forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Rip Kirby 1 i 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

emirem
Advanced Member

10845 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/12/2011 : 18:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Planiram kupiti ovih dana,ima netko da je kupio?

Sjecam se neke epizode kad su bili na nekom otoku pa su bili na nekoj splavi i onda je Rip uhvatio morskog psa i rekao "Ajkula za rucak!" a netko je dobacio "Bolje tako nego obrnuto!" to mi je jedan od komentara koji sam zapamtio iako sam taj strip citao prije 20-tak godina i nije mi bio od favorita ali rado ga se sjecam...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9226 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/12/2011 : 18:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja kupio prvi, još nisam čitao. Izdanje je vrhunsko.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29636 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/12/2011 : 19:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ja kupio prvi, još nisam čitao. Izdanje je vrhunsko.

+1
nisam stigao zbog faksa, ali cu za praznike
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 17/12/2011 : 19:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Sjecam se neke epizode kad su bili na nekom otoku pa su bili na nekoj splavi i onda je Rip uhvatio morskog psa i rekao "Ajkula za rucak!" a netko je dobacio "Bolje tako nego obrnuto!" to mi je jedan od komentara koji sam zapamtio iako sam taj strip citao prije 20-tak godina i nije mi bio od favorita ali rado ga se sjecam...

Ja sam kupio oba.
Za izdanje imam samo pohvale, od otiska i fonta do odabira papira i dizajna naslovnica. Predgovor i ostali tekstovi koji daju osvrt na samog autora, strip i uz to vezane detalje su mi pun pogodak. Interesantan detalj vezan uz papir je da nisam primijetio da igdje ostane otisak prsta (nemam inače masne ruke, i bez obzira na to ostane često trag na stranici pogotovo ako je crne boje).
Toliko o tehničkom utisku

Strip je klasik. Posebno će ti se dopasti ako voliš detektivske priče i filmove, te pin-up art (sve iz) 40-tih/50-tih godina 20.st. Ako nisi ljubitelj toga, onda ti ne bi preporučio bez da se prije ne podsjetiš stripa. Možda ti ipak bude zastario tip strip-fabule(?). Meni je fenomenalan! Dobre detektivske priče, malo razbibrige, malo (kao) znanosti, fina doza suptilnog humora, lijep crtež (posebno ženskih likova), junak sveznalica (često me nasmije kako Rip zna skoro sveeeee) itd. itd.

Inače generalno me oduševio ovaj skup popratnih tekstova sa fotkama i Raymondovim skicama (okidao sam od smijeha na "duplericu" sa str.12 knjige br.1 na kojoj se predstavlja lik Ripa Kirbyja; gdje u kutu dolje desno piše Skica: Alex Raymond, Fusnote: Honey Dorian pročitajte fusnote pliz!).
Složio bi se s postom u kojem Markos najavljuje strip kao ultimativno izdanje klasika svjetskog stripa, jer je izvedba vrhunska, od dizajna, preko tehničke izvedbe do samog sadržaja (i popratnog sadržaja u vidu tekstova, fotografija i meni najdojmljivijih skica).

Pošto sam dovršio čitanje prvog dijela, evo mali kuriozitet. Naime štopao sam si čitanje na zadnje tri priče, pa ispadne da sam u prosjeku čitao svaku stranicu otprilike 1.7 min. Za strip od 176 strane (prvih 20 su ipak tekst, to nisam uključio u statistiku) to ispadne 299 min (4h 59min, recimo 5h).
Za jedan Bonelli od 96 str. mi treba 20-25 minuta, pa studija isplativosti kaže da za jednog Ripa (150kn) imam uživanja u stripu za 12-15 Bonellija (216-270kn ako su 18kn/kom). Nadam se da sam dobro množio i dijelio. (?)
Ako ništa drugo isplati ga se kupiti samo radi ekonomske isplativosti!

