Author |
Topic |
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 25/03/2012 : 11:53:32
|
to je točno i to mi nije nikakav problem priznati....zbog toga i ne pišem o filmovima več o izdanjima, a onda ponekaj natrucam (prepišem) o samom filmu a baziram se na dodatke jer me to kao kolekcionara zanima! Zbog te manjkavosti (znat napisat tekst o samom filmu) sam i nagovaral proteusa (piše predivne tekstove, a ni tvoji nisu loši...dapače) da on napiše tekst o filmu a ja o izdanju da izgleda kak treba, ali eto....
I koliko put moram ponovit tu činjenicu da bi se ona prihvatila i prestalo potezati pitanje na koje je svima jasan odgovor ("ne znam pisati o filmovima")!
i baš zato kaj ne znam, a Difoolovi tekstovi me podsjećaju na moje (određen broj informacija i zanimljivosti ali bez autorskih rečenica) sam i pokušal saznati ponekaj o njemu, tj. o tome kak stvari funkcioniraju u tom recenzentskom poslu. Jer se uvijek iznova čudim kak netalentirani ljudi rade takav posel, a oni poput protuesa (i tebe) koji su talentirani za to delaju nekaj deseto!?
p.s. moj nik...a znaš i sam koju titulu imam, a o njoj i mom primarnom poslu slobodno porazgovaraj s mojim kolegama, te o mom radu s klincima. Uostalom vec sam ti i slal određene stvari, a mogu ti poslati i rezultate s ovomjesečnog natjecanja povijesti pa se osvjedoči još jednom o mom mentorstvu |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/03/2012 : 12:00:55
|
inače, Difoola ti je okrznulo moja opaska o "preciznoj režiji" (ne znam jesi uočil taj dio)...tak je i mene procenil kao nihilista (), tak da očito voli svoje čitatelčje impresionirati bogatsvom riječi koji koristi u pogrešnom kontekstu. Ali na taj način se prikrivaju manjkavosti, jer nobrazovani ljudi to ne kuže a ostaju impresionirani bogatsvom izraza..... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/03/2012 : 12:08:12
|
Difoolovi tekstovi su izrazito čitljivi i zanimljivi i odišu kvalitetom, poznavanjem materije i odličnim implementiranjem stečenog iskustva u konkretan tekst, dok tvoji tekstovi...
...Aha, čekaj, ti nemaš tekstove, ufff... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 25/03/2012 : 12:32:35
|
quote: Originally posted by mladjo
Difoolovi tekstovi su izrazito čitljivi i zanimljivi i odišu kvalitetom, poznavanjem materije i odličnim implementiranjem stečenog iskustva u konkretan tekst, dok tvoji tekstovi...
...Aha, čekaj, ti nemaš tekstove, ufff...
griješiš...ima |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/03/2012 : 12:36:23
|
...Aha, čekaj, ti nemaš tekstove, ufff...
tačno
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 25/03/2012 : 12:42:49
|
quote: Originally posted by dosada
to je točno i to mi nije nikakav problem priznati....zbog toga i ne pišem o filmovima več o izdanjima, a onda ponekaj natrucam (prepišem) o samom filmu a baziram se na dodatke jer me to kao kolekcionara zanima! Zbog te manjkavosti (znat napisat tekst o samom filmu) sam i nagovaral proteusa (piše predivne tekstove, a ni tvoji nisu loši...dapače) da on napiše tekst o filmu a ja o izdanju da izgleda kak treba, ali eto....
I koliko put moram ponovit tu činjenicu da bi se ona prihvatila i prestalo potezati pitanje na koje je svima jasan odgovor ("ne znam pisati o filmovima")!
i onda imaš obraza čovjeku napisati ovo: ...a pitanje sam postavil općenito (neovisno o tome kakav je forum) da raspravljamo o jednom pitanju kojeg ljudi općenito izbjegavaju jer može dovest do negativnih konotacija....drugim riječima,, da jednostavno vidim neke tvoje stavove s obzirom da su ti recenzije po tom pitanju iznimno sterilne. Ne donose nikakav sud vec samo neke generalne opaske...da budem direktan, nimalo autorske, pa da onda na ovom pitanju razmijenimo stavove!
