forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/03/2012 : 20:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Čini mi se da je tek jučer ovaj čuveni 250. broj izašao na kioske u Italiji, pa sam malo išao na talijanski NN forum i pokušao preko googleovog prevoditelja prevesti. Što sam uspio razaznati:

1. Prosječna ocjena forumaša za ovu epizodu je 8-9/10
2. Svi su oduševljeni Giardovim crtežom
3. Većina fanova podržava ovaj zaokret nakon ne baš uspješnih Viettine sage rata svjetova
4. Ponovno se osjeća nostalgičarski duh iz početnih epizoda sa scenama poput lupanja vrata Reiseru, kupovanju vinilskih ploča i slično.
5. Nove scene koje se mogu primijetiti su emocionalni prikaz Legsine usamljenosti, Sigmundova unutarnja borba sa svojom tajnom, prikaz prvih dana doktorice Leyle Ducheteau, i Sada Skotos dobiva dosta prostora, a i sam uskrsli Skotos opet postaje zanimljiv...
6. Naravno, svi željno iščekuju sljedeće epizode.

Edited by - Jerry Krause on 18/03/2012 20:37:43
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17908 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 19/03/2012 : 11:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
hm svašta :D
svaka čast

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/03/2012 : 11:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Dakle mini-reboot s detaljnijom i čini se slojevitijom razradom inicijalne priče. Strah me da, ako se ovo pokaže isplativim bude prihvaćeno od čitatelja kako sugerira ocjena, u Bonelliju ne zaključe da nekakav kontinuitet i slične trice nemaju smisla. Pa nastave s varijacijom originalne priče, u kojoj ćemo valjda upoznati i predživote mutanata na Đavoljem otoku, i Ljudi sjena i svega ostalog lijepog. Samo što će u tom slučaju broj 249. biti zaključenje originalnog serijala, a 250 početak novog.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Kranio
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 10/02/2012

Posted - 19/03/2012 : 14:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kranio a Private Message  Reply with Quote
Ovo mi se uopšte ne dopada...
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1394 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 20/03/2012 : 08:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Najnoviji De Angelisov "oproštajni" tekst o NN-u

Il duecentoquarantanovesimo albo di Nathan Never, uscito in edicola a febbraio, ha presentato l'ultima copertina della serie mensile illustrata da Roberto De Angelis. Ma per il bravo disegnatore salernitano, una delle colonne portanti della saga neveriana, non si tratta di un addio all'Agente Speciale Alfa. Lo abbiamo intervistato, per parlare del lavoro fatto finora e per farci anticipare una grossa sorpresa che attende i lettori.

Da maggio 1996 a febbraio 2012: quasi sedici anni di copertine dell'albo mensile di Nathan Never! Quali sono quelle che ti ricordi con più piacere?

In questi anni, sul mio tavolo, di copertine ne sono passate tante. Facendo due conti, tra serie regolare e vari speciali, maxi eccetera ne avrò disegnate circa 250. Tra queste ce n'è qualcuna indovinata e qualche altra che desidererei aver fatto meglio. Tra le mie preferite ci sono quella del primo gigante, "Doppio futuro", ma anche "Il sogno della farfalla" e "Vita artificiale", tutti lavori piuttosto datati. Credo che ciò dipenda dalla mia tendenza a essere eccessivamente critico con il passato recente ed eccessivamente indulgente con quello remoto. Un atteggiamento nostalgico che m'impedisce di valutare le cose lucidamente.

Osservando le tue tante immagini di copertina, si può notare una notevole evoluzione del tuo segno: dapprima più "fumettistico" e via via più vicino all'illustrazione pittorica. Come è avvenuta questa mutazione, quali sono stati i passaggi e i cambiamenti che ha subito il tuo modo di lavorare, nel tempo?

