forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 99

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 23/03/2012 : 00:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
To sam bio gledao jednom davno pune dvije minute i skoro povratio od gluposti.
Užas.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38017 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/03/2012 : 09:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ma dobro, nije toliko glupo. Ima puno glupljih filmova, ali mozda taj tip "humora" nije za tebe. ;) (humor sam namjerno stvaio u quotation marks)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/03/2012 : 10:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kao priča o trojici tinejdžera koji jedne noći pokušavaju doći do cuge i cura film ima dosta šarma i recimo tako autentičnosti (sjetimo se sebe i svojih nesigurnosti i izgubljenosti u nekim godinama), plus anarhoidni humor, (pretjerano) pomaknuti likovi i solidan ritam, sve u svemu nije loše. Meni je najveći problem što sam od Judda Apatowa očekivao više.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/03/2012 : 21:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Noćas u 02:57 na HTV 1, Sljepoća (Blindness), r. Fernando Meirelles, Kanada / Brazil / Japan, 2008.

Na istoimenom romanu nobelovca Joséa Saramaga temeljena fantastična egzistencijalna drama s elementima trilera i horora "Sljepoća" zasad je pretposljednji redateljski projekt Brazilca Fernanda Meirellesa ("Božji grad"). Posrijedi je snažna no neujednačena alegorijska priča o iznenadnoj pojavi virusa sljepila koji će ubrzo dovesti do raspada civilizacije i gotovo potpunog gubitka ljudskosti. Saramago i Meirelles sljepoću koriste kao katalizator za kreiranje parabole o apokaliptičnoj prirodi ljudskog društva suočenog s krizom, o atavizmima i „zvjerskom“ u čovjeku, kao i o otuđenosti pojedinaca i njihovim (ne)sposobnostima za opstanak i zajednički život. Piščevo se naglašeno pesimistično distopijsko djelo drži vrlo zahtjevnim i gotovo posve nepodatnim za ekranizaciju, a o tome dobrim dijelom svjedoči i estetiziran i atmosferičan, no razmjerno pretenciozan Meirellesov film.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/03/2012 : 21:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 21:34 na HTV 2, Igra (The Game), r. David Fincher, SAD, 1997.

Egoistični Nicholas Van Orton (Michael Douglas) sposoban je bankar iz San Francisca koji je zgrtanju novca žrtvovao čitav život. Proračunat i distanciran prema drugima, Nicholas i svoj 48. rođendan provodi sam u svojoj raskošnoj vili. Uznemiren činjenicom da je u istoj dobi njegov otac počinio samoubojstvo, Nicholas tijekom večere sa svojim neobuzdanim mlađim bratom Conradom (Sean Penn) od njega primi neobičan poklon. Riječ je o složenoj igri koju zagonetna tvrtka CRS priređuje imućnim klijentima i njome im navodno iz temelja mijenja živote. Nakon što posjeti sjedište tvrtke i nevoljko pristane sudjelovati u igri, Nicholas već iste večeri otkrije da mu je netko provalio u kuću i u dječjoj lutki ostavio prijeteću poruku. No to je tek početak niza bizarnih događaja tijekom kojih će Nicholas upoznati privlačnu konobaricu Christine (Deborah Kara Unger) i na kocku staviti vlastiti život...

Iako ne spada u njegove najbolje filmove, psihološka triler drama Davida Finchera ("Klub boraca", "Društvena mreža", "Muškarci koji mrze žene") stilizirano je, intrigantno, začudno kadrirano i odlično glumljeno djelo sugestivnog paranoidnog kafkijanskog ozračja, koje efektno tematizira otuđenost i dehumaniziranost suvremenog američkog društva.

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 23/03/2012 : 23:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Oprosti na primjedbi, ali citajuci ovu recenicu:

"Iako ne spada u njegove najbolje filmove, psihološka triler drama Davida Finchera ("Klub boraca", "Društvena mreža", "Muškarci koji mrze žene") stilizirano je, intrigantno, začudno kadrirano i odlično glumljeno djelo sugestivnog paranoidnog kafkijanskog ozračja, koje efektno tematizira otuđenost i dehumaniziranost suvremenog američkog društva."

imam osjecaj da si na 2-3 djela rekao jednu te istu stvar.

