forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BIH Bonelli
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 61

teller
Advanced Member

Slovenia
19067 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/03/2012 : 09:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Sad tek vidim da će kasniti.

gdje to vidiš?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2514 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 19/03/2012 : 10:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Na stripovi.ba forumu
"Ovo "rapidno primiče" smo čini mi se mi najsvjesniji... kako sada stvari stoje, najvjerovatnije če samozadati i najavljeni datum od 30.03. biti probijen sa izlaskom prvog Bonellija.... Razloga možemo navesti realnih ili manje realnih, ali nadamo se da probijanje roka neće biti duže od 7 dana ili najkasnije do otvaranja STRIPITI FESTA u Sarajevu...

Zbog ovog kašnjenja ćemo se probati iskupiti sa izlaskom više od jednog broja istovremeno, ali i to zavisi od više faktora, (a nisu novci ))

Izvinjavamo se zbog vjerovatnog startnog kašnjenja, ali jednostavno neke stvari mi nismo mogli ubrzati jer nisu u našim rukama..."

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19067 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/03/2012 : 10:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Na stripovi.ba forumu
"Ovo "rapidno primiče" smo čini mi se mi najsvjesniji... kako sada stvari stoje, najvjerovatnije če samozadati i najavljeni datum od 30.03. biti probijen sa izlaskom prvog Bonellija.... Razloga možemo navesti realnih ili manje realnih, ali nadamo se da probijanje roka neće biti duže od 7 dana ili najkasnije do otvaranja STRIPITI FESTA u Sarajevu...

Zbog ovog kašnjenja ćemo se probati iskupiti sa izlaskom više od jednog broja istovremeno, ali i to zavisi od više faktora, (a nisu novci ))

Izvinjavamo se zbog vjerovatnog startnog kašnjenja, ali jednostavno neke stvari mi nismo mogli ubrzati jer nisu u našim rukama..."

"a nisu novci"...pa bilo bi malo prebrzo da su novci u pitanju...i to če da dođe na red, bojim se.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19067 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/03/2012 : 10:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
a iskreno se nadam da se najava ne zamakne za jedan dan pa da to izpadne datum izlazka na 1 april/travanj.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 19/03/2012 : 11:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
štampari su najveća bagra :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/03/2012 : 12:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Tako je, sve otpustiti pa onda rucno precrtavati i upisivati. :DDPppPpPppPpP

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 20/03/2012 : 02:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
Ako se vec radi o BiH stripovima,licno/osobno bi predlozio da se ubaci zuto-plava kombinacija na hrbatima,kao na primjer plavi hrbat sa zutim slovima i bijelim brojem,to bi bilo nesto kao zastava BiH i samim tim jako orginalna stvar,ali to je samo moje misljenje.Ako Zagor krene od prvog broja neznam da li cu ga uzimati ,jer ga imam i u ZS ,a i onako vec kupujem klasike i redovne,to sto se tice te price o odiseji nikako ne svacam koji su to brojevi.Ako bi Zagor izlazio jednom sedmicno uzimao bi i njega,ali mi to izgleda kao san,ako se budu u prevod ubacivali turcizmi poput sabaha,merhaba,avaza,dzeneta i dzehenema znatno bi mi mogli ubiti zelju za sakipljanjem.MOJA PODRSKA IZDAVACU,ZNAM DA CU SAKUPLJAT MV,PA KAKAV GOD MU PREVOD BIO.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 20/03/2012 : 07:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by herzegovina.boy

Ako se vec radi o BiH stripovima,licno/osobno bi predlozio da se ubaci zuto-plava kombinacija na hrbatima,kao na primjer plavi hrbat sa zutim slovima i bijelim brojem,to bi bilo nesto kao zastava BiH i samim tim jako orginalna stvar,ali to je samo moje misljenje.Ako Zagor krene od prvog broja neznam da li cu ga uzimati ,jer ga imam i u ZS ,a i onako vec kupujem klasike i redovne,to sto se tice te price o odiseji nikako ne svacam koji su to brojevi.Ako bi Zagor izlazio jednom sedmicno uzimao bi i njega,ali mi to izgleda kao san,ako se budu u prevod ubacivali turcizmi poput sabaha,merhaba,avaza,dzeneta i dzehenema znatno bi mi mogli ubiti zelju za sakipljanjem.MOJA PODRSKA IZDAVACU,ZNAM DA CU SAKUPLJAT MV,PA KAKAV GOD MU PREVOD BIO.

