forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Zlatna kolekcija Hr filma - na kioscima
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 10/04/2012 : 08:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
1. u GORI RASTE ZELEN BOR ZA 9,90 KN simpa izdanje uz knjižičicu - može se uzeti bez jutarnjeg...
na reklami je navedeno da još nekoliko filmova - čini mi se da sam vidio SAMO JEDNOM SE LJUBI Grlića i BANOVIĆ STRAHINJU Mimice...
lijepa ideja nadam se da je i snimak koliko toliko pristojan...

velka031
Advanced Member

Croatia
16988 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/04/2012 : 09:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Super! Hvala na infu!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/04/2012 : 10:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

1. u GORI RASTE ZELEN BOR ZA 9,90 KN simpa izdanje uz knjižičicu - može se uzeti bez jutarnjeg...
na reklami je navedeno da još nekoliko filmova - čini mi se da sam vidio SAMO JEDNOM SE LJUBI Grlića i BANOVIĆ STRAHINJU Mimice...
lijepa ideja nadam se da je i snimak koliko toliko pristojan...

Ah šit, meni nije dala bez jutarnjeg...

Nego, uz filmić je i mala tekstualna knjižica na pedesetak stranica posvećenih ovom filmu, sve u svemu fin mali uradak. Kvalitetu snimke još nisam provjerio.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 10/04/2012 10:10:04
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/04/2012 : 13:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Kvaliteta slike nije baš na zavidnoj razini, rekao bih da nije prošla proces digitalne restauracije. Vidljiva su oštećenja filmske trake. Također, gornji i donji dio kadra omeđeni su sa dvije crne trake, ali pritom ne mislim na onaj efekt koji ostavljaju filmovi snimani u širokom kadru.

Kvalitetu zvuka ne mogu komentirati, ali vidi se jedan čest nedostatak hrvatskih filmova iz toga razdoblja - dosta slaba sinkronizacija slike i zvuka.

Nadao sam se da je Jadran Film napokon postigao nekakav dogovor sa Hrvatskim Državnim Arhivom oko distribucije digitalno restauriranih kopija filma, ali čini se da se to nije dogodilo, ako je suditi prema kvaliteti ovog snimka i nedostatku bilo kakve poveznice sa HDA.

Knjižica mi je nekako najbolji dio paketa, ali mogli su barem sve to upakirati u jednu običnu plastičnu katiju, a ne da na jedvite jade moram kačiti DVD na unutarnju stranu uveza knjižice.

Drago mi je da mogu imati ovaj film makar u ovom obliku, ali volio bih da je prezentacija nešto bolja.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 10/04/2012 13:39:11
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/04/2012 : 19:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Kvaliteta slike nije baš na zavidnoj razini, rekao bih da nije prošla proces digitalne restauracije. Vidljiva su oštećenja filmske trake. Također, gornji i donji dio kadra omeđeni su sa dvije crne trake, ali pritom ne mislim na onaj efekt koji ostavljaju filmovi snimani u širokom kadru.

Kvalitetu zvuka ne mogu komentirati, ali vidi se jedan čest nedostatak hrvatskih filmova iz toga razdoblja - dosta slaba sinkronizacija slike i zvuka.

Nadao sam se da je Jadran Film napokon postigao nekakav dogovor sa Hrvatskim Državnim Arhivom oko distribucije digitalno restauriranih kopija filma, ali čini se da se to nije dogodilo, ako je suditi prema kvaliteti ovog snimka i nedostatku bilo kakve poveznice sa HDA.

Knjižica mi je nekako najbolji dio paketa, ali mogli su barem sve to upakirati u jednu običnu plastičnu katiju, a ne da na jedvite jade moram kačiti DVD na unutarnju stranu uveza knjižice.

