Author |
Topic |
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 13/04/2012 : 13:31:31
|
Ratko, treba vina donjeti? |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
hc1012
New Member
Croatia
245 Posts
Member since 10/01/2009 |
Posted - 13/04/2012 : 15:34:05
|
Koje će biti radno vrijeme "Lastana"? Da znamo planirati posjete nakon otvorenja. |
Edited by - hc1012 on 13/04/2012 15:34:35 |
|
|
samotnjak
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
83 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 13/04/2012 : 17:30:17
|
lastan,
sad definitivno znam kako je trebao izgledati moj hram stripova o kojem sam maštao kao mali dječak ali i tinejdžer. ovo je zaista čudo. ne mogu da vjerujem da ima ovoliko ZS-a i LMS-a u ovako dobrom stanju.
šta drugo reći, osim krasno i čudesno.
dokaz da se i najluđe dječuje maštarije ljubavlju, trudom i strpljenjem mogu preinačiti u stvarnost |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 13/04/2012 : 17:57:36
|
quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by culfis
....dobra slika!Navrati da uzvratim gostoprimstvo i pozdravi mi Peđu(čuvam mu onaj mobitel!) Živio!
Hvala na pozivu, gledacemo Pedja i ja da navratimo sto pre! p.s. ako naletis na SZ 47, izdvoj jedan primerak za mene! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2174 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 13/04/2012 : 19:38:51
|
Bio sam poslije posla... To treba vidjeti! Ne može se samo tako opisati!
Ljudi su jos od podneva stajali i čekali....
Žao mi je sto nisam bio na službenom otvorenju, ali pošto radim u blizini, nadoknadit ću to sljedeci tjedan. |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
76
Senior Member
Croatia
2632 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 13/04/2012 : 21:13:31
|
Tekst sa HINA-inog servisa:
U Zagrebu je večeras svečano otvorena strip knjižara, galerija stripa i suvenirnica "Lastan", novo mjesto okupljanja i sastajalište stripaša svih generacija koje ljubiteljima stripa donosi više od deset tisuća naslova starih i novih izdanja stripa domaćih i inozemnih izdavača. Osim velikog izbora strip izdanja, u novoj je strip knjižari izložen i velik broj originalnih radova domaćih i svjetskih velikana stripa, a ljubitelji stripa tamo mogu kupiti i šalice, majice, postere i druge suvenire s likovima popularnih strip-junaka. Nova zagrebačka striparnica otvorena je uz prezentaciju dvaju novih izdanja klasika hrvatskoga stripa, strip albuma "Osmoškolci" prošle godine preminulog cijenjenog hrvatskog crtača i strip-autora Ivice Bednjaneca, te strip albuma "Čudotvorni mačak i ostali stripovi" Waltera Neugebauera. Novo izdanje Bednjančevih "Osmoškolaca" integralno je izdanje 24 kompletne epizode od ukupno 33 naslova toga stripa uz koji su odrastali naraštaji čitatelja popularnog školskog časopisa Modra lasta. O knjizi je govorila povjesničarka umjetnosti Branka Hlevnjak, koja je napomenula kako je riječ o izuzetno vrijednoj i kvalitetnoj građi kroz koju svatko od nas bez obzira na dob proživljava ono što je Bednjanec vrlo virtuozno znao prikazati. Neugebauerovog "Čudotvornog mačka" predstavio je jedan od najvećih hrvatskih poznavatelja stripa Rudi Aljinović, koji se posebno osvrnuo na ulogu Waltera i njegova brata Norberta u povijesti hrvatske nacionalne kulture. "Oni su uz (Andriju) Maurovića stvarali prve krugove potrošača hrvatskog stripa i to je njihova povijesna uloga", kazao je Aljinović. "Njihove najpoznatije likove svi pamtimo, a njihovi su stripovi ušli u najuži izbor svjetskog dometa", napomenuo je. Uz naslovnu priču prvi put objavljenu u Vjesnikovom zabavniku "Petko" 1953., "Čudotvorni mačak i ostali stripovi" donosi znanstveno-fantastično-kriminalistički strip "Neznanac iz svemira" prvi put objavljen u tjedniku Globus 1954., te "Roy Thorne", koji je u "Petku" počeo izlaziti 1953. Knjiga također obuhvaća i "Kraljevu miljenicu" s popratnim tekstom u stihu, koja je izlazila u "Horizontovom zabavniku" 1952.-53., te "Jelenko Kamenko" koji pripada Neugebauerovoj poslijeratnoj produkciji. Crtač stripa, pjesnik, humorist i scenarist Ivica Bednjanec (1934.-2011.) bio je jedan od najplodnijih autora u povijesti hrvatskog stripa, koji je sudjelovao u brojnim izložbama u zemlji i svijetu. U Napulju je 1984. dobio prestižnu nagradu "Pulcinella", na Salonu stripa u Vinkovcima 1988. Grand prix a 1997. Nagradu za životno djelo, 2006. Nagradu za životno djelo ULUPUH-a, a odlikovan je i Redom Danice Hrvatske. Walter Neugebauer (1921.-1992.) svoje je mjesto u svijetu stripa zauzeo kad je imao tek 14 godina, preko noći izrastavši u respektabilno ime hrvatskog stripa i vrhunskog autora čije je stvaralaštvo imalo presudan utjecaj na prihvaćanje i popularnost stripova na ovim prostorima. U "Lastanu" je moguće kupiti i brojne kolekcionarske primjerke, a u budućnosti je tamo u planu održavanje promocija, večeri književnosti te raznih drugih događanja vezanih uz kulturu stripa.
|
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
Argus
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 13/04/2012 : 22:58:21
|
quote: Originally posted by wolf
Ima sve predispozicije za postati kultnim mjestom.
Nisam siguran u to iako bih bio sretan kad bi ti se rijeci ostvarile. Bio sam na otvaranju i vidljivo je ulozen veliki trud i novac u sve to.Okupilo se stvarno raznoliko drustvo, bilo je tu svih kategorija,od sminkera do smekera,od pop zvijezda do skromnih studosa,od la costa majica pa do majica s placa samo mislim da obicni ljudi nemaju sto traziti tamo. Cijene su boli glava i na taj nacin strip se nece popularizirati.Zamjerka mi je sto nije bilo nikakve promotivne prodaje,oba nova albuma koja su trebala biti promovirana uz otvaranje su atraktivna i pozeljna ali nedostupna bar za mene trenutno.Iako je ono kvart u razvoju,u blizini mnostvo je uspjesnih firmi,mnogi drugi ljubitelji stripa imaju skromna primanja pa ce samo gledati ali i to je nesto. Lijepo je bilo upoznati mnogo dragih ljudi s foruma i samo da znate Globinjo je pravi gospodin. Dogovorili smo se da cu ja navijati ove godine za Hajduk a on za Dinamo. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12526 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 13/04/2012 : 23:43:10
|
quote: Originally posted by Argus
quote: Originally posted by wolf
Ima sve predispozicije za postati kultnim mjestom.
Nisam siguran u to iako bih bio sretan kad bi ti se rijeci ostvarile. Bio sam na otvaranju i vidljivo je ulozen veliki trud i novac u sve to.Okupilo se stvarno raznoliko drustvo, bilo je tu svih kategorija,od sminkera do smekera,od pop zvijezda do skromnih studosa,od la costa majica pa do majica s placa samo mislim da obicni ljudi nemaju sto traziti tamo. Cijene su boli glava i na taj nacin strip se nece popularizirati.Zamjerka mi je sto nije bilo nikakve promotivne prodaje,oba nova albuma koja su trebala biti promovirana uz otvaranje su atraktivna i pozeljna ali nedostupna bar za mene trenutno.Iako je ono kvart u razvoju,u blizini mnostvo je uspjesnih firmi,mnogi drugi ljubitelji stripa imaju skromna primanja pa ce samo gledati ali i to je nesto. Lijepo je bilo upoznati mnogo dragih ljudi s foruma i samo da znate Globinjo je pravi gospodin. Dogovorili smo se da cu ja navijati ove godine za Hajduk a on za Dinamo.