Non sono così sicuro che si possa definire evoluzione, ma che ci siano stati tanti cambiamenti sostanziali è certo. In passato, le copertine venivano realizzate in bianco e nero e colorate, quindi, in digitale da collaboratori esterni scelti dalla Casa editrice. Dal numero 122 cominciai a colorare direttamente gli originali ad acquarello, ma si trattava ancora di disegni con un'importante base di china e rifiniti con leggere velature di colore. Il risultato poteva apparire fresco e immediato, ma aveva dei limiti che trovano radici nella natura stessa dell'acquarello. Questa tecnica richiederebbe stesure leggere e trasparenti che mal si adattano a descrivere le atmosfere cupe della fantascienza di Nathan Never. Nell'ultimo periodo il mio approccio è stato più di tipo "pittorico" (non me ne vogliano i veri pittori), dove la base a china era ridotta all'osso, se non del tutto assente, e il colore, un acrilico usato con un diluente di mia invenzione, pur se concettualmente simile all'acquarello, mirava a un maggiore vigore cromatico. Potevo fare meglio? Non lo so, ma ho molto da rimproverarmi. Tra tutti gli alti e bassi, gli esperimenti e le difficoltà, comunque, mi sono sempre sentito onesto, e questo mi basta.

Quali sono le tue fonti d'ispirazione? Nel corso della tua carriera, chi sono i disegnatori (ma anche i pittori, i registi e così via) che ti hanno maggiormente influenzato?

I mie modelli sono stati tanti, troppi per poterli elencare. Inoltre, ogni "periodo" mi ha portato a includerne di nuovi, in un gioco di addizioni la cui somma è lo stile che mi ritrovo. Cerco comunque di stare attento; la tendenza dello stile, inteso come modo peculiare e inventivo di raffigurare le forme oggettive, è di perpetuarsi in una pericolosa deriva che spesso sconfina nel cliché. Delle robuste dosi di novità, curiosità e interessi possono tenere a bada la natura isolazionista dello stile, ma la battaglia resta comunque estenuante. Arricchire la propria memoria visiva è importante: film, libri, mostre, videogame, fumetti, va bene tutto. Basta avere cura di calcolarne con attenzione le proporzioni, prima di buttare tutto nel calderone della nostra mente.

Nonostante le copertine dell'albo mensile non portino più la tua firma, a partire da quella del numero 250, i lettori di Nathan Never non rischiano di perderti di vista. Raccontaci dove potranno trovare il tuo segno e svelaci, in anteprima, il progetto "neveriano" a cui stai lavorando.

In effetti, per i prossimi due anni sarò un alacre latitante. Latitante perché, fatta eccezione per qualche copertina, non apparirò nella serie regolare. Alacre perché sarò comunque molto impegnato dal nuovo progetto di Bepi Vigna. Si tratta di una miniserie in sei albi che, pur volendo raccontare ex novo le origini del personaggio, si prefigge di recuperare le atmosfere dei primi anni di vita editoriale del nostro Nathan e di approfondire alcune vicende del suo passato. Ma ci sarà molto di più. Il taglio noir e crudo della vicenda, personaggi che non sono quelli che credevamo essere e un gioco di specchi che ribalta irreversibilmente il piano sul quale poggia l'intero mondo di Nathan Never. L'appuntamento con tutto questo è tra un paio di anni, in tutte le edicole!

I Naravno Google translator:
Дуецентокуарантановесимо књига Натхан Невер, се на киосцима у фебруару, представио је најновију поклопац месечне серије илустрована Роберто Де Ангелис. Али за доброг дизајнера Салерно, један од камена темељаца у франшизног невериана, то није опростио Алфа специјални агент. Ми га је интервјуисао, да разговарамо о досадашњем раду и за нас да предвиди велико изненађење да чека читаоце.

Од маја 1996 до фебруара 2012, скоро шеснаест година регистра покрива месечну Натхан Невер! Које ли се сећате са највећим задовољством?

У последњих неколико година, на мом столу, ја сам био кроз много маске. Радиш математику, укључујући редовне серије и разним специјалним, велики и тако ћу извући око 250. Међу њима постоји неки хит и неки други који би желели да имају боље урадити. Међу мојих омиљених су први гиганта, "Дупла будућност", али "Сан лептир" и "вештачки облици живота", све ради прилично стара. Мислим да то зависи од мог тенденцију да буду превише критични према недавној прошлости и превише попустљива са даљинским. Носталгичан став који спречава ме да процени ствари јасно.