Drago mi je da mogu imati ovaj film makar u ovom obliku, ali volio bih da je prezentacija nešto bolja.

jedino kaj se meni sviđaj ova "knjiga" izdanja, samo onda su nužne tvrde korice...stvarno šteta za lošu sliku, a i kad su se vec potrudili napraviti izbornik mogli su film podijelit u više poglavlja (pa to komp sam napravi)! Sve u svemu, kao i obično kad smo mi u pitanju, dobro izdanje s vrhunskom knjižicom (kao dodatkom) ali lošom slikom filma...

p.s. ono jesu rubovi zbog širokog formata i bili bi izraženiji da nije dio slike još i izrezan, pa onda nisu toliko široki...film je sniman na 35mm traci u širokom formatu (piše u knjižici)!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/04/2012 : 19:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Hrvatski film je zasluzio bolji tretman.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/04/2012 : 20:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
apsolutno, naša kinematografija ima desetke iznimnih remek djela s kojima bi se ponosila bilo koja kinematografija svijeta....

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 10/04/2012 : 20:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Film ide već u petak na HTV 1, a tako će biti i dalje. Dakle, sljedećih utoraka slijede knjižice s DVD-ovima Samo jednom se ljubi, Breza, Oficir s ružom, Seljačka buna, Mala pljačka vlaka, Banović Strahinja i Okupacija u 26 slika, a istifilmovi 3 dana nakon idu i na HTV-u.

No dobro, kvalitet izdanja nije bog zna što, ali bitno je da se Jadran film trgnuo pa bi uskoro mogli dočekati i još toga. Ipak je lijepo imati domaća izdanja domaće klasike, jer smo se dosad morali isključivo oslanjati na Delta film.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/04/2012 : 20:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ima li šanse da Breza izađe restaurirana, s obzirom da je restaurirana i takva besplatno slana u knižnice i škole!?

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4285 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 10/04/2012 : 20:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Lijepo da konačno ide, nadam se da će tako pustiti u prodaju i domaće serije - Gruntovčani, Mejaši i Naše malo misto. To bi već bio posao.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/04/2012 : 21:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
http://www.popcorn.hr/special/view/101/
ovakva izdanja su se trebala nastavit...restaurirana slika i zvuk, te knjižica s tvrdim koricama!

Edited by - dosada on 10/04/2012 21:24:37
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/04/2012 : 21:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

apsolutno, naša kinematografija ima desetke iznimnih remek djela s kojima bi se ponosila bilo koja kinematografija svijeta....

Slazem se za te desetke
Mala zemlja ..velika ostavstina..no gdje je sada kada se krilatimo tom nezavisnoscu i tom slobodom?
heh..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/04/2012 : 23:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

p.s. ono jesu rubovi zbog širokog formata i bili bi izraženiji da nije dio slike još i izrezan, pa onda nisu toliko široki...film je sniman na 35mm traci u širokom formatu (piše u knjižici)!

Da, trebao sam reći da to nije onaj efekt koji sam navikao gledati kod filmova širokog formata.

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 11/04/2012 : 00:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
Baš ću u petak snimiti film na komp pa da vidim jel verzija sa HTV-a bolja. Tak sam si snimil i Ronda što je bio prije cca tjedan i pol

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 11/04/2012 00:39:25
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/04/2012 : 16:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ima li šanse da Breza izađe restaurirana, s obzirom da je restaurirana i takva besplatno slana u knižnice i škole!?

mene zanima jel netko nabavio ili pogledao na DVD-u nekoliko filmova od "Croatia filma"? recimo "Vlak u snijegu", "Čudesna šuma", "Čarobnjakov šešir"...kakvo je stanje s njima što se tiče slike i zvuka? jesu digitalno obnovljeni ili je u pitanju transfer sa VHS kazeta? ja sam ih sve vidio u prodaji u dućanima. i da, svi ti filmovi su izašli na DVD-u bez ičega (samo film i to je to), a jedini "dodatak" je hrvatski titl za osobe oštećena sluha

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/04/2012 : 16:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

mene zanima jel netko nabavio ili pogledao na DVD-u nekoliko filmova od "Croatia filma"? recimo "Vlak u snijegu", "Čudesna šuma", "Čarobnjakov šešir"...kakvo je stanje s njima što se tiče slike i zvuka? jesu digitalno obnovljeni ili je u pitanju transfer sa VHS kazeta? ja sam ih sve vidio u prodaji u dućanima. i da, svi ti filmovi su izašli na DVD-u bez ičega (samo film i to je to), a jedini "dodatak" je hrvatski titl za osobe oštećena sluha

Ne, nisu ni njihovi filmovi digitalno obnovljeni.