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10845 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/12/2011 : 00:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shiva314

quote:
Originally posted by emirem

Ja sam kupio oba.
Za izdanje imam samo pohvale, od otiska i fonta do odabira papira i dizajna naslovnica. Predgovor i ostali tekstovi koji daju osvrt na samog autora, strip i uz to vezane detalje su mi pun pogodak. Interesantan detalj vezan uz papir je da nisam primijetio da igdje ostane otisak prsta (nemam inače masne ruke, i bez obzira na to ostane često trag na stranici pogotovo ako je crne boje).
Toliko o tehničkom utisku

Strip je klasik. Posebno će ti se dopasti ako voliš detektivske priče i filmove, te pin-up art (sve iz) 40-tih/50-tih godina 20.st. Ako nisi ljubitelj toga, onda ti ne bi preporučio bez da se prije ne podsjetiš stripa. Možda ti ipak bude zastario tip strip-fabule(?). Meni je fenomenalan! Dobre detektivske priče, malo razbibrige, malo (kao) znanosti, fina doza suptilnog humora, lijep crtež (posebno ženskih likova), junak sveznalica (često me nasmije kako Rip zna skoro sveeeee) itd. itd.

Inače generalno me oduševio ovaj skup popratnih tekstova sa fotkama i Raymondovim skicama (okidao sam od smijeha na "duplericu" sa str.12 knjige br.1 na kojoj se predstavlja lik Ripa Kirbyja; gdje u kutu dolje desno piše Skica: Alex Raymond, Fusnote: Honey Dorian pročitajte fusnote pliz!).
Složio bi se s postom u kojem Markos najavljuje strip kao ultimativno izdanje klasika svjetskog stripa, jer je izvedba vrhunska, od dizajna, preko tehničke izvedbe do samog sadržaja (i popratnog sadržaja u vidu tekstova, fotografija i meni najdojmljivijih skica).

Pošto sam dovršio čitanje prvog dijela, evo mali kuriozitet. Naime štopao sam si čitanje na zadnje tri priče, pa ispadne da sam u prosjeku čitao svaku stranicu otprilike 1.7 min. Za strip od 176 strane (prvih 20 su ipak tekst, to nisam uključio u statistiku) to ispadne 299 min (4h 59min, recimo 5h).
Za jedan Bonelli od 96 str. mi treba 20-25 minuta, pa studija isplativosti kaže da za jednog Ripa (150kn) imam uživanja u stripu za 12-15 Bonellija (216-270kn ako su 18kn/kom). Nadam se da sam dobro množio i dijelio. (?)
Ako ništa drugo isplati ga se kupiti samo radi ekonomske isplativosti!

He-he,dobar komentar! I ja se nadam da ce imati razbibriznu isplativost.
Prvi broj cu naruciti poslije nove godine..

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/12/2011 : 15:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Sjajan strip, još bolje izdanje, pa mi je jednostavno smiješno kad se sjetim da su neki svojedobno pustolovine detektiva Kirbyja proglašavali zastarjelim, nezanimljivim, passe i doslovno mrtvim, pa njegovo čitali kao Rest In Peace. Koješta.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29636 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 05/01/2012 : 00:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
pročitah i ja jedinicu

plusevi: crtež, cijena
minus: naivno u dijelovima

savjetujem da oni koji vole crno bijele krimiće ili pak detektivske strpove, ovo nizašta ne propuste, no pitanje je koliko ce se svidjeti ostalima )zato je tu preview)
najveci plus je definitivno cijena, koja je mizerna za čitanje koje pruža (samo pogledajte koliko teksta i pasica ima na svakoj stranici=
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10845 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 05/01/2012 : 21:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

pročitah i ja jedinicu
plusevi: crtež, cijena
minus: naivno u dijelovima

I ja planiram jedinicu samo kupiti,dr tj saljem nekog u Libu!

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29636 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/01/2012 : 00:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ja sam kupio i dvicu, ali pročitao sam samo jedinicu :)
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 06/01/2012 : 13:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Priče su naravno naivne al imaju dušu i gušt mi ih je čitat.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 14/01/2012 : 00:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Baš nešt razmišljam o epizodi Grijesi prošlosti u kojoj se Pagan užasava objavljivanja fotografije koju je napravila francuska policija. Na fotografiji je njen profil i anfas i ništa više. Šta je toliko zastrašujuće? Moja teorija je da je ona bila na strani nacista u okupiranoj francuskoj, to mi jedino pada na pamet.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10845 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/01/2012 : 00:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Dobio jucer jedinicu i mogu napisati svaku hvalu za izdanje,iako sam procitao sam pola uvodnika i prelistao prvih par stranica i zadovoljan sam kvalitetom papira i format mi je u visinu malo veci za 5 centimetara od ostalih Fibrinih izdanja tako da sam morao dignuti na polici jednu dasku na razinu vise...
Bravo..
Sad mi zao sto nisam i odmah dvojku narucio,valjda ce biti za jos kojih mjesec dana u Libi tj. Ska..(sorry ne mogu vas zapamtiti sa tim kodnim brojem...)

Edited by - emirem on 24/01/2012 00:44:27
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5422 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 10/02/2012 : 16:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Upravo ga stavio pred sebe i krećem sa čitanjem...
Stvarno vrhunsko izdanje...nisam mogao izdržati,a da ga prije čitanja ne stavom na vagu:
Ravno 1357 grama.
Danas planiram pročitati barem 1kg ovog izdanja.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10845 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/02/2012 : 16:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Upravo ga stavio pred sebe i krećem sa čitanjem...
Stvarno vrhunsko izdanje...nisam mogao izdržati,a da ga prije čitanja ne stavom na vagu:
Ravno 1357 grama.
Danas planiram pročitati barem 1kg ovog izdanja.

Ne samo da je tezak nego je i format veliki morao sam dizati policu za nekoliko cm-a ( odskace od ostalih formata ovog izdavaca)...
Za drugi broj ne vjerujem da cu kupiti..drugi su u planu stripovi...

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10600 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/04/2012 : 08:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Htio bih pomoći onima koji još imaju dileme oko kupovine Fibrinog Kirby-a, budući da sam ih i sam imao nekoliko.

Jako mi se sviđaju IDW-ove zbirke klasičnih američki novinskih stripova i već sam kolekcionirao veći broj tih naslova.

Rip Kirby je bio na vrhu liste mojih želja za objavljivanje od strane IDW-a. Po mojim saznanjima, osim 4 (preskupe) knjižice od Tony Raiole sa ne baš osobitom kvalitetom tiska i nekoliko sveščica od Pioneera, circa 50-ak godina Rip Kirby nije iz nekog razloga objavljivan u knjigama na engleskom jeziku. Kada se to konačno dogodilo imao sam priliku prelistati IDW-ovu prvu knjigu i vidio sam kako knjiga nije opravdala moja očekivanja. Određen broj pasica je bio vrlo loše otisnut (to se već događalo kod Little Orphan Annie). Ipak, kako nije bilo drugog izdanja i kolebao sam se da se ipak odlučim na kupovinu.

Da li je ta loša kvaliteta motivirala i Markosa na donošenje odluke o hrvatskom izdanju ne znam, ali kako je knjiga najavljena dok sam se kolebao oko kupnje IDW-ovog izdanja, odlučio sam sačekati Fibrino izdanje uz rizik rasprodaje engleskog izdanja.

Fibrino izdanje me malo razočaralo zbog odluke o 5 pasica na stranici zbog čega su i nešto manje veličine (20-ak %) u odnosu na IDW i otprilike iste veličine kao u Stripoteci (koju imam skoro u kompletu – samo mi nedostaje 15-ak brojeva od prvih 100).

Ono što mi se odmah dopalo kod Fibre je da je uvodni tekst sa slikama prenesen iz američkog IDW-ovog izdanja u obje knjige. Neke slike doduše nisu u koloru, ali me to ni najmanje nije smetalo jer ionako imam nedavno izdanu knjigu o Alexu Raymondu u kojoj je većina tih slika.

Prije donošenja odluke odlučio sam napraviti malu usporedbu između nekoliko izdanja. Od prijatelja sam posudio Fibrino i IDW-ovo izdanje, a kao što sam već spomenuo Stripoteku imam.

Knjiga prva
Nakon usporedbe prvih 5 epizoda bio sam ushićen Fibrinim izdanjem. Zamjetan je izuzetan trud izdavača oko izbora svake pasice. U tih prvih 5 epizoda Fbrino izdanje je osjetno bolje od američkog, ali u preostale 3 moj je dojam da je Stripoteka neznatno ispred Fibre. Američko izdanje mi je u prvoj knjizi slabije u svakoj epizodi od Fibrinog (u posljednje 3 epizode ta razlika je osjetno manja), a sa izuzetkom prve epizode čak i od Stripoteke.

Knjiga druga
Fibrino izdanje nastavlja sa dominacijom u odnosu na američko izdanje, ali je ta razlika znatno smanjena (u do 50 pasica je razlika, ali i kod njih nije pretjerana). Što se tiče Stripoteke pad i zaostatak je osjetan, a tisak je u nekim brojevima Stripoteke jako loš.