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/03/2012 : 14:15:48
|
dobro, samo nemamo svi ista očekivanja i kriterije...evo kaj je za mene dobra najava filma (slika jer mi se ne prepisuje, a naravno teskt nije moj vec s jedne pozivnice...)!
a s obzirom da imam svoje mišljenje koje ne formiram prema tuđem, onda je logično da mi se ne mogu sviđat oba teksta kad su tolik različita...
p.s. mladjo, jel to ti kao mod želiš dati do znanja da ljudi nemaju pravo na kritiku? jel to znači da svi moramo aplaudirat i mahati repom od veselja na svaki tekst koji se pojavi na forumu ili u najmanju ruku šutiti? |
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/03/2012 : 14:19:37
|
quote: Originally posted by rommel
i onda imaš obraza čovjeku napisati ovo: ...a pitanje sam postavil općenito (neovisno o tome kakav je forum) da raspravljamo o jednom pitanju kojeg ljudi općenito izbjegavaju jer može dovest do negativnih konotacija....drugim riječima,, da jednostavno vidim neke tvoje stavove s obzirom da su ti recenzije po tom pitanju iznimno sterilne. Ne donose nikakav sud vec samo neke generalne opaske...da budem direktan, nimalo autorske, pa da onda na ovom pitanju razmijenimo stavove!
a zakaj ne bi imal!? ...pa postavljam pitanja s kojima sam iz vlastitog iskustva dobro upoznat, ne skrivam se iza nicega i otvoreno o svemu želim diskutirati! Ako ne znam napisati dobar autorski tekst ne znači da ga ne znam prepoznati... |
|
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 25/03/2012 : 15:22:17
|
zapravo bih rekao da čovjek zna neizmjerno više od tebe, ali ruku na srce to ne bi bila pohvala per se, pa onda neću :) |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 25/03/2012 : 15:59:46
|
Hvala rommel, mladjo, lwood i ostali, sad mi je već neugodno.! Ja samo puštam da moji tekstovi o filmovima govore umjesto mene, dovoljno su detaljni i sveobuhvatni, naravno oni duži i ambiciozniji autorski, i mislim da im nema potrebe bilo što dodavati, jer em bih to smatrao nekakvom samoreklamom i popovanjem, em ne želim gnjaviti ostale na sajtu. Ne vidim nikakvu svrhu komuniciranja s nihilistima i mrzovoljnim negatorima svega i svačega, koje k tome "krasi" i slab stil pisanja s grbavim predugim rečenicama punima zagrada, redundantnosti i općenitosti, o neznanju da i ne govorim (za primjer elementarno: "složeni međuodnosi prošlosti i sadašnjosti, spolnosti i smrti..." su tematske a ne stilske preokupacije, jer zna se što je tema a što stil njezine obrade!!!). Tome treba dodati floskule koje ne govore baš ništa (npr. "eklatantan primjer izvrsnosti"), i očite besmislice kao recimo "...ako ovaj film strasti zaplešete na...". Što to dovraga znači "film strasti zaplesati na", i kako se to pleše film????? Pa sad ti komuniciraj s nekim tko se smatra neotkrivenim genijem, a tko je tek zlobnik i intrigant ograničene pismenosti. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Posted - 25/03/2012 : 18:09:42
|
ma nema ti zašto bit neugodno,samo nastavi ko dosad |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/03/2012 : 19:24:28
|
quote: Originally posted by rommel
zapravo bih rekao da čovjek zna neizmjerno više od tebe, ali ruku na srce to ne bi bila pohvala per se, pa onda neću :)
sobzirom da mu je to izvor zarade čudilo bi me da ne zna.....ili zna ili zna otkud ih prepisati, u svakom slućaju definitivno barata s više filmskih informacija....osobito novije filmografije (zadnjih 20-30 godina)! Uzmi u obzir da je meni film samo hobi koji me zaokupil tek zadnjih 10 godina mog života, a da u kino idem u prosjeku idem jednom godišnje...točno na obje ruke mogu nabrojati filmove koje sam pogledal u tom razdoblju u kinu! e sad još na sve, ja sam filmofil samo jednim dijelom, dok sam drugim kolekcionar (tak da bi o izdanjima definitivno znal više, srećom samo na osnovu onog kaj i sam posjedujem). Kaj znači da se bavim samo određenim filmskim područjima, tak da tu padam na testu raznolikosti...teško mogu ikaj napisati o mjuziklima, komedijama, akcijskim filmovima, ZF-u te ljubavnim drama ili melodramama (vjerojatno još ponekaj, poput anime ili trasha)... |