Zeznuta je stvar oko digitalno restauriranih filmova. Prije nekoliko godina Hrvatski Državni Arhiv i T-Com su financirali digitalizaciju i restauraciju hrvatskih filmova. Trebalo se dogovoriti sa Jadran Filmom i Croatia Filmom oko distribucije, ali oni nisu imali previše razumijevanja za projekt i do dogovora nije došlo.

Jedino su Breza i Vuk samotnjak distribuirani po školama i u Max-TV videoteci. Također, digitalno restaurirane verzije filmova je moguće povremeno vidjeti na projekcijama u Tuškancu.

Ja sam se ponadao da je ova akcija Jutarnjeg i Jadran Filma znak da su se studiji i Hrvatski Državni Arhiv dogovorili oko distribucije. Ali sudeći po prvom DVD-u, restaurirane verzije još uvijek čame u Arhivu.

Edited by - Mr. Bushido on 11/04/2012 16:38:21
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/04/2012 : 16:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ne da se to škvadri s tim gubit vrijeme...zašto bi radili tako nešto kad je jednostavnije samo kopirat sa VHS-a na DVD, digitalno obnavljanje je teže i oduzima više vremena...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/04/2012 : 16:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne da se to škvadri s tim gubit vrijeme...zašto bi radili tako nešto kad je jednostavnije samo kopirat sa VHS-a na DVD, digitalno obnavljanje je teže i oduzima više vremena...

Ne, projekt je gotov. Svi filmovi su digitalizirani i restaurirani. Jedini je problem u tome što studiji ne dopuštaju distribuciju filmova.

Odnosno, dopuštaju, ali kopije slabije kvalitete koje su u njihovom vlasništvu.

Edited by - Mr. Bushido on 11/04/2012 16:52:27
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/04/2012 : 17:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
na kraju se stvar svodi na isto: sve te filmove ne možeš vidjet u najboljem mogućem izdanju, nego lošijem. samo je sad pitanje kad će ti filmski studij odlučit distribuirat digitalno obnovljene verzije. al bojim se da do dogovora između njih i Arhiva neće nikad ni doć...

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 11/04/2012 17:03:19
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/04/2012 : 17:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Koliko sam shvatio, stvar je jako zapetljana. Filmovi su u vlasništvu Jadran Filma i Croatia Filma, ali proces digitalizacije i restauracije u potpunosti su financirali HDA i T-Com.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/04/2012 : 17:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
pa mislim da bi tu glavnu riječ trebali imat JF i CF s obzirom da su filmovi u njihovom vlasništvu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/04/2012 : 18:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa mislim da bi tu glavnu riječ trebali imat JF i CF s obzirom da su filmovi u njihovom vlasništvu.

Nitko njih ne sprečava da distribuiraju svoje filmove. Ali ne mogu na svoju ruku distribuirati restaurirane verzije filmova jer u njih nisu uložili ni kunu.

Zbilja mi je žao što je ovakva situacija. Pogotovo jer ovih nekoliko filmova što sam ih vidio izgledaju sjajno, bolje nego ikad.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/04/2012 : 07:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ne pada mi na pamet to kupovati. Ionako će ti filmovi ići petkom na HTV-u, pa ću snimiti one koje još nemam u kolekciji (npr."U gori raste zelen bor"). Sigurno će TV snimka biti kvalitetnija od ove koju prodavaju na kioscima.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/04/2012 : 09:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
naravno da TV snimka ne bu kvalitetnija....pa ne budu oni na TV-u pustili restauriranu sliku, bez brige. U svakom slučaju se isplati uzet ovo izdanje s kioska jer dolazi s odličnom knjižicoma od 60-tak strana s vrlo informativnim podacima....

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/04/2012 : 09:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
A usput na kiosku možete kupiti i pokoji strip... win-win situacija.

Ja sam ih mislio uzimati obavezno, makar slika i nije fantastična, ali vrijedi to imati u kolekciji definitivno.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/04/2012 : 10:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

naravno da TV snimka ne bu kvalitetnija....pa ne budu oni na TV-u pustili restauriranu sliku, bez brige.

Ali snimka s TV-a ne može biti ni lošija od ove s kioska. Barem me ništa ne košta.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000