Dakle nakon ove analize ustanovio sam da je Fibra definitivno u prednosti ako se odlučim za kupnju.

Malo me mučilo i to što volim IDW-ova izdanja klasičnog američkog stripa od kojih imam većinu knjiga, a pored toga neki prijatelji su mi sugerirali da njime izbjegavam mogući loš prijevod.

Prijevod nisam spominjao, a nisam ga predetaljno ni analizirao. Ipak koliko sam stigao provjeriti čini mi se korektan, mada ima ponegdje zbunjućih rješenja, ali moj dojam je ipak pozitivan što se tiče prijevoda.

Dodatno me mučilo što ni Fibrino izdanje bez obzira što zaslužuje sve pohvale s obzirom na uloženi trud i ostvareni rezultat nije sasvim onakvo kakvo sam priželjkivao (izuzev prvih 5 epizoda, a tu je i pitanje formata).

S druge strane čekati neko novo definitivno izdanje mi se čini utopističkim, a nije mi ni 10 godina. Ako do takvog izdanja i dođe za mog života rado ću ga kupiti.

Kada sam sve zbrojio odlučio sam se na Fibrino izdanje i nije mi žao.

Unutra su izvrsni stripovi jednog od najboljih crtača u povijesti stripa. Stripovi koje sam čitao i mogu čitati više puta i zahvaljujući Fibri uživati u kvalitetnom tisku.

Moja preporuka neodlučnima, a zainteresiranima za ovaj legendarni strip:
Ako vam novac nije prepreka KUPITE.

Kada se knjige rasprodaju moguće je da Markos tiska dodatni tiraž, ali to je već nepotrebni rizik.

Nisam spominjao cijenu, ali ona mi se čini vrlo korektna.

Nadam se da sam ovom analizom nekom pomogao.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 18/04/2012 : 10:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Hvala ti na trudu i iscrpnoj analizi. Komentari su uglavnom na mjestu, a objasnit ću neke dileme.

Format: "položeni" format se meni ne sviđa, stvar navike i tradicije, kod nas se taj format nikad nije primio i to sam u startu otpisao. A imaj na umu da bi u tom formatu izdanje imalo još 100 stranica više, što bi značilo cijenu od otprilike 220 kuna, a vjerojatno i više, što svakako ljudi ne bi dočekali s odobravanjem. Kod uspravnih formata, 33x24 je najveći format (format domaćih izdanja Princa Valijanta ili Darkwood Konana) kojeg možeš dobiti, a da knjiga bude čitljiva. Sljedeći korak je 30x40, ali imao sam prilike listati neka takva izdanja i to je jako, jako nezgodno za čitati, već s malim brojem stranica, a kamoli kad imaš knjigu od 200 stranica (i opet, cijena bi bila bar 100 kuna veća). Dakle, kako je format određen ovim okolnostima, nemaš puno izbora - pasica može biti široka najviše 22 cm, ostalo su margine. Kad staviš 4 pasice na stranicu, ostane ti jako puno prostora gore i dolje - što je stripoteka rješavala popunjavajući ih s dvije trake s natpisom "stripoteka", ali meni je to bilo glupo, kad sasvim lijepo stane još i peta pasica i izgleda prirodno.

Kvalitet pasica: Rip Kirby nikad neće biti izdan u dovoljno kvalitetnom izdanju jer ne postoje originalni filmovi svih pasica, originali su rasprodani i nalaze se u privatnim kolekcijama do kojih ne možeš doći, preostaje ti raditi skenove s postojećih reprodukcija. Ja sam usporedio velik broj izdanja da bi izabrao najbolje pasice i napravio najbolji izbor koji mi je u tom trenutku bio na raspolaganju. Jedina moja krivnja je što su zaista na kraju neke pasice u prvoj knjizi (pogotovo priča Dolls house) najbolje ispale u Stripoteci, a ja nisam provjeravao cijelu Stripoteku. Pitao sam ekipu u Stripoteci kad sam počinjao s projektom imaju li sačuvane stare filmove, provjerio prvih nekoliko priča, vidio da je kvalitet nezadovoljavajući i jednostavno prekrižio Stripoteku s popisa mogućih izvora:( Što se mene tiče, ta potraga za boljim pasicama u principu nije gotova, stalno tražim nove i bolje, kad god sam u prilici, pa, ako se ikad bude radio reprint, onda će tu doći do određenih poboljšanja.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1591 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 18/04/2012 : 10:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message  Reply with Quote
Koliko se ja sećam (ali nemam pri ruci Fibrino izdanje da bi usporedio), Stripoteka je svaku pasicu Ripa Kirbyja docrtavala po visini, tako da je u stvari bilo više prostora za tekst u oblačićima i to je bilo uradjeno jako profesionalno i nikako nije išlo na uštrb crteža. Za razliku, recimo, od Zabavnika, gde su isto tako docrtavali svaku pasicu, ali vrlo nevešto. U stvari, Zabavnik je zbog svog formata docrtavao gotovo sve stripove, i po visini, i po širini.

