forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 kako, gdje,...kupiti domenu(?) .com
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/04/2012 : 22:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Zanima me, kako, gdje,...se može kupiti (registrirati, stvoriti,...) neka domena (jel se tako kaže?) koja ima na kraju .com
Recimo, da hoču da imam neku svoju web stranicu šta ja znam, izmislit ču sad npr. www.gsdafhdgfhgds.com gdje ili kako to mogu napraviti i koliko košta?

Ne znam da li sam dobro objasnio, stvarno nisam kompjuterski freak i nemam pojm ao kompjuterima, programima,...ali ovo me stvarno zanima gdje mogu registrirati neku svoju stranicu koja bi na kraju imala .com?

I nemojte mi kazati kako to sve google zna i bla bla bla,...jer mi se ne da tražiti a i nemam pojma gdje to tražiti, akko tražiti,...ajde uputite me vi gdje da to saznam?

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17540 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 14/04/2012 : 22:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
1euro.com je zauzeto
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/04/2012 : 23:05:48  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

1euro.com je zauzeto

moguče, nisam ni gledao to ali ne radi se o tome. Nije mi namjera imati 1euro.com ja sam 1euro samo ovdje na forumu inače imam i svoj REAL LIFE haha gdje nisam 1euro haha tako da stvarno ovo šta sam pitao nema nikakve veze sa 1euro.com
Ono što bi ja otvorio nije još zauzeto ali ne znam kako, na kog ada se obratim i bilo šta u vezi toga kako to registrirati i slično....jel netko zna?
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7670 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 14/04/2012 : 23:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
www.svetijuraj.com je zauzeto!

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.

Edited by - selanne on 14/04/2012 23:11:54
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1898 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 14/04/2012 : 23:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
www.godaddy.com

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/04/2012 : 23:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

www.godaddy.com

ok hvala! uff sada ču trebati sve to pročitati,....jel može netko u kratko objasniti šta sve tamo piše....znači ako ja kupim ili registriram svoju domenu, šta mogu onda raditi dalje?
Jel treba onda kupiti nekakav program,....mislim ja želim onda napraviti website na toj stranici kako to da uradim?
Hoču da imam website gdje mogu stavljati fotografije, pisati, čak staviti košaricu da mogu ljudi kupovati neke stvari i to,....kako sve to da napravim?
Go to Top of Page

pwild
New Member

120 Posts

Member since 11/09/2011

Posted - 14/04/2012 : 23:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send pwild a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

Jel treba onda kupiti nekakav program,....mislim ja želim onda napraviti website na toj stranici kako to da uradim?
Hoču da imam website gdje mogu stavljati fotografije, pisati, čak staviti košaricu da mogu ljudi kupovati neke stvari i to,....kako sve to da napravim?

trebao bi savladati najprije html i css, pa zatim naučiti php, i šećer na kraju sql :D

nakon par mjeseci ili godina učenja, to bi trebao biti u stanju napraviti.

ili jednostavnije platiti nekome da to napravi.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/04/2012 : 23:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pwild

quote:

trebao bi savladati najprije html i css, pa zatim naučiti php, i šećer na kraju sql :D

nakon par mjeseci ili godina učenja, to bi trebao biti u stanju napraviti.

ili jednostavnije platiti nekome da to napravi.

e toga sam se plašio................ma neču ja ništa naučiti, prestar sam ja za to....ajde recite mi barem to:

-ako ja registriram svoju domenu, koliko se onda još treba uložiti novca da bi se moglo nešto napraviti sa tom domenom (stavljati slike, pisati novosti, staviti "shopping cart" i slično.
-ili kako je sa tom domenom, ja ovdje platim 10 dolara ili koliko več i to je onda to ili trebam SVAKI MIJESEC PLAČATI eura?

