sada...

Results:
Algoritam [1%] 1 votes
Bookglobe [1%] 1 votes
Darkwood [18%] 19 votes
Fibra [36%] 39 votes
Komiko [1%] 1 votes
Lavirint [3%] 3 votes
Libellus [19%] 20 votes
Ludens [6%] 6 votes
Malagma [1%] 1 votes
Marketprint [0%] 0 votes
Mentor [1%] 1 votes
Phoenix [4%] 4 votes
Strip-agent [1%] 1 votes
System Comics / Dagda [2%] 2 votes
Veseli Cetvrtak [8%] 9 votes

Poll Status: Locked »» Total Votes: 108 counted »» Last Vote: 19/03/2012 20:40:31

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 20/03/2012 20:11:36

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu vjerovati. Sawitch je postavio isti ovakav poll dok sam ja kuckao svoj.
Kolike su šanse da se tako nešto dogodi...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26843 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ja kupujem stripove a ne izdavače.
Izdavači su mi kao kupcu prirodni neprijatelji.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 17/03/2012 : 12:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Da nema izdavaca, nebi ti imao ni stripova za kupovati. Mislim, ja donekle razumijem sto si htio rec ovim postom, al ne mozes nekoga tko ti omogucuje da nabavljas stripove nazivat neprijateljem.

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/03/2012 : 12:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
VAN GOGH!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

quote:

Da nema izdavaca, nebi ti imao ni stripova za kupovati. Mislim, ja donekle razumijem sto si htio rec ovim postom, al ne mozes nekoga tko ti omogucuje da nabavljas stripove nazivat neprijateljem.

Tako nešto je i Macan rekao. U smislu da povezanost proizvođač-potrošač ne garantira jednake ciljeve kada se priča o izlaženju, cijenama, kvaliteti, odabiru stripa i ostalim kategorijama kod izdavanja stripova...

Edited by - Obi-wan on 17/03/2012 12:49:22
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26843 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
uvijek ima drugih izdavača a ako i nema onda bi uštedija puno love pa opet dobro

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

VAN GOGH!

U odnosu pa poll iz 2010 izbacio sam Van Gogh/Dani i Beli Put, a ubacio Malagma i Komiko jer mi se čine atraktivniji trenutno (ima samo 15 mjesta)...

Edited by - Obi-wan on 17/03/2012 12:42:04
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 17/03/2012 : 12:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

quote:

Da nema nas kupaca,izdavači ne bi postojali...

simbioza
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 17/03/2012 : 12:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Moram da se složim sa jakijem.
Ne smatram ih baš za neprijatelje, ali me njihovo dobrostanje ni najmanje ne zanima. Kao kupac uvek gledam isključivo lični interes, pa u zavisnosti od toga biram novo, staro ili strano izdanje, kako mi gde najviše odgovara. Tako da nemam naj izdavača.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zorglub

Ne smatram ih baš za neprijatelje, ali me njihovo dobrostanje ni najmanje ne zanima. Kao kupac uvek gledam isključivo lični interes, pa u zavisnosti od toga biram novo, staro ili strano izdanje, kako mi gde najviše odgovara. Tako da nemam naj izdavača.

Ipak, moraš priznati da neki izdavači ispoljavaju već poštovanje prema kupcima nego drugi. Mislim na kvalitet, cijene, završavanje serijala i slične stvari.

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 17/03/2012 : 12:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je jasno da svi kupci gledaju svoj interes, a ne inters izdavaca, ali moras razumjeti, kao sto su neki vec naveli, da tu postoji simbioza i da ako kupci ne kupuju, izdavaci ce propasti, a ako izdavaci propadaju, kupci nece imati sto kupovati.

I koliko sam ja skuzio cilj ovog topica nije stvaranje fan kluba za nekog izdavaca, nego jednostavno pokazatelj u kojeg izdavaca kupci imaju najvise povjerenja, jer ako zbog nekog sranja kupci izgube povjerenje u nekog izdavaca, tesko ce mu se vracat, pa makar kasnije bio i najbolji.

