Jedina prijetnja i LL-u i svima njima je daljnje pogoršanje ekonomske situacije, zbog čega bi nam se svima mogli drastično poremetiti planovi i životni prioriteti, o stripovskim da i ne govorimo.
To definitivno, bude li manjka para Zagor mi prvi otpada od svih Libellusovih izdanja
Kao što kaže REJS, mislim da će većini nama srce odlučiti kad prvu ili čak prve 4 knjige budemo držali u rukama. Racionalno, zbog ovog izdanja, pa još uz tempo od 15 knjiga godišnje, trenutno planiram odustati od redovne serije i zadržati samo određene brojeve Klasika i VČ OP (Zagor protiv vampira, Demon ludila, Zagor protiv Supermajka, Sveti breg...).
Ali na kraju će i tu vjerojatno presuditi srce i nevoljkost rješavanja nečega što mi je već priuštilo puno gušta.
Meni srce može presuditi sam za krađu, jer novce za to stvarno nemam, a vjerujem da takvih osoba ima mnogo.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Hm, da, spreman sam se okladiti da će većina ovih nevjernih Toma koji se premišljaju, važu razloge za i protiv i sad odlučno kažu NE!, sasvim drugo govoriti/pisati kad za mjesec dana u ruke uzmu savršeno (sumnja li itko?) LL-izdanje, pa još odmah 4 knjige.
Agarthi prvi broj iste edicije najavljuje za siječanj sljedeće godine, do kad će LL već izbaciti pretpostavljam 10-ak knjiga, pa mislim da za čitatelje i kolekcionare u Hrvatskoj dvojbe zapravo neće ni biti. S jedne strane imamo provjerenog izdavača s hrpom sjajnih izdanja, a s druge onog koji se ipak tek treba dokazati i koji će svakako ići puno sporijim ritmom. Da me se pogrešno ne shvati, Agarthiju , baš kao i svim novim izdavačima iz svih republika!
A iz kraljevina?
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
meni pored zagora extra ne trebaju nikakve te knjige,kolekcionarska izdanja,odabrane priče,klasici i ostali reprinti. jeste da je SD malo zeznula sa onih 8 naslovnica viška i sa izbacivanjem nekih 40-strana u onim brojevima extra od 31 do 62,ali opet je po meni najidealniji i naravno najekonomičniji serijal.
meni pored zagora extra ne trebaju nikakve te knjige,kolekcionarska izdanja,odabrane priče,klasici i ostali reprinti. jeste da je SD malo zeznula sa onih 8 naslovnica viška i sa izbacivanjem nekih 40-strana u onim brojevima extra od 31 do 62,ali opet je po meni najidealniji i naravno najekonomičniji serijal.
slažem se, kad se tih 200, ili 400 s redovnima poslažu na polici za zagora ispadne dovoljno. E da je s texom tako...
slažem se, kad se tih 200, ili 400 s redovnima poslažu na polici za zagora ispadne dovoljno. E da je s texom tako...
teksa tako nikada nećemo dočekati...jedina opcija ostaje uzeti talijanska izdanja,ima kod njih gomila tih nekih reprinta,tutto ili šta već,jer je prva serija,pogotovo oni prvi brojevi,jako skupa...za nekih 1000 eura uzeti svih 600-tinjak redovnih...
slobodna je izbacivala stranice, po dve pasice kod svakog spajanja brojeva (i tutto i sd, mješala redoslijed kraćih epizoda i slično. bilo bi idealno da ludens izda prva 24 broja kako spada isto kao extra izdanje tako da se to samo ubaci umjesto tih bezveze brojeva...
Repubblica štampa je u biti lošnjikava (veliki tiraži, rotacija, lošiji papir). Kad usporediš Libellus Texa i Repubblica Texa/Zagora, Libellus je bitno, bitno bolji.
Repubblica štampa je u biti lošnjikava (veliki tiraži, rotacija, lošiji papir). Kad usporediš Libellus Texa i Repubblica Texa/Zagora, Libellus je bitno, bitno bolji.
Imas pravo. Ali, nisam mislio na papir. Njihov papir je jako tanak. Ali ipak stampane stranice i boje su savrsene. Svi detalji se jasno vide, linije nisu podebljane, ili izbledjene.
Imas pravo. Ali, nisam mislio na papir. Njihov papir je jako tanak. Ali ipak stampane stranice i boje su savrsene. Svi detalji se jasno vide, linije nisu podebljane, ili izbledjene.
Ne znam, moguće da je meni slučajno pao u ruke lošiji primjerak, ali vidio sam male pomake pasera i/ili overprint što se uglavnom manifestira tako da oko crnih linija bude malo bijeloga, a to mi smeta kod kolora.
Eeeeeeh!
Eeeeeeh!Bice jednog dana!
za 50ak godina... baš gledam slike onih 400 talijanaca na aukcijama, ma nema do lijepog sc izdanja...kad bih samo natucao talijanski...
Evo upravo danas sam dobio Zagor prvi broj od republice i mogu reci da je izdanje predobro.Po cemu je to Libelus bolji ne znam.Njihovo izdanje bice 3 puta skuplje od ovo taljansko.
Da, jedan kolekcionar iz Torina razocaran kvalitetom papira i bojom, nije mogao podnijeti izrod na policama ...
Ma,sve stima boja i papir, prezadovoljan samo da je jos i na naski malo da se ne patim sa "poco dopo" , ako ZAGLIB ( Zagor Libellus, da se ne pomisli na igru rijeci da se zaje... sa ljudima) izadje na trziste (onako kako bi trebalo) to ce biti svakako jedan od dragih primjeraka u kolekciji... Nadam se da nece "zaglibiti"
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"