Go to Top of Page

pwild
New Member

120 Posts

Member since 11/09/2011

Posted - 15/04/2012 : 00:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send pwild a Private Message  Reply with Quote
ovih 10 dolara plaćaš jednom godišnje.

i dobiješ neki prostor ( recimo 2-3 GB, ne znam točno, jer ne mogu vidjet ako nisam registriran) i radiš s njim što hoćeš.
možeš po volji pisati novosti, dodavati slike(sve dok je unutar dozvoljenog kapaciteta od 2-3 gb), shopping cart se isprogramira...
mogu ti ja sve to napraviti za recimo 300 eura.

a što se tiče ovih 10 dolara godišnje za domenu, imaš ti i gomilu besplatnih domena. ali onda url tvoje stranice neće biti npr www.mojeime.com nego www.mojeime.godaddy.com, ovisi koliko ti je stalo do toga.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1898 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 15/04/2012 : 00:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Sto ne otvoris besplatan blog na www.blogger.com, pa za pocetak dok se ne uhodas u to malo probas tamo praviti nesto?

IG: @bricktoygrapher

Edited by - Zlix on 15/04/2012 00:46:14
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 15/04/2012 : 01:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Zaista - blog mi se čini kao dobar početak, zaštagod.

Piši propalo!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 15/04/2012 : 12:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pwild

ovih 10 dolara plaćaš jednom godišnje.

i dobiješ neki prostor ( recimo 2-3 GB, ne znam točno, jer ne mogu vidjet ako nisam registriran) i radiš s njim što hoćeš.
možeš po volji pisati novosti, dodavati slike(sve dok je unutar dozvoljenog kapaciteta od 2-3 gb), shopping cart se isprogramira...
mogu ti ja sve to napraviti za recimo 300 eura.

a što se tiče ovih 10 dolara godišnje za domenu, imaš ti i gomilu besplatnih domena. ali onda url tvoje stranice neće biti npr www.mojeime.com nego www.mojeime.godaddy.com, ovisi koliko ti je stalo do toga.

imat ču te u mislima ako se budem odlučio za tu variantu (umjesto bloga npr...) i javit ču se najprije tebi jer mi se 300 eura čini veoma prihvatljivo.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 15/04/2012 : 12:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

Sto ne otvoris besplatan blog na www.blogger.com, pa za pocetak dok se ne uhodas u to malo probas tamo praviti nesto?

pa i ovo nije loša ideja, pogotovo zbog magične riječi "besplatno", svakako valja i o tome razmisliti.
Inače pronašao sam neku stranicu, odnosno muž od moje sestrične ju je pronašao i dao mi link (ako želite mugu vam ga objaviti ili poslati) gdje je fora u tome, da ljudi napišu recimo svoju ideju, a onda stave npr da im treba 10.000 eura npr i onda mogu ljudi investirati.
npr:

-netko želi kupiti vočnjak, treba mu 10.000 eura za drvječa, pčele,....i sve to a onda napiše kako če svakome koji uloži npr 10 eura dati kilu jabuka, onom ekoji če uložiti 50 eura taj če dobiti litar meda npr,...itd,...znači napravi se nekakav troškovnik i šta mogu naravno i ulagači dobiti za svoj novac. Netko hoče npr da izda svoju knjigu pa onda svi koji ulože novac u to oni za taj novac dobija nešto, npr da ih se spomenu u knjizi, da glavni junak nosi njihovo ime,...itd...

Ja sam došao na ideju (koju još n emogu javno napisati) ali mi se čini jako prihvatljivom idejom a odnosi se na tiskanje majica (sa posebnim logotipom, zbog toga sam i htio da imam vlastiti website koji bi nosio to ime), coffe mugs sa tim istim logotipom, zastave,...sve sa tim logotipom.
Ideja je super baš zbog tog logotipa, ali možda svakako to mogu prodavati i na blogu,....valja razmisliti.

