forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Western za sva vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/03/2012 : 18:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

"From Hell to Texas" mi je vrlo dobar film, sjećam se kad sam ga prvi put gledao, bilo je to za doček Nove 1981.godine. Kasnije sam ga još nekoliko puta gledao. Kad će ga već jednom emitirati u subotu ujutro?? Ili je već bio, ja te filmove subotom pratim negdje od sredine prošle godine, a oni idu već duže vrijeme u tom terminu...

meni je ovaj ko i svi ostali Hathawayevi westerni...osrednje i ništa više. pogledaš ak nemaš ništa pametnije za radit, a sutradan zaboraviš da si ga uopće i gledao. premda mislim da je malo bolji od "Sinovi Katie Elder".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 24/03/2012 : 19:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

"From Hell to Texas" mi je vrlo dobar film, sjećam se kad sam ga prvi put gledao, bilo je to za doček Nove 1981.godine. Kasnije sam ga još nekoliko puta gledao. Kad će ga već jednom emitirati u subotu ujutro?? Ili je već bio, ja te filmove subotom pratim negdje od sredine prošle godine, a oni idu već duže vrijeme u tom terminu...

bio je...prije pola godine?
ali ovo mi je fora - i ja sam taj film prvi puta gledao za novu ogdinu nisam se sjećao koja je bila...neku poslije sam uhvatio i iznimno mi dragi the life and times of judge roy bean...nekad nisu robovali navici (ne imanje novaca?) da budu blokbusteri za novu godinu ali su davali su bolje filmove zadnjih x godina uz očajan program praktičon nema ni dobra filma
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 20:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ima nešto i u tome što western tradicionalno na TV-u postiže jako visoku gledanost, što se potvrdilo i prije godinu i pol - dvije kad je HTV petkom u udarnom večernjem terminu prikazivao vrhunske vesterne (Tragači, Rio Bravo itd.). Pa još s Wayneom u glavnoj ulozi - kud ćeš više.
Iz izvora unutar Redakcije stranog programa HTV-a znam da bi oni i sad uveli redovni večernji termin za vestern, koji bi opet sigurno bio gledan, ali problem je u Bruni Kovačeviću i onima oko njega, koji forsiraju što novije hitove (i "hitove").
Isto tako ne prolazi ništa osim američkih filmova, osim u ponoćnim terminima kad mogu ići europski, pa je tako Elitna postrojba prije par tjedana prisilno uvrštena u ciklus europskog filma. Inače nažalost u trenutnom odnosu snaga ne bi ni bila emitirana.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 24/03/2012 : 20:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
svojedobno sam zezao oca da on samo westerne voli...a onda sam se s vremenom atekao da ja koji ovlim "druge" filmove imam nevjerojatnu kolekciju westerna - čak više ne prolazi ni lažna obrana da ja volim "kvalitetnije" westerne - vera cruz divlja horda trka strele, čak je i to bila laž jer zapravo iznimno uživam u ovim subotnjim matinejama - među kojima ima i klasika i onih malo manjih - listom su mi svi dobri...i zapravo to je jedino što redovito pratim od svega na domaćim tv kanalima - to i zlatnu kinoteku...mada u oba slučaja to se gleda po x-ti put...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 20:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Yup, i meni je mitologija vesterna neodoljiva, revolveri, šeširi, laso, mamuze, prašina, tumbleweeds koje vjetar nosi, mrki pogledi, tučnjave u saloonu i revolveraški obračuni, osobiti protagonisti i pokvareni zemljoposjednici, potjere, dobra mjuza u podlozi, itd., itd. Tako da čak s guštom pogledam i slabiji TV-vestern, samo da je vestern. Odnosno, čak bih rekao da vestern kao žanr ima tako zahvalne sastojke da nijedan film jednostavno ne može biti loš, ili barem ne sasvim.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 20:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
P.S. Nekad sam gutao Laso, Doca Holidaya, Wyatta Earpa, romane G. F. Ungera, J. R. Robertsa, Zane i Johna Graya i drugih, pa čak i one u Lasu koje su pisali naši autori s pseudonimima poput Ivana Hetricha. Nedavno sam pokušao opet pročitati jedan, ali više nije išlo. Vestern mi sad prolazi ipak samo u pokretnim slikama.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/03/2012 : 22:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
P.S. I u stripu, jasno, to se podrazumijeva!

