Author |
Topic |
dsormaz1
Advanced Member
13143 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 12/04/2012 : 20:57:19
|
quote: Originally posted by dosada
doduše kad sam ga došel u HDA onda su mi rekli da to oni ne prodaju, pa sam ga dobil zahvaljujuci ljubaznosću gđe. Vere Robić-Škarice iz HFS-a! Hvala joj i ovim putem...
Eto, sve je napravljeno da bude što nedostupniji. Tko uopće zna da se (možda) može nabaviti (i to teškom mukom) u HDA? Ja sam sad prvi put čuo za to. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 12/04/2012 : 21:01:39
|
quote: Originally posted by dsormaz1
doduše kad sam ga došel u HDA onda su mi rekli da to oni ne prodaju, pa sam ga dobil zahvaljujuci ljubaznosću gđe. Vere Robić-Škarice iz HFS-a! Hvala joj i ovim putem...
Eto, sve je napravljeno da bude što nedostupniji. Tko uopće zna da se (možda) može nabaviti (i to teškom mukom) u HDA? Ja sam sad prvi put čuo za to.
a pisalo se o tome dosta po nedjima, nije bas da se nije znalo!
problem je nabavit "Ne okreči se sine", zna li možda netko kak do njega? |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12913 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13143 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 12/04/2012 : 21:36:08
|
istini za volju - Lisinski nije film za kioske - zapravo osim titule prvoga i nema štogod drugo da se diči - samo dvd izdanje pobudilo je nadu da ćemo se prema baštini odnositi s dužnim poštovanjem ali ne - mi znamo samo raskrčmiti je - uvijek me je bolilo što sam crtiče zagrebačke škole morao kupovati u americi - da pojavila su se neka naša izdanja - godinama poslje jer prije ih ni nije bilo - recimo dvostruki vukotić - dva dvda od po 50 min - moglo je komotno stati na jedan - na dvd-r medijima, očajne slike i zvuka i osrednje isprintanog covera - ali zato uredno visoke cijene - mislim da bi pučkoškolac napravio kvalitetniji pirat uz deset puta nižu cijenu...ista stvar je bila i s vlakom u snijegu croatia filma - srećom vidio sam ga u trgovini i uštedio si 150!!! kn...da su napravili pošteno izdanje ala lisinski ili breza uzeo bi ga...inače t-com je sponzorirao i jednu (možda više ali ovu imam) kompilaciju zagrebačke škole AF i to je ono kako bi se trebalo raditi - ali i kako bi trebalo skrivati od kupaca!!!! tužno zapravo cijela ta priča - ali i znakoviti odnos kako se odnosimo prema onom čime bi se dičiti trebali |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 13/04/2012 : 14:39:45
|
format nije važan vec je važno da film vidiš onak kak ga je autor zamislil, a ne samo pola filma....
ok, to ak je film recimo sniman u full screen rezoluciji a onda ga neki frajeri na telki prebace na widescreen...to je druga stvar. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 13/04/2012 : 16:24:46
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
format nije važan vec je važno da film vidiš onak kak ga je autor zamislil, a ne samo pola filma....
ok, to ak je film recimo sniman u full screen rezoluciji a onda ga neki frajeri na telki prebace na widescreen...to je druga stvar.
nije snimano u FS rezoluciji vec formatu...a ni druge stvari tebi nisu jasne, pa za početak pogledaj onaj filmić s youtube-a. A ovo kaj si napisal nije tak, vec bas suprotno. Jer ak je nekaj snimljeno u formatu 4:3, onda prilagođavanjem slike na 16:9 format TV-a se slika samo izdužuje ali se nikaj ne gubi, gubi se obrnutim procesom...
p.s. filmić traje par minuta a vrlo je inormativan a zorno prikazuje kaj se gubi kad, npr. HRT pusti spektakl poput Ben-Hura ili 10 Zapovijedi! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 13/04/2012 16:27:13 |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 13/04/2012 : 21:44:11
|
pa bila je i to me cudi...pitanje kvalitete ovog sad na telki i nedavnog dvd-a je jasno. Ne može na HRT-u bit bolja nikak, jer oni budu pustil istu snimku samo još degradiranu na 576i (tak HRT pusta "signal")....DVD ti je 576p vecinom, a ovaj je! A progresiv mogucnost je daleko ispred interlace-a... |
|
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 13/04/2012 : 21:52:18
|
jbg. kod mene na panasonicovoj plazmi 42" slika je bolje neka ova na dvd-u koju sam pustio na laptopu. slika na tv ima življe boje (dobro znam da je slika na plazmi bolja slika nego na laptopu i lcd-u).
kasnije ću usporedni screenshot stavit dvd vs snimljeni materijal sa tv-a
sada ubacio i dvd i pogledao na tv-u i mogu reći odmah da je slika na hrt-u bolja. |
Moj strip Moje aukcije |
Edited by - Spiderman on 13/04/2012 21:56:13 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 13/04/2012 : 22:08:41
|
quote: Originally posted by Spiderman
jbg. kod mene na panasonicovoj plazmi 42" slika je bolje neka ova na dvd-u koju sam pustio na laptopu. slika na tv ima življe boje (dobro znam da je slika na plazmi bolja slika nego na laptopu i lcd-u).