Vec je receno da ce izdanja biti vjerna originalu tako da ce i hrbat biti isti kao u Italiji,ne daj Boze da hrbat bude u plavoj i zutoj boji kao sto predlazes to bi tek uzas bio Normalno da nece biti avaza,dzeneta i slicno jest ovo bosanski jezik ali to su turcizmi i nema potrebe za tim u stripu ;) Eto taman ce prevesti poslao sam ga u dzenet Nema dalje

Nemam potpis...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/03/2012 : 09:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
samo nemojte cirkusa :D
na drugim forumima se plaše da ne bude zagor govorio čiki BA

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 20/03/2012 : 09:15:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

samo nemojte cirkusa :D
na drugim forumima se plaše da ne bude zagor govorio čiki BA

Nemam potpis...
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 20/03/2012 : 20:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Magico_Vento

quote:

Vec je receno da ce izdanja biti vjerna originalu tako da ce i hrbat biti isti kao u Italiji,ne daj Boze da hrbat bude u plavoj i zutoj boji kao sto predlazes to bi tek uzas bio Normalno da nece biti avaza,dzeneta i slicno jest ovo bosanski jezik ali to su turcizmi i nema potrebe za tim u stripu ;) Eto taman ce prevesti poslao sam ga u dzenet Nema dalje

Eto je onda dobra stvar,sto se nece ubacivat turcizmi i sl.Bice mi zadovoljstvo kupovat MV jer ga do sada nisam uzimao ni od jednog izdavaca,a da ce Bog da nas izdavac zazivi i prezivi sve one nevolje koje izdavastvo bilo cega danas donosi ,a tek stripova.Kao i da ce se sve one optimisticne najave ostvariti u potpunosti,jest da ne radim i da sa parama ne stojim najbolje,ali uvjek bi se snasao da kupim 4-5 mjesecni izdanja,mozda i duplo vise ako bi izlazili sedmicno ili dvosedmicno.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 20/03/2012 : 21:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote

Ekskluzivno!Skenovi novog be ha Cagora.Friško ukradeno iz štamparije!Piraterija!
Očigledno se da primjetiti kako je izdavač turcizme ubacio u prekomjernoj dozi,vjerovatno u inat nekim pokličima iz herzegovine.

Wtf?

Edited by - bagi on 20/03/2012 21:33:41
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/03/2012 : 21:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
E, komšije, ako ovakav bude prijevod letit će mi Agarthijev strip kroz pendžer. Bit će kijamet...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/03/2012 : 21:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
ma covek se zeza...inace odmah vam mogu pouzdano reci da se nece raditi o bih ulicarskom jeziku

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/03/2012 : 22:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Znam da se zeza, i ja se zezam :D
Rekli su da će biti standardni BiH jezik. Onakav kakav nalazite recimo u titlovima (meni najpoznatiji :D).

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 20/03/2012 : 23:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
Ovo bi trebalo kao da ide na moj racun o poklicima iz Hercegovine,da se razumijemo nemam ja nista protiv bosanskog jezika,mada je za mene uvjek i zauvjek jedini jezik bio srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski kako se kome vise svidja,naravno pored njega su postojali i makedonski i slovenski koji se razlikuju u manjoj ili vecoj mjeri,a sada se odjednom pojavljuju bosanski,crnogorski,mozda ce i na kosovu mjesto albanskog poceti da pricaju kosovarski,ma kako god jedino mi u Hercegovini nismo izmislili Hercegovacki jezik.Neka mi neko od vas objasni kako i jedan Hercegovac moze reci da prica bosanski,kada je to neizvodljivo,bolje da ste ga nazvali bosnjackim tada bi to moglo proci i u Hercegovini.

