Author |
Topic |
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16998 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 01/04/2012 : 22:30:54
|
Mr. Lopezova Mala Vrata. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11502 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/04/2012 : 00:12:24
|
1. Avanture Dietera Lumpena Rubena Pellejera
2. Mr. Lopezova mala vrata Altune i Trilla
3. Fantom Dana Barryja |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7983 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/04/2012 : 00:21:38
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
1. Avanture Dietera Lumpena Rubena Pellejera
2. Mr. Lopezova mala vrata Altune i Trilla
3. Fantom Dana Barryja
den beri je crtao flaša gordona |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 02/04/2012 : 00:39:42
|
mozda je mislio na brata mu |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/04/2012 : 01:16:51
|
FANTOMA! i da kupite prava za Mac Coya i izdajete njegove albume. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 02/04/2012 : 01:36:09
|
Zvanicno, Fantoma je preuzeo Sy Barry, ali prema crtezima, sklon sam verovanju da je Dan Barry tu jaaaaaaaako umesao prste. Pogledajte pazljivo i uporedite sa Flasom. Sy ima karakteristicne likove i ne cinculira kao Dan. Ako je Sy zaista radio sam, onda mu svaka cast na pracenju Denove vestine. I potpis je razlicit. Na epizodama za koje sumnjam da je radio Dan, stoji potpis Falk & Barry, a kasnije kada se i vidi da je Sy u pitanju, stoji samo Sy Barry. Sve u svemu, posto je Sy cesto asistirao Danu na Flasu, ne bi bilo neobicno da je Dan prve epizode Fantoma makar olovkirao. |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 02/04/2012 : 09:26:14
|
Nesto sad razmisljam - obzirom da imam sve Stripoteke, reprinti me apsolutno ne zanimaju, ali... Mozda ne bi bilo lose kad bi napravili nesto poput SuperStripoteke koja bi izlazila recimo svaka 3 mjeseca na nekih 100 do 150 strana i koja bi sadrzavala sindikalne i druge stripove iz perioda 30-te do recimo 70-te i koji bi bili kombinacija vec objavljenih stripova, ali i neobjavljenih od Fantoma, Mandraka, Celicne kandze, Pauka, Modesty, Garta, Flas Gordona... Mogli bi izlaziti kao tromjesecni prilog Stripoteci (recimo u kesici zajedno s istom) sto bi pojednostavilo distribuciju, ali i znatno smanjilo troskove izdanja... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11502 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 02/04/2012 : 09:54:36
|
quote: Originally posted by Trigger
Nesto sad razmisljam - obzirom da imam sve Stripoteke, reprinti me apsolutno ne zanimaju, ali... Mozda ne bi bilo lose kad bi napravili nesto poput SuperStripoteke koja bi izlazila recimo svaka 3 mjeseca na nekih 100 do 150 strana i koja bi sadrzavala sindikalne i druge stripove iz perioda 30-te do recimo 70-te i koji bi bili kombinacija vec objavljenih stripova, ali i neobjavljenih od Fantoma, Mandraka, Celicne kandze, Pauka, Modesty, Garta, Flas Gordona... Mogli bi izlaziti kao tromjesecni prilog Stripoteci (recimo u kesici zajedno s istom) sto bi pojednostavilo distribuciju, ali i znatno smanjilo troskove izdanja...
Idealno. |
https://striposlavija.blogspot.com/
|
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1614 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 02/04/2012 : 10:35:46
|
quote: Originally posted by wesskowaz
quote: Originally posted by Trigger
Nesto sad razmisljam - obzirom da imam sve Stripoteke, reprinti me apsolutno ne zanimaju, ali... Mozda ne bi bilo lose kad bi napravili nesto poput SuperStripoteke koja bi izlazila recimo svaka 3 mjeseca na nekih 100 do 150 strana i koja bi sadrzavala sindikalne i druge stripove iz perioda 30-te do recimo 70-te i koji bi bili kombinacija vec objavljenih stripova, ali i neobjavljenih od Fantoma, Mandraka, Celicne kandze, Pauka, Modesty, Garta, Flas Gordona... Mogli bi izlaziti kao tromjesecni prilog Stripoteci (recimo u kesici zajedno s istom) sto bi pojednostavilo distribuciju, ali i znatno smanjilo troskove izdanja...