Inace, gledao sam Game jos prije i meni je jako dobar film.

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/03/2012 : 00:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Noćas u 02:57 na HTV 1, Sljepoća (Blindness), r. Fernando Meirelles, Kanada / Brazil / Japan, 2008.

Na istoimenom romanu nobelovca Joséa Saramaga temeljena fantastična egzistencijalna drama s elementima trilera i horora "Sljepoća" zasad je pretposljednji redateljski projekt Brazilca Fernanda Meirellesa ("Božji grad"). Posrijedi je snažna no neujednačena alegorijska priča o iznenadnoj pojavi virusa sljepila koji će ubrzo dovesti do raspada civilizacije i gotovo potpunog gubitka ljudskosti. Saramago i Meirelles sljepoću koriste kao katalizator za kreiranje parabole o apokaliptičnoj prirodi ljudskog društva suočenog s krizom, o atavizmima i „zvjerskom“ u čovjeku, kao i o otuđenosti pojedinaca i njihovim (ne)sposobnostima za opstanak i zajednički život. Piščevo se naglašeno pesimistično distopijsko djelo drži vrlo zahtjevnim i gotovo posve nepodatnim za ekranizaciju, a o tome dobrim dijelom svjedoči i estetiziran i atmosferičan, no razmjerno pretenciozan Meirellesov film.

iako film uopće nije loš, oni koji pogledaju film za knjigu mogu pomisliti da je još jedan u nizu apokaliptično post ovo ono romana
a nije
odavno ja preporučam saramaga svima okolo, ali nitko neće da sluša

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 12:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Danas u 12:45 na RTL-u, Trener Carter (Coach Carter), r. Thomas Carter, SAD / Njemačka, 2005.

Markantni Ken Carter (Samuel L. Jackson) vlasnik je trgovine sportskom opremom koji 1999. godine prihvati posao trenera košarkaške momčadi svoje nekadašnje gimnazije u siromašnoj četvrti Richmonda. I sam bivši vrhunski sportaš, Carter ubrzo shvati da su pred njim slabi igrači kojima nedostaje ambicije. Odlučan to promijeniti, on smjesta uvede strogu disciplinu s boljim učenjem, drugačijim ponašanjem i primjerenijim odijevanjem. Time će izazvati revolt mladog Kenyona Stonea (Rob Brown) i njegovih suigrača...

Pouzdani i karizmatični Samuel L. Jackson («Pakleni šund») i mladi Channing Tatum («G.I. Joe: Kobrin uzlet») u klišeiziranoj no solidnoj sportskoj drami Thomasa Cartera («Metro»).

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 12:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 21:45 na Novoj Tv, Pokojni (The Departed), r. Martin Scorsese, SAD / Hong Kong, 2006.

Slobodna obrada izvrsne hongkonške kriminalističke drame "Pakleni poslovi", u režiji Martina Scorseseja ("Razjareni bik", "Taksist"), priča je o mladim bostonskim Ircima, policajcu Billyju Costiganu (Leonardo DiCaprio) i detektivu Colinu Sullivanu (Matt Damon). Dok je Billy poštenjačina, sin kriminalca nekad povezanog s gangsterom Frankom Costellom (Jack Nicholson), ambicioznog Colina je Costello u svoje redove regrutirao još u djetinjstvu. Kad kapetan Queenan (Martin Sheen) i narednik Dignam (Mark Wahlberg) impulzivnog Billyja infiltriraju među Costellove ljude, posao će im stalno kvariti krtica Colin.

Treća Scorsesejeva suradnja s Leonardom DiCapriom intrigantna je i kompleksna moralka o časti, požrtvovnosti i (ne)mogućnosti življenja dvostrukih identiteta, režirana s mnogo stila. Unatoč impresivnoj fotografiji Scorseseova čestog suradnika i tri puta za Oscara nominiranog Michaela Ballhausa ("Fantastična braća Baker", "Bande New Yorka"), film je u cjelini ipak inferiorniji izvorniku. Razlozi tome leže u povremeno samodopadnom nastupu Jacka Nicholsona i donekle suvišnoj ulozi Marka Wahlberga, a ni svi detalji priče nisu dramaturški sasvim elaborirani.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 12:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Screw them! Evo plakata ovdje...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/03/2012 : 13:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Cek, a kraj koji je skroz sjeban, i pacov koji hoda po simsu kao dubokoumna simbolika ? Kad ne umreh od smeha.