Vasi roditelji nisu ucili Bosanski ,zasto jer nije nigdje sluzbeno postojao ,kao ni Bosnjaci do u nazad 20 i kusur godina.Jos da dodam da ja nemam nista protiv turcizama i drugih arhaizama ali da oni ne izlaze iz okvira savdalinki.Svako drugo izmisljanje nekih drugih jezika na prostorima bivse SFRJ ,smatram cistim silovanjem srpsko-hrvatskog rijecnika pa svi koji misle suprotno mogu da se ljute koliko im drago,to je moje stajaliste.

Mozda sam malo presao neke odredbe sa stipovi.com ,ali odma moderatorima mogu rec da nema potrebe da me upozoravaju jer ja sam rekao sto sam mislio rec i vise se necu oglasavat po pitanju jezika,ako mi se budu svidjali uzimacu ih bez obzira na prevod,jer i ovako i onako se svi savrseno razumijemo pa kojim god mi jezikom pricali.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 21/03/2012 : 00:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo bi trebalo kao da ide na moj racun o poklicima iz Hercegovine,da se razumijemo nemam ja nista protiv bosanskog jezika,mada je za mene uvjek i zauvjek jedini jezik bio srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski kako se kome vise svidja,naravno pored njega su postojali i makedonski i slovenski koji se razlikuju u manjoj ili vecoj mjeri,a sada se odjednom pojavljuju bosanski,crnogorski,mozda ce i na kosovu mjesto albanskog poceti da pricaju kosovarski,ma kako god jedino mi u Hercegovini nismo izmislili Hercegovacki jezik.Neka mi neko od vas objasni kako i jedan Hercegovac moze reci da prica bosanski,kada je to neizvodljivo,bolje da ste ga nazvali bosnjackim tada bi to moglo proci i u Hercegovini.

Vasi roditelji nisu ucili Bosanski ,zasto jer nije nigdje sluzbeno postojao ,kao ni Bosnjaci do u nazad 20 i kusur godina.Jos da dodam da ja nemam nista protiv turcizama i drugih arhaizama ali da oni ne izlaze iz okvira savdalinki.Svako drugo izmisljanje nekih drugih jezika na prostorima bivse SFRJ ,smatram cistim silovanjem srpsko-hrvatskog rijecnika pa svi koji misle suprotno mogu da se ljute koliko im drago,to je moje stajaliste.

Mozda sam malo presao neke odredbe sa stipovi.com ,ali odma moderatorima mogu rec da nema potrebe da me upozoravaju jer ja sam rekao sto sam mislio rec i vise se necu oglasavat po pitanju jezika,ako mi se budu svidjali uzimacu ih bez obzira na prevod,jer i ovako i onako se svi savrseno razumijemo pa kojim god mi jezikom pricali.

Uuuu brate hercegovački,nije li ti možda naumpalo da se zajebavam? Nisi vidio onaj smajli na kraju? E jebo ga ti,otišao si predaleko,pošla ti pjena na usta...Bez veze...

Wtf?
Go to Top of Page

doktor78
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
351 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 21/03/2012 : 16:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send doktor78 a Private Message  Reply with Quote
Zalosno je da i ovakve teme ne mogu proci bez nacionalistickih ispada. Kad bi ljudi znali koliko svi jezici sa ovih prostora sadrze turcizama, ne bi ih mogli smjestati samo u sevdalinke (npr.admiral, hajduk,badem,bakar,biber, ćilim,čarape,čizme...)

Edited by - doktor78 on 21/03/2012 17:48:38
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1923 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 21/03/2012 : 18:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by doktor78

Zalosno je da i ovakve teme ne mogu proci bez nacionalistickih ispada. Kad bi ljudi znali koliko svi jezici sa ovih prostora sadrze turcizama, ne bi ih mogli smjestati samo u sevdalinke (npr.admiral, hajduk,badem,bakar,biber, ćilim,čarape,čizme...)