Гледајући на многим сликама иоур цовер, можда ћете приметити невероватну еволуцију свог знака: први више "цртачки" и постепено приближава сликовна илустрацију. Како је ова промена, које су кораке и промене које су претрпели на начин на који радите током времена?

Нисам тако сигуран да можемо дефинисати еволуцију, али било је много значајних промена је сигурно. У прошлости, маске су направљене од црне и беле и обојене, затим дигитално од спољних сарадника изабраних од стране издавача. Од броја 122 је почео да сликам директно у акварел оригинала, али је ипак важна основа за дизајн са Кином и завршила са лаким прања боје. Резултат је можда изгледало свеже и непосредне, али има и неких ограничења које су укорењене у природи акварела. Ова техника би захтевало транспарентне и прочитајте нацрте слабо одговарају Никада опише мрачну атмосферу фикције Натан. У последње време, мој приступ је био више као "слика" (не желим праве сликаре), где основа костију Кини је смањена, ако не и потпуно одсутна, као и боје, полован са акрилних растварач мог проналаска, иако концептуално сличан акварела, чији је циљ да примора више хроматски. Сам могао да урадим боље? Не знам, али морам много да се замери. Међу свим успонима и падовима, суђења и тешкоћа, међутим, увек сам осећао искрен, и ово је довољно за мене.

Који су ваши извори инспирације? Током своје каријере, који су дизајнери (па чак и сликари, филмски радници и тако даље) који су највише утицали на вас?

Рудника модели били превише на листу. Поред тога, свака "Период" навело ме је да обухвати новим додацима у игри чији збир је стил који сам наћи. Трудим се да будем опрезан, међутим, тренд стила, види као јединствен и инвентиван начин да показују облике објективне, је да овековечи опасан дрифт који често терене на клише. Од робусних доза новина, радозналост и интереси могу одлагати на изолационистичку природу стилу, али битка се и даље исцрпљујуће. Обогатите њихов визуелни меморија је важно: филмови, књиге, изложбе, видео игре, стрипове, све пролази. Само будите опрезни да пажљиво израчуна пропорције, пре него што баците све у котлу наших умова.

Упркос месечном насловној страни регистар више не сносе свој потпис, из броја 250, читаоци вероватно неће Натан Никад не губи из вида. Реците нам где ћете наћи ваш знак и показује нам преглед пројекта "невериано" радите.

У ствари, за наредне две године ће бити оштар бекству. Јер бегунац, осим за неке маске, неће се појавити у редовној серији. Маха јер Бићу веома заузета, али нови нацрт Бепи Вигна. Ово је минисерије у шест књига које, иако нису спремни да кажете порекло лика од нуле, што има за циљ да поврати атмосферу раног живота нашег уредничког Натан и продубљујем неке догађаје из своје прошлости. Али да ће бити много више. Рез на ноир филма и сировог прича, ликови који нису оно што смо сматрали да буде и огледало које флипс неповратно план на којем почива цео свет Никада Натанов. Именовање је уз све то за пар година, у свим ниша!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/03/2012 : 08:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
prebaci na latinicu, ovako pola ljudi nece moci da procita
ili ce se dobrano muciti
:P

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 20/03/2012 : 08:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

prebaci na latinicu, ovako pola ljudi nece moci da procita
ili ce se dobrano muciti
:P

Meni nije problem, čak mi se čini da ovaj srpski google prevoditelj bolje prevodi od hrvatskog. ;)
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17908 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/03/2012 : 08:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
rečenice niđe veze

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/03/2012 : 10:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
danielp, odlično,, morat ću si prevoditi i s talijanskog i s ćirilice...

Vidim, DeAngelis odlazi na novi projekt Bepija Vigne i neće ga biti dvije godine na redovnoj seriji NN.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 20/03/2012 10:33:17
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/03/2012 : 10:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause
a i sam uskrsli Skotos opet postaje zanimljiv...

Nemoj me zezat, uskrsli Skotos?! Aristotel je umro čistom smrću - metkom u glavu izbliza. Pa to onda jest reboot, osim ako je radnja iz prošlosti ili je ovaj neki klon starog Skotosa.