Idealno.
I ja mislim da je ovo odlična ideja. |
Elvis has just left the building! |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16998 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 02/04/2012 : 17:15:09
|
quote: Originally posted by cat claw
Zvanicno, Fantoma je preuzeo Sy Barry, ali prema crtezima, sklon sam verovanju da je Dan Barry tu jaaaaaaaako umesao prste. Pogledajte pazljivo i uporedite sa Flasom. Sy ima karakteristicne likove i ne cinculira kao Dan. Ako je Sy zaista radio sam, onda mu svaka cast na pracenju Denove vestine. I potpis je razlicit. Na epizodama za koje sumnjam da je radio Dan, stoji potpis Falk & Barry, a kasnije kada se i vidi da je Sy u pitanju, stoji samo Sy Barry. Sve u svemu, posto je Sy cesto asistirao Danu na Flasu, ne bi bilo neobicno da je Dan prve epizode Fantoma makar olovkirao.
U prilog tome ide i to što je kasnije crtež lošiji. |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 02/04/2012 : 19:59:48
|
Moje maštarije: 1. Stripoteka posvećena Dejanu Nenadovu - reprint njegovih kratkih priča 2. Isto to za Petra Meseldžiju 3. Mika Muštikla 4. Pod 1, 2 i 3. ali u nekom pristupačnom albumu 5. Bilo šta od domaćih autora koji su izlazili u Stripoteci - jedan do dva broja Stripoteke godišnje sa reprintima domaćih stripova štampanih pre 20 ili 30 godina, sad na jednom mestu + prikladni tekst o autoru... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 02/04/2012 : 20:03:05
|
Brez zezanja, hajde malo da spekulisemo. Sta biste voleli da repriziramo od prve epizode?
Kakvi bre mackice reprinti,nemoj molim te...ako hocete reprinte dajte ih u zasebnim izdanjima,albumima,knjigama,kakogod...uradite neke stvari kao sto radi Fibra sa Ripom,Darkwood sa Tarzanom,Konanom,takve stvari...manite se vise reprinta u Stripoteci...ako uvedete nedeljni ritam onda mozemo da spekulisemo o reprintima,ovako,kao mesecnik,to je bezveze i pominjati...dakle,iskljucivo i samo premijere,ionako ima toliko toga da se objavi a Stripoteke ima samo 12 kom.godisnje...neko bi rekao,na kasicicu... |
...BD, c'est la vie... |
Edited by - axle munshine on 02/04/2012 20:05:37 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/04/2012 : 21:26:06
|
quote: Originally posted by axle munshine
Brez zezanja, hajde malo da spekulisemo. Sta biste voleli da repriziramo od prve epizode?
Kakvi bre mackice reprinti,nemoj molim te...ako hocete reprinte dajte ih u zasebnim izdanjima,albumima,knjigama,kakogod...uradite neke stvari kao sto radi Fibra sa Ripom,Darkwood sa Tarzanom,Konanom,takve stvari...manite se vise reprinta u Stripoteci...ako uvedete nedeljni ritam onda mozemo da spekulisemo o reprintima,ovako,kao mesecnik,to je bezveze i pominjati...dakle,iskljucivo i samo premijere,ionako ima toliko toga da se objavi a Stripoteke ima samo 12 kom.godisnje...neko bi rekao,na kasicicu...