Kad smo več kod toga:

-jel znate nekoga, vjerovatno neku kinesku firmu, koja ima jeftine majice, coffe mugs, zastave,...pa da se može natisnuti taj logotip?
Jel postoji neka firma ili bilo šta da ih kontaktiram?
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/04/2012 : 12:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Treba ti:
-Domen (jeftino)
-Server (skuplje, zavisi od potreba)
-Sajt koji ce se izvrsavati na tom serveru (ovo mora neko da ti namesti)

A ja kad sam ti nudio sajt po istoj ceni ti si mi rekao kako je to ludost :(
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25979 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/04/2012 : 12:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
http://www.wix.com/

Besplatne stranice, koje podrzavaju flash, mozes dodati i shopping car, galerije i sl.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

kra-kra
New Member

Slovenia
106 Posts

Member since 20/09/2004

Posted - 15/04/2012 : 13:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send kra-kra a Private Message  Reply with Quote
Če ti bo lažje, imaš tudi slovenske registratorje domen...
http://www.register.si/
http://www.domenca.com/
http://www.slonic.net/

I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books ... and now there's only time to say ... THANK YOU GOD! LIFE WELL SPENT!
Go to Top of Page

kra-kra
New Member

Slovenia
106 Posts

Member since 20/09/2004

Posted - 15/04/2012 : 13:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kra-kra a Private Message  Reply with Quote
Če maš pa viška $, si pa lahko pri ICANN-u registriraš domeno .tech za piškavih $185,000...

I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books ... and now there's only time to say ... THANK YOU GOD! LIFE WELL SPENT!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 15/04/2012 : 15:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Treba ti:
-Domen (jeftino)
-Server (skuplje, zavisi od potreba)
-Sajt koji ce se izvrsavati na tom serveru (ovo mora neko da ti namesti)

A ja kad sam ti nudio sajt po istoj ceni ti si mi rekao kako je to ludost :(

pa sječam se da smo nešto pričali oko toga ali tada nisam još bio toliko zainteresiran (nisam još imao plan, šta tačno želim napraviti) a i mislio sam da se zezaš. Nisam te htio uvrijediti jer sam mislio da se zezamo, a ti si se izgleda uvrijedio pa ti se eto ovom prilikom izvinjavam. Stvarno nisam te mislio uvrijediti nego nisam ni sam bio siguran šta i kako p asmo se onda svi kao nešto zezali i to,....pa i sada vidiš da sam sav zbunjen, netko kaže blog, drugi mi trpajo stranice gdje sve ima ovih servera a ja sam čovjek koji o tim programima i sve to nemam pojma,....kada budem detaljnij eznao, šta i kako mogu i tebe kontaktirati naravno.

Sada mi je najvažnije da pronađem neke "kineze" koji imaju T-shirts, coffe mugs, key chain,...pa da mi natisnu sve to, onda idem reklamiranjem tog "suvenir shoppa" i slično,...još sam dosta daleko od realizacije iako je ideja super pogotovo zbog tog logotipa (ali neču više da kažem jer je teško sve to napisati u par rečenica...)
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 15/04/2012 : 15:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Hvala manhunter-u i kra-kra uff puči če mi glava od svih ovih informacija.....hvala za sve te linkove ali meni je to užasno muka sve to čitati ,jer sam totalno "ne kompjuterski čovjek" i nikada nisam bio dobar u kompjuterskom znanju, čak mi je muka sve to čitati (pola riječi koje su kompjuterske naravi ne razumijem,...). Pogledat ču jednom kasnije pa da vidim, ako me ne bude previše smorilo.....
Možda za početak samo kupim domenu .com tek toliko da mi netko ne preotme web stranicu, onda mogu napraviti neki blog ili bilo šta je besplatno, možda čak facebook account otvorim,....pa onda kada polako počne se situacija razvijati možda napravimo webstranicu putem one domene .com.

Sada mi je najvažnije da pronađem material, pa da ga idemo tiskati,....onda ču se baciti u prodaju ovih artikala, koji se (bar nadam) da če ih ljudi zavoljeti i kupovati, zbog "duboke poruke" koje če ovi materiali predstavljati.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 19/04/2012 : 22:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

i sve to a onda napiše kako če svakome koji uloži npr 10 eura dati kilu jabuka

...koja u proseku kosta 0.7-1.0 eur u slobodnoj prodaji. Dobar deal, zaista.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 21/04/2012 : 07:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala manhunter-u i kra-kra uff puči če mi glava od svih ovih informacija.....hvala za sve te linkove ali meni je to užasno muka sve to čitati ,jer sam totalno "ne kompjuterski čovjek" i nikada nisam bio dobar u kompjuterskom znanju, čak mi je muka sve to čitati (pola riječi koje su kompjuterske naravi ne razumijem,...). Pogledat ču jednom kasnije pa da vidim, ako me ne bude previše smorilo.....
Možda za početak samo kupim domenu .com tek toliko da mi netko ne preotme web stranicu, onda mogu napraviti neki blog ili bilo šta je besplatno, možda čak facebook account otvorim,....pa onda kada polako počne se situacija razvijati možda napravimo webstranicu putem one domene .com.