nosi ti se bijela boja? Nego kada se Globinjo otrijezni, ti češ dobiti ban hehe. Inače dobra reportaža! Ajde još reportaža ljudi, šta ste kupili, stavljajte slike,....kako stoje sa malim rendžerom? |
Edited by - 1Euro on 13/04/2012 23:44:24 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 14/04/2012 : 12:10:42
|
Dođoh, vidjeh, ne kupih ništa. Da san uzea išta, sad ne bi ima za pecivo i jogurt. Upozna Argusa (hvala na Asteroidu care! ) i globinja, to jedino mogu izdvojit ka pozitivno od mog posjeta. Što se tiče organizacije, svaka čast! Bilo je glamurozno u tolikoj mjeri da san mislija da se lounge bar otvara, a ne strip knjižara |
Trljam ruke. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 14/04/2012 : 12:11:28
|
quote: Originally posted by cat claw
Treba obavestiti policiju da se neko u Zagrebu lazno predstavlja kao Globinjo
Ova je ubola na pravo mjesto |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8192 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 14/04/2012 : 12:31:17
|
viroze i druge obaveze su me odvratile od posjeta ovom eventu oni koji su bili nek' kažu šta nas sve zanima pošto nasilje u darkvudu, očuvanost četvorka
inače, sretno u poslovanju prostor super izgleda |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Member since 22/07/2011 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8270 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
flash svijet stripa
Starting Member
55 Posts
Member since 05/12/2011 |
Posted - 14/04/2012 : 17:26:50
|
Izuzetno lijep prostor sa mnošvom šarenih detalja, stvarno vrlo stripovski a otvaranje je bilo lijepo, šteta za kišu, no ipak mislim da je malo pretenciozan naziv galerija, osim ako kada će biti izložbe prostor drugačije koncipirati. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/04/2012 : 18:35:27
|
Izgleda jako lijepo, ostvarenje vlažnih snova za sve stripofile, i već znam da ću tamo biti čest gost i kupac. Sinoć sam stigao u posljednji tren i pazario šalicu sa Zagorom Posljednja runda, ali to je tek početak... |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Member since 22/07/2011 |
Posted - 15/04/2012 : 02:57:52
|
quote: Originally posted by flash svijet stripa
Izuzetno lijep prostor sa mnošvom šarenih detalja, stvarno vrlo stripovski a otvaranje je bilo lijepo, šteta za kišu, no ipak mislim da je malo pretenciozan naziv galerija, osim ako kada će biti izložbe prostor drugačije koncipirati.
Hvala.. police u sredini su na kotačićima i okretanjem istih prema unutra(jedne naspram drugoj) dobije se ravna ploha(poleđine) za postavljanje izložbenih materijala (tabli).Eventualnim razmicanjem tih polica,dobije se solidan prostor za posjetitelje za eventualna događanja,odnosno prezentacije i slično. Zbog tog je dodato ovo "galerija".
|
www.lastan.hr https://www.facebook.com/lastan.striparnica
|
|
|
hc1012
New Member
Croatia
245 Posts
Member since 10/01/2009 |
Posted - 15/04/2012 : 03:50:00
|
quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by hc1012
Koje će biti radno vrijeme "Lastana"? Da znamo planirati posjete nakon otvorenja.
Od ponedeljka do petka striparnica je otvorena od 13 do 20 sati.Subotom od 11 do 16. Pozdrav
Hvala na informaciji. Vidimo se idući tjedan. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 15/04/2012 : 13:24:13
|
Spidermane, di su te famozne fotke?? |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Topic |
|