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10600 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/04/2012 : 11:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ninel me podsjetio na još nešto što nisam spomenuo.

Naime u knjizi Alex Raymond: His Life And Art od Toma Robertsa tiskane su prve dvije stranice iz prve epizode. Visina pasica je nešto viša, pa se tako Ripu vidi stopalo, a Honey položena noga i sl.

U Fibrinom izdanju, ako sam dobro zapamtio i primijetio su tako tiskane dvije epizode iz druge knjige.

Zna li netko je li to zapravo originalna visina i zašto su pasice podrezane.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 18/04/2012 : 11:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Vidi ovdje:
http://www.comicartfans.com/GalleryPiece.asp?Piece=803222&GSub=47256
http://www.comicartfans.com/GalleryPiece.asp?Piece=549177&GSub=86396

Format u novinama nije bio isti, pa je ostavio mogućnost ovim novinama s manje prostora da odrežu ispod prvog copyright znaka.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10600 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/04/2012 : 12:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Hvala na informaciji.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9226 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/04/2012 : 15:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ninel

Koliko se ja sećam (ali nemam pri ruci Fibrino izdanje da bi usporedio), Stripoteka je svaku pasicu Ripa Kirbyja docrtavala po visini,

Ne - bar ne zadnji reprint. Neke druge novinske stripove da, posebno engleske.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2960 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 18/04/2012 : 22:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Iako je polozeni format dobro rjesenje za novinski strip, ni meni se ne svidja. Vjerojatno navika nastala citanjem novinskih stripova u Stripoteci. To je i razlog sto nikako da kupim Ben Bolta u izdanju Classic Comics Press-a.
Fibrino rjesenje s 5 pasica je ugodno za citanje, premda mi je u prvom trenutku format knjige izgledao prevelik. Za mene je Rip Kirby najbolje izdanje u 2011. godini.
Go to Top of Page

gjuro76
New Member

Croatia
135 Posts

Member since 14/09/2011

Posted - 27/04/2012 : 07:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send gjuro76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Hvala na pohvalama, lijepo je to čuti.

Knjige 3 i 4 su prevedene, idu negdje na proljeće 2012, a 5. i 6. iduću zimu. Plan je 4 godišnje, pokušat ćemo ga se držati!

Ima kaj novo o knjigama 3 i 4?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/04/2012 : 08:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Skoro su gotove, idu u tisak u šestom mjesecu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

gjuro76
New Member

Croatia
135 Posts

Member since 14/09/2011

Posted - 01/05/2012 : 23:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send gjuro76 a Private Message  Reply with Quote
Posto pretpostavljam da je Marko perfekcionist, ponekad mi je "gust" kad nadjem neku sitnu gresku u njegovim izdanjima,
makar to nije nista strasno, ali ipak, mozda Rip dozivi reizdanje, pa da se i te greskice uklone.

Do sad sam procitao prve cetiri price iz prve knjige, sto je za mene luksuz, obzirom na dvije male kceri koje traze
tatinu paznju non-stop.

Strana 70, zadnja pasica: "Bolje da nestanemo iz zgrada dok se...", pretpostavljam da bi
trebalo biti "Bolje da nestanemo iz grada dok se...".

Strana 73, predzadnja pasica: "Ispricajte me dok se javiti tom...", bi trebalo biti nesto kao
"Ispricajte me, idem se javiti tom...".

Edited by - gjuro76 on 01/05/2012 23:02:56
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000