Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 11/04/2012 : 20:30:23
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by D.J.
LL prvih 16 knjiga je 110 kuna, tj. 14.7e, a od broja 17, 125 kuna tj. 16.7e.
ops, moja greska. pojma nemam kako sam dosao na ovih 10€ izvinjavam se
nema veze. to je najbolje MV-ovo izdanje na svijetu, hc, originalne + goranove naslovnice, po cijeni od 37 kn po epizodi... a ovo ce biti u hr s marzom najmanje 30. dakle u hr se nece prodati nista. eventualno netko tko nije kupio lb, neki od brojeva koji su mozda rasprodani. dakako i sacica bolesnika koji moraju imati svako izdanje nekog junaka, iz svih kutaka galaktike. u srbiji se pokusalo na kioske. nije islo. pa mala naklada - nije ni to. u bosni... pa ljudi jedva spajaju kraj s krajem. za njih je preskupo. trebat ce im mnooogo srece da prezive. snovi se tako zestoko razbiju o hridine stvarnosti. ali nek ljudi uzivaju dok mogu, to im nitko ne moze zabraniti... uvijek mogu preci na malu nakladu i raditi izdanja za sebe. dakako, sve pohvale za hrabrost. kad bi bar ona bila dovoljna.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 11/04/2012 : 20:30:55
|
LL prvih 16 knjiga je 110 kuna, tj. 14.7e, a od broja 17, 125 kuna tj. 16.7e.
ops, moja greska. pojma nemam kako sam dosao na ovih 10€ izvinjavam se
nema veze. to je najbolje MV-ovo izdanje na svijetu, hc, originalne + goranove naslovnice, po cijeni od 37 kn po epizodi... a ovo ce biti u hr s marzom najmanje 30. dakle u hr se nece prodati nista. eventualno netko tko nije kupio lb, neki od brojeva koji su mozda rasprodani. dakako i sacica bolesnika koji moraju imati svako izdanje nekog junaka, iz svih kutaka galaktike. u srbiji se pokusalo na kioske. nije islo. pa mala naklada - nije ni to. u bosni... pa ljudi jedva spajaju kraj s krajem. za njih je preskupo. trebat ce im mnooogo srece da prezive. snovi se tako zestoko razbiju o hridine stvarnosti. ali nek ljudi uzivaju dok mogu, to im nitko ne moze zabraniti... uvijek mogu preci na malu nakladu i raditi izdanja za sebe. dakako, sve pohvale za hrabrost. kad bi bar ona bila dovoljna.
He-he! Evo i glasa surove realnosti! |
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Posted - 11/04/2012 : 20:32:48
|
Ja se jos uvijek nadam da ce napraviti pametan potez i poceti sa Zagorom od JA odiseje, i to sto prije. U tom slucaju odricem se Ludensa i VC i prelazim na BiH izdanja. Kome treba jos jedan Zagor od prvog broja?! Tako nesto dolazi u obzir samo ako je u boji.
kome? pa meni recimo,... ako to nije dovoljan razlog onda neznam što je.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/04/2012 : 20:34:43
|
ako krenu SAMO sa c/b zagorom od prvog broja, nemaju NIKAKVE ŠANSE za uspjeh. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Posted - 11/04/2012 : 20:34:47
|
quote: Originally posted by acestroke
Kome treba jos jedan Zagor od prvog broja?! Tako nesto dolazi u obzir samo ako je u boji.
Pa ako je pravilno uradjen, kao italijanski original, zasto da ne?
Ace, pa nekoliko ljudi ce se naci, ali da li ce ih biti dovoljno to je vrlo, vrlo upitno. Dosad imamo: SD/Ludensovu extra seriju (s krivim redoslijedom, ali ipak), zatim izabrane Klasik epizode, zatim ne jedno nego dva kolekcionarska izdanja od prvog broja (Ludens i VC)! Trebat ce tu naci 500 kupaca, a potrebno ce biti i vise od toga posto ide na kioske. Znaci Zagor od prvog broja je veliki rizik! |
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Posted - 11/04/2012 : 20:38:01
|
quote: Originally posted by acestroke
Kome treba jos jedan Zagor od prvog broja?! Tako nesto dolazi u obzir samo ako je u boji.
Pa ako je pravilno uradjen, kao italijanski original, zasto da ne?