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/03/2012 : 23:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

ali ovo mi je fora - i ja sam taj film prvi puta gledao za novu ogdinu nisam se sjećao koja je bila...neku poslije sam uhvatio i iznimno mi dragi the life and times of judge roy bean...nekad nisu robovali navici (ne imanje novaca?) da budu blokbusteri za novu godinu ali su davali su bolje filmove zadnjih x godina uz očajan program praktičon nema ni dobra filma

ako je to onaj film gdje cura daje glavnom liku da jede naranču, koju prvi put vidi, onda sam ga i ja gledao za tu novu godinu

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/03/2012 : 00:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mjesec više lili manje? Pitam se kako sam ga onda propustio, jer od sredine prošle godine pratim te westerne koji idu subotom ujutro...Jedino objašnjenje je da je možda bio emitiran u prvoj polovici 8. mjeseca kad sam bio na moru, pa sam ga zato propustio.
quote:

Gle, ja pamtim sve svoje dočeke Nove Godine između 1979.-1990., ne znam zašto, ali ti dočeci su mi se posebno urezali u sjećanje (kod koga sam slavio, do koliko sati sam bio budan i koji je film onda išao).
Tako ti sa 100% sigurnosti mogu reći da je Roy Bean emitiran za Novu godinu 1983.
Jednako tako "The Man From Laramie" (koji ide u nedjelju, tj. već danas, a bio je i prošle godine u subotnjem terminu) bio je emitiran na Novu 1980.godinu. Od drugih westerna u tom razdoblju koje sam naveo, "High Plains Drifter" išao je na Novu 1984. godinu.
Potpuno se slažem s tvojom zadnjom rečenicom.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/03/2012 : 00:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

quote:

quote:

ako je to onaj film gdje cura daje glavnom liku da jede naranču, koju prvi put vidi, onda sam ga i ja gledao za tu novu godinu

To je taj film.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/03/2012 : 01:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Yup, i meni je mitologija vesterna neodoljiva, revolveri, šeširi, laso, mamuze, prašina, tumbleweeds koje vjetar nosi, mrki pogledi, tučnjave u saloonu i revolveraški obračuni, osobiti protagonisti i pokvareni zemljoposjednici, potjere, dobra mjuza u podlozi, itd., itd.

meni najbolja tematika: sukob šerifa s kriminalcima, odmetničke bande, lovci na glave...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/03/2012 : 08:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

P.S. Nekad sam gutao Laso, Doca Holidaya, Wyatta Earpa, romane G. F. Ungera, J. R. Robertsa, Zane i Johna Graya i drugih, pa čak i one u Lasu koje su pisali naši autori s pseudonimima poput Ivana Hetricha. Nedavno sam pokušao opet pročitati jedan, ali više nije išlo. Vestern mi sad prolazi ipak samo u pokretnim slikama.

strip? ovo za hetricha nisam znao - obožavam čovjeka - jedna od rijetkih istinskih faca naše tv? gospodin bez premca, ugodne dikcije i velikog znanja - i meni sjajan režiser...divlje svinje i kapelske kresove mogu gledati uvijek...hvala
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/03/2012 : 09:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Da, Ivan Hetrich je u redovitim intervalima objavljivao vestern-romane u Lasu, nisam siguran da li pod pseudonimom John George Julian ili Jake Mills, a možda i pod oba. I meni je bio i ostao legenda, najprije u Kviskoteci a poslije u Srdačno vaši. Bio je veliki gospodin i nevjerojatni profesionalac, jedan od rijetkih kojeg su kolege na Tv Zagreb još tada zvali gospodinom. Kad je 1999. umro u Vjesniku je objavljena izuzetno dirljiva čitulja / oproštaj od strane Ljubiše Samardžića, kojem je Hetrich na brojne načine pomagao u liječenju sina, pa su postali veliki prijatelji.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/03/2012 : 10:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, Ivan Hetrich je u redovitim intervalima objavljivao vestern-romane u Lasu, nisam siguran da li pod pseudonimom John George Julian ili Jake Mills, a možda i pod oba. I meni je bio i ostao legenda, najprije u Kviskoteci a poslije u Srdačno vaši. Bio je veliki gospodin i nevjerojatni profesionalac, jedan od rijetkih kojeg su kolege na Tv Zagreb još tada zvali gospodinom. Kad je 1999. umro u Vjesniku je objavljena izuzetno dirljiva čitulja / oproštaj od strane Ljubiše Samardžića, kojem je Hetrich na brojne načine pomagao u liječenju sina, pa su postali veliki prijatelji.