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Cilj polla je utvrđivanje kako koji izdavač kotira kod kupaca. Konkretno, tko radi dobar posao. Kada završi poll, napravit ćemo poredbu sa mojim pollovima iz 2008. i 2010. godine i vidjeti tko je napredovao ili nazadovao...

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 17/03/2012 : 12:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Ipak, moraš priznati da neki izdavači ispoljavaju već poštovanje prema kupcima nego drugi. Mislim na kvalitet, cijene, završavanje serijala i slične stvari.

Slažem se. Ali onda pričamo o najpouzdanijim izdavačima.
Recimo, Fibra ima kvalitetna izdanja i zanimljive naslove, drži dobar tempo kod serijala. Ali šta sve to vredi kad su mi njihova izdanja u najvećem broju slučajeva cenovno nedostupna. I onda ako je izdanje na engleskom jeftinije, biram njega. Ima još primera, ovo sam uzeo kao ilustraciju.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Sve to stoji. Na kraju, uzmeš sve faktore koje jedan izdavač nudi, napraviš presjek i vidiš koji ti je najbolji. Fibra recimo nudi kvalitet i pouzdanost, ne odgovara ti cijena. Kod nekih drugih je obratno. Ti znaš šta je tebi najvažnije pa glasaš u skladu s tim...

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13466 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 17/03/2012 : 12:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Phoenix, Fibra, Darkwood. Glasao za prve.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 12:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Fibra do sada ima dva treća mjesta. Da li će konačno zasjesti na vrh. Ili se Bonellijevci još nisu vratili s ručka...

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19703 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/03/2012 : 13:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Bookglobe... nemojte me odmah napasti, glasao sam za njih jer objavljuju meni draže stripove od drugih navedenih istina je da bi mogli ubrzati tempo, ali meni je važno da imam stripove koje volim

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/03/2012 : 13:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Veseli Četvrtak
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2012 : 13:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Bookglobe... nemojte me odmah napasti, glasao sam za njih jer objavljuju meni draže stripove od drugih navedenih istina je da bi mogli ubrzati tempo, ali meni je važno da imam stripove koje volim

Zašto bi te netko napadao. Pa ne držiš ti Bookglobe. A i da držiš, svaki izdavač ima pravo na svoju izdavačku politiku. Mi smo tu da podržimo kupovanjem ili ne.
Slažem se da Bookglobe ima sjajnih stripova, ali nikako mi ne leži to beskrajno započinjanje i ne nastavljanje serijala...
Corto i Bone su sjajni primjeri da i Bookglobe može ako hoće...

Edited by - Obi-wan on 17/03/2012 13:03:50
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 17/03/2012 : 13:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
Mentor

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19703 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/03/2012 : 13:12:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by tinton

Zašto bi te netko napadao. Pa ne držiš ti Bookglobe. A i da držiš, svaki izdavač ima pravo na svoju izdavačku politiku. Mi smo tu da podržimo kupovanjem ili ne.
Slažem se da Bookglobe ima sjajnih stripova, ali nikako mi ne leži to beskrajno započinjanje i ne nastavljanje serijala...
Corto i Bone su sjajni primjeri da i Bookglobe može ako hoće...

Ma na sawitchevom topicu su pljuvali po bookglobeu, pa zato..

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 17/03/2012 : 13:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Za sada Darkwood, jer mi odgovara odnos cena/kvalitet/obim izdanja

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8584 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 17/03/2012 : 13:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Fibra- stripovi po mom ukusu...ok, osim Millerovog Daredevila, ali razumijem taj potez

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/03/2012 : 13:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Prerano je za ovakav topic, budući se dosta novih izdavača (nadajmo se) tek treba pojaviti. Pričekajmo Malagmu, Agarthija i možda još nekog, pogotovo ako ili kad budu nudili više od Bonellija!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/03/2012 : 13:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Dvoumim se izmedju Systema i Komika... Glas Systemu jer je najpristupacniji i (trenutno) ima vise naslova na mojim policama od njega ali Komiko preti da ce da ga prestigne uskoro. :)
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000