Ace, pa nekoliko ljudi ce se naci, ali da li ce ih biti dovoljno to je vrlo, vrlo upitno. Dosad imamo: SD/Ludensovu extra seriju (s krivim redoslijedom, ali ipak), zatim izabrane Klasik epizode, zatim ne jedno nego dva kolekcionarska izdanja od prvog broja (Ludens i VC)! Trebat ce tu naci 500 kupaca, a potrebno ce biti i vise od toga posto ide na kioske. Znaci Zagor od prvog broja je veliki rizik!
a več tri puta ugašeni i jednom skoro u kompletu objavljeni Magico Vento nije rizik...rizik je danas sve... a da je Libellus MV najbolji na svijetu velike zasluge idu i Branimiru Kriviću...alias Curunir. |
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 11/04/2012 : 20:42:00
|
hvala
naravno da je MV turborizik. rekao sam da je veoma hrabro. ali treba im nesto da ih PONESE!!! da im ostvari profit! a to je zagorova JA ODISEJA ili zagor od prvog broja u boji, po pristupacnoj cijeni. kako je potonje gotovo nemoguce, onda JA odiseja. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Posted - 11/04/2012 : 20:45:03
|
hvala
naravno da je MV turborizik. rekao sam da je veoma hrabro. ali treba im nesto da ih PONESE!!! da im ostvari profit! a to je zagorova JA ODISEJA ili zagor od prvog broja u boji, po pristupacnoj cijeni. kako je potonje gotovo nemoguce, onda JA odiseja.
To je to! Sve osim Zagora je rizik, a ako se i "lokomotivu" Zagora zezne, vjerovatno sve ode u nepovrat. Gadna vremena + mali broj citatelja ciji budeti su vec rastegnuti na raznorazna izdanja. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
duck
Junior Member
409 Posts
Member since 26/01/2007 |
Posted - 11/04/2012 : 21:04:19
|
Skupo, razumijem PDV, ali ipak skupo. Ne znam na koliki tiraz idu? Libellusovo izdanje je kostalo 10 KM po epizodi, ovo 6. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 11/04/2012 : 21:09:26
|
nema veze. to je najbolje MV-ovo izdanje na svijetu, hc, originalne + goranove naslovnice, po cijeni od 37 kn po epizodi...
Zaboravio si Darka koji meni jos vise pase, covek je genijalac U svakom slucaju serijal je odlican, ko nema LL izdanje trebao bi da uzme ovo. Ko ima, jos malo pa komplet |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 11/04/2012 : 21:12:11
|
Ja se jos uvijek nadam da ce napraviti pametan potez i poceti sa Zagorom od JA odiseje, i to sto prije. U tom slucaju odricem se Ludensa i VC i prelazim na BiH izdanja. Kome treba jos jedan Zagor od prvog broja?! Tako nesto dolazi u obzir samo ako je u boji.
Apsolutno se slazem |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 11/04/2012 : 22:00:55
|
quote: Originally posted by Tex Willer
nema veze. to je najbolje MV-ovo izdanje na svijetu, hc, originalne + goranove naslovnice, po cijeni od 37 kn po epizodi...
Zaboravio si Darka koji meni jos vise pase, covek je genijalac U svakom slucaju serijal je odlican, ko nema LL izdanje trebao bi da uzme ovo. Ko ima, jos malo pa komplet
nisam. govorim o prvih 99, dok su po 94 str. tu su uglavnom goranove. poslije je skuplje, ali i 124 str. po epizodi. a darkove su draze i meni, ali to sad nema veze s vezom |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 11/04/2012 : 22:23:29
|
Istina, imamo , ali mislim da je i lundensu i veselom odzvonilo.Cudni smo mi iz BiH,ako nas krene drugi imaju male sanse da opstanu ,ako nesto korijenito ne promjene nece se moci odrzati protiv nas sa se vec poistovjecujem jer cu biti sigurno vjeran kupac ,a to sto je cijena za evro veca o sadasnje nije jaka stvar kada znas da time kupujes kvalitet,a ne kvantitet.Predlozio bi da u svakom broju stave i neku knjizicu kao dodatak,slicno VC.Iskreno ja samo od ovih navedenih samo poznajem MV,MM.Zagora,za sve sam cuo ,ali nemam pojma o njima pa ako neko ima volje da mi pojasni ove ostale.volio bi uzimati i texa,traper kerija i dzudasa,ali znam da je to previse.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 11/04/2012 : 22:51:28
|
quote: Originally posted by teller
kome? pa meni recimo,... ako to nije dovoljan razlog onda neznam što je....
I meni!!! |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Member since 26/10/2008 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 12/04/2012 : 01:17:08
|
quote: Originally posted by duck
Skupo, razumijem PDV, ali ipak skupo. Ne znam na koliki tiraz idu? Libellusovo izdanje je kostalo 10 KM po epizodi, ovo 6.