ima negdje link na to? thnx
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/03/2012 : 16:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nažalost nisam ništa detaljnije uspio pronaći, ovo što navodim je po sjećanju, ali evo par zanimljivih linkova koji ti možda mogu biti od koristi:

http://povijest.net/sadrzaj/zivotopisi/hr/964-ivan-hetrich.html

http://www.mojarijeka.hr/kolumne/milton-s-nikols-doveo-kriminalce-u-rijecku-luku/

Ovaj Velid Đekić je riječki novinar, piše u Novom listu, pa ga možda možeš pokušati kontaktirati. Vjerujem da bi on mogao znati više o Hetrichu.

Nema na čemu, kakvo zahvaljivanje, kakvi bakrači!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/03/2012 : 18:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

I meni je bio i ostao legenda, najprije u Kviskoteci

bilo je to od 1980. do 1984., ne?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/03/2012 : 19:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Da, mislim da su to te godine, prije Olivera Mlakara.
Šteta što HTV ne reprizira Kviskoteku, makar i u nekom šugavom terminu ili na HRT Plus, pa da opet uživamo u erudiciji Radoslava Dodiga, mladog Roberta Pauletića, Mirka Miočića itd. Siguran sam da bi gledanost bila jako dobra.
Inače, Hetrich je na početku vodio i Brojke i slova, prije nego ga je naslijedila Vedrana Međimorec.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 26/03/2012 : 21:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Roy Colt e Winchester Jack

čudan film...od očajnog do perfektnog i tak u krug. Taj Bava definitivno ima dara i gledanjem ovog filma jasno vam je da gledate unikatan film. Bez obzira na sve pozitivne strane (očaravajuća fotografija i kadriranje prije svega) ovaj film zaslužje jedva prolaznu ocjenu. Zakaj!? Pa film je ipak djelo u komadu i kao takav mora funkcionirati, uključujući sve njegove aspekte!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/03/2012 : 00:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, mislim da su to te godine, prije Olivera Mlakara.
Šteta što HTV ne reprizira Kviskoteku, makar i u nekom šugavom terminu ili na HRT Plus, pa da opet uživamo u erudiciji Radoslava Dodiga, mladog Roberta Pauletića, Mirka Miočića itd. Siguran sam da bi gledanost bila jako dobra.
Inače, Hetrich je na početku vodio i Brojke i slova, prije nego ga je naslijedila Vedrana Međimorec.

ma makar i da opet ožive tu emisiju bilo bi dobro...
nego, Pauletić je inače bio najmlađi pobjednik Kviskoteke ikad koliko se sjećam, i k tome je još bio i najmlađi sudionik - mislim još osnovnoškolac, sa 14 g. - i pojavio se još dok je Hetrich vodio. mislim da je to bilo negdje '81. ili '82. a kod Mlakara je pobijedio '86. čini mi se.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 27/03/2012 00:17:04
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/03/2012 : 07:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

meni je ovaj ko i svi ostali Hathawayevi westerni...osrednje i ništa više. pogledaš ak nemaš ništa pametnije za radit, a sutradan zaboraviš da si ga uopće i gledao.