A Giardov crtež i meni je fantastičan, tu dileme nema!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 20/03/2012 : 16:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ne mora značit da je reboot ili da oživljuju mrtve.

To su vjerojatno priče koje se odvijaju u prošlosti, a koje nismo vidjeli.
Dakle, svojevrsni filleri.

A hoće li DeAngelis i dalje nama raditi zamjenske naslovnice???
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17908 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/03/2012 : 19:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
da se scenaristi nisu toliko zapetljali pa sad reboot jedino logično rješenje???

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1394 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 20/03/2012 : 20:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Evo i Cro:
Duecentoquarantanovesimo knjiga Nathan Nikada, na kioscima u veljači je predstavio najnoviji poklopac mjesečnoj seriji ilustrirati Roberto De Angelis. No, za dobar dizajner Salerno, jedan od kamena temeljaca franšiznog neveriana, to nije zbogom Alfa specijalni agent. Mi smo ga intervjuirali, govoriti o obavljenom poslu do sada i za nas predvidjeti veliki iznenađenje koja čeka čitatelja.

Od svibnja 1996 do veljače 2012, gotovo šesnaest godina u registar obuhvaća mjesečne Nathan nikada! Koje sjećate li se s najviše užitka?

U posljednjih nekoliko godina, na mom stolu, ja sam bio kroz mnogo korica. Za izračun, uključujući i regularnoj seriji i razne posebna, velika pa ću privući oko 250. Među njima postoji neki hit i neki drugi koji bi željeli da je to učinio bolje. Među mojih favorita su prvi od diva, "Double budućnost", ali "Dream od Butterfly" i "umjetni život", sve radi dosta star. Mislim da to ovisi o mojoj sklonosti biti pretjerano kritičan prema nedavnoj prošlosti i previše popustljiva s daljinskim upravljačem. Nostalgični odnos koji sprječava me za procjenu stvari jasno.

Gledajući mnoge fotografije svog naslovnici, možda ćete primijetiti znatan razvoj vašeg znaka: prvi više "cartoony" i postupno bliži slikovne ilustracije. Kako je ova promjena, što su koraci i promjene koje su pretrpjele način rada tijekom vremena?

Nisam siguran da možemo definirati evoluciju, ali bilo je mnogo značajnih promjena sigurno je. U prošlosti, poklopci su od crno-bijele i boje, a zatim digitalno od vanjskih suradnika po izboru izdavača. Od broja 122 počeo je slikati direktno u akvarel izvornika, ali je još uvijek važan temelj za dizajn s Kinom i završio s laganim ispiranja boje. Rezultat možda činilo svježe i odmah, ali je imao neka ograničenja koji su ukorijenjeni u naravi akvarel. Ova tehnika zahtijeva transparentne i čitati nacrte slabo odgovaraju opisati mračnu atmosferu fikcije Natana nikada. U posljednje vrijeme, moj pristup bio više kao "slike" (Ne želim pravi slikari), gdje je osnova koštane Kini je smanjen, ako ne i potpuno odsutan i boje, a koristi se uz akril razrjeđivanje mog izuma, iako koncepcijski sličan akvarela, s ciljem da prisili više kromatska. Mogao sam i bolje? Ne znam, ali imam puno toga za sebe predbacuju. Među svim usponima i padovima, iskušenjima i teškoćama, međutim, uvijek sam osjećao iskreno, a to je dovoljno za mene.

Koji su vaši izvori inspiracije? Tijekom svoje karijere, koji su dizajneri (pa čak i slikari, filmaši i sl.) koji su najviše utjecali na vas?

U mina modeli su bili previše na popis. Osim toga, svaka "razdoblje" dovelo me da su se novim dodacima u igri čiji iznos je stil koji sam pronaći. Pokušavam biti oprezni, međutim, trend stilu, vidi kao jedinstven i inventivan način prikazati objektivne forme, je da produži opasnu drift koji često zone izlijetanja na klišej. Od robusnih doza novosti, znatiželja i interesi mogu držati izvan izolacionistički prirodu stilu, ali borba još je iscrpljujuće. Obogatite njihova vizualna memorija je važno: filmovi, knjige, izložbe, video igre, stripovi, sve ide. Dovoljno je biti oprezan da se izračunati razmjere pažljivo, prije nego što vas baciti sve u kotlu od naših misli.