Pa nije bilo nekog nacionalistickog ispada
Naravno da ima turcizama na ovim prostorima a sad ima sve vise amerikanizama
Nek se prvo pojavi strip, ko kupi nek komentarise sta mu ne/smeta.
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 21/03/2012 : 23:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kais,zejtin,secija,cardak,muma,burma(vera),vidis znam i ja mnoge,ali sam samo njih nekoliko napisao.Onaj ko me licno/osobno poznaje zna da u opste nisam nacionalista ,niti sam ikada bio,jer inace mi nebi hodza bio najbolji prijatelj(on prica bosanski i sasvim se dobro razumijemo i bez prevodioca iako ja ne pricam bosanski.
Samo ne volim da se neko zajebava na moj racun,jer znam da vi u Bosni manje ili vise nas u Hercegovini,smatrate ili ustasama ili cetnicima zavisno od polozaja kao i svercerima svega i svacega,ali necu vise od tome jer se udaljismo od prvobitne teme,JOS 10 DANA...

P.S. Svi koji su se nasli uvrijedjeni mojim postovima,zelim iskreno da se izvinim /ispricam ili da mi se halali.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 22/03/2012 : 00:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kais,zejtin,secija,cardak,muma,burma(vera),vidis znam i ja mnoge,ali sam samo njih nekoliko napisao.Onaj ko me licno/osobno poznaje zna da u opste nisam nacionalista ,niti sam ikada bio,jer inace mi nebi hodza bio najbolji prijatelj(on prica bosanski i sasvim se dobro razumijemo i bez prevodioca iako ja ne pricam bosanski.
Samo ne volim da se neko zajebava na moj racun,jer znam da vi u Bosni manje ili vise nas u Hercegovini,smatrate ili ustasama ili cetnicima zavisno od polozaja kao i svercerima svega i svacega,ali necu vise od tome jer se udaljismo od prvobitne teme,JOS 10 DANA...

P.S. Svi koji su se nasli uvrijedjeni mojim postovima,zelim iskreno da se izvinim /ispricam ili da mi se halali.

O kojih 10 dana ti pricas?

Nemam potpis...
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 22/03/2012 : 01:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

O deset dana do izlaska stripa,sada vec devet,ako se ne probije termin.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 22/03/2012 : 07:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

O deset dana do izlaska stripa,sada vec devet,ako se ne probije termin.

Ocito nisi u toku,davno je probijen

Nemam potpis...
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 22/03/2012 : 09:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Neću spominjati one nacionalističke "pridjeve" što si naveo za hercegovce,nije vrijedno spomena.A da ste šverceri,jeste,brate,jeste...

Wtf?

Edited by - bagi on 22/03/2012 10:52:03
Go to Top of Page

CZdravko
New Member

291 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 22/03/2012 : 10:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit CZdravko's Homepage  Send CZdravko a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod turcizama malo ljudi zna da je "bre" turcizam... Ali to nije tema danasnje emisije... :-) S nestrpljenjem iscekujem ova izdanja... Posto sam veliki fan Dylan Doga volio bih da ga vidim u BiH izdanju... samo ne znam vise sta bi od Doga mogli objavljivati, a da nije neko u regionu objavio ili poceo objavljivati (cak i vise puta)... Mislim, kupovao bih sta god bi objavili radi kolekcije i radi podrske izdavacu, ali vise mi je muka od dupliranih izdanja u kolekciji... a nije neko rjesenje ni da krenu od recimo broja 300, jer bi ih VC stigao kad-tad i onda opet imamo duplirana izdanja, kao sto ce biti slucaj sa ludensom i veselim kad ludens objavi "Carobnog frulasa" (ili kako ga god oni prevedu :-D)...

Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com
Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8
Go to Top of Page
Page: of 61 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.05 seconds. Snitz Forums 2000