Author |
Topic |
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 10/04/2012 : 13:29:09
|
Emire, zovem te u subotu ako ne bude nikakvih problema. Trebao bih oko 11 biti u Sarajevu, taman na vrijeme za kavu. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 10/04/2012 : 13:33:58
|
Samo da ne sjednem na tramvaj broj 3 i odvezem se jednu stanicu. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 11/04/2012 : 21:54:59
|
Kao što je od ranije poznato, festival će biti otvoren sutra, 12.4. u 19h u prostorijama Centra za kulturu Sarajevo. U galeriji ćemo izložiti i najnoviji pregled bh. strip stvaralaštva i pobjednike konkursa "Život kojim živim". Ono što nije poznato je da poslije otvaranja stripaši iz Sarajeva i šire (koliko mi je poznato, barem jedan Makaranin će biti s nama ) idu na after-party u HS Pivnicu oko 21h. Ako ste zainteresirani da dođete a mislite da ne bih mogao znati da ćete biti na otvaranju i uopće u Sarajevu, javite se ovdje ili na pm ili na broj telefona 0038766179816. Hvala! |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 13/04/2012 : 01:15:23
|
Festival otvoren, bit će sutra i fotki i svega, no za sada hvala svima na fenomenalnoj večeri. Vidimo se u narednim danima. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 14/04/2012 : 18:17:18
|
Šteta što sam radi prijevoza bio ograničen na samo 2-3 sata druženja na festu. Sad ću gledati Milana, inače bih se raspisao, ali poanta svega što bih htio reći je - za Emira i sve ostale koji su sudjelovali u organizaciji. |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1614 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 14/04/2012 : 19:17:51
|
quote: Originally posted by selanne
Šteta što sam radi prijevoza bio ograničen na samo 2-3 sata druženja na festu. Sad ću gledati Milana, inače bih se raspisao, ali poanta svega što bih htio reći je - za Emira i sve ostale koji su sudjelovali u organizaciji.
Meni je žao što nisam mogao ostati malo duže da popijemo neko Staropramen (jer nema sarajevskog u Sarajevu), ali ja sam kad je Selanne stigao i kad smo se upoznali već proveo 5-6 sati na Festu i morao sam ići. Biće valjda prilike nekom drugom zgodom. |
Elvis has just left the building! |
|
|
jezer
Starting Member
62 Posts
Member since 30/01/2004 |
Posted - 14/04/2012 : 19:54:32
|
Podrška i pohvala svim učesnicima ovog strip-festivala, a posebno dvojici ljudi : - Emiru Pašanoviću, očito velikom strip-entuzijasti - Almiru Šehoviću, izdavaču Bonelli stripova na bosanskom jeziku
Da nam sljedeći strip-festival bude još bogatiji i ljepši... |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 14/04/2012 : 19:58:20
|
quote: Originally posted by cerichus
Meni je žao što nisam mogao ostati malo duže da popijemo neko Staropramen (jer nema sarajevskog u Sarajevu), ali ja sam kad je Selanne stigao i kad smo se upoznali već proveo 5-6 sati na Festu i morao sam ići. Biće valjda prilike nekom drugom zgodom.
Jesi vidio to? A ja imam običaj kad dođem u neki grad da popijem domaće pivo. |
Edited by - selanne on 14/04/2012 20:00:03 |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 15/04/2012 : 16:30:43
|
Gotovo. Crknut sam a još ni blizu nisam da završim za danas. Hvala svima koji ste došli na 1. STRIPITI Fest, nadam se da vam je bilo uzbudljivo i zanimljivo kao i meni! |
|
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 15/04/2012 : 16:48:10
|
Super je festival. Drago mi je da sam, nakon dugo vremena vidio Emira i Filipa ( koji mi je potpisao Amneziju ). I drago mi je što sam upoznao vlasnika Agarthi Comicsa, koji pršti energijom i entuzijazmom. Još jednom, svaka čast na organizaciji festivala i nadam se da će iduće godine biti još bolji i jači :) |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1614 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 15/04/2012 : 16:54:58
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Gotovo. Crknut sam a još ni blizu nisam da završim za danas. Hvala svima koji ste došli na 1. STRIPITI Fest, nadam se da vam je bilo uzbudljivo i zanimljivo kao i meni!
Svaka čast majstore. Sigurno je puno energije i truda trebalo za organizovati ovo sve. Međutim, moraš se složiti sa mnom da je žalosna slika da na promociji prvog bh izdavača stripa bude jedva 15-ak ljudi u publici; da, koliko ja znam, dođe samo jedna televizija da to poprati (TVSA - hvala im!)i jedan radio (Radio Sarajevo); ne znam za printane medije ... Ovo naravno nema veze s tobom i ekipom koja je ovo organizovala jer sam imao priliku uvjeriti se da ste događaj najavili u gotovo svim printanim i elektronskim medijima u BiH (i šire). Radi se, nažalost, o tome da je strip kultura u BiH i njenome glavnom gradu na niskim granama, da mediji pri tome nemaju interesa da poprate jedan ovakav (usudio bih se reći historijski) događaj, te da rade na afirmaciji strip kulture. |
Elvis has just left the building! |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 15/04/2012 : 18:07:37
|
Puno je toga ovisilo o njihovim drugim obavezama, na žalost, ali i o karakteru emisija koje prate obično ovakva dešavanja. Nisam siguran, ne gledam TV gotovo nikako ali mislim da emisije koje se bave kulturom tipa Sedmice na FTV ili dnevni magazin Sve u svemu na BHT1, koji su nas popratili na nekoliko događaja, nikada ne govore o izdanjima stranih naslova. Osim ako se radi o nekom prijatelju Bosne ili Sarajeva, pa se sve to uglavnom nazove antologijskim, historijskim i sl. Strip tek treba da provare da nije davno umro, pa tek onda da nešto nauče o njemu. Na žalost, novinari na ovakvim zadacim se mijenjaju skoro svaki mjesec i mislim da izuzev par izuzetaka koji nas prate od prošle godine, nismo nikad razgovarali sa istim novinarom više od 2 puta. A i oni nauče koliko im je potrebno za neki prilog i čak i ako ih zanima strip i specifično domaće izdavaštvo, rijetko imaju nekog upliva na uredničku politiku. Zato je Zdenko-Verfalk sa RadioSarajevo slobodniji jer je internet novinar i hvala mu što je koliko je mogao poprati festival: http://www.radiosarajevo.ba/novost/78948/prvo-bh-izdanje-bonelli-stripa Ja sam inače prezadovoljan prisustvom kamera i novinara, na trenutke nisam stizao pričati sa posjetiocima i prijateljima od kamera i mikrofona. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts