Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
27119 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 12/04/2012 : 13:15:30
|
Ali kako ne shvaćate?Ovaj put je kao i u talijanskom originalu u original Bonelli formatuSD-Prvi put na hrvatskom jezikuA ona Ludensova za kolekcionarskog:Ali ovaj put je s originalnim crno bijelim naslovnicama FerrijaA buduća LL:Ali ovaj put je u boji Neka ima sto izdanja pa neka svako kupuje po želji.Izdavači nisu budale a pogotovo nisu s svojim novcem. |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 12/04/2012 13:16:30 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/04/2012 : 13:15:45
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Postoji li tačna informacije o Zagoru? Da li će stvarno krenuti od prvog broja? Nadam se da neće, to je osuđeno na propast.
Zagor i propast su nespojive stvari! Zapravo je zagor zlatna koka. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
doktor78
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
351 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 12/04/2012 : 14:21:11
|
Volio bih da izdavač diskusiju na ovom forumu shvati kao dobronamjernu kritiku i kao smjernice kako dalje. Mnoge stvari navedene u prethodnim postovima stoje (malo tržište, nizak standard bh.građana,ciljna populacija 30+...), ali kao što narod kaže "bez budale nema ni junaka" . Iako i ja mislim da je cijena od 6 KM previsoka za naše uslove, kupovinom ću podržati ovaj projekat u nadi da će uspjeti. Dok sam za serijale tipa Magicni vjetar i Skriveno lice blagi pesimista, mislim da reprint Martija Misterije od prvog broja ima dobre šanse za uspjeh, jer su mnogi željeli imati ovaj serijal, ali im je Libellusova HC varijanta bila preskupa. O Zagoru se ne bih izjašnjavao, nisam neki veliki fan, i zadovoljim se tek pokojom Odabranom pričom iz VČ koja me vrati u djetinjstvo. Odlična stvar je što je na sajtu www.stripovi.ba omogućena kupovina bez provizije i poštarine, bar za kupce iz BiH, a nadam se da će se omogućiti što povoljniji uslovi za kupovinu i iz inostranstva |
Edited by - doktor78 on 12/04/2012 14:21:47 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 12/04/2012 : 14:25:01
|
Nisam još imao izdanje pa ne znam kvalitet. Ali PSDZ 2u1 7,20 KM. I to super kvalitetno izdanje kiosk izdanje. Neću kupovati ništa, osim ako bude kompleta. |
Have mercy |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 12/04/2012 : 14:50:20
|
Ja izdavaču želim sve najbolje ali sam skeptičan kada su u pitanju kiosk izdanja. Bolje bi bilo kada bi ti tiraž bio nizak kao kod PP ili DW i kada bi stripovi bili dostupni samo u striparnicama. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 12/04/2012 : 14:57:50
|
Možda u ovom slučaju tiraž jeste nizak jer koliko sam ja skontao neće biti pokriveni svi kiosci, samo najpopularniji u većim gradovima |
No one gets out of childhood alive. |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 12/04/2012 : 17:42:51
|
E pa u Capljini imaju samo tri kioska,a prije rata ih je bilo 31.Volio bih kag bi izdavac bar na jedan postavio svoje stripove,jer najvise volim otici do kioska i kuoiti strip,ne volim narucivat sem u nuzdi ako nema druge. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27119 Posts
Posted - 12/04/2012 : 18:02:33
|
najbolje da izdavaču pošaljete popis kioska kod kojih kupujete stripove tako da on zna poslati stripove na prava mjesta |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 13/04/2012 : 00:08:52
|
quote: Originally posted by jaki
najbolje da izdavaču pošaljete popis kioska kod kojih kupujete stripove tako da on zna poslati stripove na prava mjesta
Živeo sarkazam :) |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 13/04/2012 : 01:11:57
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
quote: Originally posted by jaki
najbolje da izdavaču pošaljete popis kioska kod kojih kupujete stripove tako da on zna poslati stripove na prava mjesta
Živeo sarkazam :)
Zapravo se nešto tako i desilo. S tim što nije tražio od kupaca informaciju gdje se najbolje prodaju stripovi nego od prodavača. I dobio je. Ali neka, forum je ipak najpametniji. Agarthi će propasti. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7922 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
djukak
Senior Member
2944 Posts
Member since 28/04/2005 |
|
CZdravko
New Member
291 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 13/04/2012 : 14:44:54
|
SVAKA CAST!