...stvari su jednostavne 576i nikad ne može bit, ni jednak a kamoli, bolji od 576p...ali, nikaj čudno jer pričaš o slici na plazmi i u upola dimenzijama manjem lcd-u gde ti postavke nisu ni približno isto podešene. A gde je još bolja kvaliteta plazme u odnosu na lcd i puno, puno toga.....sve u svemu ovo bi moglo završit kao i pokušaj kad mi lik objašnjaval kak je slika s dvd-a boja od one s BD-a, pa završavam!
quote: Originally posted by Spiderman kasnije ću usporedni screenshot stavit dvd vs snimljeni materijal sa tv-a
baš čekam rezultat.....
quote: Originally posted by Spiderman sada ubacio i dvd i pogledao na tv-u i mogu reći odmah da je slika na hrt-u bolja.
jedino ak ti je dvd uređaj spojen scart-om
p.s. doma imam sonyev lcd, a ne plazmu da ne misliš da sam ljubitelj plazme kad ju hvalim u odnosu na lcd...ali činjenice su činjenice, SD slika je bolja na plazmi! |
|
Edited by - dosada on 13/04/2012 22:39:05 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 13/04/2012 : 22:24:32
|
auuu....u pravu si, na telki je bolja slika...tamnija, ali puno boljeg kontrasta. Definitivno nisu pustil istu snimku, a jel moguće da je puštena digitalizirana slika!? A djeluje da je, onda svaka čast HRT-u! Nevjerojatna šteta kaj HRT ne pušta bar 576p, a o 720p da ne govorim...velika šteta (:
p.s. Spidermen ubaci ovu snimku negdje ;)
p.p.s. tolika mi je bila nevjerojatna činjenica da HRT pušta drugu snimku, da sam ušel u raspravu bez da sam pogledal telku..ali film još traje pa sam stigel videti! |
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 13/04/2012 : 22:50:39
|
ja sam govorio o vizualnom dijelu a ne o tehničkom dijelu :) dakle golim okom se vidjelo da je slika bolja. a u tehnikalije ne ulazim.
evo usporednih prikaza (slika ni na jednom prikazu nije povećavana sa moje strane). lijevo je dvd izdanje a desno hrt. vidi se razlika i u samom formatu filma i to pogotovo na trećoj usporedbi. na dvd izdanju slika je viša i malko šira.
scena 1
scena 2
scena 3 |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 13/04/2012 : 23:13:12
|
Gledao sam veceras na TV i bas komentirao sa svojima da slika stvarno nije losa, dobro izgleda...Ali nisam kupio DVD pa nisam imao s cime usporediti. Steta, nadao sam se da je ista kvaliteta i na disku... |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 13/04/2012 : 23:14:45
|
velim, pustil drugu snimku, a to je moguce samo kod nas....da u slobodnoj prodaji nema digitalizirane slike koja ustvari postoji i moguće ju je pustit na hrt-u!
niš nisi povecaval jer, kak sam velim:
i pustili ju (klasicno za njih leterbox) s pravilno odrezanim gornjim rubovima jer je film zamišljen u formatu 1.85:1...
|
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 13/04/2012 : 23:17:24
|
quote: Originally posted by dante
Gledao sam veceras na TV i bas komentirao sa svojima da slika stvarno nije losa, dobro izgleda...Ali nisam kupio DVD pa nisam imao s cime usporediti. Steta, nadao sam se da je ista kvaliteta i na disku...
ni blizu na žalost...
a koliko bi to još bolje izgledalo u (barem) 720p rezoluciji! |
|
Edited by - dosada on 13/04/2012 23:20:20 |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 13/04/2012 : 23:17:57
|
velim, pustil drugu snimku, a to je moguce samo kod nas....da u slobodnoj prodaji nema digitalizirane slike koja ustvari postoji i moguće ju je pustit na hrt-u!
i pustili ju (klasicno za njih leterbox) s pravilno odrezanim gornjim rubovima jer je film zamišljen u formatu 1.85:1...
jbg... hrvatska posla...
ja sad imam obje... prije dva tjedna sam i ronda snimio. jedino kaj ima logo hrt-a al' za to me baš zaboli... prije smo snimali na vhs i bili sretni i zadovoljni a danas skoro pa nikako nas zadovoljit |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13143 Posts
Posted - 14/04/2012 : 00:25:16
|
poprlicno sam siguran da je ovo digitalizirana slika i nevjerojatna šteta je, da ovo nije izašlo u slobodnoj prodaji i to odmah na BD-u
Eto vam ta vaša kiosk izdanja :) Treba ponekad snimati i s TV-a. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13143 Posts
Posted - 14/04/2012 : 00:28:06
|
quote: Originally posted by Spiderman
jbg... hrvatska posla...
ja sad imam obje... prije dva tjedna sam i ronda snimio. jedino kaj ima logo hrt-a al' za to me baš zaboli... prije smo snimali na vhs i bili sretni i zadovoljni a danas skoro pa nikako nas zadovoljit
Upravo tako. Danas se malo previše sitničari. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 14/04/2012 : 00:57:30
|
nije snimano u FS rezoluciji vec formatu...a ni druge stvari tebi nisu jasne, pa za početak pogledaj onaj filmić s youtube-a. A ovo kaj si napisal nije tak, vec bas suprotno. Jer ak je nekaj snimljeno u formatu 4:3, onda prilagođavanjem slike na 16:9 format TV-a se slika samo izdužuje ali se nikaj ne gubi, gubi se obrnutim procesom...
a što je ako ideš prebacivat sa 4x3 na 16x9 i sa onim "cropping" procesom? |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Topic |
|