Apsolutno!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Max1
Starting Member
63 Posts
Member since 04/03/2012 |
Posted - 02/04/2012 : 22:42:15
|
quote: Originally posted by axle munshine
Kakvi bre mackice reprinti,nemoj molim te...ako hocete reprinte dajte ih u zasebnim izdanjima,albumima,knjigama,kakogod...uradite neke stvari kao sto radi Fibra sa Ripom,Darkwood sa Tarzanom,Konanom,takve stvari...manite se vise reprinta u Stripoteci...ako uvedete nedeljni ritam onda mozemo da spekulisemo o reprintima,ovako,kao mesecnik,to je bezveze i pominjati...dakle,iskljucivo i samo premijere,ionako ima toliko toga da se objavi a Stripoteke ima samo 12 kom.godisnje...neko bi rekao,na kasicicu...
Potpuno se slazem !!!!! |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/04/2012 : 22:54:27
|
Supotpisujem prethodne topice, kakvi sad reprinti uz more novih i sasvim nam nepoznatih stripova.
Ali ako je stvar u borbi za opstanak, odnosno u nemogućnosti plaćanja novih materijala i ovom što je počelo s Crnom lisicom i Ringom, onda umjesto redovitog mjesečnog izdanja podržavam Triggerov prijedlog!
Da, mislio sam na Sya Barryja a ne Dana, ali sam automatski prepisao Mačku. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 03/04/2012 : 00:28:23
|
quote: anto
quote: axle munshine
quote: cat claw
Apsolutno!!!
Baš tako !!!
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
misterx381
Average Member
Serbia
919 Posts
Member since 17/02/2007 |
Posted - 03/04/2012 : 06:48:14
|
Moja lista:
Fantom Dena Berija Flas Gordon Dena Berija Umpah Pah Mac pravde
Badi Lonvej, a mogli bi ste i da nastavite Konjanike Noći to bar neće biti reprint, a ne verujem da su i prava nešto skupa. |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10343 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 03/04/2012 : 09:37:35
|
Reprinti unutar iste revije su besmislica i Stripotekin specijalitet.
Doduše Stripoteka je i krenula kao reprint Umpah Paha iz Panorame i još nekih stripova.
Nedavni reprint Ringa me neugodno iznenadio iz barem nekoliko razloga.
Na ovako rijedak ritam izlaženja u manje kvalitetnom tisku nego prije skoro 40-ak godina u istoj reviji objaviti isti strip.
Ako mislite tako nastaviti bolje da ukinete reviju nego da se nastavi srozavati ugled nekad najkvalitetnije strip revije na ovim prostorima. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 03/04/2012 : 10:20:28
|
@Peyo
Podsetio si me na Strumpfove. Kako bi oni izgledali u Stripoteci?
Fantom i Flas su u Stripoteci objavljeni pre 30 godina. Ako cemo pravo, jako je malo onih kojima bi to bio reprint. Za mnoge bi bio premijera i pravo otkrovenje. Ne vidim tu neko narocito srozavanje ugleda.
Tri reprinta i vec specijalitet? Uuuu, to je bas zlobno. |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 03/04/2012 : 10:22:38
|
Ja bi volio Flash Gordona od Barryja. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10343 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 03/04/2012 : 14:30:53
|
@cat claw
Ako vam je baš do repriza zbog mlađe publike pokrenite novu reviju u kojoj ćete reprizirati najbolje iz Stripoteke.
Ritam izlaženja ako ništa drugo reprize čini besmislenim.
Stripoteku kupujem od prvog broja i imam ih osim 15-ak sve. Zbilja ne vidim zašto bi netko poželio repriziranje istih stripova u istoj reviji ako je njen redoviti čitatelj. A mišljenje takvih je valjda važnije od mišljenja povremenih čitatelja ili od onih koji je ne čitaju, ali nesebično dijele savjete kako bi ona trebala izgledati.
Okretanje prošlosti je nedostatak vizije o budućnosti i/ili znak da je i uredništvo omatorilo.
I kad me je već glocnuo crni štrumf teško mi se prisjetiti revije tiskane na lošijem papiru, a to naravno nije srozavanje ugleda.
Iako me ni takav papir neće odvratiti od kupovanja Stripoteke, ali reprize zasigurno hoće. |
|
|
Topic |
|