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/03/2012 : 19:29:16
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Hvala rommel, mladjo, lwood i ostali, sad mi je već neugodno.! Ja samo puštam da moji tekstovi o filmovima govore umjesto mene, dovoljno su detaljni i sveobuhvatni, naravno oni duži i ambiciozniji autorski, i mislim da im nema potrebe bilo što dodavati, jer em bih to smatrao nekakvom samoreklamom i popovanjem, em ne želim gnjaviti ostale na sajtu. Ne vidim nikakvu svrhu komuniciranja s nihilistima i mrzovoljnim negatorima svega i svačega, koje k tome "krasi" i slab stil pisanja s grbavim predugim rečenicama punima zagrada, redundantnosti i općenitosti, o neznanju da i ne govorim (za primjer elementarno: "složeni međuodnosi prošlosti i sadašnjosti, spolnosti i smrti..." su tematske a ne stilske preokupacije, jer zna se što je tema a što stil njezine obrade!!!). Tome treba dodati floskule koje ne govore baš ništa (npr. "eklatantan primjer izvrsnosti"), i očite besmislice kao recimo "...ako ovaj film strasti zaplešete na...". Što to dovraga znači "film strasti zaplesati na", i kako se to pleše film????? Pa sad ti komuniciraj s nekim tko se smatra neotkrivenim genijem, a tko je tek zlobnik i intrigant ograničene pismenosti.
pričaš o tekstu koji nije moj kao da je moj, ali da itekako mi se sviđa jer shvaćam zanos autor kod pisanja ovog teksta i zato sam ga ovde navel.......a i nadal sm da budu drugi nekaj rekli i ovom stilu. Ali oni se obično ne izražavaju kad ima se sviđaju tesktovi, osim ak se ne počne kritizirat autora pa da mu se pruži moralna podrška...
nikad ne bil toliko jadan da tuđi tekst predstavljam kao svoj, stojim iza svega kaj piskaram.... |
|
Edited by - dosada on 25/03/2012 19:37:30 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/03/2012 : 19:31:56
|
quote: Originally posted by lwood
ma nema ti zašto bit neugodno,samo nastavi ko dosad
pokušava bit ironičanim, kakva neugodnost
pa vidiš da čak i odgovara meni (ali na tekst koji nije moj ), iako je rekel kod prošle situacije "još samo ovom prigodom"!
p.s. naravno nek se nastavi s tekstovima jer nude inoframcije koje su sigurno potrebne na ovom mjestu...raspravom sam mislil da se ponudi i vise od tekstova, ali i sami tekstovi su itekak od koristi! |
|
Edited by - dosada on 25/03/2012 19:34:22 |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/03/2012 : 19:52:55
|
kaj da nastavim sa skeniram pozivnicama za cikluse filmskog kluba? sviđa ti se tekst..trebal bi, podsjeca na tvoje...tekstove koji se lako i smiješkom na licu u dahu čitaju, a istovremeno puno daju! mislim da znaš tko je autor i da šteta je kaj ne piše više na popcornu (: |
|
Edited by - dosada on 25/03/2012 19:53:26 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Posted - 25/03/2012 : 23:22:08
|
@ dosado jebga,triba bi svatit da nismo svi ovde nabrijani filmaši . meni johni-jev stil jednostavno najviše odgovara od svih koji ste film freakovi. (bez uvrede ikome) |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/03/2012 : 23:33:56
|
@ dosado jebga,triba bi svatit da nismo svi ovde nabrijani filmaši . meni johni-jev stil jednostavno najviše odgovara od svih koji ste film freakovi. (bez uvrede ikome)
i to je u redu......i mišljenja sam da sam to vec odavno shvatil.
kaj inače veliš na ovaj stil kaj sam skeniral i stavil gore? |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Posted - 25/03/2012 : 23:40:32
|
@ dosado jebga,triba bi svatit da nismo svi ovde nabrijani filmaši . meni johni-jev stil jednostavno najviše odgovara od svih koji ste film freakovi. (bez uvrede ikome)
i to je u redu......i mišljenja sam da sam to vec odavno shvatil.
kaj inače veliš na ovaj stil kaj sam skeniral i stavil gore?
prefilozofski |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Posted - 25/03/2012 : 23:47:38
|
e to je to ;)
a osobno, bil bi jako sretan da znam ovak sročiti tekst...drago mi je kaj veliš da je ovo prefilozofski jer time dokazuješ neke moje tvrdnje
pazi mene zanima konkretna stvar ako čitan nešto u vezi nekog filma. ne zanima me jel redatelja u u 15-oj godini sexualno iskoristila debela susida koja je imala traume iz djetinjstva jer joj je lutka ispala kroz prozor vlaka dok je mahala tati odlazeči na izlet baki na selo. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 26/03/2012 : 00:11:38
|
zanimljivo si to srocil i ima puno toga u tome....Ali moram priznat da mi ni ovakve zanimljivost ne sjedaju loše ako su na zabavan nacin predocene! S druge strane, ak mi se to predstavlja na suhoparan način, bez mašte s puno nekih izraza koji ma tu nije mesto postaju jako zamorne. |
|
Edited by - dosada on 26/03/2012 00:15:44 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 26/03/2012 : 00:20:41
|
E hebi ga, neki ovdje konstantno ne shvaćaju neke stvari, pa čak ni to kad se netko obraća njima a kad ne! Moj prethodni post je bio za vas rommel, lwoode i mladjo, i u njemu nije bilo nikakve ironije, jer jednostavno ne volim kad mi se udjeluju komplimenti, iako sam bez lažne skromnosti svjestan svojih kritičarskih kvaliteta. No opet što očekivati od nekoga tko napiše "mišljenja sam da sam to već shvatio"(?!?!?!), kao da je osobno autor polupismenog teksta koji hvali. Idemo dalje, na zabavu nadam se većine članova ovog foruma, barem s moje strane bez omalovažavanja i sitnih intriga. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 26/03/2012 : 00:39:31
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
E hebi ga, neki ovdje konstantno ne shvaćaju neke stvari, pa čak ni to kad se netko obraća njima a kad ne!
ma nema ti zašto bit neugodno,samo nastavi ko dosad
pokušava bit ironičanim, kakva neugodnost
pa vidiš da čak i odgovara meni (ali na tekst koji nije moj ), iako je rekel kod prošle situacije "još samo ovom prigodom"!
i više mi je nego jasno, a to sam i nacrtal (a sad bum i podebljal)...a jasno mi je kam skrečeš pozornost u nedostatku argumenata. Slijedi pokušaj okretanja teza...a s obzirom da se nemam namjeru raspravljati na način ko je kaj prvi rekel (uostalom sve je vidljivo) odustajem od rasprave....jer očito je jedna strana rekla sve kaj je imala, i nastavak samo donosi okretanje teza pa i pod cijenu upučivanja istih "optužbi" optuženog prema drugoj strani ping-pong diplomacije nije moja šalica čaja... p.s. toliko put si spomenul tu nepismenost kao da je ona argument nečemu u ovakavoj raspravi
i te kad sad uočavam koliko je ovo mudra odluka:
quote: Originally posted by Johnny Difool Ja samo puštam da moji tekstovi o filmovima govore umjesto mene,
|
|
Edited by - dosada on 26/03/2012 00:53:51 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 26/03/2012 : 08:52:38
|
@ svima osim dosadi
quote: ...i mišljenja sam da sam to vec odavno shvatil.
|
|
|
Topic |
|