I dati sono relativi alle uscite tra dicembre 2011 e gennaio 2012 – con qualche eccezione (Almanacchi, DyD color fest, Romanzi Bonelli) – riguardano solo le novità (niente dati sulle pur numerose ristampe, quindi), e sono arrotondati alle migliaia. La relativa stabilità delle vendite in questo mercato – mesi estivi esclusi – permette di fare abbastanza facilmente comparazioni con gli anni precedenti, e di considerare le cifre invernali come buona approssimazione della media annuale di riferimento.
Alcune delle collane ‘annuali’: Dylan Dog color fest (estivo): 86.000 Dylan Dog color fest (invernale): 80.000 Maxi Dylan Dog: 77.000 Almanacco del West: 56.000 Almanacco della Paura: 50.000 Almanacco della Fantascienza: 23.000 Almanacco del Giallo: 21.000 Romanzi Bonelli (‘Linea di sangue’): 20.000 Almanacco dell’Avventura: 14.000
Fra le tendenze generali, alcune sono particolarmente significative: l’erosione media (annuale) dei lettori è intorno al -4/6% la serie che gode della maggiore stabilità è Zagor In tutto ciò, il risultato di bilancio di Bonelli Editore Spa (inclusi novità, ristampe, licenze) per il 2011 si dovrebbe aggirare intorno ai 34 mln € di fatturato.
Prodaja SBE serijala od 2001. do 2012. godine. Treba napomenuti da su podaci o prodaji redovnih serija za 2012. godinu prikupljeni u zimskom periodu (siječanj/januar) kada je prodaja najniža. Tako da je godišnji prosjek vjerovatno veći za tisuću-dvije primjeraka.
----DD color fest (ljeto)----DD color fest(zima)-----DD Maxi-----DD Almanah------Tex color 2011------86.000---------------80.000--------------77.000-------50.000-----------130.000
----Zagor Almanah-----Zagor Gigant-----Zg Maxi i Spec.-----Cassidy----Demian----Skriveno Lice 2011---14.000--------------35.000 2010---20.000-------------------------------35.000------------28.000 2008-----------------------------------------------------------------------45.000--------40.000
* Podatke za 2012. godinu je dao Mauro Marcheselli * Svake godine se izgubi između 4/6% čitatelja * Najstabilniji serijal je Zagor * Ukupni promet (brutto) za 2011 godinu je 34 milijuna eura.
Originally posted by Tex Willer Pa ne drzi se, otiso je ispod granice Sa 65.000 na 26.000 Mozda je bolje da mu osmisle neki kraj i casno ga zavrse kao sto su Mr Noa.
Da, ali tematika Martija je potpuno drugacija od ostalih izdanja Mogu oni da ga ugase zbog prodaje, ali ga ne mogu zameniti postojecim junacima Jedino da izmisle novog. Koji ce da bude to isto, ali nece da se zove Marti
Da, ali tematika Martija je potpuno drugacija od ostalih izdanja Mogu oni da ga ugase zbog prodaje, ali ga ne mogu zameniti postojecim junacima
Jbs tematiku, ako nema prodaje otici ce i Marti u istoriju, ni Sergio nije bio preterano emotivan po tom pitanju (uostalom, Mr No je njegovo cedo), sin tek nece da odrzava pojedine serijale na aparatima. Sto bi ga menjali nekim serijalom, ugasice ga i to je to Bolje da barem na vreme osmisle neki logican zavrsetak serijala.
Da, ali tematika Martija je potpuno drugacija od ostalih izdanja Mogu oni da ga ugase zbog prodaje, ali ga ne mogu zameniti postojecim junacima
Jbs tematiku, ako nema prodaje otici ce i Marti u istoriju, ni Sergio nije bio preterano emotivan po tom pitanju (uostalom, Mr No je njegovo cedo), sin tek nece da odrzava pojedine serijale na aparatima. Sto bi ga menjali nekim serijalom, ugasice ga i to je to Bolje da barem na vreme osmisle neki logican zavrsetak serijala.
Hm, ako im je prodaja merilo svega, onda ce svi (uskoro) u istoriju, osim Dilana i Teksa
Hm, ako im je prodaja merilo svega, onda ce svi (uskoro) u istoriju, osim Dilana i Teksa
Pa tako je, jbg. Sto se mene tice ja bih pre u istoriju Dilana, Zagora i jos par njih umesto Martija, al' ne vredi. Naravno, Tex je tu gde i treba da bude, prvi po prodaji
Pa tako je, jbg. Sto se mene tice ja bih pre u istoriju Dilana, Zagora i jos par njih umesto Martija, al' ne vredi. Naravno, Tex je tu gde i treba da bude, prvi po prodaji
You stared at the abyss, you'll never rest in peace
U desetogodišnjem periodu neki tiraži su prepolovljeni, neki smanjeni tri puta, neki (Tex) za trećinu... Čak i Magični koji je bio osveženje i serijal koji je bio predviđen za završetak na određenom broju. Imaju odlične crtače, problem nije u njima, već u žanrovima (ponegde) i uopšte u scenarijima.
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Tex, u tvojoj bliskoj buducnosti predvidjam let drvlja i kamenja prema tvojoj trenutnoj lokaciji
Nisam reko da ne volem, nego da najmanje volem Evo materijala za jos drvlja i kamenja Zagor i DD su mi donja granica tolerancije i sakupljam ih, onda ide sledeca kategorija koju ne mogu da citam, pa ni da sakupljam - Mark, Blek, Miki... Sad ce Teller
Nisam reko da ne volem, nego da najmanje volem Evo materijala za jos drvlja i kamenja Zagor i DD su mi donja granica tolerancije i sakupljam ih, onda ide sledeca kategorija koju ne mogu da citam, pa ni da sakupljam - Mark, Blek, Miki... Sad ce Teller
E sad si najeb`o...
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
E sad si najeb`o...
Znam, ako je za neku utehu nikad ne provociram na odgovarajucim topicima Ovde mi se ucinilo bezopasnim da iznesem svoje misljenje I jos nisam pomenuo Malog rendzera koga takodje ne uzimam
E sad si najeb`o...
Znam, ako je za neku utehu nikad ne provociram na odgovarajucim topicima Ovde mi se ucinilo bezopasnim da iznesem svoje misljenje I jos nisam pomenuo Malog rendzera koga takodje ne uzimam
Ma nece ti objekti leteti iz moje ruke. Pijani kljunar je danas neverovatno dobre volje i visokog praga tolerancije