Drzim u ruci svoj primjerak prvog BH Bonelli izdanja... i ponosan sam! Kvalitet je vrhunski, od papira do stampe, ali me najvise kupila cinjenica kad sam vidio da je u sklopu stripa objavljen i Sergio Bonelli Editore IL GIORNALE (preveden kao Sergio Bonelli Edicije NOVINE) iz originalnog talijanskog izdanja... U BOJI! Koliko ja znam to ni jedan izdavac kod nas nije do sada objavljivao (mozda i jest, ali ja svakako nisam vidio). Uz prigodan predgovor na unutrasnoj korici, "Vijesti sa divljeg zapada" na cetvrtoj strani, cvrstu kolekcionarsku zastitnu vrecicu u koju strip mozes ponovo vratiti, zalijepiti je i cuvati (za razliku od , recimo, Veselog Cetvrtka, gdje se uloga vrecice svela na to da vas sprijeci da vidite los otisak u stripu na kiosku, pa vas "ugodno iznenadi" kad ga kuci otvorite, a "vrecicu", /tacnije obmotani celofan oko stripa/ mozete samo baciti u smece) i "Bonellijev dizajn" ovo je savrseno izdanje. Jos jednom mi je zao sto uskoro nece ici meni omiljeni Dylan Dog u ovakvom izdanju, znam da je vec sve izaslo ili izlazi, ali ovo je jednostavno premocno! BRAVO AGARTHI, zelim vam puno srece, da dugo trajete uz ovakav kvalitet, da se odrzite na trzistu i da pokrenete jos mnogo izdanja. Moj duboki naklon!
p.s. kad smo kod kioska, na kraju ima popis SVIH prodajnih mjesta sirom BiH! |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
Edited by - CZdravko on 13/04/2012 14:45:56 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27119 Posts
|
pwild
New Member
118 Posts
Member since 11/09/2011 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7775 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 13/04/2012 : 15:00:51
|
Emire, kakvo vam je vrijeme gore? Hoću li poći u kratkim rukavima ili u jakni? |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1639 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 13/04/2012 : 15:03:03
|
quote: Originally posted by CZdravko
SVAKA CAST!
Drzim u ruci svoj primjerak prvog BH Bonelli izdanja... i ponosan sam! Kvalitet je vrhunski, od papira do stampe, ali me najvise kupila cinjenica kad sam vidio da je u sklopu stripa objavljen i Sergio Bonelli Editore IL GIORNALE (preveden kao Sergio Bonelli Edicije NOVINE) iz originalnog talijanskog izdanja... U BOJI! Koliko ja znam to ni jedan izdavac kod nas nije do sada objavljivao (mozda i jest, ali ja svakako nisam vidio). Uz prigodan predgovor na unutrasnoj korici, "Vijesti sa divljeg zapada" na cetvrtoj strani, cvrstu kolekcionarsku zastitnu vrecicu u koju strip mozes ponovo vratiti, zalijepiti je i cuvati (za razliku od , recimo, Veselog Cetvrtka, gdje se uloga vrecice svela na to da vas sprijeci da vidite los otisak u stripu na kiosku, pa vas "ugodno iznenadi" kad ga kuci otvorite, a "vrecicu", /tacnije obmotani celofan oko stripa/ mozete samo baciti u smece) i "Bonellijev dizajn" ovo je savrseno izdanje. Jos jednom mi je zao sto uskoro nece ici meni omiljeni Dylan Dog u ovakvom izdanju, znam da je vec sve izaslo ili izlazi, ali ovo je jednostavno premocno! BRAVO AGARTHI, zelim vam puno srece, da dugo trajete uz ovakav kvalitet, da se odrzite na trzistu i da pokrenete jos mnogo izdanja. Moj duboki naklon!
p.s. kad smo kod kioska, na kraju ima popis SVIH prodajnih mjesta sirom BiH!
I ja sam maloprije bio u prilici da vidim Magičnog od Agarthija i pridružujem se ocjenama koje je Zdravko dao. Izdanje je prva liga. Jednostavno mu se ne može naći niti jedna falinka. A za one koji tvrde da je cijena previsoka, kada budu u prilici da uporede kvalitet ovoga izdanja sa drugim Bonelli izdanjima s ovih prostora, vidjeće da taj argument ne stoji.
|
Elvis has just left the building! |
|
|
CZdravko
New Member
291 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 13/04/2012 : 15:09:32
|
quote: Originally posted by selanne
Emire, kakvo vam je vrijeme gore? Hoću li poći u kratkim rukavima ili u jakni?
Oblačno, svi hodaju u jaknama ili duksevima u toku dana, ali nije baš za kratkih. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 13/04/2012 : 15:12:36
|
Ja upadam kao na plažu, u kupaćem i s ručnikom preko ramena. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
djukak
Senior Member
2944 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 13/04/2012 : 15:42:22
|
Može li koja slika za nas što čekamo da se pojavi na kioscima 27.04. malo iznutra itd.... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Topic |
|