Leo DiCaprio treba da igra hladnokrvnog operativca, a ceo film izgleda k'o da je u odmakloj fazi nervnog sloma. Nicholson je neki mnogo naivan mafijas ako ga nije izvalio na prvu loptu :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 13:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Tvoji prigovori su na mjestu, i trivijalna simbolika i sve, a i DiCaprio je tada bio premlad (i zelen) za ovako zahtjevnu ulogu. Ipak, meni je film OK, a vjerujem da će biti i onima koji nisu gledali original.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 24/03/2012 : 14:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
nekako bi smisao ovog topica trebao biti ono što vrijedi pogledati a ne baš sve što zaluta uređivačkom politikom (neko je za rtl taj pojam sjajno nazvao oksimoronom - samo što to ne vrijedi isključivo za rtl, nažalost bilo bi sve puno lakše da je tako...)sutrašnji mannov film sam već preporučivso pa neću opet i bio je u subotnjem ciklusu westerna već - zato ću preporučiti nedeljni iz zlatne kinoteke koja uz manje padove zapravo opravdava naslov ciklusa - jedan očalinko u glavnoj ulozi - nisu vjerovali da takva "intelektualna" faca može odglumiti takvog manijaka, skinuo je cvikere i sadistički se smijao gurajući osobu u kolicima niz stepenice, nezaboravan debut - još tamo u kiss of death (otprilike nezaboravan kao i Hustonov i stvarce od koje snovi su satkani), a nije ni na tome stao - pamtimo ga i kao ubojicu američkog predsjednika (zli jezici rekli bi krivog) u nezaboravnimposljednjim tracima sumraka, kao lošeg najčešće (sasvim suprotno njegovu karakteru), kao velikog zapravo pamtit ćemo ga uvijek, RICHARD WIDMARK - u PUSTINJI GOBI - nedjelja HRT 1, 8.08h
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 14:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, vrijedi preporučivati samo, ili u najvećoj mjeri ono što stvarno valja (makar i tu sve ovisi o ukusima o kojima se, je li, ne raapravlja), a ne beskrajne gluposti s Lundgrenom, Seagalom i sličnima na komercijalnim televizijama (iako i tu zaluta i poneko smeće na državnoj dalekovidnici). No opet, nekima ne valja ništa snimljeno poslije otprilike 1972. ili tu negdje, a kako takva isključivost i ne priznavanje vrijednosti nemaju smisla, valja preporučivati i nov(ij)e filmove.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/03/2012 : 15:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
apsolutno......nisu "Pokojni" ni najmanje loš film da ga se ne bi preporucivalo!

nego, J.Difool pustimo sad floskule, a o cemu se raspravlja ako ne o ukusima???

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 24/03/2012 : 16:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Departed je odličan. Cijeli.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 18:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo nije nikakvo elitističko društvo nego forum koji posjećuju osobe različitih ukusa, senzibiliteta, svjetonazora i koječega drugog. Tako da ono (strip, film, glazba, whatever) što je meni odlično nekom drugom može biti smeće, a nešto što se dotičnome sviđa meni može biti bezvezno. O tome sam mislio pod onim da se o ukusima ne raspravlja, barem ne na ovakvim mjestima. Jer, i nedostatak ukusa je nekakav ukus.
Ili recimo to ovako: ako je neki dan na TV-programu (ili u kinu, svejedno) neki slabiji ili jako slab pa i katastrofalan film, zašto i njega ne spomenuti pa da neupućen ili slabije upućen netko ne gubi vrijeme na gledanje.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/03/2012 : 19:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo nije nikakvo elitističko društvo nego forum koji posjećuju osobe različitih ukusa, senzibiliteta, svjetonazora i koječega drugog. Tako da ono (strip, film, glazba, whatever) što je meni odlično nekom drugom može biti smeće, a nešto što se dotičnome sviđa meni može biti bezvezno. O tome sam mislio pod onim da se o ukusima ne raspravlja, barem ne na ovakvim mjestima. Jer, i nedostatak ukusa je nekakav ukus.
Ili recimo to ovako: ako je neki dan na TV-programu (ili u kinu, svejedno) neki slabiji ili jako slab pa i katastrofalan film, zašto i njega ne spomenuti pa da neupućen ili slabije upućen netko ne gubi vrijeme na gledanje.

zato kaj se možda njemu svidi ukoliko prije toga ne pročita lošu kritiku, kak si uostalom gore napisal u prvim rečenicama ovog odgovora....ljudi slabijeg znanja obična lakomisleno vjeruju drugima!

...a pitanje sam postavil općenito (neovisno o tome kakav je forum) da raspravljamo o jednom pitanju kojeg ljudi općenito izbjegavaju jer može dovest do negativnih konotacija....drugim riječima,, da jednostavno vidim neke tvoje stavove s obzirom da su ti recenzije po tom pitanju iznimno sterilne. Ne donose nikakav sud vec samo neke generalne opaske...da budem direktan, nimalo autorske, pa da onda na ovom pitanju razmijenimo stavove!

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 20:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Stvar je u tome što na ovom topicu uglavnom prenosim tekstove pisane za komercijalne medije (iznimke su recimo Gomorrah, Kapitalizam: Ljubavna priča i Narednik James - The Hurtlocker), koji su samim tim jednostavniji i površniji, dakle donekle i trivijalniji. Tu ju više naglasak na nagradama, glumcima i efemernostima, dok kritika ide tek u tragovima. Ali evo recimo, sad ću na topicu Filmovi & Co postaviti puno ambiciozniji autorski tekst, tek za usporedbu.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/03/2012 : 20:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stvar je u tome što na ovom topicu uglavnom prenosim tekstove pisane za komercijalne medije (iznimke su recimo Gomorrah, Kapitalizam: Ljubavna priča i Narednik James - The Hurtlocker), koji su samim tim jednostavniji i površniji, dakle donekle i trivijalniji. Tu ju više naglasak na nagradama, glumcima i efemernostima, dok kritika ide tek u tragovima. Ali evo recimo, sad ću na topicu Filmovi & Co postaviti puno ambiciozniji autorski tekst, tek za usporedbu.

stvar je u tome da i dalje izbjegavaš konkretne odgovore na konkretna pitanje...osobno me kritike uopće ne diraju niti ih čitam. Zanima me isključivo konvezacija, i to dvosmjerna ;)

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 20:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kako da ti kažem, mene uopće ne zanima konverzacija s tobom, ni dvosmjerna, ni jednosmjerna, ni bilo kakva. Što mogu, savršeno si odabrao nick!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/03/2012 : 20:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
lako za to (mene), samo ti ne konverziraš uopće več koristiš forum za jednosmjerno piskaranje i postavljanje poveznica za youtube.....zato sam i pokušaval stalno izvuč neki tvoj stav u svemu tome!
Uživaj....

Edited by - dosada on 24/03/2012 20:55:52
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 21:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Samo još ovom prigodom: moji stavovi o svemu vezanom uz bitne filmove sasvim su jasni iz tekstova (npr. recimo o Dečku, dami, kralju, špijunu ili o spomenutima u prethodnom postu), pa ne vidim svrhu daljnjeg obrazlaganja. Ako je riječ o nečem intrigantnijem, npr. vesternu ili antifašističkom filmu, tu sam spreman na razgovor, ali opet ne s nihilistima i svađalicama. Sorry, nothing personal.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/03/2012 : 21:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sorry, nothing personal.

napokon stav

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/03/2012 : 10:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako da ti kažem, mene uopće ne zanima konverzacija s tobom, ni dvosmjerna, ni jednosmjerna, ni bilo kakva. Što mogu, savršeno si odabrao nick!

inače na popcornu se mogu naći i radovi dosade (potpisan sa sensei, totalno promašen nick za razliku od ovdašnjeg) pa možeš sam usporediti razinu autorskoga, vještinju baratanja perom i poznavanje materije osobe koja te kritizira ...sam ćeš doći do zaključka nemam namjeru apsolutno ništa sugerirati...
Go to Top of Page
Page: of 99 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000