Kad sam ga prvi put gledao nisam ga već sutradan zaboravio, naprotiv, dobro mi se urezao u sjećanje tako da sam još dugo pamtio radnju filma. Možda zato što onda nije bilo puno filmova na TV, bili smo zadovoljni s onim što su nam nudili, to smo onda više manje svi gledali, kasnije više puta prepričavali u društvu...
"From Hell to Texas" sam kasnije pogledao još par puta, uvijek mi je bio dobar.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/03/2012 : 23:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad sam ga prvi put gledao nisam ga već sutradan zaboravio, naprotiv, dobro mi se urezao u sjećanje tako da sam još dugo pamtio radnju filma. Možda zato što onda nije bilo puno filmova na TV, bili smo zadovoljni s onim što su nam nudili, to smo onda više manje svi gledali, kasnije više puta prepričavali u društvu...
"From Hell to Texas" sam kasnije pogledao još par puta, uvijek mi je bio dobar.

ak ti je to uvijek bio dobar film onda ne znam...
iz moje perspektive ovaj film prolazi u najboljem slučaju osrednje, i kad bi ga išao komparirat s ostalim Hathawayevim westernima (premda Hathaway za početak nije nikad ni bio neki redatelj što se ovog žanra tiče), i kad bih ga komparirao sa onim nekim "klasičnim" westernima.

što se ostalih Hathawayevih westerna tiče, ima i boljih. meni je ovaj negdje ispred "Sinovi Katie Elder" a iza "Čovjek zvan hrabrost" i "Kako je osvojen Zapad".
isto tako, kad bi komparirao Hathawaya sa nekim ostalim popularnim redateljima westerna, meni bi on jedino nadmašio Andrewa McLaglena. redatelji kao što su John Ford, Howard Hawks su daleko ispred njega. hebote, čak je i John Sturges u toj tematici bio daleko bolji.

ono što je najbolje u cijelom filmu su upravo odlični nastupi glumaca, premda bi po tom pitanju izuzeo Dennisa Hoppera. meni osobno je bio bolji u ostala dva Hathawayeva westerna u kojima je bio (Čovjek zvan hrabrost i Sinovi Katie Elder), a definitivno najbolji kao Billy Clanton u Sturgesovom "Obračunu kod OK korala".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 28/03/2012 : 07:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
ono što je najbolje u cijelom filmu su upravo odlični nastupi glumaca,

Nije li to jedan od najvažnijih elemenata nekog dobrog filma?
Što ti se ne sviđa u tom filmu? Puno si toga iznio, ali sve nekako zaobilazno, tj. film ti je osrednji, neki režiseri su bolji od ovog neki lošiji...Ali što točno ne valja u filmu?
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 28/03/2012 : 10:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
što se ostalih Hathawayevih westerna tiče, ima i boljih..... i "Kako je osvojen Zapad".

koji je njegov segment, a koji ostala dva režisera?
...film je stvarno epski i nije loš!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 28/03/2012 : 23:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:
što se ostalih Hathawayevih westerna tiče, ima i boljih..... i "Kako je osvojen Zapad".

koji je njegov segment, a koji ostala dva režisera?
...film je stvarno epski i nije loš!

ne znam dal to misliš na "Kako je osvojen zapad" ili...

nego, "Kako je osvojen zapad" sam davno gledao, al koliko se ja sjećam, film se sastoji od 5 segmenata. e sad, od tih 5 se samo sjećam tri (po redoslijedu bi to mislim bili treći, četvrti i peti), znam da jedan govori o američkom građanskom ratu (u tom dijelu glume John Wayne i Henry Fonda ako se dobro sjećam), jedan govori o gradnji željeznice, a onaj treći je povezan s vremenom kauboja, odmetnika i šerifa (tu glumi Eli Wallach koliko se sjećam). što se redatelja tiče, znam da je tu poziciju osim Hathawaya imao John Ford. ne znam tko je bio treći redatelj. od tih 5 segmenata, Hathaway je mislim režirao najviše (3 dijela), a ova ostala dvojica po jedan.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/03/2012 : 00:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije li to jedan od najvažnijih elemenata nekog dobrog filma?
Što ti se ne sviđa u tom filmu? Puno si toga iznio, ali sve nekako zaobilazno, tj. film ti je osrednji, neki režiseri su bolji od ovog neki lošiji...Ali što točno ne valja u filmu?

naravno, ali i radnja je također jednako važan element. što se ovog Hathawayevog filma tiče, nakon što sam ga pogledao moja reakcija jednostavno nije bila ono "wow" premda ne mogu reći ni da sam bio razočaran. jednostavno mi nekako nije sjeo. odnosno očito mu je (po meni) falilo ono "nešto" da bih za njega rekao da je nešto više od osrednjeg. ne znam zašto.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000