forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Zlatna kolekcija Hr filma - na kioscima
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/04/2012 : 20:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

doduše kad sam ga došel u HDA onda su mi rekli da to oni ne prodaju, pa sam ga dobil zahvaljujuci ljubaznosću gđe. Vere Robić-Škarice iz HFS-a!
Hvala joj i ovim putem...

Eto, sve je napravljeno da bude što nedostupniji. Tko uopće zna da se (možda) može nabaviti (i to teškom mukom) u HDA? Ja sam sad prvi put čuo za to.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/04/2012 : 20:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
srecom jesi, i sad jos zamisli da sam ja dosel iz Broda...sva sreca kaj sam imal isti dan i kontakt s ljudima iz HFS-a!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/04/2012 : 21:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

doduše kad sam ga došel u HDA onda su mi rekli da to oni ne prodaju, pa sam ga dobil zahvaljujuci ljubaznosću gđe. Vere Robić-Škarice iz HFS-a!
Hvala joj i ovim putem...

Eto, sve je napravljeno da bude što nedostupniji. Tko uopće zna da se (možda) može nabaviti (i to teškom mukom) u HDA? Ja sam sad prvi put čuo za to.

a pisalo se o tome dosta po nedjima, nije bas da se nije znalo!

problem je nabavit "Ne okreči se sine", zna li možda netko kak do njega?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/04/2012 : 21:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
http://www.jutarnji.hr/titula-izdanja-godine-za-blistavo-restaurirani-film/424881/

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/04/2012 : 21:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
"Lisinski".

Edited by - dsormaz1 on 12/04/2012 21:21:00
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/04/2012 : 21:36:08  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
istini za volju - Lisinski nije film za kioske - zapravo osim titule prvoga i nema štogod drugo da se diči - samo dvd izdanje pobudilo je nadu da ćemo se prema baštini odnositi s dužnim poštovanjem ali ne - mi znamo samo raskrčmiti je - uvijek me je bolilo što sam crtiče zagrebačke škole morao kupovati u americi - da pojavila su se neka naša izdanja - godinama poslje jer prije ih ni nije bilo - recimo dvostruki vukotić - dva dvda od po 50 min - moglo je komotno stati na jedan - na dvd-r medijima, očajne slike i zvuka i osrednje isprintanog covera - ali zato uredno visoke cijene - mislim da bi pučkoškolac napravio kvalitetniji pirat uz deset puta nižu cijenu...ista stvar je bila i s vlakom u snijegu croatia filma - srećom vidio sam ga u trgovini i uštedio si 150!!! kn...da su napravili pošteno izdanje ala lisinski ili breza uzeo bi ga...inače t-com je sponzorirao i jednu (možda više ali ovu imam) kompilaciju zagrebačke škole AF i to je ono kako bi se trebalo raditi - ali i kako bi trebalo skrivati od kupaca!!!!
tužno zapravo cijela ta priča - ali i znakoviti odnos kako se odnosimo prema onom čime bi se dičiti trebali
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 13/04/2012 : 14:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

format nije važan vec je važno da film vidiš onak kak ga je autor zamislil, a ne samo pola filma....

ok, to ak je film recimo sniman u full screen rezoluciji a onda ga neki frajeri na telki prebace na widescreen...to je druga stvar.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 16:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

format nije važan vec je važno da film vidiš onak kak ga je autor zamislil, a ne samo pola filma....

ok, to ak je film recimo sniman u full screen rezoluciji a onda ga neki frajeri na telki prebace na widescreen...to je druga stvar.

nije snimano u FS rezoluciji vec formatu...a ni druge stvari tebi nisu jasne, pa za početak pogledaj onaj filmić s youtube-a. A ovo kaj si napisal nije tak, vec bas suprotno. Jer ak je nekaj snimljeno u formatu 4:3, onda prilagođavanjem slike na 16:9 format TV-a se slika samo izdužuje ali se nikaj ne gubi, gubi se obrnutim procesom...

p.s. filmić traje par minuta a vrlo je inormativan a zorno prikazuje kaj se gubi kad, npr. HRT pusti spektakl poput Ben-Hura ili 10 Zapovijedi!

Edited by - dosada on 13/04/2012 16:27:13
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 13/04/2012 : 21:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
I trenutak istine... počinje film, ja ga snimam pa ću kasnije vidjeti koji je bolji

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 21:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
kak misliš koji je bolji?

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 13/04/2012 : 21:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:

kak misliš koji je bolji?

kvaliteta slike

o tome je riječ bila... ne čitaš pozorno. sjedi jedan i u kut

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 21:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
pa bila je i to me cudi...pitanje kvalitete ovog sad na telki i nedavnog dvd-a je jasno. Ne može na HRT-u bit bolja nikak, jer oni budu pustil istu snimku samo još degradiranu na 576i (tak HRT pusta "signal")....DVD ti je 576p vecinom, a ovaj je! A progresiv mogucnost je daleko ispred interlace-a...

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 13/04/2012 : 21:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
jbg. kod mene na panasonicovoj plazmi 42" slika je bolje neka ova na dvd-u koju sam pustio na laptopu. slika na tv ima življe boje (dobro znam da je slika na plazmi bolja slika nego na laptopu i lcd-u).

kasnije ću usporedni screenshot stavit dvd vs snimljeni materijal sa tv-a

sada ubacio i dvd i pogledao na tv-u i mogu reći odmah da je slika na hrt-u bolja.

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 13/04/2012 21:56:13
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 22:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

jbg. kod mene na panasonicovoj plazmi 42" slika je bolje neka ova na dvd-u koju sam pustio na laptopu. slika na tv ima življe boje (dobro znam da je slika na plazmi bolja slika nego na laptopu i lcd-u).