Sada mi je najvažnije da pronađem material, pa da ga idemo tiskati,....onda ču se baciti u prodaju ovih artikala, koji se (bar nadam) da če ih ljudi zavoljeti i kupovati, zbog "duboke poruke" koje če ovi materiali predstavljati.

mozda ti je najbolje i zapoceti sa FB...vidim da je sad moderno otvarati FB profile za prodaju raznih stvari
imas tako profile na FB poput : prodaja satova,patike prodaja,izrada nakita i sl.
kupi domen za buducnost ako smatras da ces imati uspjeha u tome a probaj prvo preko FB vidjeti koliko uopste imas zaineteresiranih medju onima koje imas medju prijateljima...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/04/2012 : 17:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:

i sve to a onda napiše kako če svakome koji uloži npr 10 eura dati kilu jabuka

...koja u proseku kosta 0.7-1.0 eur u slobodnoj prodaji. Dobar deal, zaista.

pa to sam naveo kao primjer iako ima i takvih (ili sličnih )ponuda. Pogledaj malo na crowdfounding (ili tako nešto) pa češ vidjeti o čemu pričam. Tamo ljudi imaju neke projekte, a onda ljudi mogu investirati u njihove projekte, neki doniraju čak besplatno, nekima se ponudi nagrada (simbolična) kao ovo sa tom kg jabuka npr, thank you note i slične fore, a nekima i konkretne stvari (nastupanje u filmu, udio u nekom poslu i slično,...) pogledajte tamo ima puno svega a ima i više takvih stranica na taj način. Ali svaki projekat treba najprije da odobri taj webmaster, onda ako se skupi dovoljno novca, oni zadrže 5% za sebe ostalo dobivate vi (onaj koji ima neki projekat) ako se ne skupi dovoljno novca, onda nemate ni nikakve troškove. Bar sam ja tako razumio, piše sve tamo, ja sam samo na brzaka to pročitao.
Nemam pojma kako se oni inače stvarno odbrane nekakvih prevaranata, šta ako netko dobiva novac od tih ljudi a onda im ne šalje ništa? To ne znam....možda piše negdje.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/04/2012 : 17:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:

mozda ti je najbolje i zapoceti sa FB...vidim da je sad moderno otvarati FB profile za prodaju raznih stvari
imas tako profile na FB poput : prodaja satova,patike prodaja,izrada nakita i sl.
kupi domen za buducnost ako smatras da ces imati uspjeha u tome a probaj prvo preko FB vidjeti koliko uopste imas zaineteresiranih medju onima koje imas medju prijateljima...

pa vjerovatno je to najbolji način za početak, iako nemam facebook profil iz jednostavnog razloga, jer baš ne želim da me kontaktiraju svi neki ljudi koje nisam video 20 godina samo zbog toga što smo išli u školu zajedno npr,...ili šta ja znam, da me doda netko za prijatelja, kojeg sam vido dva puta u životu na vozu za vojsku npr,...pa da onda čitam gluposti koje sve ljudi tamo objavljivaju kako su kupili novog psa, kako su se vratili sa odmora, kako idu na neko vjenčanje, kako su se vratili sa posla umorni, a sada idu u dučan,...mislim takv estvari me stvarno ne zanimaju a mislim da je facebook baš to...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12602 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/04/2012 : 17:45:10  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
eto to je ta stranica ( a ima i drugih sličnih, možda i boljih, nisam ni tražio, ali po tom principu):

http://www.crowdfunder.co.uk/investments
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000