Pa PDV je 1/5 cene. Dakle, 4,8 KM, odnosno 2,4 evra, odnosno 250 dinara. 2 plus nista je nista, matematika je jasna |
|
|
djukak
Senior Member
2944 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 12/04/2012 : 08:12:45
|
quote: Originally posted by herzegovina.boy
Istina, imamo , ali mislim da je i lundensu i veselom odzvonilo.Cudni smo mi iz BiH,ako nas krene drugi imaju male sanse da opstanu ,ako nesto korijenito ne promjene nece se moci odrzati protiv nas sa se vec poistovjecujem jer cu biti sigurno vjeran kupac ,a to sto je cijena za evro veca o sadasnje nije jaka stvar kada znas da time kupujes kvalitet,a ne kvantitet.Predlozio bi da u svakom broju stave i neku knjizicu kao dodatak,slicno VC.Iskreno ja samo od ovih navedenih samo poznajem MV,MM.Zagora,za sve sam cuo ,ali nemam pojma o njima pa ako neko ima volje da mi pojasni ove ostale.volio bi uzimati i texa,traper kerija i dzudasa,ali znam da je to previse.
Grešiš. Ja uzimam puno stvari, a uzimaću i Agarti )Bar MV i MM za početak) ali realno, broj kupaca kiosk izdanja u Bih je ZANEMARLJIV u odnosu na Srbiju i Hrvatsku. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Posted - 12/04/2012 : 09:27:21
|
quote: Originally posted by djukak
quote: Originally posted by herzegovina.boy
Grešiš. Ja uzimam puno stvari, a uzimaću i Agarti )Bar MV i MM za početak) ali realno, broj kupaca kiosk izdanja u Bih je ZANEMARLJIV u odnosu na Srbiju i Hrvatsku.
na žalost tako je....Bernard na BIH kioscima proda 150 Ludens Zagora, koji je i najprodavaniji...grozim se koliko se onda proda Texa recimo...to je vijest iz druge ruke i ja to vjerujem, ako 50 ljudi na forumu nešto traži i insistira nije to znak da je i potražnja i prodaja bajna....rado bi da Agarthi uspije ali bojim se da je početni optimizam prevelik...em to ljudi (najzagrizeniji) imaju, em su to serijali koji se niso obdržali i morali u HC formu, em je BIH financijski još jadnija od drugih zemalja....em ta izdanja ni izdaleko neće bit jeftina...em kad stignu preko granice u striparne poskupe za 1/3 cijene....mnogo je tu faktora koji teraju na oprez...znam da se kad Ludens opet počeo sa Mister Nojem(tamo 2004 približno) sam Bernard je izjavio da se prodalo manje od 200 pilota u BIH...i to kad su izdavači imali najviše tiraže...bar Ludens...oprezno ljudi,ne tražite previše...20 ljudi na forumu je skoro da ništa za izdavaća. |
|
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 12/04/2012 : 12:10:57
|
quote: Originally posted by teller
na žalost tako je....Bernard na BIH kioscima proda 150 Ludens Zagora, koji je i najprodavaniji...grozim se koliko se onda proda Texa recimo...to je vijest iz druge ruke i ja to vjerujem, ako 50 ljudi na forumu nešto traži i insistira nije to znak da je i potražnja i prodaja bajna....rado bi da Agarthi uspije ali bojim se da je početni optimizam prevelik...em to ljudi (najzagrizeniji) imaju, em su to serijali koji se niso obdržali i morali u HC formu, em je BIH financijski još jadnija od drugih zemalja....em ta izdanja ni izdaleko neće bit jeftina...em kad stignu preko granice u striparne poskupe za 1/3 cijene....mnogo je tu faktora koji teraju na oprez...znam da se kad Ludens opet počeo sa Mister Nojem(tamo 2004 približno) sam Bernard je izjavio da se prodalo manje od 200 pilota u BIH...i to kad su izdavači imali najviše tiraže...bar Ludens...oprezno ljudi,ne tražite previše...20 ljudi na forumu je skoro da ništa za izdavaća.
Ako je sve tako kao sto ti pises, koliko se prodaju LL izdanja? I koj djavo tera izdavace da izdaju Boneli stripove, ako ih niko ne kupuje? |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 12/04/2012 : 12:27:18
|
Postoji li tačna informacije o Zagoru? Da li će stvarno krenuti od prvog broja? Nadam se da neće, to je osuđeno na propast. Bolje je da počnu sa aktuelnim epizodama iz Italije. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 12/04/2012 : 12:34:48
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Postoji li tačna informacije o Zagoru? Da li će stvarno krenuti od prvog broja? Nadam se da neće, to je osuđeno na propast. Bolje je da počnu sa aktuelnim epizodama iz Italije.
Hoce, ali je pominjana mogucnost da paralelno krene i od nekog 200+ broja ili od JA odiseje pa da se to spoji vremenom. To bi bilo daleko prihvatljivije od samo jos jednog reprinta Zagora koga stvarno ima previse (ZS + LMS, SD + Lu, Zagor Klasik, VC KIZ, LU KIZ, mnogo je). |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 12/04/2012 : 13:05:15
|
Izdavač ima moju podršku, ali se ipak nadam da neće krenuti sa Zagijem od 1. broja, to stvarno nikome ne treba. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Topic |
|