koga interesuje...fantagraphicsova hronoloska izdanja su svako malo na bargain price-u i mogu da se kupe po 6-7 dolara...trenutno su 3 knjige po toj ceni...al ih stalno vrte.
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
koga interesuje...fantagraphicsova hronoloska izdanja su svako malo na bargain price-u i mogu da se kupe po 6-7 dolara...trenutno su 3 knjige po toj ceni...al ih stalno vrte.
A gdje, pray tell?
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
George Herriman: The Complete Krazy Kat in Color 1935–1944 XXL Hardcover, 30 x 44 cm, 632 pages, in cardboard box with handle A color facsimile of the complete pages of George Herriman’s Krazy Kat 1935–44. This reprint comes with a 100-page illustrated introduction by Alexander Braun.
Izdanje Sunday Pressa je 7 cm šire (37 x 43,4), zato što ima i crno bele table koje su šire. Koliko se sećam (mrzi me da skidam, trebaju mi merdevine), neke table u boji su bile pomalo mutne. Mislim da je to posledica ujednačavanja dimenzija, jer su table u boji bile najmanje, pa su morali da ih uvećaju. Objasnio je negde to Maresca. I Taschen ide na 44cm. Ne sumnjam da će biti maksimalno kvalitetno. Međutim, skupo je i previše obimno. Nadam se da će kasnije, kao kod Nema, ovaj materijal izdati u dve knjige. Primamljiv je i predgovor Alexandera Brauna, koji je već ulepšao izdanje Nema.
Fanta sprema prve tri godine crno belih tabli u tvrdom povezu. To je vrhunac Herrimanovog stvaralaštva, kada je mogao, u okviru table, da radi šta god mu padne na pamet. The George Herriman Library: Krazy & Ignatz 1916–1918 http://www.fantagraphics.com/krazy-1916-18/ Ovo već imam u mekom povezu, od istog izdavača, a ko zna možda izda Taschen u većem formatu.
Nema potrebe da slikam, kada je to već jako dobro urađeno na donjem linku. https://ebabble.net/the-george-herriman-library-krazy-ignatz-1916-1918/ Tu je i poređenje sa prethodnim Fantinim izdanjem sa istim sadržajem, koje je bilo u mekom povezu i manjem formatu. Staro: 9 x 0.5 x 12 inches Novo: 11.3 x 1 x 13.8 inches Pošto sam i sam poredio, mogu da dodam da je papir u novom izdanju kvalitetniji i ne tako beo kao u starom. Ima nekih razlika u tekstovima. Razumljivo, izbačen je uvodni tekst (Kim Thompson) o hronologiji prethodnih izdanja, a ubačen esej (Michael Tisserand) o odnosu izdavača Hearsta prema stripu. Nije mi jasno zašto nisu preštampani svi primeri ranih radova Herrimana koji su bili u starom izdanju. Oba izdanja, i staro i novo, su savršena, kako i priliči Fanti. Kada je u pitanju crno-bela faza, najbolje i dalje ostaje Sunday Press izdanje, zbog mnogo većeg formata. Međutim, ono je samo best of.