...stvari su jednostavne 576i nikad ne može bit, ni jednak a kamoli, bolji od 576p...ali, nikaj čudno jer pričaš o slici na plazmi i u upola dimenzijama manjem lcd-u gde ti postavke nisu ni približno isto podešene. A gde je još bolja kvaliteta plazme u odnosu na lcd i puno, puno toga.....sve u svemu ovo bi moglo završit kao i pokušaj kad mi lik objašnjaval kak je slika s dvd-a boja od one s BD-a, pa završavam!
quote:
kasnije ću usporedni screenshot stavit dvd vs snimljeni materijal sa tv-a

baš čekam rezultat.....
quote:
sada ubacio i dvd i pogledao na tv-u i mogu reći odmah da je slika na hrt-u bolja.

jedino ak ti je dvd uređaj spojen scart-om

p.s. doma imam sonyev lcd, a ne plazmu da ne misliš da sam ljubitelj plazme kad ju hvalim u odnosu na lcd...ali činjenice su činjenice, SD slika je bolja na plazmi!

Edited by - dosada on 13/04/2012 22:39:05
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 22:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
auuu....u pravu si, na telki je bolja slika...tamnija, ali puno boljeg kontrasta. Definitivno nisu pustil istu snimku, a jel moguće da je puštena digitalizirana slika!? A djeluje da je, onda svaka čast HRT-u! Nevjerojatna šteta kaj HRT ne pušta bar 576p, a o 720p da ne govorim...velika šteta (:

p.s. Spidermen ubaci ovu snimku negdje ;)

p.p.s. tolika mi je bila nevjerojatna činjenica da HRT pušta drugu snimku, da sam ušel u raspravu bez da sam pogledal telku..ali film još traje pa sam stigel videti!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 22:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
i pustili ju (klasicno za njih leterbox) s pravilno odrezanim gornjim rubovima jer je film zamišljen u formatu 1.85:1...

poprlicno sam siguran da je ovo digitalizirana slika i nevjerojatna šteta je, da ovo nije izašlo u slobodnoj prodaji i to odmah na BD-u

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 13/04/2012 : 22:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
ja sam govorio o vizualnom dijelu a ne o tehničkom dijelu :) dakle golim okom se vidjelo da je slika bolja. a u tehnikalije ne ulazim.

evo usporednih prikaza (slika ni na jednom prikazu nije povećavana sa moje strane). lijevo je dvd izdanje a desno hrt. vidi se razlika i u samom formatu filma i to pogotovo na trećoj usporedbi. na dvd izdanju slika je viša i malko šira.

scena 1

scena 2

scena 3

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 13/04/2012 : 23:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam veceras na TV i bas komentirao sa svojima da slika stvarno nije losa, dobro izgleda...Ali nisam kupio DVD pa nisam imao s cime usporediti.
Steta, nadao sam se da je ista kvaliteta i na disku...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 23:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
velim, pustil drugu snimku, a to je moguce samo kod nas....da u slobodnoj prodaji nema digitalizirane slike koja ustvari postoji i moguće ju je pustit na hrt-u!

niš nisi povecaval jer, kak sam velim:

quote:

i pustili ju (klasicno za njih leterbox) s pravilno odrezanim gornjim rubovima jer je film zamišljen u formatu 1.85:1...

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 23:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Gledao sam veceras na TV i bas komentirao sa svojima da slika stvarno nije losa, dobro izgleda...Ali nisam kupio DVD pa nisam imao s cime usporediti.
Steta, nadao sam se da je ista kvaliteta i na disku...

ni blizu na žalost...

a koliko bi to još bolje izgledalo u (barem) 720p rezoluciji!

Edited by - dosada on 13/04/2012 23:20:20
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 13/04/2012 : 23:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:

velim, pustil drugu snimku, a to je moguce samo kod nas....da u slobodnoj prodaji nema digitalizirane slike koja ustvari postoji i moguće ju je pustit na hrt-u!

quote:

jbg... hrvatska posla...

ja sad imam obje... prije dva tjedna sam i ronda snimio. jedino kaj ima logo hrt-a al' za to me baš zaboli... prije smo snimali na vhs i bili sretni i zadovoljni a danas skoro pa nikako nas zadovoljit

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/04/2012 : 23:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
kad ne gledam na istoj telki filmove ;)

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/04/2012 : 00:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

poprlicno sam siguran da je ovo digitalizirana slika i nevjerojatna šteta je, da ovo nije izašlo u slobodnoj prodaji i to odmah na BD-u

Eto vam ta vaša kiosk izdanja :)
Treba ponekad snimati i s TV-a.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/04/2012 : 00:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

jbg... hrvatska posla...

ja sad imam obje... prije dva tjedna sam i ronda snimio. jedino kaj ima logo hrt-a al' za to me baš zaboli... prije smo snimali na vhs i bili sretni i zadovoljni a danas skoro pa nikako nas zadovoljit

Upravo tako. Danas se malo previše sitničari.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/04/2012 : 00:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

nije snimano u FS rezoluciji vec formatu...a ni druge stvari tebi nisu jasne, pa za početak pogledaj onaj filmić s youtube-a. A ovo kaj si napisal nije tak, vec bas suprotno. Jer ak je nekaj snimljeno u formatu 4:3, onda prilagođavanjem slike na 16:9 format TV-a se slika samo izdužuje ali se nikaj ne gubi, gubi se obrnutim procesom...

a što je ako ideš prebacivat sa 4x3 na 16x9 i sa onim "cropping" procesom?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000