Unatoč mjesečnom naslovnici registar ne snose svoj potpis, od broja 250, čitatelji vjerojatno neće Nathan Nikada više nemojte izgubiti iz vida. Recite nam gdje ćete naći svoj trag i pokazati nam pregled projekta "neveriano" radite.

U stvari, za naredne dvije godine bit će brzo bijegu. Fugitive, jer, osim za neke naslovnici, neće se pojaviti u redovnoj seriji. Hitrina, jer ja ću biti jako zauzet, međutim novi nacrt Bepi Vigna. Ovo je miniserija u šest knjiga koje, dok nisu spremni reći podrijetlo lika od nule, to je cilj vratiti atmosferu ranog života našeg uredništva Nathan i produbiti neke događaje iz svoje prošlosti. No, tu će biti puno više. Rez od filma noira i sirove priča, likovi koji nisu ono što smo vjerovali da se i zrcalo koje nepovratno okreće plan na kojem počiva cijeli svijet Nikada Nathan. Imenovanje je sve to u nekoliko godina, u svim nišama!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/03/2012 : 09:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Giardo

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/03/2012 : 10:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kako stvari stoje, dok mi dočekamo ove epizode Nathana već će odavno isteći De Angelisove "naredne dvije godine bit će brzo bijegu, Fugitive"!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/03/2012 : 11:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Kako stvari stoje, dok mi dočekamo ove epizode Nathana već će odavno isteći De Angelisove "naredne dvije godine bit će brzo bijegu, Fugitive"!

Da mi nećemo ni primijetiti da ga nije ni bilo...

Pišu na drugim sajtovima, kao da je trenutno u tijeku rad na tri mini-serije s specijalnim agentom Alfe. Tri miniserije od po šest nastavaka bit će objavljene izvan redovne serije. Prva od njih, neće vidjeti svjetlo dvije godine, a usredotočit će se na priču o Nathanovom originu. Korijeni lika bit će izmijenjeni i aktualizirani - a radit će ih Bepi Vigna i De Angelis (oko 600 stranica stripa). Dvije table iz Bonellija ovih novih miniserijala.

Drugi mini-serija, od kojoj se ništa ne zna, radit će Michele Medda i veteran Germano Bonazzi. Za treću je poznato samo da će raditi Antonio Serra.

Antonio Serra, štoviše, također radi na novoj redovnoj seriji, uz bok s Mirkom Perniolom i Davideom Rigamontijem. Dok Michele Medda, u paru s Michaelom Beneventom, radi na novoj miniseriji.

Znači, redovna serija i podržavajući miniserijali, a ktome će biti valjda još i ostali spin-off serijali. PA tu će biti svega!

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/03/2012 : 14:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Sve je ovo odlično, osim onog detalja "korijeni lika bit će IZMIJENJENI i AKTUALIZIRANI"! Kako to misle izmijenjeni i aktualizirani? Ako Nathanu izmijene prošlost on više neće biti lik kakvog znamo. Ovo me najviše brine.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/03/2012 : 14:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ne vrijedi razbijati glavu jer tko zna kad ćemo ovo dočekati. Da je nagovoriti kojeg novog izdavača da otkupe Nathana od 250-og broja, recimo ovog novog bosanskog?

Tko god od izdavača da povuče ovaj potez bio bi mu pun pogodak, jer bi sa soft izdanjem privukli veliki broj novih čitatelja kao i bivših koji su odustali zbog skupih HC izdanja.
Go to Top of Page

Kranio
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 10/02/2012

Posted - 21/03/2012 : 14:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kranio a Private Message  Reply with Quote
Pa kupio je prava za NN Srbiju, neki izdavač iz Niša.

Mogao bi isti izdavač da krene sa NN od 250
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17908 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/03/2012 : 15:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
vrijeme je da šaljete mejlove :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Kranio
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 10/02/2012

Posted - 21/03/2012 : 18:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Kranio a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Da, to će biti mini-serija od četiri epizode u nizu (250-253), u kojoj ćemo ponovno proživjeti živote Nathana, Sigmund i Legs, iz druge perspektive koja će nam omogućiti da se otkriju neke skrivene tajne koje će označiti kraj dvadesete obljetnice. A već u epizodi 254 počinje nova era pustolovina s novim junacima i novim ambijentima. No neće se nikad zaboraviti na događaje iz prošlosti, tako da će kontinuitet očito ostati više-manje netaknut...

To je iz najava sa SBE stranice...

Što se te tri mini-serije tiče, mislim da će prva biti: Nathan Never Origins, druga Legs Weawer Origins i treća Sigmund Baginov Origins. To je i rečenu u nekom intervjuusa onim Mirkom ili ne znam gde već, samo što mi nismo dobro preveli u google translatoru, ili je originalno bilo na engleskom
Ispalo je da će se prve 4 epizode(250-254)baviti prošlošću (mini saga u redovnoj seriji), a u stvari je najavljen ovaj mini serijal
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/03/2012 : 19:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ne znam ja tko je što krivo preveo preko googletranslatora, no ova gornja izjava je bila s SBE stranice. TO je minisaga vjerojatno kao uvod u postreboot univerzum, i to od 250-253 (ne 254 - to je već 5 epizode). I ne priča novi origin, nego očito služe kao filleri, ili kao epizode iz prošlosti koje nedostaju.

A ove tri miniserije od po 6 epizoda koje sam najavio stranicu prije, su van redovne serije i to je projekt za godine koje tek dolaze. Članak je iz 17. 3., to su na Cartooncomicsu odgovorili na pitanje u vezi budućnosti serijala.

http://comixfactory.blogspot.com/

Edited by - DeeCay on 21/03/2012 19:31:58
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/03/2012 : 20:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
NN nova tema srijedom:Mini - serije i re-bootovi

dobro, kad smo već aktualizirali ponavljanje nove franšize, da onda ne skrećemo s glavnog toka.

Ono što je sada svakako zanimljivo su te tri mini - serije. Dakle, što znamo? To svakako neće ići unutar postojećih ongoing serijala nego će biti nešto posve novo i to van glavne serije. Hm, da li će ta tri serijala imati zajednički nazivnik unutar kojega će biti objavljena ili će svaki biti potpuno zaseban? I znači, ne zna se još ništa ni koji će junaci biti? Ne mora ovo nužno biti loše, dapače, postoji hrpa neispričanih priča unutar već ispričanih tako da ovo može biti izvrsna stvar, a ako se i zakomplicira do besvijesti - ha meni se to sviđa Tako bar dobijem svako malo želju da pročitam već pročitano (poput GIGANATA koje sam sad nedavno ponovo uzeo u ruke)

Go Nathan!

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/03/2012 : 21:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

NN nova tema srijedom:Mini - serije i re-bootovi

Ajmo prvo mladjo postaviti pravu definiciju reboota, jer sve ove vijesti o novom Nathanu u stilu "je reboot-nije reboot" unose pomutnju. Dakle što znači riječ reboot u jednom stripu? I potkrijepiti kojim primjerom.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/03/2012 : 21:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Reboot bi blo (barem kako sam ja shvatio definiciju dosad) drastično mijenjanje određenog serijala/franšize kojim zapravo taj serijal zadržava samo osnovne crte prijašnjeg serijala dok je glavni junak netko potpuno drukčiji ili je glavni junak ostao neizmjenjen ali je došlo do drastične promjene glede vrmena/mjesta radnje. Reboot bi, npr. bio kada bi serijal Martija Misterije odjedamput stao sa redovitim epizodama i preselio se u NN univerzum. Znači, to je i dalje DSSM ali došlo je do takve korijenite promjene serijala da je eksplicite jasno da je tu riječ o nečem novom. Shodno tome, ovo što se događa Nathnu ne bih nazvao re-boot u klasičnom smislu, nego više kao nekakvo 2upopunjavanje sadržaja", uvođenje reda u Nathanov svijet ili kako već rekoh, pokušaj pripovjedan.a neispričanih priča koje se nalaze unutar ispričanih. Hm da, trebao sam ovaj "re-boot" u naslovu staviti pod navodnike:))

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.84 seconds. Snitz Forums 2000